Kurczak w cieście francuskim

Kurczak w cieście francuskim

Kurczak w cieście francuskim

Łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo efektowne danie :) Składniki (dla dwóch osób): 1 pierś z kurczaka 1 rolka gotowego ciasta francuskiego przyprawy wedle uznania  (ja użyłam bazylię, oregano, sól, pieprz i ostrą paprykę) 1 białko jaja, do smarowania 1. Pierś kurczaka przecinamy na dwa równe filety. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. 2. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na dwie równe części. 3. Kładziemy filet z kurczaka na środku ciasta. Ciasto kroimy na paseczki,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, pieczenie, kurczak, jajko, ciasto francuskie, pierś kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, ciasto z białek , ciasto francuskie, ser, łatwe , ser żółty, piersi, pierś, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, pierś z kurczaka w cieście francuskim, pieczarki, mięso, papryka, łatwe ciasto, ciasto na niedziele, kurczak z serem, ciasta szybkie i łatwe, szybkie ciasto, szybki ciasto, kurczak z papryką

Inne przepisy z My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.