ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:182/509)

Tartaletki z bakłażanem, kozim serem i pesto (Sfogliette con melanzane, caprino e pesto) 138

melanzane e ricavatene le fettine. Spalmate entrambi i lati di ogni fetta con dell'olio d'oliva e cospargetele con sale e pepe. Grigliate le fette di melanzane. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy 6 tartaletek, środek ciasta nakłuwamy widelcem. Tartaletki smarujemy kozim serkiem, układamy 5-6 plasterków bakłażana. Na sam koniec wierzch

La grande e la piccola cuoca
Francuskie ciacha ze śliwką 132

uwalnia się ich słodycz, którą bardzo lubię, no i trochę kwasku też się pojawia. Czyli dwa w jednym. Dziś prosty i bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie śliwek. Potrzebujemy tylko francuskie ciasto, trochę śliwek i cukier oraz masło do smaku. Zresztą przekonajcie się sami, zapraszam na francuskie ciacha ze śliwką." Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 12 śliwek 1/3 kostki masła cukier waniliowy

Słodkie Przyjemności
Rogaliki francuskie z szynką i serem 116

Składniki (na 7-8 rogalików): 1 gotowe ciasto francuskie 1 jajko 2 plasterki szynki 2 plasterki sera żółtego 1. Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty (podstawa mniejsza niż boki). Jajko rozdzielamy na żółtko i białko. Smarujemy białkiem krawędzie naszych trójkątów (żeby się lepiej zlepiło). 2. Ser i szynkę kroimy w paseczki. Kładziemy na nasze trójkąty po kilka paseczków i zawijamy

My Culinary Art
Placki z warzywami na cieście francuskim 195

ząbki czosnku majeranek, rozmaryn, sól, pieprz olej  surowe jajko Podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem pokrojone warzywa: najpierw cebulę i pieczarki a następnie cukinię, czosnek i paprykę. Ciasto francuskie kroimy na trójkąty. Na brzegach ciasta układamy pokrojony ser i zalepiamy je. Na środek ciasta nakładamy farsz, posypujemy serem i przyprawami. Odkryte części ciasta smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy aż ciasto

prawdziwe jedzenie
Francuskie paluszki z solą i kminkiem 125

Bardzo udany eksperyment z ciastem francuskim. Polecam, bo to całkiem fajn a i szybka do przygotowania przekąska. Skł a dniki: 1 ciasto francuskie só l gruboziarnista kminek 1 jajko Sposób przygotowania: 1. Ciasto francu skie rozwinąć, wyciąć paski o szerokości 1,5 cm. 2. Każdy pasek posmarować jajkiem, posyp ać solą gruboziarnistą i kminkiem. 3. Piec na złoto

Kuchnia domowa Ani
Zawijaski z ciasta francuskiego 136

Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 5-6 plasterków szynki kawałek czerwonej papryki 10 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć, rozłożyć na nic starty ser, … Czytaj dalej Zawijaski z ciasta francuskiego

czarrna od kuchni
Francuskie kręciołki 39

Jeśli lubicie ciasto francuskie, to ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Wystarczy kilka składników i mamy smaczną przekąskę na ciepło. Pomysł podpatrzyłam gdzieś w internecie i zrobiłam swoją wersję, zamieniając żółty ser na pyszny ser od Sery korycińskie . Jeśli jeszcze nie mieliście okazji kosztować tych serów, to koniecznie nadróbcie zaległości. Sery są pyszne i każdy znajdzie swój ulubiony smak

Ewa w kuchni
Francuskie pierożki z szynką i serem 141

Składniki ciasto francuskie 2 płaty ser żółty 10 dkg szynka 10 plasterków pieczarki 10 szt jajko 1 szt czarny sezam sól i pieprz Sposób przygotowania Pieczarki pokroić w plasterki, posypać … Czytaj dalej Francuskie pierożki z szynką i serem

czarrna od kuchni
Pizzowe roladki z ciasta francuskiego 125

Skladniki: płat ciasta francuskiego ketchup starty ser żółty 100 g salami suszone oregano Rozmrożone ciasto francuskie posmarować ketchupem, posypać oregano ułożyć salami, zwinąć w rulon i pokroić na kawałki. Piec około 20 min w 190 stopniach.      Przepis pochodzi z tej strony

Moja Galeria Smaku
Caprese na cieście francuskim 375

przyjęcie urodzinowe to się jeszcze dziś najemy. Co do wypieku - przekąska pyszna, odpowiednia na niezapowiedzianych gości. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 3 średnie pomidory 2 kule mozzarelli pieprz bazylia Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijam i dzielę na 18 kwadratów (6x3). Na każdy kawałek kładę plasterek pomidora i plasterek sera mozzarella posypuję odrobiną pieprzu i zapiekam przez ok 10 minut w temp. 200oC

Mechanik w kuchni
Rogaliki z serem feta i rozmarynem 166

płat ciasta francuskiego 1 opakowanie fety -270g 1 łyżka śmietany 2-3 gałązki świeżego rozmarynu pieprz kolorowy  żółtko jajka PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie kroimy na 8 części -każdą z nich na 2 trójkąty. Fetę mieszamy w misce ze śmietaną. Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekane listki rozmarynu. Nakładamy na każdy trójkąt łyżkę sera z rozmarynem i zwijamy rogaliki. Smarujemy żółtkiem

Moje Kuchenne Rewelacje
Błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego 376

smakują naprawdę pysznie.  To taki przepis na chrust w wersji light ;)  Wykonanie mojego Męża :)   SKŁADNIKI opakowanie ciasta francuskiego  cukier puder  PRZYGOTOWANIE   Rozwijamy ciasto francuskie. Nożem lub radełkiem kroimy ciasto wzdłuż na ok.2.5 centymetrowe paski. Każdy pasek przekrawamy na 3 części (najlepiej po skosie). Nacinamy po środku i przekładamy jeden koniec przez dziurkę.  Układamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą 173

koktajlowe 1 ser mozzarella sól do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej bazylii zielonej i fioletowej 1 łyżka masła kolorowy pieprz tymianek cytrynowy Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. W każdym kwadracie ciasta francuskiego, za pomocą małego słoika na samym środku kwadratu odciskamy koło. Kwadraty ciasta francuskiego układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozpuszczonym(...)smarujemy nią powierzchnię pomidorów. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i zapiekamy około 20 minut, aż ciasto nabierze lekko brązowego koloru. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy drobno posiekanymi listkami bazylii i gałązką cytrynowego tymianku. Smacznego! The post Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kiełbaski + ciasto francuskie, czyli szybki sposób na całkiem eleganckie danie 196

SKŁADNIKI 6 kiełbasek np. frankfurterki, parówki 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 plasterków sera żółtego papryka marynowana około 250g pieczarek WYKONANIE Na oleju podsmażamy pokrojone pieczarki. Kroimy ciasto francuskie na 6 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta układamy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki oraz plasterek sera żółtego. Na to kładziemy kiełbaskę i zawijamy tak, jak rogaliki. Zapiekamy w piekarniku na około

Zofiana