ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:165/509)

Tarta mocno grzybowa na cieście francuskim 179

Tatra na cieście francuskim, jest szybka do przygotowania i każdy może podjąć się tego zadania.  Nie ma co tu za wiele kombinować 😋, nie   trzeba dobrze gotować 🍴, bo tylko grzyby 🍄🍄🍄 smażymy i z pozostałymi składnikami łączymy.  Ciasto na formę przekładamy, masę na bazie sosu grzybowego🍄🍄🍄 na nie przelewamy, grzybów 🍄🍄🍄 dodajemy i tylko pieczemy ♨.  To taka tarta ekspresowa(...)mocno grzybowa 🍄🍄🍄. Polecam szczególnie tym, co za grzybami 🍄🍄🍄 przepadają i tym co, na nowe smaki się otwierają 😉 Składniki na okrągłą formę o średnicy ok. 30 cm: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 300 g, 2 opakowania sosu grzybowego Winiary, ok. 300 g grzybów - prawdziwków, borowików, 1 łyżka masła – ok. 20 g, 200 ml słodkiej śmietanki 30%, 100 g sera

Moniki Smakołyki
Klops w cieście francuskim z serowym środkiem 135

Uwielbiam takie szybkie obiady. Zagnieść, wymieszać, wyłożyć na ciasto i siup do piekarnika. Rolada jest idealna na ciepło jak i na zimno. Arkusz ciasta francuskiego (25x20 cm) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 jajko 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżej natki pietruszki 100 g żółtego sera Sól Pieprz Czosnek granulowany(...)jajkiem, bułką tartą, posiekana w kosteczkę cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą natką pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Ponownie wyrabiamy. Gotowe mięso układamy na arkuszu ciasta francuskiego, zostawiając po 2 cm z każdej strony aby móc je skleić. Na mięsie rozkładamy starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem

VioletoweKucharzenie
Przekąski z ciasta francuskiego na słono 134

Przekąski z ciasta francuskiego na słono cieszą się na moim blogu dużym powodzeniem. Dlatego postanowiłam zebrać je w jednym wpisie i ułatwić Ci... The post Przekąski z ciasta francuskiego na słono appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Paszteciki z pieczarkami 140

Najwięcej czasu zajmuje pokrojenie pieczarek, a reszta ,,robi się sama". Pieczarkowego farszu nie należy nakładać zbyt oszczędnie, powinien wypełniać ciasto po brzegi, jak na domowe paszteciki przystało. Składniki: świeże ciasto francuskie (50x25 cm) 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz mielony, kolendra mielona mleko skondensowane lub białko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić, wrzucić(...)smażyć na średnim ogniu. Posolone pieczarki puszczą wodę, która powinna odparować. Pieczarki i cebulę smażyć do miękkości. Po przestudzeniu doprawić farsz solą, pieprzem i kolendrą . Farsz wyłożyć na  ciasto francuskie , zawinąć w roladę, pokroić na paszteciki.  Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Każdego pasztecika posmarować mlekiem skondensowanym . Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni

Codziennik Kuchenny
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i kapustą 428

ząbki czosnku 1/2 główki kapusty pekińskiej pęczek szczypiorku przyprawa do mięsa mielonego Wykonanie: Mięso, cebulę i czosnek mielimy, następnie dodajemy jajko i doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego lub delikatem. Ciasto francuskie rozwijamy, następnie smarujemy na nim cienką warstwę doprawionego mięsa (uwaga: surowego). Mięso rozkładamy tak, aby został pasek ok. 3 cm z jednej strony ciasta. Kapustę pekińską i szczypior drobno

IMPRESJA SMAKU
Serduszka z orzeszkami pinii i parmezanem 71

Jedna z ciekawszych przekąsek na słono z ciasta francuskiego jaką zrobiłem. Wygląda ciekawie a smakuje jeszcze lepiej dzięki temu, że orzechy pinii dobrze komponują się z parmezanem. Jak większość przekąsek z użyciem ciasta francuskiego - robi się szybko, można podawać na ciepło i na zimno i można długo przechowywać - jeśli, oczywiście, nie zje się wszystkiego od razu

Milion Smaków
Łosoś w pesto z dodatkiem oleju rzepakowego zapiekany w cieście francuskim 184

blednera wrzucić rukolę, czosnek, suszone pomidory i słonecznik, dodać olej. Wszystko zblenderować. Łososia oprószyć solą i posmarować otrzymaną masą, odstawić do lodówki na min. godzinkę. Potem łososia zawinąć w ciasto francuskie, ja uformowałam taką rybkę. Posmarować rostrzepanym jajkiem lub białkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C, piec ok 20-30 minut aż ciasto ładnie się przyrumieni. Łososia miałam(...)kwałkach więc razem stworzyły jakby jeden duży filet z którego powstała mi taka duża rybka. Można również łososia podzielić od razu na małe kawałki i każdy osobno zawinąć w ciasto francuskie dzięki temu od razu otrzymamy gotowe porcje

Monia miesza i gotuje
Francuskie roladki z parówką i serem 130

Szybka przekąska z ciasta francuskiego, w którym parówki z serem się schowały i w roladki pozawijały. Takie krążki fajnie się odrywa i dzięki temu tych najmłodszych smakoszy   zdobywa. Można je z ketchupem lub sosem podawać,   na ciepło lub zimno zjadać.   Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści

Moniki Smakołyki
RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BUDYNIEM 182

Mrożone ciasto francuskie ma wiele walorów, ale jeden najważniejszy: wystarczy je tylko rozmrozić, żeby wyczarować w 20 minut... no... dobra - 30 minut coś pysznego. Tym razem pomyślałam o rurkach z kremem, gdyż od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką metalowych foremek do wykonywania tychże słodkości :-) A potrzebujemy na nie: opakowanie ciasta francuskiego mrożonego (400g) - oczywiście ambitne panie domu, jeśli tylko dysponują czasem(...)własnoręcznie budyń śmietankowy na 0.5l mleka 0.5l mleka 3 łyżki cukru łyżeczka masła kilka kropel aromatu cytrynowego odrobina cukru waniliowego do posypania rurek 1 jajko Wykonanie:  Ciasto francuskie odmrażamy. Ja zazwyczaj przekładam je poprzedniego dnia z zamrażarki do lodówki. Budyń śmietankowy gotujemy wg przepisu na opakowaniu, dodając zamiast przewidzianych 2-3 płaskie łyżki cukru i dodatkowo łyżeczkę

Walijskie Pichcenie
Krucha tarta ze szparagami 125

Dużo przepisów czeka grzecznie na publikację - tylko z czasem u mnie kiepsko :) Dziś znalazłam chwilę i polecam wam Kruchą tartę ze szparagami na cieście francuskim - przepis odkryty w Lawendowym Domu. Tarta jest banalnie prosta w wykonaniu, a do tego tak uniwersalna, że kiedy tylko znudzą wam się szparagi - spokojnie możecie upiec ją z bakłażanem, cukinią, szpinakiem, papryką lub innym warzywnym(...)rarytasem ;) Składniki:  1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego light 1 duży pęczek zielonych szparagów 15 małych pomidorków koktajlowych świeżo mielony pieprz 3 łyżki startego parmezanu 5 łyżek jogurtu greckiego light - można zastąpić bałkańskim Do dzieła: Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki, równocześnie ustawiamy piekarnik do nagrzania na 200*C. Przed pieczeniem blanszujemy szparagi, czyli zanurzamy je we wrzątku

Spektrum Smaku
Ciasteczka francuskie z serem i brzoskwiniami z korzennym akcentem 135

CIASTECZKA FRANCUSKIE Z SEREM I BRZOSKWINIAMI Uwielbiam je po prostu. Doskonały zamiennik drożdżówek, lub kanapek. To kolejny przepis, który kategoryzuje się do tych łatwych i przyjemnych w wykonaniu. A do tego smacznych, dzięki korzennemu nadzieniu, który tworzy serek śmietankowy i brzoskwinie wraz z przyprawami:) Pycha! SKŁADNIKI ( Na ok. 26 sztuk) NADZIENIE  Z OWOCÓW: 1 szklanka pociętych w niedużą(...)masa będzie gładka, dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy. Kremówkę ubijamy ręcznie rózgą, nie musi być idealnie ubita. Dodajemy do sera, mieszamy, odstawiamy. Kiedy już mamy wszystko przygotowane, wyciągamy ciasto francuskie z lodówki i kroimy na części - kwadraciki o wymiarach 8cm x 8cm. (Jeśli chcesz, możesz zrobić te ciasteczka dwa razy większe, wtedy nakładasz dwa razy więcej farszu niż normalnie

Calzonella.com
Pizzerinki wg Aleex 154

trzech różnych wersjach. Przyrządzenie ich zajęło mi niewiele czasu, a efekt okazał się przepyszny. Tak przynajmniej orzekli moi goście i domownicy. Polecam, do wypróbowania. Składniki: • 2 płaty gotowego ciasta francuskiego • ketchup łagodny • koncentrat pomidorowy • zioła włoskie • czosnek Farsz I: • 500 g pieczarek • 200 g chudego boczku • 1 cebula • mozzarella • ser żółty • olej Farsz II: • 200 g salami • mozzarella • ser żółty(...)Farsz III: na odrobinie oleju podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę oraz pokrojoną szynkę. Doprawić, przestudzić. Zetrzeć na tarce ser. 4. Piekarnik rozgrzać do 210 stopni C. 5. Płat schłodzonego ciasta francuskiego smarować ketchupem lub koncentratem pomidorowym. Do farszu I i III pasuje ketchup, do farszu II koncentrat, ale można to dowolnie zmieniać. 6. Warstwę ketchup lub koncentratu oprószyć ziołami włoskimi

W mojej kuchni
Imprezowe przekąski na ciepło 241

stole. Każda z przekąsek jest warta wypróbowania. Zapraszamy do zapoznania się z poniższymi przepisami. Na pewno zachwycą Wasze podniebienia. 1. Imprezowy wieniec Przepis na: Przepiski.pl 2. Szybkie przekąski z ciasta francuskiego Przepis na: Alledobre.pl 3. Nadziewane bułeczki z patelni Przepis na: ProstaKuchnia.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Skrzydełka z kalafiora Przepis na: KulinarnePrzeboje.pl 5. Paszteciki z ciasta francuskiego Przepis na: ugotować

Damusia.pl
Tarta z szparagami 129

Dzięki firmie Trnd i Zott miałam okazję spróbować serów wytwarzanych z mleka pochodzącego od krów karmionych paszą wolną od genetycznie modyfikowanych organizmów i pochodzących z Europy. Składniki: - 1 op. ciasta francuskiego - 1 ser zotarella 125g - 500 g szparagów zielonych - 3 jajka  - 2 łyżki śmietany 18 %  - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i gotujemy. Ciasto francuskie wykładamy

Kulinarne życie
Carpaccio z łososia 204

pochodzenie. Jako przystawka bądź przekąska podczas uczty świątecznej oraz nocy sylwestrowej, podana z ulubion ą sałatą oraz bagietk ą uraczy niejedno podniebienie. Zapraszam również na pieczonego łososia w cieście francuskim (en croûte), który od wielu lat gości na moim stole i cieszy się wielkim powodzeniem: Filet z łososia z fenkułem włoskim i gorgonzolą w cieście francuskim  Życzę Wszystkim Zdrowych

Wino Francja Kuchnia
Ciastka z nektarynką 110

Ciasto francuskie dobrze jest mieć pod ręką – w sklepie lub w lodówce. W krótkim czasie możemy przygotować takie oto przepyszne ciasteczka. Do przygotowania ciastek potrzebujemy: – opakowanie ciasta francuskiego – dżem brzoskwiniowy/morelowy – kilka nektarynek Ciasto francuskie kroimy na równe kawałki, smarujemy dżemem a na wierzchu kładziemy pokrojone na ćwiartki nektarynki. Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach

Szybko Tanio Smacznie
Banany w cieście 266

czekolady  jajko olej Ciasto należy rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Dla uzyskania wyraźnych rozwarstwień smaruję odrobiną oleju, składam na pół i jeszcze raz wałkuję. Jeśli kupujecie gotowe ciasto francuskie wystarczy je rozwinąć i pokroić. Kroję na trójkąty - około 10 sztuk.  Układam na każdym po kawałku banana, posypuję startą na tarce czekoladą i zawijam ciasto w podłużne rogale

prawdziwe jedzenie