ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:189/509)

Mini tarty z ciasta francuskiego z pomidorkami i fetą 210

Mini foremki wykładamy ciastem francuskim. 2 Śmietanę i jajka mieszamy oraz dodajemy pokruszony ser feta. Doprawiamy całość pieprzem. 3 W międzyczasie pomidorki koktajlowe kroimy na połowy. 4 Na ciasto francuskie wylewamy farsz (śmietana, jajka, feta) i kładziemy na niego pomidorki. 5 Zapiekamy w 200 stopniach około 35-40 minut w termoobiegu do zrumienienia. 6 Jemy na zimno - najlepsze!   Artykuł

Kuchnia Bazylii
Drobiowe ragout w cieście francuskim - kategoria kurczak 286

także jako danie główne. Są to kokilki z ciasta francuskiego napełnione masą mięsno - grzybową. Całość posypane odrobiną startego oscypka. Mówię Wam, pychota...  Składniki: 250g filetu z kurczaka,  ciasto francuskie,  100g pieczarek,  łyżeczka koncentratu pomidorowego Pudliszki,  50g wędzonego boczku,  jajko,  100ml śmietany 18%,  sól,  biały pieprz,  50g startego oscypka

Z miłości do słodkości
Roladki z Pieczarkami i Serem w Cieście Francuskim 186

tarce o dużych oczkach (lub drobno pokrojone) pieczarki i dusimy do zmięknięcia. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem (po ok. 1/2 łyżeczki) oraz ziołami (po ok. szczypcie). Na rozwałkowane ciasto francuskie wykładamy niezbyt grubą warstwę ostudzonego farszu, tak aby je całe zakryło. Na to układamy ser żółty i ciasno zawijamy w roladę. Następnie kroimy plastry roladek (można je wcześniej umieścić(...)chwilę w zamrażalce, aby plastry lepiej się kroiły), przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem i smarujemy jajkiem. Pieczemy w temp. ok. 180°C przez ok. 15- 25 minut do zrumienienia ciasta. Podajemy z dowolnymi sosami.   Moje posty

Słodka Strona
Wianuszek z ciasta francuskiego z pesto z botwinki z gorgonzola 100

Macie w lodówce ciasto francuskie i nie wiecie co z nim zrobić? Podaje wam przepis na nietypową imprezową przekąskę czy też szybką kolację. To kolorowy wianuszek z ciekawym nadzieniem który możecie nadziać tradycyjnym pesto z bazylii, ze szpinaku, tapenadą czy pastą pomidorową. Tym razem trafiło do niego pesto z botwinki i gorgonzola. I wyszło z tego bardzo fajne połączenie. Zobaczcie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Paluchy pizzowe z ciasta francuskiego 786

Bardzo prosta trzyskładnikowa przekąska. Składniki: -ciasto francuskie -sos pomidorowy  (gotowy ze słoika, domowy z pomidorów w puszce, przecier pomidorowy lub po prostu keczup) -ser żółty

Ditecz
Cynamonowe palmiery 118

lodówce i 20 minut czasu i możecie do kawy cieszyć się cudownie cynamonowymi palmierami. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego cynamon cukier jajko Sposób przygotowania: Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C. Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku. Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około

Pyry na Gaz
Koperty z ciasta francuskiego z karmelizowaną dynią 174

Czas przygotowania 10 minut, czas pieczenia 20 minut Zaczynamy od drobnego posiekania orzechów i włączenia piekarnika z nastawioną temperaturą 200 stopni (bez termoobiegu grzałki góra/dół). Następnie ciasto francuskie kroimy na kwadraty (mniej więcej 7 cm x 7 cm). Na środku każdego z kwadratów kładziemy kopiatą łyżeczkę karmelizowanej dyni i posypujemy posiekanymi orzechami. Teraz zawijamy ciasto tzn. przeciwległe rogi

Kuchenne Wariacje
Różyczki jabłkowe z ciasta francuskiego 120

piekarnika i pieczemy ok 20 minut w 190 stopniach. Po tym czasie wyciągamy posypujemy cukrem trzcinowy plasterki i wkładamy do piekarnika jeszcze na 2 minutki, do roztopienia cukru. Ciasto francuskie zwinięte w rulon kroimy na paski ok 2 centymetrowe. Rozwijamy paski ciasta kroimy na dwie części. Na każdej układamy 3-4 plasterki jabłka, tak aby trochę wystawały ponad ciasto. Ciasto

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Przekąska z ciasta francuskiego i kiełbasy 150

kiełbasy Składniki: 1/3 op ciasta francuskiego 1 kiełbasa wiejska musztarda francuska jajko Pasek ciasta francuskiego (taki aby zawinąć w niego kiełbaskę) smarujemy musztardą francuską. Na to kładziemy dowolną kiełbasę. Ciasto francuskie zawijamy i sklejamy brzegi. Jajko rozmącamy. Cały rulon przekładamy do jajka i obtaczamy dokładnie w nim. Rulon kroimy na 2 cm kawałki.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta ze szpinakiem i ricottą 169

odparowujemy z nadmiaru wody. Przyprawiamy gałką, solą i pieprzem, dodajemy ricottę i mieszamy. Ciasto wyjmujemy z lodówki odkładamy na 5 minut, żeby się ociepliło. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto francuskie wykładamy na natłuszczoną formę o średnicy 25 cm i wywijamy brzegi do góry. Nadmiar ciasta odcinamy, wykorzystamy je później do zrobienia kratki na wierzchu tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem

Kulinarne przygody Gatity
Pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami 175

bieżącą wodą oraz kroimy w paski. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulkę. Na złocistą cebulę wrzucamy pieczarki, nieco solimy i smażymy. Ciasto francuskie rozwijamy i nacinamy w kwadraty. Na środek każdego kwadratu układamy łyżką pieczarki. Zamykamy pierożki po przekątnej w trójkąty i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 12-15 minut

Kolizje Smaków
Tarta z wędzonym kurczakiem na cieście francuskim 144

puszki) - garść czarnych oliwek pokrojonych w plasterki - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz, szczypta cukru, bazylia, papryka słodka, chili cayenne - olej rzepakowy Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto francuskie na spód, ładnie pozaginać na rantach. Zrobić dziurki w cieście widelcem. Podpiec wstępnie spód ok. 8 minut w 200 stopniach(z termoobiegiem). Cebulę, czosnek i pieczarki drobno pokroić. Cebulę

Corner With Recipes
Róże z ciasta francuskiego i jabłek 667

pół, a następnie na plasterki (w miarę cienkie). Plasterki jabłek włożyć do gotującej się wody i gotować je przez ok. 5 minut. Następnie wyciągnąć je z wody i osuszyć. Ciasto francuskie pokroić na 6 podłużnych pasków, posmarować dżemem, nałożyć wzdłuż jabłka, złożyć na pół i zwinąć (tak jak na załączonym niżej obrazku). Ułożyć różyczki w foremkach, piec w rozgrzanym(...)jabłka będą za bardzo się spiekać od góry, to można je przykryć folią aluminiową). Po upieczeniu studzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! The post Róże z ciasta francuskiego i jabłek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Parówki z serem w cieście francuskim 191

mnie z szynki) żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówek opakowanie ciasta francuskiego   (wystarczy do ok. 10 parówek) papryka słodka 1 jajko     PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm. Plasterki sera posypujemy słodką papryką. Owijamy parówki serem (dłuższym bokiem i papryką do parówek), a następnie paskami ciasta.Ja zostawiam końce parówek

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania