ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:187/509)

Kotlety mielone w cieście francuskim 206

wystarczy, że dolejesz do mielonego trochę przegotowanej wody i ponownie dobrze wymieszasz. Z mięsnej masy uformuj równej wielkości kulki, każdą z nich lekko spłaszcz i nadaj je podłużny kształt. Ciasto francuskie rozwiń (mrożone najpierw rozmroź). Pokrój na prostokąty takiej wielkości, aby każdy z kotletów mielonych móc zawinąć w ciasto. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej kotlety. Blachę wstaw

blog.moje-pasje.info
Francuskie ślimaczki z kurczakiem - kategoria kurczak 431

filet z kurczaka z pomidorami zawinięty w cieście francuskim. Danie jest sycące, można więc je podać na obiad, ale znakomicie sprawdzi się również podczas spotkania ze znajomymi:))  Składniki: ciasto francuskie,  400g filetu z kurczaka,  puszka krojonych pomidorów,  ząbek czosnku, cebula,  sól,  kilka gałązek bazylii,  2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki,  jajko, sezam(...)oraz posiekaną bazylię i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu przez około 10-15 minut, aż woda nieco odparuje. Ostudzić. Masę rozsmarować na cieście francuskim.  Zwinąć w roladę, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać sezamem. Pokroić na plasterki grubości około 2 cm. Piec około 25 minut w temp. 180st. Podawać np. na liściach sałaty

Z miłości do słodkości
Dyniowa tarta z serem halloumi i suszonymi pomidorami na cieście francuskim 258

garam masala 4 czubate łyżeczki pestek słonecznika 1 jajko 120g sera halloumi pokrojonego w kostkę lub słupki (można zastąpić twardym kozim) 4 suszone pomidory z oliwy pokrojone w paseczki ciasto francuskie masło do wysmarowania formy na tartę Sposób przygotowania: Puree z dyni wymieszać z solą, czosnkiem, garam masalą i słonecznikiem. Dodać jajko i ponownie wymieszać. Formę do tarty wysmarować masłem

W kuchni wieczorem
Francuskie ślimaczki z czekoladą i migdałami 130

niesamowicie łatwe do zrobienia ciasteczka. Posmakują zarówno mniejszym jak i większym łasuchom ;) Zamiast migdałów można użyć dowolnych orzechów. I proponuję zrobić z podwójnej porcji gdyż znikają bardzo szybko ;) opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego 4 łyżki siekanych migdałów jajko do posmarowania Ciasto rozwinąć i połowę posmarować kremem czekoladowym. Posypać równomiernie 3 łyżkami migdałów, złożyć na pół. Od strony

Smakołyki Asi
IMPREZOWE TRÓJKĄTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I FETĄ 306

kozi. Rozgnieć fetę widelcem i wymieszaj dokładnie ze szpinakiem. Nie oddawaj soli do nadzienia, gdyż feta jest wystarczająco słona. Piekarnik nagrzej do temperatury 210 stopni C. Ciasto francuskie pokrój w kwadraty 10 x 10 cm . Na środek każdego nałóż po 1 pełnej (z górką) łyżeczce nadzienia. Dwa boki posmaruj za pomocą pędzelka rozbełtanym jajkiem i sklej z pozostałymi

Słodko-Słony Świat Ilony
Figi, ser kozi i ciasto francuskie 217

Dzisiejszy wpis rozpocznie serie wpisów na szybkie i smaczne przekąski. Do ich przygotowania nie trzeba będzie dużo składników. Bardzo łatwo je przygotować. Dobrze wyglądają na stole i dobrze smakują. ciasto francuskie ser owczy figi miód Nie za często korzystam z gotowców, wyjątek robię dla ciasta francuskiego, kiedy szybko chcę przygotować coś smacznego :) Ciasto pokroić

Polska Zupa
Francuzeczki 192

Takie wytrawne ciastka francuskie kupowałam kiedyś w piekarni, teraz zrobiłam je w domu 🙂 Składniki ciasto francuskie 2 op szynka z kurczaka 20 dkg ser żółty 10 dkg groszek konserwowy … Czytaj dalej Francuzeczki

czarrna od kuchni
Paszteciki z mielonego mięsa i pieczarek 211

żółty, śmietanę oraz jajko. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego/przyprawą uniwersalną lub inną ulubioną mieszaną ziół. Gdy mamy przygotowany farsz wyjmujemy z lodówki ciasto francuskie. Rozwijamy je i dzielimy na 12 kwadratów. Formę na muffinki natłuszczamy masłem i w każde wgłębienie wkładamy kwadraty z ciasta francuskiego tak, by rogi ciasta wystawały poza brzegi. Przygotowane pakieciki

Smaki Na Talerzu
Ciasto francuskie z brokułami i kurczakiem 781

Mniam, dzisiaj pyszna propozycja na szybką i pyszną przekąskę. Ciasto francuskie do tej pory jadłam zawsze z jakimś owocem a teraz z kurczakiem :). Spróbujcie i podzielcie się swoimi uwagami :)   źródło : "Oliwia" Składniki: filet z kurczaka pęczek natki duży brokuł 200 g śmietany 18% jajko 2 op. ciasta francuskiego ząbek czosnku sól i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka należy ugotować. Drobno

Różne smaki w kuchni
Parówki w cieście francuskim 179

poczęstunek dla gości. Można je w łatwy sposób modyfikować dodając ulubione składniki. Polecam! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 6 parówek połowa słoiczka pesto pomidorowego jajko mak do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątnych części. Każdą smarujemy warstwą pomidorowego pesto i układamy parówkę. Zawijamy ciasto szczelnie w rulon, a końcówki ciasta zlepiając w formę cukierka w papierku. Przygotowane porcje

Pyry na Gaz
Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem 423

łososia wędzonego 2 jajka 250 g śmietany 4 łyżki posiekanego koperku sól i pieprz Przygotowanie: Koperek myjemy i drobno siekamy. W miseczce mieszamy śmietanę, jajka, sól, pieprz i koperek. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty o wielkości dopasowanej do foremek jakie posiadacie. Każdą foremkę wykładamy ciastem francuskim. Ciasto powino siegać jej brzegów lub wystawać poza nie. Do każdej wyłożonej ciastem foremki

Kulinarna Patilogia
Kwiatuszki z kiełbasek i ciasta francuskiego 180

mimo wszystko zamierzany efekt jest nadal widoczny. 1 płat gotowego ciasta francuskiego 5-6 cienkich kiełbasek (użyłam białych; mogą być parówki) Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka sezamu Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru i pokroić na 5-6 prostokątów. Kiełbaski ułożyć na cieście. Każdą z nich ciasno zawinąć w osobny prostokąt, naciąć ostrym nożem

Di gotuje
Koszyk Alicji ze szpinakiem i serem favita. 223

Alice's basket with spinach. Składniki: 1 opakowanie ciasto francuskie 25 dag świeży szpinak 1 opakowanie sera favita 3 ząbki czosnek 1 cebula 50 ml. mleko kokosowe sól, pieprz 1 jajko 1 łyżka masło olej pomidorki coctailowe kilka orzechów włoskich Wykonanie: Czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć  na maśle z dodatkiem odrobiny oleju, dodać szpinak, doprawić solą(...)Dodać  mleko kokosowe wymieszać, zredukować. Trochę wystudzić, przełożyć na deskę i szpinak trochę posiekać, następnie wymieszać z pokrojonym w kostkę serem favita. Ramekiny ( porcelanowe kokilki ), przesmarować olejem, wykleić ciastem francuskim, wstawić do nagrzanego piekarnika  180oC i piec 15 minut. Podpieczone koszyczki  napełnić szpinakiem, udekorować pomidorkiem i orzechem  i zapiekać 30 minut w temp. 180oC

Kulinarny karnet Christophera
Parówki w cieście francuskim z dodatkiem czarnuszki 243

bardzo szybko a wygląda i smakuje dobrze. Parówki w cieście francuskim z dodatkiem czarnuszki   Składniki:   1 opakowanie ciasta francuskiego   8 parówek 1 jajko sól czarnuszka Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i tniemy na takie kawałki, aby owinąć nimi parówki. Owijamy parówki ciastem francuskim. Jajko rozmącamy w miseczce z dodatkiem niewielkiej ilości soli i  smarujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Choinka ze szpinakiem 270

składniki się wymieszają dorzucamy fetę oraz doprawiamy pieprzem. Feta powinna zapewnić ciasto odpowiednią słoność. Kosztujemy całość i ewentualnie doprawiamy. Na końcu dodajemy jajko i po minucie zestawimy z ognia. Ciasto francuskie rozpakowujemy i składamy na pół tak by powstały dwa równe prostokąty.* Delikatnie rozwałkowujemy i nakładamy na jeden prostokąt farsz. Przykrywamy drugim prosotkątem. Wycinamy kształt choinki.** Następnie boki tniemy

Kolizje Smaków