ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:188/509)

Truskawkowa pokusa na popoludnie 185

truskawkami i bita smietana skladniki na 6 ciasteczek 6 kwadratow ciasta francuskiego (8cmx8cm) 1 opakowanie kremowki 1 usztywniacz do smietany cukier puder okolo 200g truskawek mieta do dekoracji wykonanie: Ciasto francuskie ukladamy na blache wylozona papierem do pieczenia. Posypujemy cukrem pudrem i wkladamy na piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy do chwili az ciasto ladnie urosnie i lekko sie przyrumieni

Przysmaki Karolki
Poduszeczki z parówkowymi kwiatuszkami 151

zupa pojawi się już po weekendzie. Poduszeczki z parówkowymi kwiatuszkami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  1 jajko  3-4 parówki z szynki  sól   PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy na płasko. Jajko roztrzepujemy delikatnie, oraz doprawiamy szczyptą soli. Całe ciasto z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Parówki kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na cieście w dowolnej konfiguracji

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Francuskie paczuszki z kurczakiem marynowanym na słodko 312

misce mieszamy oliwę, miód, musztardy, posiekaną szalotkę, posiekany marynowany czosnek i kolendrę. Kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą i wkładamy do lodówki na min. 20 minut. 2. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe kwadraty (z tego co zostanie możemy zrobić np. rogaliki). Na dwa z nich wykładamy przygotowany farsz, pozostałe dwa nacinamy i łączymy ze spodem, bardzo dokładnie

My Culinary Art
Paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną 126

temat ciasta francuskiego. Wegańskie ciasto dostaniecie w większości supermarketów. Żeby uprzedzić pytania o to, czy przypadkiem nie ma tam masła - nie, w większości nie ma - trzeba tylko sprawdzić skład :) Ciasto francuskie dobre jest już samo w sobie i właściwie, czego by się do niego nie włożyło, to efekt końcowy jest smaczny. Zarówno w wersji na słono i na słodko. Zapraszamy

Bananowe Pole
Słodkie francuskie zawijasy z konfiturą 137

Proste w przygotowaniu, tanie i smaczne zawijasy które napełnią Waszą michę !!!. Składniki: Rolka ciasta francuskiego ulubiony dżem, konfitura lub marmolada roztrzepane 1 jajko trochę cukru Przygotowanie: rozwijamy ciasto, smarujemy dżemem i posypujemy cukrem wg uznania zawijamy ciasto w rulon i kroimy na 2-3 cm kawałki układamy na blasze z papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem i posypujemy odrobiną cukru pieczemy

Studencka Micha
Tarta z śliwkami 149

szybko się kończy. Na osłodę przed wyjazdem mam tartę ze śliwkami, proste i smaczne ciasto.  Składniki: rulon ciasta francuskiego 300 g śliwek dżem ze śliwek Wykonanie:  Gotowe ciasto francuskie rozwijamy  na blaszce do pieczenia i zakładamy brzegi ciasta przyciskając je widelcem aby nie rozłożyły się. Następnie myjemy i kroimy na kawałki śliwki. Dżemem śliwkowym sparujemy środek ciasta

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta serowa z brokułem 236

pieprz szynka lub kiełbasa brokuł Przygotowanie: Brokuła myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy.  Ser Ricotta, jajka, śmietanę, ser żółty, pieprz i sól miksujemy na gładką masę. Ciasto francuskie układamy w natłuszczonej formie na tartę.  Masę serową wylewamy na ciasto, układamy w niej ugotowany brokuł, szynkę, kostki fety.  Całość pieczemy w 190 stopniach około 25 minut

Lawendowe Niebo
Tartaletki z brzoskwiniami 57

ogromną słabość do wypieków z ciasta francuskiego. Uwielbiam go zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. W kilka chwil można z niego wyczarować tyle wspaniałości - o ile mamy gotowe ciasto, bo przygotowanie jego jest dość pracochłonne. Na szczęście dziś można dostać dobrej jakości […] Artykuł Tartaletki z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Ciasto duńskie. Świeże croissanty- śniadanie do łóżka 219

zawsze bałam się je zrobić. Myślałam, że lepiej zostawić francuzom coś, w czym są ekspertami. Że łatwiej je kupić, niż wykonać samemu. Croissanty.   Można kupić gotowe ciasto francuskie w sklepie. I surowe i zamrożone. Poza tym, że jest sprzedawane w płatach, znalazłam też takie grubsze, specjalnie pocięte na rogaliki. Okrutnie bałam się zrobić je sama bo cały czas dręczyło(...)jest i jednocześnie kruche, składa się bowiem z ciasta drożdżowego i masła. Prawdę powiedziawszy – jest to ciasto duńskie. W Polsce na wszystkie ‚puchnące’ ciasta nauczyliśmy się mówić ‚francuskie’. A to ciasto ma w sobie drożdże, żeby rosło jeszcze wyżej niż wieża Eiffla. Od razu mówię – róbcie je na weekend, bo zabierają trochę czasu. Dobrze zacząć je robić w piątkowy wieczór

Karo in the Kitchen
Słodkie środy - Faworki z ciasta francuskiego z marmoladą 158

pyszne, chrupiące i delikatnie słodkie.  Faworki z ciasta francuskiego z marmoladą SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 0,5 słoiczka marmolady 1 łyżka mleka cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Jedną z nich smarujemy na całej powierzchni marmoladą i przykrywamy drugim płatem ciasta. Radełkiem wycinamy prostokąty o w wymiarach

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Coś z niczego - Pizzerinki 134

Pyszne mini pizzerinki, idealne na kolację czy sylwestra :) Składniki:  1 ciasto francuskie,  15 plasterków salami,  15 plasterków żółtego sera,  10 sztuk oliwek czarnych,  4 łyżki kukurydzy, oregano. Przygotowanie: Z ciasto francuskiego wycięłam kółka, wycinałam szklanką po nutelli. Pozostałe ciasto zgniotłam, rozwałkowałam i wycinałam i tak jeszcze raz, aż nie zostało mi ciasta. Wyszło

Aga w kuchni
Ciasto francuskie, co można zrobić? 188

Już pewnie, gdzieś wspominałam, że gotowe ciasto francuskie, to doskonały wynalazek. Można szybko , smacznie i ciekawie przygotować nie tylko przekąski, ale również dania obiadowe. Na swoim blogu  mam takie przepisy, dlatego teraz postanowiłam zebrać je w jednym miejscu i się  z wami podzielić. ŚLIMACZKI Z PESTO GNIAZDA Z SZYNKĄ I PARÓWKĄ FILET ZE SZPINAKIEM ŚWIDERKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

W kuchennym oknie Ewy
Tarta z pieczonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi 208

płat ciasta francuskiego 2 kawałki upieczonego łososia (wagowo ok. 250 g ) pomidorki koktajlowe 4 czubate łyżeczki śmietany 18% 4 duże jajka kilka plasterków żółtego sera świeży koperek sól, pieprz Ciasto francuskie rozwałkować i przełożyć do formy do pieczenia. Nakłuć widelcem. Surowe ciasto piec około 15 minut w 195°C. W międzyczasie ser pociąć w plastry. Koperek drobno posiekać. Pomidorki umyć

Ugotować
Parówki w cieście francuskim 3255

jakości ok. 200g ciasta francuskiego mak do posypania 1 żółtko   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Parówki w cieście francuskim – Wykonanie: Każdą parówkę pozbawić folii ochronnej, przekroić na pół. Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na paseczki od szerokości ok. 1-1,5cm. Każdą parówkę spiralnie owinąć ciastem francuskim. Posmarować rozbełtanym żółtkiem, a następnie posypać makiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania