ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:186/509)

Francuskie faworki 213

wersji smażonej na głębokim tłuszczu, to przysmak masowo pochłaniany w Tłusty Czwartek, a że do niego jeszcze daleko polecam w wersji pieczonej – Francuskie faworki.   Składniki na minimum 14 sztuk: - 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) Dodatkowo: - lukier lub cukier puder Ciasto wyjmujemy z lodówki ok. 15 minut wcześniej (podczas rozwijania nie będzie pękało). Blaszki wykładamy matą lub papierem(...)Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak w cieście francuskim Wydrukuj przepis The post Francuskie faworki appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Pyszne ciasto ze śliwkami 372

Sezon na śliwki jest w pełni. Warto zatem przygotować pyszne ciasto ze śliwkami . Ciasto przygotowujemy stosunkowo szybko i nie wymaga ono od nas zbyt dużej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pakieciki z farszem jajecznym 181

sól, pieprz,  słodka papryka. Przygotowanie Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać ze skorupki i pokroić w kosteczkę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku. Ciasto francuskie pokroić na 15 małych kwadracików. Na 14 z nich ułożyć farsz, posypać słodką papryką i zwinąć w bukieciki.  Resztę ciasta pociąć na cienkie paseczki, obwiązać nimi bukieciki

Z miłości do słodkości
Ciasteczka z ciasta francuskiego z masłem orzechowym 212

Jeśli nabierzecie ochoty na coś słodkiego, a macie w domu mrożone ciasto francuskie, to proponuję ekspresowe ciasteczka z dodatkiem orzechów i masła orzechowego. Są przepyszne, zwłaszcza jeszcze ciepłe. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego ( u mnie 250 g)  kilka łyżek masła orzechowego garść orzechów włoskich drobno posiekanych cukier puder Sposób przygotowania: Ciasto lekko rozmrozić i pociąć na równe kwadraty. Każdy

Gosia gotuje
Wytrawne różyczki z ciasta francuskiego 251

serka kremowego Arla Apetina MUSZTRADA I MIÓD – szynka drobiowa – pieczarki – cukinia Przygotowanie: 1. Szynkę, cukinię i pieczarki pokroić w cienkie plasterki. 2. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w pasy o szerokości ok. 4cm, krojąc wzdłuż krótszego boku prostokątnego ciasta. 3. Tak przygotowane paski ciasta posmarować serkiem Apetina, a następnie wzdłuż dłuższego boku ułożyć szynkę i pieczarki/cukini

Podwójnaporcja
Kurczak w cieście francuskim 335

wedle uznania  (ja użyłam bazylię, oregano, sól, pieprz i ostrą paprykę) 1 białko jaja, do smarowania 1. Pierś kurczaka przecinamy na dwa równe filety. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. 2. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na dwie równe części. 3. Kładziemy filet z kurczaka na środku ciasta. Ciasto kroimy na paseczki, prostopadle do mięsa , pomijając oczywiście środek, na którym leży nasz

My Culinary Art
Wytrawne ciastka alpejskie 216

płat ciasta francuskiego zużyłem połowę przygotowanych plasterków cukinii, boczku i farszu. Następnie całość zwinąłem w rulon, tak aby wałek z farszu znalazł się w jego środku, a nieprzykryte niczym ciasto francuskie przy drugim dłuższym boku płata skleiło się z rulonem.  Tak przygotowane ciasto z nadzieniem pokroiłem przy użyciu ostrego noża w plastry o grubości około

Wyprawy kulinarne
Oscypek w cieście francuskim 168

wspaniały dodatek do zupy czy gulaszu, a z dodatkiem żurawiny smakuje genialnie nawet sam. Składniki: (8 rożków) rolka ciasta francuskiego 4 oscypki 2 łyżki mleka konfitura z żurawiny Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na 8 kawałków, oscypki kroimy wzdłuż - dzieląc każdego na dwie części.  Na środku kawałka ciasta układamy połówkę oscypka, składamy ciasto i dociskamy zębami widelca. Gotowe układamy

Gotowanie i blogowanie
Ryba w cieście francuskim 167

Pyszna, soczysta, mięciutka ryba owinięta w ciasto francuskie , to coś nadzwyczajnego. Danie robi się bardzo prosto i szybko. Tak przygotowaną rybkę można podać na gorąco jako danie główne, lub na zimno jako przystawkę, przekąskę. Jeżeli serwujemy danie na zimno, to radziłbym podać z jakimś sosem (przepisy na sosy TUTAJ ). U mnie ryba w cieście francuskim zagości na stole świątecznym obok

Kuchnia Łukasza
Orientalne pierożki z dipem czosnkowym 168

Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 większa marchewka 2 łyżki śmietany 40 dkg zmielonej łopatki wieprzowej składniki robocze: 2 mini papryczki chili 2 goździki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kozieradki … Czytaj dalej Orientalne pierożki z dipem czosnkowym

czarrna od kuchni
Rogaliki z pesto, szynką i camembertem 189

wieczór, spotkanie w gronie przyjaciół czy też na imprezę. W przepisie użyłam bardzo aromatycznego pesto z przepisu prowansalskiego z serii Reflets de France. Rogaliki z pesto, szynką i camembertem ciasto francuskie pesto szynka dojrzewająca ser camembert 1 jajko czarny sezam do posypania Ciasto rancuskie pokrój na trójkąty, posmaryj cienko pesto, ułóż na wierzchu szynkę i camembert pokrojonego w plasterki. Zwiń

Pieguskowa Kuchnia
Poduszeczki z Nutellą 239

Składniki (10 paczuszek): 1 op. ciasta francuskiego 1 słoiczek Nutelli 230g (najmniejszy) 1 żółtko 1. Ciasto francuskie kroimy na 10 równych prostokątów. Na każdy z nich nakładamy łyżkę Nutelli i mocno zaciskamy krawędzie, np przy pomocy widelca. Paczuszki nakłuwamy z wierzchu kilkakrotnie wykałaczką i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Paczuszki układamy na blasze wyłożonej papierem

My Culinary Art
Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego 363

smakowitego. Tymczasem ostatnio postanowiłam zrobić coś innego i padło na mini serniczki. Smakują wyjątkowo z domowym czekoladowym karmelem, roztopioną czekoladą, masłem orzechowym lub różnymi dżemami. Musimy jednak uważać kupując ciasta francuskie (o ile nie robimy ich sami), gdyż większość znajdujących się na rynku ciast nafaszerowana jest ogromną ilością chemii. Zjadając przekąski z ciasta francuskiego pamiętajmy również

Be Fit Be Strong
Zawijaski z ciasta francuskiego - nie tylko dla wegan :) 164

kroimy w niewielkie plastry (ok. 2,5x2,5 cm), ogórki konserwowe kroimy wzdłuż na ćwiartki a następnie jeszcze na pół, suszone pomidory kroimy w cienkie plastry. 2. Rozwinięte ciasto francuskie dzielimy wzdłuż na pół, a następnie na około 4-centymetrowe pasy. Nasze ciasto musi być dłuższe niż składniki, które do niego włożymy, żeby dobrze można było zakleić zawartość naszych zawijasów

Bananowe Pole

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję