dorosłym jak i dzieciom :) Uwaga! Bar dzo proste w wykonaniu :) Skła dniki: płat ciasta francuskiego 3 jabłka mió d łyżeczka cynamonu o drobina masła Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, przecinamy wz dłuż krótszej linii na paski ok 5 cm. Smarujemy całość mio dem i posypujemy cynamonem. Jabłka przecinamy na pół i usuwamy gniaz da nasienne . Kroimy
ChilliJemyserowa i zdobywa uznanie jedzących. Uwaga jest jedna – to dość kaloryczne danie, ale czasem można troszkę pogrzeszyć ;p Wykonanie Rozgrzej piekarnik do 200°C i wstaw do niego ciasto francuskie wyłożone w okrągłej formie do pieczenia na około 10 minut. Roztrzep jajka z mlekiem, dodaj 2 szczypty soli i starty żółty ser i wymieszaj wszystko dokładnie. Wrzuć pokrojony
Eat me! Fit me!potem wrzucić do piekarnika o podać na ciepło. Do wytrawnego alkoholu będą jak znalazł :) Składniki : pierś indycza (lub z kurczaka) ser żółty papryka konserwowa najlepiej czerwona dla koloru ciasto francuskie kozieradka pieprz czarny sól Pierś pokroić na paski szerokości ok. 3-4 cm. Posypać z obu stron przyprawami. Ser pokroić na paski grubości ok. 0,5 cm oraz długości
Weekendy w domu i ogrodzieGoście w drodze, a wy nie macie nic słodkiego? Żaden problem, wystarczy jakiś owoc i ciasto francuskie i w 15 minut wyczarujecie pyszne francuskie ciastka. Oczywiście dodatek jak serek nie jest konieczny, ale wzbogaci smak ciastek. Kształt również może być różny zależny od waszej fantazji. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikszpinaku i mieszamy. Możemy doprawić pieprzem i odrobiną soli (z jej ilością należy uważać, gdyż feta jest słona). Farsz ściągamy z gazu i dorzucamy jajko. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto francuskie tniemy na 8 kawałków. Każdym z nich wykładamy, wcześniej wysmarowaną tłuszczem foremkę na muffiny tworząc „kwiatki”. Wstawiamy do piekarnika na około 15 - 20 minut na 200 stopni Celsjusza (chyba
Kolizje Smakówpomidorow0- serową z dwoma rodzajami serów. Nie chwaląc się ale tarta pomidorowo-serowa wyszła pyszna :) Czas wykonania: średni Poziom trudności: średni Liczba porcji: 4 porcje Tarta pomidorowo-serowa- składniki: ciasto francuskie (dla leniwych, może być gotowe) 2 jajka ser żółty (10 dag mozzarella i 20 dag gouda) 3 – 4 pomidory śmietana (18 %) – 250 ml pieprz, sól, bazylia cebula
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!deser idealny, gdy nie mam czasu stać długo w kuchni. Nasze cynamonki zabraliśmy ze sobą w trasę. Sprawdzą się też do popołudniowej kawy lub herbaty. Składniki: 1 duże ciasto francuskie 1,5 łyżki cukru trzcinowego 1 pełna łyżeczka cynamonu skórka pomarańczowa, u mnie około 5 łyżeczek białko do posmarowania (można pominąć) *cynomon, cukier trzcinowy (zwykły i light), skórkę możecie dostać
Słodkie okruszkiŚwięta wielkanocne to jajka, a jak jajka to i pieczeń. Proponuję pieczeń rzymską nadziewaną jajkami. Dodatkowo opasaną ciastem francuskim. Co myślicie o podaniu rodzinie takiego obiadu? Piękny, kolorowy, łatwy i elegancki. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Cynamon wymieszać z cukrem. Gruszkę umyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Wykroić część nasienną i pokroić w plastry o grubości około pół centymetra. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie przekroić na pół wzdłuż długiego boku, a każdy z węższych pasów pokroić na trójkąty o dość sporej podstawie. Kawałki gruszki obtaczać w cukrze z cynamonem, kłaść
Czerwony Gupikpieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , marynata , ser żółty , szpinak
https:KKuchniaMniaminternetu, chyba każdy widział obrazek krok po kroku jak zrobić hm... Właśnie co to? Pizza z ciasta francuskiego, rolowana pizza, ciasto francuskie z serem i salami? Nie ważne, ważne jest to że to danie jest mega szybkie a smakiem może zaskoczyć niejednego łasucha . Czytaj więcej
Pychotkaaabazylię i pieprz do smaku. Zwiększamy temperaturę pod patelnią i smażę do odparowania całej wody z pomidorów. Ok 10 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy i przekrajamy na pół wzdłuż krótszego boku. Powstaną dwa mniejsze prostokąty. Każdy z ich krótszych boków łapiemy, tworzymy na końcu falbankę i zaciskamy (końcówki powinny wyglądać
Cook&Lovepuder (u mnie z lekka brązowy, bo trzcinowy) parę kawałków gorzkiej czekolady (idealnie o jak największej zawartości kakao) – opcjonalnie, bo można po prostu wierzch posypać cukrem pudrem. Wykonanie: Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na 4 równe pasy Jabłka obrać (nie jest to wymóg konieczny i zdecydowanie ładniej wyglądają nieobrane, ale my obierać ze skórek wszystko musimy). Przekroić każde jabłko
gutfutwieprzowe surowe białe kiełbaski, obrane z flaka 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego lekko podprażone i roztarte w moździerzu szczypta płatków chili (opcjonalnie) 1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki gotowe ciasto francuskie ok 20 x 25 cm 1 łyżka musztardy pełnoziarnistej (dałam z czosnkiem niedźwiedzim) 1 żółtko do posmarowania sezam lub mak, do posypania Przygotowanie Rozgrzać piekarnik
Stare Gary