ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:171/509)

Szparagi w cieście francuskim 104

zawsze szparagi są są dobre pod każdą postacią, dzisiejsza przekąska jest idealna również na kolację lub imprezę. Składniki: - oliwa  Gallo Classico - ciasto francuskie - szynka prosciutto - 500 g szparagów zielonych - tarty ser mozzarella - sól - pieprz - jajko - łyżka mleka Przygotowanie: Szparagi myjemy, odrywamy końcówki i suszymy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do naczynia, polewamy obficie oliwą z oliwek przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy(...)dokładnie. Ciasto francuskie kroimy na sześć kwadratów. Na każdym układamy plaster szynki złożonej na pół. Szparagi układamy po przekątnej, posypujemy serem i sklejamy dwa przeciwległe rogi. Jajko mieszamy z mlekiem, smarujemy wierzch przygotowanych przekąsek i posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i pieczemy ok. 15 minut.  #GalloxDurszlak #Gallo #oliwaGallo

Kulinarne życie
Przepisy na Sylwestra 323

Różyczki z ciasta francuskiego Sałatka z selerem konserwowym i ananasem Salsa z mango i chili   Mini-calzone z kabanosami Sałatka z tuńczykiem na krakersach Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku QUICHE LORRAINE inaczej Carpaccio z buraków Paszteciki z ciasta francuskiego Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem Skrzydełka w miodzie   Chipsy z batatów

Atlas Smaków
Szpinakowe bułeczki z ciasta francuskiego 123

Składniki: ciasto francuskie (1 opakowanie) szpinak (wiązka świeżego lub 30 dag mrożonego) zielone oliwki (ok. 15 szt.) sól pieprz ziołowy Czas przygotowania: 30 min Przygotowanie: Szpinak myjemy i kroimy. Następnie dusimy przez kilka minut. Dodajemy pokrojone oliwki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Ciasto francuskie kroimy na kilka prostokątnych części (wielkość wedle uznania). Na każdą z nich nakładamy trochę szpinaku. Zlepiamy

Weganka gotuje
15 pomysłów na dania i przekąski z parówek 110

czasu na gotowanie. Okazuję się jednak, że z tych kiełbasek można również przygotować wiele innych ciekawych dań, których wykonanie jest naprawdę proste. Jednym z takich dań są parówki w cieście francuskim. Można także wykonać zapiekankę z parówkami, makaron, czy też zupę. Możliwości jest bardzo dużo! W tym wpisie przygotowałam dla was zestawienie 15 najciekawszych przepisów na dania i przekąski(...)makaronem przepis na: Radość Jedzenia 7. Parówki zapiekane z pomidorami i żółtym serem w sosie śmietanowo-musztardowym przepis na: Słodko Słone Pichcenie 8. Parówki z serem w spiralce z ciasta francuskiego przepis na: Smakiem Pisany 9. Zupa ziemniaczana z parówkami przepis na: Kuchnia Pełna Pasji 10. Parówki pod pierzynką przepis na: Moje Codzienne Przyjemności 11. Parówki w chlebie tostowym przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Ryba na cieście francuskim 47

Ryba na cieście francuskim, w tym przypadku sola (ale możecie użyć każdą inną białą rybę, np. dorsza). Z reguły do sosu śmietankowo-koperkowego używam słodką śmietanę, tym razem jednak skorzystałam z kwaśnej, gęstej śmietany, co nadało potrawie ciek The post Ryba na cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szparagi zapiekane w cieście francuskim 155

pęczki świeżych zielonych szparag 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko  1 łyżka mleka gruba sól Przygotowanie: Zielone szparagi nie wymagają obierania. Wystarczy że obetniemy tylko zdrewniałe końcówki. Najlepiej obciąć ok. 1/3 szparagi od dołu. Ja stosuję inny sposób jakim jest wygięcie szparaga  i końcówka sama się odłamuje. Ciasto francuskie tniemy na paski około 1/2 cm i owijamy

Życie zaczyna się w kuchni
Dziś mija roczek :) 121

tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO(...)Aromatyczne flaki z boczniaków i wreszcie GRUDZIEŃ Szpinak z jajkiem w cieście francuskim Oby ten rok był tak samo udany co poprzedni

MarciochaKucharzy
Tarta z pieczarkami 162

fety i końcówka jogurtu greckiego??  Chyba najlepszym pomysłem jest Tarta z pieczarkami SKŁADNIKI: kilka pieczarek ser feta ser biały jogurt naturalny zielona pietruszka 1 cebula 1 op. ciasto francuskie 1 jajko sól, pieprz, lubczyk, masło Cebulę pokroić w pióra. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić. Gdy pieczarki już delikatnie przestygną dodać pokruszone(...)sery, posiekaną natkę pietruszki i jajko i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze. Następnie ułożyć farsz i piec 20-30 minut w piekarniku nastawionym na 190 stopni. Tarta najlepiej smakuje po ostygnięciu. Smacznego

MarciochaKucharzy
SŁODKO-SŁONE TARTALETKI Z DYNIĄ 124

dużo czasu. A zatem spróbujcie i napiszcie, jak Wam smakowały moje tartaletki z dynią.   Dla 4 osób Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 30   min. ● 1 opakowanie ciasta francuskiego* ● 300 g dyni (zważonej po oczyszczeniu) ● 50 g cukru ● 2 łyżki miodu (najlepiej akacjowego) ● 30 g masła ● 4 łyżki orzeszków ziemnych ● kilka łodyżek szczypiorku ● sól, pieprz   Rozgrzej piekarnik(...)domieszaj masło. Następnie postaw z powrotem na ogniu, wrzuć drobno pokrojoną dynię i podgrzewaj, mieszając drewnianą łyżką, aż dynia zmięknie. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na bok. Rozwiń ciasto francuskie i wykrawaj prostokąty (lub kwadraty) o wymiarach około 10 cm x 8 cm (lub nieco większe). Ponakłuwaj je widelcem na całej powierzchni i ułóż na blasze wyłożonej papierem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tarta z ciasta francuskiego z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami w oliwie i serem camembert 137

szparagom towarzyszą suszone pomidory marynowane w oliwie z ziołami oraz ser camembert. Przygotowanie takiej tarty zajmuje niewiele czasu, więc jest do idealne danie z gatunku "na szybko". Składniki: gotowe ciasto francuskie , zielone szparagi , suszone pomidory w ziołowej zalewie z oliwy , ser camembert , odrobina oliwy , grubo mielony pieprz . Szparagi oczyścić, usuwając zdrewniałe końcówki, opłukać i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Przesmarować(...)delikatnie oliwą i zgrillować. Pod koniec grillowania można oprószyć grubo mielonym pieprzem. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Na nim ułożyć szparagi, odsączone z zalewy suszone pomidory oraz kawałki sera camembert. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i zapiekać do lekkiego zrumienienia się. Wolicie zielone czy białe szparagi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Widowiskowe Przekąski na Święta i Sylwestra – TOP 12 Najlepszych Przepisów 73

stole. Oprócz pysznego ciasta czy też sałatki, na święta warto przygotować pyszne przekąski, które z pewnością zachwycą Waszych gości. W dzisiejszym wpisie zebraliśmy dla Was 12 najlepszych przepisów na widowiskowe przekąski na święta i sylwestra. Każda z nich jest inna, więc na pewno wybierzecie coś odpowiedniego dla Was i Waszych gości! Zapraszamy! 1. Ślimaczki z ciasta francuskiego Przepis na: przepiski.pl(...)widowiskowe przekąski na święta i sylwestra. Każda z nich jest inna, więc na pewno wybierzecie coś odpowiedniego dla Was i Waszych gości! Zapraszamy! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Parówki w cieście francuskim Przepis na: kulinarneprzeboje.pl   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Widowiskowe Przekąski na Święta i Sylwestra – TOP 12 Najlepszych Przepisów pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Jak ciekawie podać sałatkę jarzynową: 20 pomysłów 113

papryce – ściąć część z ogonkiem potraktować jako pokrywkę, a do środka nałożyć sałatkę. W kielichach deserowych na nóżce. Na liściach cykorii. W wafelkach od lodów. W rurkach z ciasta francuskiego. W koszyczkach serowych. W śledziku zwinąć go spiąć wykałaczką napełnić sałatką i na wierzch położyć ćwiartki jajka(...)Tortille ułożyć na spód od miski i zapiec w piekarniku. Zrobi się fajny koszyczek na sałatkę. W pomidorach. W połówkach skórki cytryny. W korpusach z kruchego ciasta. Na krakersach. W bułce. W cieście francuskim uformowanym jak małe foremki. Sałatka jarzynowa podana na jabłku. W arbuzie. W małych słoiczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A teraz jeszcze kilka zdjęciowych inspiracji: źródło: Smaker źródło

BabskiePorady.pl - Przepisy
Paszteciki rybne- ekspresowo 110

gotowaniu. Nie zawsze zatem jest wystarczająco dużo czasu. Dlatego warto czasem skorzystać z udogodnień współczesności- gotowych potraw :) Przyznaje się szczerze, że często korzystam z gotowych ciast francuskich. Składniki: gotowe ciasto francuskie (zawinięte w rolkę) karp lub inna ryba cebula cytryna Przygotowanie: Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, posolić- zostawić na godzinę. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć rybę, dodać pokrojoną cytrynę, posypać(...)siekaną cebulką. Całość podlać kilkoma łyżkami bulionu. Piec w piekarniku (180 stC) 45 minut. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nadziać wystudzoną rybą, wcześniej upieczoną w piekarniku

Tradycyjna Kuchnia
80 przepisów na dania na kolację 96

sosie pomidorowym z wódką sałatka ziemniaczana z łososiem sałatka ziemniaczana z musztardą dijon hummus z suszonymi pomidorami sałatka z boczkiem i truskawkami makaron z pesto z awokado pizza z ciasta francuskiego + video sałatka z griillowanych warzyw z serem halloumi carpaccio z cukinii sałatka z kurczakiem i oscypkiem oscypek pieczony w boczku przepis na placki ziemniaczane pasta z wędzonego kurczaka sałatka(...)wędzonym kurczakiem bliny z kawiorem przepis na leniwe placki chlebowe z patelni ślimaczki z ciasta francuskiego sałatka z kaszą bulgur sałatka ziemniaczana z jajkiem carpaccio z buraka placuszki pełnoziarniste bruschetta z gruszką i kozim serem małże w białym winie kanapka ze stekiem placki z gotowanych ziemniaków sałatka cezar hummus z soczewicą placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka z tuńczykiem podstawowy

nietylkopasta.pl
Francuskie z serem i rabarbarem 119

Najlepsze są jeszcze ciepłe, chrupiące z pysznym kwaskowym nadzieniem rabarbarowym. Do zrobienia w 30 minut. Szybkie ciacha do kawy które zrobi każdy.  1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g sera twarogowego 1 żółtko 1 łyżka cukru trzcinowego rabarbar: 6 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru 4 truskawki 1 jajko do posmarowania cukier trzcinowy do posypania Rabarbar myję i kroję na długość(...)około 6 cm i zasypuję cukrem trzcinowym, odstawiam na 30 minut. Ciasto francuskie kroję na prostokąty o wymiarach cztery sztuki 8X12 cm, i cztery sztuki 10 na 14 cm. Większe kawałki ładnie nam skleją się ze spodem. Ser miksuję blenderem z żółtkiem, dodaję cukier. Na mniejszych kawałkach układam ser i po bokach po 2-3 paski rabarbaru oraz truskawkę przekrojoną

wesoła kuchnia