ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:185/509)

Saszetki z ciasta francuskiego z jabłkami na szybko 184

łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka mąki pszennej jajko Lukier: około pół szklanki cukru pudru 2 łyżki gorącej wody pół łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: Ciasto francuskie wykładamy na stolnice i pozostawiamy do momentu aż będzie miało temperaturę pokojową.  W tym czasie jabłka obieramy i kroimy w średnią kostkę.Łączymy z sokiem z cytryny, skórką, cukrem, mąką

Qchnia po prostu
Roladki z boczkiem w cieście francuskim 490

Opis: Ciasto francuskie z boczkiem i serem to ekspresowa, smaczna i prosta przekąska. Idealnie nadaje się na przyjęcia. Jest doskonała jako dodatek do piwa. Składniki: 1 cisto francuskie Kilka plasterków żółtego sera Kilka plastrów boczku 1 jajko Pieprz, sól, ostra papryka, oregano Sposób przygotowania: Jeżeli używamy mrożonego ciasta francuskiego to wyciągamy je chwilę przez robieniem ślimaków, żeby zmiękło. W małej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami 249

pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, wymieszać po czym smażyć jeszcze chwilę, pieczarki nie muszą być całkiem miękkie, ponieważ "dojdą" podczas pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180-200 st C. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych części. 4 plastry ciasta posmarować niewielką ilością ricotty, zostawiając czyste brzegi, aby ciasto można było skleić. Na każdym kawałku posmarowanym serem, ułożyć sporą

Codzienne Gotowanie
ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI 3277

Mając w lodówce ciasto francuskie i pieczarki  pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski. Powstały rożki nadziewane pieczarkami. Chrupiące, złociste i pieczarkowe. Błyskawiczne w przygotowaniu. Idealne do czerwonego barszczyku.  Można zamiast pieczarek nadziać je szpinakiem   lub  przygotować na słodko z ulubionymi owocami. Polecam. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 30 deko pieczarek 1 mała cebula 3 łyżki 12% śmietany

potrawyregionalne
Tarta z wędzonym łososiem i mozzarellą według Pascala Brodnickiego 208

kulki mozzarelli 5 jajek 100ml śmietany 30% ½ puszki pomidorów w całości lub 2 pomidory Szczypiorek Łyżka masła Łyżka mąki Przyprawy: sól. pieprz Na blacie rozsypujemy mąkę i lekko wałkujemy ciasto francuskie. Formę do tarty smarujemy masłem. Przenosimy ciasto na wałku do formy. Dokładnie dociskamy do brzegów i obcinamy nadmiar ciasta. Kulki mozzarelli kroimy w paski. Na cieście francuskim układamy

Kolizje Smaków
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - zdjęcia krok po kroku 162

Zawijamy w rulon, folię zawijamy jak cukierek. Wkładamy do lodówki na 20 minut do stężenia.  4. Polędwicę w folii wyciągamy z lodówki, delikatnie zdejmujemy folię. Na blacie rozwijamy ciasto francuskie. Na środku układamy nasz rulon. Krawędzie ciasta smarujemy rozmłuconym jajkiem. Szczelnie zawijamy i zagniatamy krawędzie, nadmiar ciasta odcinamy. Smarujemy resztą jajka i posypujemy sezamem. Odstawiamy na 20 minut

My Culinary Art
Tarte Tatin z jabłkami i truskawkami / Apple and strawberry Tarte Tatin 171

środek formy wyłóż truskawki. Gotuj na średnim ogniu przez kolejne 10 minut aż karmel zgęstnieje, polewając nim owoce od czasu do czasu. Na posypanej mąką powierzchni, rozłóż ciasto francuskie i wytnij z niego koło o 1 cm szersze niż średnica patelni. Umieść ciasto na jabłkach a brzegi powciskaj między owoce a brzegi patelni, natnij ciasto w kilku miejscach. Włóż patelnię

karmelowy
Pomysł na szybkie i smaczne danie: tarta ze szpinakiem i twarogiem 169

oleju lub maśle podsmażamy czosnek, dodajemy szpinak i dusimy, aż woda odparuje.  Następnie dodajemy twaróg, doprawiamy i na koniec wbijamy jajko, aby związać całość. W okrągłej formie umieszczamy ciasto francuskie zawijając go na brzegach, wykładamy na ciasto farsz i zapiekamy ok.30 minut w temp. 190-200 stopni. Po upieczeniu, warto odczekać i podać tartę dopiero, gdy lekko przestygnie

Zofiana
Klasyczne francuskie croissanty 102

dostałam zaproszenie od Amber do Marcowej Piekarni to od razu się nie zgodziłam. Myślę nie dam rady, czasochłonne to jest, bo to nie mój pierwszy raz z ciastem francuskim. Jednak wspólne wypiekanie mnie nęciło na tyle, że postanowiłam upiec. I tu zaczęły się schody. Spytacie czemu? koronawirus pokrzyżował mi wiele planów. Jednym z nich było wypiekanie croissantów. Nie używam(...)ważne w croissantach aby miała dużo białka i suche drożdże całe 3 paczuszki. Hurra, będą croissanty. Czasu miałam jak na lekarstwo, jednak trochę po swojemu, naciągając czasy wałkowałam ciasto i croissanty mam na stole, no dobra, miałam, zniknęły szybko ale dowiecie się o tym jakie były pyszne dopiero jak je sami upieczecie. Przepis wg receptury J. Hamelmana. Croissanty z domowym

Moje Małe Czarowanie
Mini tarty ze szparagami, czyli szparagi na cieście francuskim 121

Szybkie i smaczne danie dla miłośników szparagów :) SKŁADNIKI  1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 4 plastry szynki długo dojrzewającej pęczek zielonych szparagów 4 łyżki tartego twardego sera PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie dzielimy na 4 części. Wszystkie boki zawijamy do środka na ok.1cm) tworząc mały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy, obieramy do 1/3 wysokości. Układamy na szynce

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami 370

dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy.  Masło miksujemy wraz z żółtkiem na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości ok. 8x8 cm. Na każde ciasteczko będą się składały trzy kwadraty: dwa z nich nakładamy jedno na drugim i wycinamy wzór (u mnie serduszka

Słodka Strona
Wytrawna strucla w cieście francuskim - kategoria mięso 182

francuskim:) Tym razem zdecydowanie jest to propozycja obiadowa. Mięso mielone oplecione ciastem francuskim z zielonym akcentem - szczypiorkiem. Bardzo szybko się ą robi a jeszcze szybciej znika z talerza;)) Składniki: ciasto francuskie,  3 cebule,  750 g mielonego mięsa wieprzowego, duże jako,  sól, pieprz,  2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki,  łyżka bułki tartej,  1/2 pęczka szczypiorku. Wykonanie

Z miłości do słodkości
Rurki francuskie z kremem 36

porcja XXL ;)  3 op ciasta francuskiego  200 ml śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 1 szkl cukru pudru 1 cukier waniliowy łyżka soku z cytryny 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Ciasto kroimy na paski i na foremkach rurkach pieczemy rureczki ciasteczka Śmietankę ubijamy na puszystą masę, dodajemy cukier, cukier waniliowy i stopniowo ubijając dodajemy serki .. Masa stanie się puszysta

Gotowanie jest łatwe
Francuskie świderki z kabanosem 160

fajną, niezobowiązująca przekąskę z ciasta francuskiego. Gotowa w 20 minut, mega prosta i bardzo smaczna! Składniki opakowanie ciasta francuskiego około 15 kabanosów pesto pomidorowe ostra papryka jajko Sposób przygotowania Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski smarujemy cienko pomidorowym pesto i doprawiamy ostra papryką. Zawijamy kabanosy w ciasto tworząc świderki i układamy

Pyry na Gaz
Ciasteczka francuskie z jabłkami 176

Czyli te najszybsze i bardzo pyszne! W sam raz dla niezapowiedzianych gości :) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 2 jabłka cynamon cukier kryształ cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Ciasto francuskie dzielimy na nieduże prostokąty za pomocą radełka. 2. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki, na każdym kawałku ciasta układamy 2-3 plasterki jabłka. Posypujemy odrobinką cynamonu i cukru kryształu

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania