ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:184/509)

CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI. 220

nieprzyjemności minionego dnia... Na przykład takie ciasteczka. PS: Owe ciacha powstały z okazji urodzin kochanej Julki, która właśnie zaczęła dorosłe życie. Julka, powodzenia! CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKĄ. /autorski; wymyślony na poczekaniu;/ 1 płat francuskiego ciasta 300g mrożonych truskawek(...)szklanka cukru rozmącone jajko Kilka godzin wcześniej, przed pieczeniem, zasypuję zamrożone truskawki cukrem. Odmrożą się szybciej, a jednocześnie nie będą takie kwaskowate, jak to zwykle bywa przy mrożonych owocach. Ciasto francuskie dzielę na równe kwadraty. Truskawki odcedzam z soku, jaki puściły (sok zostawiam i rozrabiam z wodą - idealnie nadaje się do picia). Układam po kilka truskawek na każdym kawałku ciasta

W kuchni Karmel-itki
TARTALETKI Z JALAPENO I CUKINIĄ 135

opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 20 plasterków jalapeno może być ze słoiczka 1 5 dag sera żółtego tartego ketchup sól i pieprz do smaku suszona bazylia PRZYGOTOWANIE:  Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. A następnie wycinam prostokąty ok 10 sztuk. Prostokąty smaruję ketchupem a następnie posypuję suszoną bazylią. Cukinię obieram i kroje w plastry a następnie przecinam na pół. Na prostokąty

Gotowanie Patki
Tarta ze szpinakiem 187

Szpinak podsmażyć na maśle, odcisnąć nadmiar płynu. Do wystudzonego szpinaku dodać pokrojoną fetę, twaróg, dwa całe jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę włożyć ciasto francuskie, nałożyć farsz i przykryć kolejnym płatem ciasta. Docinać na brzegach. Piec 30 -40 minut w temperaturze

Humanistka w kuchni
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 203

francuskiego ułożyłem 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej - w poprzek ciasta. Na szynkę ułożyłem podsmażoną polędwiczkę i farsz pieczarkowy. Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem je w plasterki szynki, a następnie w ciasto francuskie, które skleiłem i odciąłem jego nadmiar, a następnie tak zawinięte ciasto ułożyłem na blasze do pieczenia. Ciasto posmarowałem z góry roztrzepanym żółtkiem i zapiekałem w piekarniku nagrzanym

Wyprawy kulinarne
Polędwiczka w cieście francuskim 205

polędwiczkę możemy podać na uroczysty obiad, oprócz fantastycznego smaku, po całym pokoju rozniesie się zapach wędzonego boczku i żurawiny. Polędwiczka w cieście francuskim – składniki ok. 450g polędwiczki wieprzowej ciasto francuskie 8 plastrów surowego boczku cebula 3 łyżki żurawiny 1 łyżka musztardy delikatesowej majeranku sól pieprz żółtko Polędwiczka w cieście francuskim – przepis Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec 168

tutaj masło jest baaaaaaaaardzo wyczuwalne. Ale w tym pozytywnym sensie. Dodatkowo masło sprawia, że nasze ciasto się rozdziela na charakterystyczne warstwy-farfocelki, że tak powiem Coś jak w cieście francuskim. Tam w ciasto z mąki, również wsadzamy masło lub ciasto maślane a potem wielokrotnie składamy i wałkujemy. Tutaj masło też robi nam takie warstwy, które wyraźnie widać, przy odrywaniu kolejnych(...)ciasto się zezłoci. Posypujemy cukrem pudrem (w oryginale wymieszanym z wanilią;). 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/hiszpanska-ensaimada-de-mallorca-drozdzowo-francuski-zawijaniec/ MieszamWGarnku Artykuł Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kolorowa zapiekanka z grillowanych warzyw i boczku-na cieście francuskim 168

była pyszna,podałam ją z pesto i sosem balsamicznym i wyszło na prawdę pysznie... Grillowana cukinia i papryka,do tego wędzony boczek,czerwona cebulka i ser-wszystko na pysznym cieście francuskim-mego kolorowo,mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 małe cukinie(najlepiej żółta i zielona) czerwona papryka 1 czerwona cebula, 10 dag boczku wędzonego surowego 10 dag sera feta(...)jajko sól,pieprz,ulubione zioła łyżka oleju Przygotowanie: cukinię kroimy w okrągłe plastry,solimy,paprykę również kroimy na 4-5 kawałków i grilujemy na odrobinie oleju razem z cukinią, ciasto rozwijamy na papierze do pieczenia,odcinamy z boku 4 cienkie paski i całe ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem,na brzegi dookoła doklejamy odcięte paski żeby brzegi były trochę grubsze i również

Swojskie jedzonko
Rogale marcińskie czyli zawijasy z ciasta drożdżowo-francuskiego nadziane białym makiem 96

Niestety przygotowanie poniższych słodkości jest czasochłonne, dlatego też polecam zacząć je robić dzień przed ich podaniem. Na samym początku najlepiej przygotować nadzienie, a dopiero później wyrobić ciasto. Składniki: ciasto drożdżowo-francuskie 1 kg mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 25 g świeżych drożdży 400 ml letniego mleka 2 duże jajka + 1 żółtko pół łyżeczki soli(...)jajka (wbijać je powoli, ponieważ masa nie może być rzadka!); wszystko ze sobą połączyć, np. za pomocą miksera, - przygotowaną masę makową odstawić w chłodne miejsce. 2. Następnie przygotować ciasto drożdżowo-francuskie: - 300 g masła schłodzić w zamrażalce, - w międzyczasie lekko podgrzać mleko, a w drugim rondelku rozpuścić 120 g masła, - do miski dodać pokruszone drożdże, wsypać 1 łyżkę cukru

Ugotować
Mini tarty z kurczakiem 372

opakowanie ciasta francuskiego 1 pomidor obrany ze skórki kilka plastrów dobrze topiącego się sera  przyprawa do kurczaka sól, pieprz oregano, bazylia Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.  Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 4 równe kwadraty, brzegi lekko zwijamy. Na spód kładziemy plaster sera, tak żeby nie nachodził na zawinięte ciasto, następnie na ser  kilka plastrów

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Polędwiczka Wieprzowa w Cieście Francuskim z ogórkową sałatką 225

ketchupu szczypta czosnku 2 świeże ogórki zielone 3 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: piekarnik ustawiamy na 200"C  polędwiczkę pozbawiamy błonek, mozzarellę kroimy w plasterki, pomidorki na mniejsze kawałeczki ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim kilka plasterków szynki, na środku układamy polędwiczkę, z jednej strony układamy pomidorki, na wierchu plasterki mozzarelli, łyżeczką nakładamy ketchup,  całość oprószamy czosnkiem i listkami(...)zalewy pozostałej po suszonych pomidorach. Sos dolewamy do sałatki Polędwiczkę prosto z lodówki wstawiamy do gorącego piekarnika na około 20- 25 minut, w zależności od jej wielkości, pieczemy aż ciasto nabierze rumińców SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Faworki z ciasta francuskiego 228

przepisy z blogów na Tłusty Czwartek Przepis na faworki z ciasta francuskiego Drukuj przepis Porcji: 21 faworków Czas gotowania: 15 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego cukier puder Przepis 1 Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na 7 pasków - każdy szerokości około 1,5 cm. 2 Następnie każdy z nich kroimy na 3, aby wyszło nam z ciasta 21 prostokątów. 3 W każdym

Kuchnia Bazylii
Prosta tarta jabłkowa 183

więc o skomplikowanych czy pracochłonnych wypiekach nawet nie było mowy. No, ale co zrobić jak tak bardzo, bardzo mocno chce się tego jabłecznika? Szczęśliwie dla mnie w lodówce było ciasto francuskie, co prawda zakupione w zupełnie innym celu. Jak było ciasto i jabłka to wiedziałam, że w końcu będzie coś pysznego i na dodatek jabłkowego. Tego mi było trzeba. Mało

Przysmaki Karolki
Spirale z ciasta francuskiego z serem 144

skręcamy. Spiralki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy posmarować jajkiem. Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Tutaj inne dania z ciasta francuskiego: Ciasto francuskie z salami Ślimaczki z pesto Gniazdka z szynką i parówkami Przekąska z salami Mielone w cieście francuskim SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto francuskie - świderki z serem 172

Bardzo dobra przekąska do barszczyku i nie tylko. Szybka, wystarczy mieć w zapasie ciasto francuskie i trochę  żółtego sera. SKŁADNIKI 1 płat ciasta francuskiego 20 dag żółtego sera ( dowolny rodzaj)  olej do smarowania blachy 2 łyżki ketchupu WYKONANIE Płat ciasta rozwijamy i prostujemy. Smarujemy ketchupem. Na ciasto ścieramy na grubych oczkach ser. Lekko ręką dociskamy, by nie spadał

W kuchennym oknie Ewy