ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:178/509)

CIASTECZKA ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 165

Szpinak i ciasto francuskie tworzą idealne połączenie. Szybkie ciasteczka dla niezapowiedzianych gości, a i dla nas samych na przekąskę. Wystarczy mieć w pogotowiu szpinak i ciasto. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego świeże liście szpinaku kawałek sera lazur/rokpol śmietana czosnek oliwa pieprz Szpinak umyłam i chwilkę podsmażyłam na oliwie. Dodałam starte ząbki czosnku. Wkruszyłam ser. Mieszałam aż ser się rozpuści

potrawyregionalne
Portugalskie babeczki Pastéis de nata 82

Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 łyżki cukru Przygotowanie: Ciasto … Czytaj dalej Portugalskie babeczki Pastéis de nata

czarrna od kuchni
Świąteczna dekoracja z ciasta francuskiego 130

Taki sposób podania wigilijnej zupy grzybowej mile zaskoczy twoją rodzinę Przepis na prostą zupę grzybową zajdziecie Tutaj Ciasto francuskie roztopione masło do posmarowania Z ciasta wycinamy kółko najlepiej naczyniem w którym będziemy podawać zupę. Na środku wycinamy foremką gwiazdkę. Gwiazdkę wyciągamy, całość posmarować roztopionym masłem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni

Andzia Pichci
TARTALETKI Z CUKINIĄ 183

SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok 400g Koncentrat pomidorowy 1 cukinia 1 5 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia Czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE:  Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Następnie kroję w kwadraty. Z jednego kwadrata kroję cienkie plastry. Całość smaruję koncentratem pomidorowym, doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Brzegi kwadratów oklejam cienkimi plastrami ciasta

Gotowanie Patki
Kremówka/napoleonka z kremem budyniowo-śmietankowym 161

szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej (czubate) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate) 4 żółtka 1 laska wanilii 1/2 litra śmietanki 36% Dodatkowo:  cukier puder do posypania  Ciasto francuskie podzielić na pół i przełożyć na dwie równe blaszki.  Jedną z części ciasta pokroić na około 12 kwadratów lub prostokątów.  Całość piec (w rozgrzanym piekarniku) przez około

Di gotuje
Faworki pieczone z ciasta francuskiego 69

Faworki pieczone z ciasta francuskiego to taka trochę oszukana, ale o wiele szybsza wersja klasyki. Idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska do chrupania. Ja takie faworki przygotowuję troszkę inaczej niż wszyscy, a mianowicie ciasto smaruję jajkiem i posypuję cukrem, dzięki czemu przypominają Czytaj więcej

Di gotuje
Słodkie środy - Słodkie marchewki z bitą śmietaną 176

opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki cukru 1 żółtko 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 0,5 łyżeczki żelatyny mięta do dekoracji opcjonalnie pomarańczowy barwnik   PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie tniemy na ok 2 cm paski i z każdej strony rolujemy do środka.      Takim ciastem owijamy foremki do robienia rurek, jeśli takowych nie mamy układamy stożek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ryba zapiekana w cieście francuskim z brokułami 180

widelcem. Dodaję czosnek, sól, pieprz i serek topiony. Mieszam na gładką masę i odstawiam do ostudzenia.  Do ostudzonej masy dodaję jajko i ponownie dokładnie mieszam. Rozwijam mocno schłodzone ciasto francuskie, na środku rozsmarowuję masę brokułową (tylko tyle, aby ułożyć na niej filety, wszystkie boki dookoła pozostawiam nieposmarowane) układam filety mocno odsączone z wody, posypuję solą, pieprzem i skraplam sokiem

Cook&Love
Hot-dog z mięsem mielonym i cebula 179

Hot-dog z mięsem mielonym i cebula to alternatywa dla tradycyjnego hot-doga. Nasz wersja będzie bardzo mięsna bo będzie zawierała zarówno parówkę jak i mięso

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bardzo mięsny hot-dog 151

Czy próbowaliście już mięsnej wersji hot-doga. Trochę nietypowe połączenie, ale zapewniam Was, że jest to idealne danie dla wszystkich mięsożerców. Na pierwszy rzut oka to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
HOT DOGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 243

wszystkim, to świetna opcja, gdy mamy mało czasu na przygotowanie kolacji. Składniki: * 1 opakowanie ciasta francuskiego * 8 parówek * 4 duże plastry sera żółtego * 1 jajko * sezam do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie rozkroić na kwadraty i takiej wielkości, by brzegi parówek wystawały poza ciasto około 1,5 cm. Na kwadrat ciasta francuskiego położyć plasterek sera (każdy plaster przekroić na pół

Zrób to smacznie
Ślimaczki z ciasta francuskiego 209

już wcześniej pisałam gotowe ciasto francuskie to doskonała podstawa do rożnych ciekawych potraw . Dzisiaj proponuję ślimaczki z ciasta francuskiego z ketchupem , serem i szynką. Tutaj link do:   Gniazdka z ciasta francuskiego SKŁADNIKI 1 płat ciasta francuskiego 2 łyżki ketchupu ( w zależności od upodobań ostry lub łagodny) 8 plasterków szynki ( dobrej) 10 dag  sera typy cheddar  WYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
Szaszłyki z Oliwkami w Cieście Francuskim 284

oliwek czarnych i zielonych patyczki do szaszłyków Szaszłyki z Oliwkami w Cieście Francuskim - Sposób przygotowania: Odsączone oliwki nabijamy na patyczki w odstępach ok. 0,5 cm. Schłodzone ciasto francuskie kroimy w pasy o grubości ok. 1 cm.  Każdy z nich składamy tworząc długie podwójne porcje ciasta. Następnie końce  "pasków ciasta" nabijamy na patyczki z oliwkami i zawijamy

Słodka Strona
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI. 251

nieprzyjemności minionego dnia... Na przykład takie ciasteczka. PS: Owe ciacha powstały z okazji urodzin kochanej Julki, która właśnie zaczęła dorosłe życie. Julka, powodzenia! CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKĄ. /autorski; wymyślony na poczekaniu;/ 1 płat francuskiego ciasta 300g mrożonych truskawek(...)szklanka cukru rozmącone jajko Kilka godzin wcześniej, przed pieczeniem, zasypuję zamrożone truskawki cukrem. Odmrożą się szybciej, a jednocześnie nie będą takie kwaskowate, jak to zwykle bywa przy mrożonych owocach. Ciasto francuskie dzielę na równe kwadraty. Truskawki odcedzam z soku, jaki puściły (sok zostawiam i rozrabiam z wodą - idealnie nadaje się do picia). Układam po kilka truskawek na każdym kawałku ciasta

W kuchni Karmel-itki
TARTALETKI Z JALAPENO I CUKINIĄ 164

opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 20 plasterków jalapeno może być ze słoiczka 1 5 dag sera żółtego tartego ketchup sól i pieprz do smaku suszona bazylia PRZYGOTOWANIE:  Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. A następnie wycinam prostokąty ok 10 sztuk. Prostokąty smaruję ketchupem a następnie posypuję suszoną bazylią. Cukinię obieram i kroje w plastry a następnie przecinam na pół. Na prostokąty

Gotowanie Patki