ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:188/509)

Francuskie kwadraciki 110

Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 opakowanie mozzarelli 20 dkg pieczarek 1 cebula kilka plasterków wędliny 2 ogórki konserwowe słodka papryka zioła prowansalskie sól, pieprz ketchup Przygotowanie: Cebulę obrać, posiekać … Czytaj dalej Francuskie kwadraciki

czarrna od kuchni
Trójkąciki z parówkami 79

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 3 parówki kawałek cukinii kawałek papryki 1 cebula sól, pieprz cukinia słodka papryka Przygotowanie: Cebulę zeszklić. Parówki pokroić w plasterki, cukinię i paprykę w … Czytaj dalej Trójkąciki z parówkami

czarrna od kuchni
Imieninowy zestaw przekąskowy 155

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kostki sera białego 2-3 łyżki konfitury porzeczkowej 1 jajko 1 łyżka tartego sera żółtego sól, sezam 4 jajka 150 g łososia wędzonego 1 puszka … Czytaj dalej Imieninowy zestaw przekąskowy

czarrna od kuchni
Zawijaski z pieczarkami 130

Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 700 g pieczarek 1/2 średniej cukinii 2 kulki mozzarelli 2 duże cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. … Czytaj dalej Zawijaski z pieczarkami

czarrna od kuchni
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 86

przygotowanie szparagów w cieście francuskim od dawna prosiła mnie córka, bo jadła gdzieś i były wyśmienite. Więc w końcu uległam i przygotowałam. Nie wiem czy były tak wyśmienite jak tamte, ale przekąska zniknęła w trakcie jednej kolacji, więc zapewne smakowało. Samo przygotowanie szparagów w ten sposób jest proste, wystarczy dodać ser i szynkę o wyrazistym smaku, a powstanie coś pysznego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zawijaski z farszem 156

Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 20 dkg szynki 10 dkg sera żółtego 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie 1 jajko czarny sezam Przygotowanie: Szynkę drobno pokroić, a … Czytaj dalej Zawijaski z farszem

czarrna od kuchni
Kurczak w cieście francuskim 147

żółtego 4 plasterki szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, oregano, jajko 1. Filety z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i oregano z dwóch stron. 2. Blachę wysypać mąką. 3. Ciasto francuskie rozłożyć, Przeciąć na pół. 4. Na jednej połówce położyć filet, 2 plasterki szynki, 2 plasterki sera żółtego. 5. Boki ciasta pociąć w paski po obu stronach, w odstępach

Kuchnia smaków
Gruszki z marcepanem w cieście francuskim - zdjęcia krok po kroku 187

Wszystkie składniki na masę marcepanową umieszczamy w misie malaksera. Miksujemy na jednolitą masę.  2. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Na przygotowanej blasze rozkładamy papier do pieczenia. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na pół. Na jedną połowę wykładamy 2/3 masy marcepanowej i przykrywamy drugą połówką ciasta. Ciasto kroimy na 6 równych prostokątów. Żółtko mieszamy z 4 łyżkami wody - przy

My Culinary Art
Róże z ciasta francuskiego i jabłek 138

dół jabłko umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić w cieniutkie 1 mm plasterki. Tu uwaga: plasterki powinny być giętkie i sprężyste. Skropić sokiem z cytyny, odstawić ciasto francuskie rozwinąć z rolki i lekko rozwałkować. Z krótszej strony pokroić w równej szerokości pasy (około 5 cm). U mnie wyszło 8 pasków. Każdy pasek odzielnie posmarować cieniutko konfiturą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grissini z ciasta francuskiego z parmezanem 130

posiłkiem głównym. Chcę jednak cieszyć się smakiem chrupiących paluchów bez konieczności wyrabiania ciasta drożdżowego, które chcąc nie chcąc jest bardzo cierpliwe. Sięgam więc po zawsze obecne w mojej lodówce ciasto francuskie. Paluchy można oprószyć czymkolwiek, sezamem, solą gruboziarnistą, czarnuszką, ziołami, ja wykorzystałam parmezan, bo i on zawsze się znajdzie w mojej lodówce. Takie chrupiące paluchy jedzone bez dodatków znikają wystarczająco(...)owijać w szynką parmeńską lub podawać jako przegryzka do zupy, a do jakiej pasują najbardziej to już wkrótce......;) Składniki na ok 12 szt Czas przygotowania: 20 min 1 opakowanie ciasta francuskiego* 1 jajko ok 150 g parmezanu *jeśli używamy ciasta mrożonego należy je wcześniej rozmrozić  Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni 2. Jajko roztrzepujemy widelcem na płaskim talerzu

Słodki Kompromis
Francuskie ciastka makowe 38

Została mi resztka masy makowej - tak, tak czasami i takiej używam oraz miałam w lodówce ciasto francuskie. Pomysłu nie trzeba było długo szukać. Ciastka z makiem wyszły idealnie, polecam. Ciastka makowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Serowe ślimaki 376

Czas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 2,5 h Liczba porcji : 20 szt.   Bułki z nadzieniem serowym piekę od dawna ale ostatnio postanowiłam zmienić ich

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kwiaty parówkowe 231

wyglądają oryginalnie i wzbudzają zachwyt gości.  Kwiaty parówkowe SKŁADNIKI: 9 parówek z szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko łyżka jogurtu naturalnego  musztarda francuska groszek do dekoracji Ciasto francuskie smarujemy delikatnie musztardą.   Parówkę kładziemy na rozłożony płat ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek, aby można zawinąć w niego parówkę. Zawijamy parówkę w ciasto. Nacinamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Truskawkowa pokusa na popoludnie 179

truskawkami i bita smietana skladniki na 6 ciasteczek 6 kwadratow ciasta francuskiego (8cmx8cm) 1 opakowanie kremowki 1 usztywniacz do smietany cukier puder okolo 200g truskawek mieta do dekoracji wykonanie: Ciasto francuskie ukladamy na blache wylozona papierem do pieczenia. Posypujemy cukrem pudrem i wkladamy na piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy do chwili az ciasto ladnie urosnie i lekko sie przyrumieni

Przysmaki Karolki
Poduszeczki z parówkowymi kwiatuszkami 143

zupa pojawi się już po weekendzie. Poduszeczki z parówkowymi kwiatuszkami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  1 jajko  3-4 parówki z szynki  sól   PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy na płasko. Jajko roztrzepujemy delikatnie, oraz doprawiamy szczyptą soli. Całe ciasto z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Parówki kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na cieście w dowolnej konfiguracji

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Francuskie paczuszki z kurczakiem marynowanym na słodko 306

misce mieszamy oliwę, miód, musztardy, posiekaną szalotkę, posiekany marynowany czosnek i kolendrę. Kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą i wkładamy do lodówki na min. 20 minut. 2. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe kwadraty (z tego co zostanie możemy zrobić np. rogaliki). Na dwa z nich wykładamy przygotowany farsz, pozostałe dwa nacinamy i łączymy ze spodem, bardzo dokładnie

My Culinary Art
Paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną 121

temat ciasta francuskiego. Wegańskie ciasto dostaniecie w większości supermarketów. Żeby uprzedzić pytania o to, czy przypadkiem nie ma tam masła - nie, w większości nie ma - trzeba tylko sprawdzić skład :) Ciasto francuskie dobre jest już samo w sobie i właściwie, czego by się do niego nie włożyło, to efekt końcowy jest smaczny. Zarówno w wersji na słono i na słodko. Zapraszamy

Bananowe Pole
Słodkie francuskie zawijasy z konfiturą 128

Proste w przygotowaniu, tanie i smaczne zawijasy które napełnią Waszą michę !!!. Składniki: Rolka ciasta francuskiego ulubiony dżem, konfitura lub marmolada roztrzepane 1 jajko trochę cukru Przygotowanie: rozwijamy ciasto, smarujemy dżemem i posypujemy cukrem wg uznania zawijamy ciasto w rulon i kroimy na 2-3 cm kawałki układamy na blasze z papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem i posypujemy odrobiną cukru pieczemy

Studencka Micha