tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO(...)Aromatyczne flaki z boczniaków i wreszcie GRUDZIEŃ Szpinak z jajkiem w cieście francuskim Oby ten rok był tak samo udany co poprzedni
MarciochaKucharzyfety i końcówka jogurtu greckiego?? Chyba najlepszym pomysłem jest Tarta z pieczarkami SKŁADNIKI: kilka pieczarek ser feta ser biały jogurt naturalny zielona pietruszka 1 cebula 1 op. ciasto francuskie 1 jajko sól, pieprz, lubczyk, masło Cebulę pokroić w pióra. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić. Gdy pieczarki już delikatnie przestygną dodać pokruszone(...)sery, posiekaną natkę pietruszki i jajko i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze. Następnie ułożyć farsz i piec 20-30 minut w piekarniku nastawionym na 190 stopni. Tarta najlepiej smakuje po ostygnięciu. Smacznego
MarciochaKucharzydużo czasu. A zatem spróbujcie i napiszcie, jak Wam smakowały moje tartaletki z dynią. Dla 4 osób Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 30 min. ● 1 opakowanie ciasta francuskiego* ● 300 g dyni (zważonej po oczyszczeniu) ● 50 g cukru ● 2 łyżki miodu (najlepiej akacjowego) ● 30 g masła ● 4 łyżki orzeszków ziemnych ● kilka łodyżek szczypiorku ● sól, pieprz Rozgrzej piekarnik(...)domieszaj masło. Następnie postaw z powrotem na ogniu, wrzuć drobno pokrojoną dynię i podgrzewaj, mieszając drewnianą łyżką, aż dynia zmięknie. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na bok. Rozwiń ciasto francuskie i wykrawaj prostokąty (lub kwadraty) o wymiarach około 10 cm x 8 cm (lub nieco większe). Ponakłuwaj je widelcem na całej powierzchni i ułóż na blasze wyłożonej papierem
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaszparagom towarzyszą suszone pomidory marynowane w oliwie z ziołami oraz ser camembert. Przygotowanie takiej tarty zajmuje niewiele czasu, więc jest do idealne danie z gatunku "na szybko". Składniki: gotowe ciasto francuskie , zielone szparagi , suszone pomidory w ziołowej zalewie z oliwy , ser camembert , odrobina oliwy , grubo mielony pieprz . Szparagi oczyścić, usuwając zdrewniałe końcówki, opłukać i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Przesmarować(...)delikatnie oliwą i zgrillować. Pod koniec grillowania można oprószyć grubo mielonym pieprzem. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Na nim ułożyć szparagi, odsączone z zalewy suszone pomidory oraz kawałki sera camembert. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i zapiekać do lekkiego zrumienienia się. Wolicie zielone czy białe szparagi
Codzienna kuchnia niecodziennastole. Oprócz pysznego ciasta czy też sałatki, na święta warto przygotować pyszne przekąski, które z pewnością zachwycą Waszych gości. W dzisiejszym wpisie zebraliśmy dla Was 12 najlepszych przepisów na widowiskowe przekąski na święta i sylwestra. Każda z nich jest inna, więc na pewno wybierzecie coś odpowiedniego dla Was i Waszych gości! Zapraszamy! 1. Ślimaczki z ciasta francuskiego Przepis na: przepiski.pl(...)widowiskowe przekąski na święta i sylwestra. Każda z nich jest inna, więc na pewno wybierzecie coś odpowiedniego dla Was i Waszych gości! Zapraszamy! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Parówki w cieście francuskim Przepis na: kulinarneprzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Widowiskowe Przekąski na Święta i Sylwestra – TOP 12 Najlepszych Przepisów pochodzi z serwisu Damusia.pl
Damusia.plpapryce – ściąć część z ogonkiem potraktować jako pokrywkę, a do środka nałożyć sałatkę. W kielichach deserowych na nóżce. Na liściach cykorii. W wafelkach od lodów. W rurkach z ciasta francuskiego. W koszyczkach serowych. W śledziku zwinąć go spiąć wykałaczką napełnić sałatką i na wierzch położyć ćwiartki jajka(...)Tortille ułożyć na spód od miski i zapiec w piekarniku. Zrobi się fajny koszyczek na sałatkę. W pomidorach. W połówkach skórki cytryny. W korpusach z kruchego ciasta. Na krakersach. W bułce. W cieście francuskim uformowanym jak małe foremki. Sałatka jarzynowa podana na jabłku. W arbuzie. W małych słoiczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A teraz jeszcze kilka zdjęciowych inspiracji: źródło: Smaker źródło
BabskiePorady.pl - Przepisygotowaniu. Nie zawsze zatem jest wystarczająco dużo czasu. Dlatego warto czasem skorzystać z udogodnień współczesności- gotowych potraw :) Przyznaje się szczerze, że często korzystam z gotowych ciast francuskich. Składniki: gotowe ciasto francuskie (zawinięte w rolkę) karp lub inna ryba cebula cytryna Przygotowanie: Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, posolić- zostawić na godzinę. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć rybę, dodać pokrojoną cytrynę, posypać(...)siekaną cebulką. Całość podlać kilkoma łyżkami bulionu. Piec w piekarniku (180 stC) 45 minut. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nadziać wystudzoną rybą, wcześniej upieczoną w piekarniku
Tradycyjna Kuchniasosie pomidorowym z wódką sałatka ziemniaczana z łososiem sałatka ziemniaczana z musztardą dijon hummus z suszonymi pomidorami sałatka z boczkiem i truskawkami makaron z pesto z awokado pizza z ciasta francuskiego + video sałatka z griillowanych warzyw z serem halloumi carpaccio z cukinii sałatka z kurczakiem i oscypkiem oscypek pieczony w boczku przepis na placki ziemniaczane pasta z wędzonego kurczaka sałatka(...)wędzonym kurczakiem bliny z kawiorem przepis na leniwe placki chlebowe z patelni ślimaczki z ciasta francuskiego sałatka z kaszą bulgur sałatka ziemniaczana z jajkiem carpaccio z buraka placuszki pełnoziarniste bruschetta z gruszką i kozim serem małże w białym winie kanapka ze stekiem placki z gotowanych ziemniaków sałatka cezar hummus z soczewicą placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka z tuńczykiem podstawowy
nietylkopasta.plNajlepsze są jeszcze ciepłe, chrupiące z pysznym kwaskowym nadzieniem rabarbarowym. Do zrobienia w 30 minut. Szybkie ciacha do kawy które zrobi każdy. 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g sera twarogowego 1 żółtko 1 łyżka cukru trzcinowego rabarbar: 6 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru 4 truskawki 1 jajko do posmarowania cukier trzcinowy do posypania Rabarbar myję i kroję na długość(...)około 6 cm i zasypuję cukrem trzcinowym, odstawiam na 30 minut. Ciasto francuskie kroję na prostokąty o wymiarach cztery sztuki 8X12 cm, i cztery sztuki 10 na 14 cm. Większe kawałki ładnie nam skleją się ze spodem. Ser miksuję blenderem z żółtkiem, dodaję cukier. Na mniejszych kawałkach układam ser i po bokach po 2-3 paski rabarbaru oraz truskawkę przekrojoną
wesoła kuchniaNajprostszy deser na swiecie: owoce w cieście francuskim. Bez owijania, nakrywania, długiego czekania. Przepis jest genialny w swojej prostocie. Rozwijamy rulonik, nakładamy połówki jabłek i gruszek, wycinamy dowolny kształt, najlepiej obrys owoca i gotowe. W ostatnim poście podałam przepis na tartę z gruszka i serem rogueford: tutaj. Do jej zrobienia użyjemy tylko kawałka ciasta
dolcevitainmykitchenDzisiaj gulasz wieprzowy z warzywami podany w trochę odmiennej formie. Całość zapieczona pod kołderką z ciasta francuskiego. Bardzo ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Do mięsa polecam surówkę z rzodkiewek Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie również inne pomysły na gulasz wieprzowy, wołowy, z warzywami itp. Znajdziecie także inne dania z wykorzystaniem różnych rodzajów mięsa. Składniki 700 g łopatki wieprzowej(...)kawałek selera 1 pietruszka 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz, papryka słodka,papryka ostra 1 opakowanie ciasta francuskiego Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę 3x3cm. Sól,pieprz,paprykę słodką,paprykę ostrą wymieszać w miseczce. Posypać mieszanką mięso, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około 1h. W rondlu
O kuchni z uczuciemJeśli tak jak ja miewacie czasem zachcianki na coś słodkiego, a pod ręką nic nie ma, to trzeba zakasać rękawy i zrobić :) Dobrze mieć wtedy w zanadrzu ciasto francuskie. Ja- przyznaję bez bicia- używam kupnego i takie też zawsze, no prawie zawsze, mam w zamrażarce. Tym razem wykorzystałam je na słodko, z budyniem i owocami. Mam nadzieję(...)siebie :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 op. budyniu waniliowego 350ml mleka 2 łyżki cukru kryształu owoce sezonowe lub konfitura cukier puder do posypania upieczonych ciasteczek Sposób przygotowania: 1. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na kwadraty. Wielkość ich zależy od tego ile ciasteczek chcemy. Każdy kwadrat nacinamy tak jak na zdjęciu, a następnie składamy rogi do środka. 2. 300ml mleka
Kuchnia w czekoladzieardzo Wam się spodobały wczorajsze propozycje na sylwestrowy stół. Zrobiłam zatem drugie takie zestawienie, może komuś jeszcze coś wpadnie w oko :) 1. Ślimaczki ze szpinakiem w cieście francuskim Kliknij tu po przepis. 2. Nadziewane sałatką muszle makaronowe Kliknij tu po przepis. 3. Bułki "ślimaki" Kliknij tu po przepis. 4. Jajka faszerowane Kliknij tu po przepis(...)Sałatka z tortellini Kliknij tu po przepis. 6. A la "Buritto" Kliknij tu po przepis. 7. Szparagi w cieście francuskim Kliknij tu po przepis. 8. Ryżowa sałatka z kurczakiem i ananasem Kliknij tu po przepis. 9. Kulki ryżowe Kliknij tu po przepis. Szczęśliwego Nowego Roku
W kuchni u Monikiszybkie do wykonania. Polecam :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pół pęczka zielonych szparagów pół kubeczka śmietany 18% 150 g wędzonego boczku jajko 100 g żółtego sera pieprz, sól Wykonanie: 1. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i uformować w blaszce do pieczenia z wyciąganym dnem. 2. Szparagi ugotować na parze. Boczek pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na patelni(...)misce połączyć śmietanę, jajko i starty żółty ser. Doprawić solą i pieprzem. 4. Gotową masę wylać na ciasto francuskie. Ułożyć na niej szparagi i boczek. 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut w temp. 200 st.C
Pasja Smaku