ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:185/509)

Różyczki z ciasta francuskiego i szynki szwarcwaldzkiej 1550

pisać, zobaczcie sami! Różyczki z ciasta francuskiego i szynki szwarcwaldzkiej około 10 plasterków szynki szwarcwaldzkiej natka pietruszki 10 dag sera żółtego rolka ciasta francuskiego  jajko Ja kupiłam gotowe ciasto francuskie, ale można samemu przygotować. Rozwijamy rolkę ciasta francuskiego, lekko wałkujemy i przecinamy na pół wzdłuż krótszego boku, żeby nasze różyczki nie były zbyt grube (pamiętajcie aby posypać podłoże

Kuchnia moimi oczami
Ciasteczka serowe z marmoladą- stary przepis 174

miałam spory klinek wiejskiego sera- musiałam spróbować należycie go wykorzystać. Jestem seromaniakiem więc miałam wobec powyższych ciasteczek spore wymagania;) I jestem zadowolona: ciastka są cudownie kruche, ale jakby z ciasta francuskiego z lekkim posmakiem białego sera. Marmolada wspaniale się z nim zgrywa- ciasto samo w sobie bowiem nie jest słodkie, a w jej towarzystwie smakuje wybornie. Polecam stary, sprawdzony przepis

Domowe ciasta
Domowy jabłecznik 180

Domowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warkoczyki z ciasta francuskiego 315

blogu;) sałatka: zielona sałata, pomidor malinowy, ogórek, zielone winogrono, ser feta Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w dłuższe paski, oprószamy przyprawami i podduszamy na wodzie. Studzimy, a w tym czasie ciasto francuskie kroimy na trzy części. Układamy na cieście francuskim kurczaka, podsmażone pieczarki, kukurydzę i starty ser żółty. Boki ciasta nacinamy i zakładamy je w naprzemiennie. Stworzymy piękny warkocz :) Gotowe warkoczyki

Lawendowe Niebo
Paluchy serowe z ciasta francuskiego 194

zioła) sól i pieprz Co do tartego sera, to oczywiście można zastąpić go innym, ale takim który pod wpływem temperatury twardnieje, nie ciągnie się sery do pizzy. Przygotowanie: Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy je żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Następnie smarujemy bardzo cienką warstwą przecierem pomidorowym i posypujemy serem. Ciasto tniemy najpierw wzdłuż, a następnie na około dwu centymetrowe paski. Każdy

KasiaiKrzysiu.pl
Serowa tarta z jabłkami 165

sposób zrobić szybką tartę, a będzie to serowa tarta z jabłkami. Przepis powstał jako inspiracja jednym z przepisów znalezionych w sieci :) Aby było szybciej wykorzystamy do jej przygotowania gotowe ciasto francuskie (ja osobiście nie widzę w tym nic złego, jeśli kupicie ciasto bez konserwantów i dziwnych dodatków, to pozwoli Wam to zaoszczędzić w kuchni sporo czasu). Serowa tarta z jabłkami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem 84

Składniki: Płat ciasta francuskiego mnie XXL 375 g Rabarbar 300 g  Cukier łyżka Lukier: 1/2 szklanki cukry pudru+ łyżka gorącej wody. Przygotowanie: Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut.  Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem. Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc

Kulinarne przygody
Róże z ciasta francuskiego z salami 141

Już chyba pisałam, że gotowe ciasto francuskie to taki dobry wynalazek. Można pokombinować szybko i na rożne sposoby. Bardzo cenię sobie rożne przekąski z takiego ciasta. Dzisiaj zapraszam na róże  ciasta francuskiego z salami. Oczywiści środek może być inny, w przypadku , gdy nie lubimy salami. SKŁADNIKI 1 płat ciasta francuskiego 15 dag salami  (cienkie) 10 dag sera żółtego

W kuchennym oknie Ewy
Francuskie serduszka z nutellą i malinami 136

Francuskie serduszka z nutellą i malinami to idealna przekąska na słodko dla dwojga. Pyszne ciasto francuskie, krem czekoladowy i kwaśne owoce - perfekcyjne połączenie :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g malin nutella (1/2 małego opakowania) cukier puder do posypania 1 żółtko 1. Z ciasta francuskiego wyciąć serduszka. 2. Każdy kawałek ciasto rozsmarować roztrzepanym żółtkiem. Następnie rozsmarować

Ugotować
Saszetki z ciasta francuskiego z jabłkami na szybko 179

łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka mąki pszennej jajko Lukier: około pół szklanki cukru pudru 2 łyżki gorącej wody pół łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: Ciasto francuskie wykładamy na stolnice i pozostawiamy do momentu aż będzie miało temperaturę pokojową.  W tym czasie jabłka obieramy i kroimy w średnią kostkę.Łączymy z sokiem z cytryny, skórką, cukrem, mąką

Qchnia po prostu
Roladki z boczkiem w cieście francuskim 479

Opis: Ciasto francuskie z boczkiem i serem to ekspresowa, smaczna i prosta przekąska. Idealnie nadaje się na przyjęcia. Jest doskonała jako dodatek do piwa. Składniki: 1 cisto francuskie Kilka plasterków żółtego sera Kilka plastrów boczku 1 jajko Pieprz, sól, ostra papryka, oregano Sposób przygotowania: Jeżeli używamy mrożonego ciasta francuskiego to wyciągamy je chwilę przez robieniem ślimaków, żeby zmiękło. W małej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami 241

pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, wymieszać po czym smażyć jeszcze chwilę, pieczarki nie muszą być całkiem miękkie, ponieważ "dojdą" podczas pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180-200 st C. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych części. 4 plastry ciasta posmarować niewielką ilością ricotty, zostawiając czyste brzegi, aby ciasto można było skleić. Na każdym kawałku posmarowanym serem, ułożyć sporą

Codzienne Gotowanie
ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI 3270

Mając w lodówce ciasto francuskie i pieczarki  pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski. Powstały rożki nadziewane pieczarkami. Chrupiące, złociste i pieczarkowe. Błyskawiczne w przygotowaniu. Idealne do czerwonego barszczyku.  Można zamiast pieczarek nadziać je szpinakiem   lub  przygotować na słodko z ulubionymi owocami. Polecam. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 30 deko pieczarek 1 mała cebula 3 łyżki 12% śmietany

potrawyregionalne
Tarta z wędzonym łososiem i mozzarellą według Pascala Brodnickiego 202

kulki mozzarelli 5 jajek 100ml śmietany 30% ½ puszki pomidorów w całości lub 2 pomidory Szczypiorek Łyżka masła Łyżka mąki Przyprawy: sól. pieprz Na blacie rozsypujemy mąkę i lekko wałkujemy ciasto francuskie. Formę do tarty smarujemy masłem. Przenosimy ciasto na wałku do formy. Dokładnie dociskamy do brzegów i obcinamy nadmiar ciasta. Kulki mozzarelli kroimy w paski. Na cieście francuskim układamy

Kolizje Smaków
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - zdjęcia krok po kroku 154

Zawijamy w rulon, folię zawijamy jak cukierek. Wkładamy do lodówki na 20 minut do stężenia.  4. Polędwicę w folii wyciągamy z lodówki, delikatnie zdejmujemy folię. Na blacie rozwijamy ciasto francuskie. Na środku układamy nasz rulon. Krawędzie ciasta smarujemy rozmłuconym jajkiem. Szczelnie zawijamy i zagniatamy krawędzie, nadmiar ciasta odcinamy. Smarujemy resztą jajka i posypujemy sezamem. Odstawiamy na 20 minut

My Culinary Art
Tarte Tatin z jabłkami i truskawkami / Apple and strawberry Tarte Tatin 166

środek formy wyłóż truskawki. Gotuj na średnim ogniu przez kolejne 10 minut aż karmel zgęstnieje, polewając nim owoce od czasu do czasu. Na posypanej mąką powierzchni, rozłóż ciasto francuskie i wytnij z niego koło o 1 cm szersze niż średnica patelni. Umieść ciasto na jabłkach a brzegi powciskaj między owoce a brzegi patelni, natnij ciasto w kilku miejscach. Włóż patelnię

karmelowy