ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:182/509)

Ciasteczka francuskie z nutellą 163

Coś na szybko? Nie ma problemu. Ciasto francuskie kroimy wedle upodobań nakładamy nutellę, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i pieczemy 15-20 min w temp ok 200stopni. Co mnie miło zaskoczyło, to nutella po upieczeniu nie zachowuje się tak jak normalna czekolada. Jest cały czas miękka. No może nie tak jak w słoiku, ale nie kruszy się i się

Malinowe Pocałunki
Mięsno – warzywny Francuz 180

cebulę. Smażyć do odparowania wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Przed końcem smażenia dodać paprykę. Odstawić do ostygnięcia. Dodać do mięsa kukurydzę i starty ser żółty. Całość wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 10 części. Nakładać farsz na środek ciasta i składać na pół. Należy dobrze skleić brzegi. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Smacznego

Fabryka pomysłów
Mini pizze na cieście francuskim 174

lodówce. Ostatnio mam bzika na punkcie ciasta francuskiego. Kupuje je średnio 2 razy w tygodniu i zawijam w nie wszystko co się da. Sposobów jego składania jest mnóstwo. Poniżej ciasto francuskie w roli spodu do pizzy. Składniki: 420g ciasta francuskiego 6 łyżeczek śmietany 18% 6 szczypt granulowanego czosnku 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki 10 czarnych oliwek pokrojonych w paski

W kuchni wieczorem
Kabanosy w cieście francuskim + dip 184

Składniki na dip 2 łyżki musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki suszonych pomidorów 1 łyżka miodu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1/2 soku z limetki Przygotowanie kabanosów Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Kroimy w paseczki o szerokości około 1-1,5 cm i długości takiej jak kabanosy. Jajko rozmącamy z łyżką mleka i smarujemy nią

Programista w kuchni
Ciasto francuskie z kaszanką i jabłkiem. 206

będę się rozpisywać, czas i obowiązki mnie naglą, a więc szybko do rzeczy. Ciasto francuskie w lodówce zawsze się u mnie znajdzie, a jak jest ciasto i niby wydaje się, że składników na nadzienie brak wystarczy tylko dobrze przyjrzeć się zawartości lodówki. opakowanie ciasta francuskiego 2 kaszanki duże twarde jabłko jajko łyżka sezamu majeranek czarny pieprz szczypta soli Jabłko obieramy

Dieta moja pasja
Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 216

bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis na ok. 30 pasztecików 2 opakowania ciasta francuskiego jajko ok. 500 g ugotowanego mięsa (ja użyłam resztek kurczaka oraz indyka) 3 duże cebule oliwa sól, pieprz sezam do posypania Ugotowane mięso odziel od kości, przełóż do malaksera(...)rulon oraz odetnij resztę ciasta. Powstały wałek z nadzieniem porój na ok. 4cm kawałki. W ten sam sposób przygotuj resztę kapuśniaczków. Na koniec ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tuż przed pieczeniem posmaruj je rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Paszteciki piecz ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Smacznego Artykuł Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis

365 dni dookoła kuchni
Francuskie mini szarlotki 262

pieczenia.   Składniki na 8 sztuk: Opakowanie ciasta francuskiego (275g) 2 łyżki cukru Pół łyżki przyprawy do szarlotki 4 jabłka Przygotowanie: 1.        Rozwinąć ciasto francuskie. Wyciąć z niego prostokąty mniej więcej 6x10cm 2.        Jabłka obrać, przekroić na połówki, pozbyć się pestek i zetrzeć na tarce, posłodzić, dodać przyprawę

Fabryka pomysłów
Francuskie kwadraciki 204

Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 opakowanie mozzarelli 20 dkg pieczarek 1 cebula kilka plasterków wędliny 2 ogórki konserwowe słodka papryka zioła prowansalskie sól, pieprz ketchup Przygotowanie: Cebulę obrać, posiekać … Czytaj dalej Francuskie kwadraciki

czarrna od kuchni
Trójkąciki z parówkami 154

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 3 parówki kawałek cukinii kawałek papryki 1 cebula sól, pieprz cukinia słodka papryka Przygotowanie: Cebulę zeszklić. Parówki pokroić w plasterki, cukinię i paprykę w … Czytaj dalej Trójkąciki z parówkami

czarrna od kuchni
Imieninowy zestaw przekąskowy 220

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kostki sera białego 2-3 łyżki konfitury porzeczkowej 1 jajko 1 łyżka tartego sera żółtego sól, sezam 4 jajka 150 g łososia wędzonego 1 puszka … Czytaj dalej Imieninowy zestaw przekąskowy

czarrna od kuchni
Zawijaski z pieczarkami 217

Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 700 g pieczarek 1/2 średniej cukinii 2 kulki mozzarelli 2 duże cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. … Czytaj dalej Zawijaski z pieczarkami

czarrna od kuchni
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 140

przygotowanie szparagów w cieście francuskim od dawna prosiła mnie córka, bo jadła gdzieś i były wyśmienite. Więc w końcu uległam i przygotowałam. Nie wiem czy były tak wyśmienite jak tamte, ale przekąska zniknęła w trakcie jednej kolacji, więc zapewne smakowało. Samo przygotowanie szparagów w ten sposób jest proste, wystarczy dodać ser i szynkę o wyrazistym smaku, a powstanie coś pysznego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zawijaski z farszem 236

Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 20 dkg szynki 10 dkg sera żółtego 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie 1 jajko czarny sezam Przygotowanie: Szynkę drobno pokroić, a … Czytaj dalej Zawijaski z farszem

czarrna od kuchni
Kurczak w cieście francuskim 179

żółtego 4 plasterki szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, oregano, jajko 1. Filety z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i oregano z dwóch stron. 2. Blachę wysypać mąką. 3. Ciasto francuskie rozłożyć, Przeciąć na pół. 4. Na jednej połówce położyć filet, 2 plasterki szynki, 2 plasterki sera żółtego. 5. Boki ciasta pociąć w paski po obu stronach, w odstępach

Kuchnia smaków
Gruszki z marcepanem w cieście francuskim - zdjęcia krok po kroku 230

Wszystkie składniki na masę marcepanową umieszczamy w misie malaksera. Miksujemy na jednolitą masę.  2. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Na przygotowanej blasze rozkładamy papier do pieczenia. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na pół. Na jedną połowę wykładamy 2/3 masy marcepanowej i przykrywamy drugą połówką ciasta. Ciasto kroimy na 6 równych prostokątów. Żółtko mieszamy z 4 łyżkami wody - przy

My Culinary Art