opakowanie ciasta francuskiego 150-200 g sera miękkiego podpuszczkowego (np.camembert, brie) 4 gruszki 250-300 g śmietany lub gęstego jogurtu 3 jajka rozmaryn gałka muszkatołowa pieprz sól WYKONANIE Ciasto francuskie wykładamy na blachę wraz z dołączonym do niego papierem . Wywijamy do góry zewnętrzne krawędzie ciasta, całość nakłuwamy widelcem i zapiekamy z 15 minut w piekarniku w temp. około 190 stopni
ZofianaDzisiaj przepis na prosty deser. Rurki z ciasta francuskiego z szybkim kremem z serka mascarpone i mango
Stare Garytylko najdzie Was ochota na coś słodkiego :) op. ciasta francuskiego jajko cynamon Kruszonka: 50g masła 80g mąki 50g domowego cukru waniliowego Kruszonka: wszystkie składniki rozetrzeć dokładnie w palcach. Ciasto francuskie rozwinąć, szklanką wyciąć kółka. Kółeczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem. Każde ciasteczko oprószyć szczyptą cynamonu i posypać kruszonką. Piec ok 10-15 minut
Smakołyki Asi10cm x 10cm gruszka 50g czekolady karmelowej 50ml mleka 50ml advocaatu Dalkowski* Gruszkę obieramy ze skórki, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200*C. Ciasto francuskie układamy na blaszce, jeden kawałek na drugim. Upieczoną gruszkę odwijamy z folii i delikatnie układamy na środku ciasta francuskiego. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze
Gotowanie i blogowaniekremówki 2 łyżki cukru pudru 12 truskawek 50g masła Ok. 50g cukru Kilka kropel cytryny Blat posypujemy cukrem (tak jak to robimy zazwyczaj z mąką). Następnie kładziemy na tym ciasto francuskie, obsypujemy z wierzchu cukrem i wałkujemy. Zwijamy w rulonik wzdłuż dłuższego końca. Dzielimy ciasto na 12 kawałków i tniemy na plastry. Każdy z plastrów kładziemy na blacie zawijaniem
Kolizje Smakówmoże być doskonałą ozdobą stołu. Gotowa do podani w 25 minut i pyszna! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 15 dag salami (najlepiej o małej średnicy) ketchup pikantny jajko Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 2cm. Każdy kawałek smarujemy warstwą pikantnego ketchupu. Na paskach ciasta układamy plasterki salami tak aby nachodziły na siebie. Rolujemy
Pyry na GazStęskniłam się już za dynią :-). Jak już kiedyś pisałam, gotowe ciasto francuskie to bardzo dobry wynalazek. W ciągu dosłownie 30 minut możemy zrobić pyszną przekąskę. Ja wykorzystałam upieczoną wcześniej dynię i dla kontrastu smakowego połączyłam ją z serem pleśniowym, dodałam trochę trochę pokruszonych płatków chili i, moim zdaniem wyszło pysznie ! Tarta dyniowa z serem pleśniowym Składniki: 1 opakowanie
Kulinarne przygody Gatityktóry prezentowałam tu: klik . 1 płat ciasta francuskiego 400g szynki (okrągłej o średniej wielkości) ketchup Dodatkowo: jajko ( + opcjonalnie szczypta soli oraz odrobina curry i papryki w proszku) Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 1,5-2 cm. Plastry mortadeli przekroić na pół. Każdy pasek ciasta posmarować ketchupem i położyć (obok siebie) na nim po trzy połówki szynki
Di gotujeopakowanie ciasta francuskiego 10 plastrów sera żółtego. keczup lub sos do polania gotowych parówek Sposób wykonania: Parówki obrać z folii i przeciąć na pół, tak aby powstało 20. Ciasto francuskie podzielić na 20 prostokątów. Na każdym prostokącie kłaść połowę plasterka sera a na to parówkę. Zrolować ciasto wraz z parówką i lekko docisnąć końce ciasta
Na słodko lub wytrawnieGłosów: 5 Average: 5 /5] składniki: ciasto francuskie 2 jabłka sok z 1/2 cytryny woda 4 łyżki dżemu np. brzoskwiniowego wykonanie: Jabłka myjemy, przekrawamy na pół. usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie półplasterki, umieszczamy w rondelku, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy wodą (wody wlewamy tyle aby przykryła plasterki jabłka). Gotujemy chwilkę aby tylko pasterki zmiękły
Domowy Smak Jedzeniaświeżego filetu z łososia ze skórą sól morska, świeżo mielony czarny pieprz W misce roztrzepać widelcem żółtko z odrobiną wody. 1 surowe żółtko Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie przeciąć wzdłuż na dwa prostokąty – jeden węższy, drugi szerszy, ale oba o tej samej długości (węższy ma mieć szerokość 11 cm, a szerszy 14 cm). 275 g ciasta francuskiego
Moja Delicjabiałym serem i truskawkami. Poszło całe, jeszcze ciepłe:) 25 minut 2 porcje 200 g ciast francuskiego 100 g truskawek 3 łyżki białego sera łyżka cukru pudru łyżeczka masła Ciasto francuskie zgiąć na pół, jedną połówkę ponacinać wzdłuż co około 1 cm. Serek pomieszać z cukrem pudrem, nałożyć na część ciasta, która nie jest nacięta. Następnie ułożyć truskawki i zawinąć naciętą
Ania i Marcin gotujątylko mocno serowa ale również cudownie chrupiąca :) Zapraszam! Paluszki serowe z ciasta francuskiego Składniki: 1 blat ciasta francuskiego 1 jajko 2 duże garści sera źółtego słodka papryka sól Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć. Przeciąć poziomo na pół. Jako rozbełtać. Posmarować jedną połówkę. Posypać połową startego sera, lekko docisnąć, posypać przyprawami. Przykryć drugą połową ciasta, znów posmarować jajkiem, posypać serem
Tagebuch po polskujajko czarnuszka PRZYGOTOWANIE: Z zielonych szparagów odłamujemy twarde zdrewniałe końcówki i gotujemy je ok 3-4 minuty na parze. Po ostudzeniu każdego szparaga owijamy plasterkiem szynki. Ciasto francuskie kroimy na ok 1,5-2 cm paski i każdego szparaga owijamy jednym paskiem ciasta. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim z wierzchu przekąski i posypujemy czarnuszką. Pieczemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki