mną kremówki zwane napoleonkami. O rany jak ja miałam ochotę a nigdy ich nie robiłam. Zawsze bałam się i myślałam, że to mega pracochłonne ciasto. Dlatego pomogłam sobie i zrobiłam z gotowego ciasta francuskiego, najlepiej dobrej jakości na maśle. Czytaj więcej
Ana Mari's worldmną kremówki zwane napoleonkami. O rany jak ja miałam ochotę a nigdy ich nie robiłam. Zawsze bałam się i myślałam, że to mega pracochłonne ciasto. Dlatego pomogłam sobie i zrobiłam z gotowego ciasta francuskiego, najlepiej dobrej jakości na maśle. Czytaj więcej
Ana Mari's worldpokrojone w kostkę). Przyprawiamy solą i pieprzem. Jak pieczarki się usmażą zostawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty (8 cm x 8 cm). Brzegi smarujemy białkiem. Na środek każdego kwadratu kładziemy po łyżce pieczarek i troszkę sera żółtego. Z kwadratów robimy trójkąty, mocno ściskamy
Kuchenne Wariacjejest strudel z cukinią , do którego użyliśmy owczego sera, pora i czosnku – te kilka składników wystarczyło do stworzenia pełnej kompozycji smakowej. Składniki na strudel z cukinią 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g cukinii 1 / 2 pora (biała część) 2 ząbki czosnku 100 g sera owczego lub koziego (ew. fety) sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)minut. Odstawić z ognia, wymieszać z posiekanym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Ser pokroić w kostkę. Dodać go do zimnych warzyw, wymieszać. Ciasto wyjąć kilkanaście minut wcześniej, żeby zdążyło zmięknąć. Rozwinąć je, na środek wzdłuż dłuższego boku wyłożyć nadzienie. Krótsze boki ciasta zagiąć do środka, następnie dłuższymi przykryć warzywa – dobrze zamknąć, żeby strudel
niecodziennikparyzawsze sprawdzają się przekąski przygotowanie na zimno i ciepło, które możemy przygotować wcześniej. Jedną z nich jest szybka przekąska na ciepło przygotowana z frankfurterek o dużej zawartości mięsa. w cieście francuskim. Od kilku lat sama robię wyroby domowe, ostatnio trochę czasu zabrakło na przygotowanie, pomyślałam ze wykorzystam wędliny marki Duda, Moim zdaniem
Kulinarne pyszności MolkiSkładniki: ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone, gruszki 2 sztuki, jabłka 1 sztuka, truskawki 6 sztuk, czekolada gorzka 6 kostek, cukier waniliowy 6 łyżeczek ciasto podzielić na 6 porcji, pasek zostanie to też się zużyje do upieczenia, na cieście poukładać po kawałku owoców, posypać po łyżeczce cukru waniliowego porcje ciasta poskładać na trójkątyi mocno skleić brzegi przyciskając palcem ciasto ułożyć
W Mojej Kuchni Lubiępieprz. Całość rozgniatamy praską. Tak przygotowane ziemniaki przekładamy do foremek, na nie układamy mięso z grzybami. Na wierzchu umieszczamy niebieski ser pleśniowy pokrojony z plastry, a na nich ciasto francuskie. Całość wstawiamy na kwadrans do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i gotowe
Kolizje Smakówdziś to szybkie, aromatyczne, chrupiące, słodkie i kwaskowe zarazem rogaliki. Nadzienie stanowi bowiem porzeczka biała całkiem już zapomniana oraz miód akacjowy z tego roku. Zawijamy to wszystko w ciasto francuskie, do piekarnika i deser gotowy, no musi się jeszcze upiec. Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejeszcze szybszy. Spróbujcie. Składniki: 2 kiełbasy śląskie z szynki Maestro Henryk Kania pół szklanki kapusty kiszonej (można dodać więcej) 1 mała cebula pieprz i sól do smaku 1 płat ciasta francuskiego XL 1 jajko do posmarowania pasztecików sezam do posypania Przygotowanie: Kapustę wkładamy do małego garnka i zalewamy wodą (do jej wysokości), gotujemy do miękkości (można dodać liść laurowy). Cedzimy(...)kiełbasę i podsmażoną cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy (ja zawsze dodaję więcej pieprzu, farsz ma być wyrazisty w smaku). Rozwijamy płat ciasta. Kroimy go wzdłuż na dwie części. Na środek każdej nakładamy farsz (na całej długości). Zwijamy oba kawałki w rulon. Układamy zwinięciem do dołu i kroimy. Tak powstałe paszteciki układamy
Słodkie okruszkismaku tiramisu i dużą ilością świeżych malin! Pychota! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 opakowanie kremu Tiramisu Gellwe (60g) , 150ml mleka, 200g świeżych malin. Wykonanie Ciasto francuskie (mrożone rozmrozić!) rozwinąć i pociąć na około 12-15 kwadratów. Wraz z papierem przełożyć na blachę do pieczenia i piec około 15 minut w temp. 220st. Ostudzić. Krem
Z miłości do słodkościŁosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!samodzielnie w domu w ciągu kilku minut. A to jak będą smakować zależy od was, co macie do środka, jakich przypraw użyjecie, czym je posypiecie. Takie paluchy z gotowego ciasta francuskiego są idealne na grill czy letnie przyjęcie albo możecie zabrać ze sobą, gdy wybieracie się w gości jako niespodziankę. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikskładniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu winnego 150 ml wody sól, pieprz olej do smażenia przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na dużej, nieprzywierającej patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać(...)czasu przewrócić. Tak przygotowane grzyby dodać do mięsa i cebuli. Dodać listki z połowy gałązek tymianku. Doprawić solą i pieprzem, dodać ocet i wodę, wymieszać. Patelnię z mięsem przykryć ciastem, nadmiar obciąć, zostawiając 3 centymetrowy brzeg, który należy upchnąć przy pomocy drewnianej łyżki pomiędzy nadzienie a patelnię. Ciasto delikatnie naciąć w kratkę. Posmarować łyżką oliwy, na środku zrobić nacięcie
Stare Garyskładniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu winnego 150 ml wody sól, pieprz olej do smażenia przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na dużej, nieprzywierającej patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać(...)czasu przewrócić. Tak przygotowane grzyby dodać do mięsa i cebuli. Dodać listki z połowy gałązek tymianku. Doprawić solą i pieprzem, dodać ocet i wodę, wymieszać. Patelnię z mięsem przykryć ciastem, nadmiar obciąć, zostawiając 3 centymetrowy brzeg, który należy upchnąć przy pomocy drewnianej łyżki pomiędzy nadzienie a patelnię. Ciasto delikatnie naciąć w kratkę. Posmarować łyżką oliwy, na środku zrobić nacięcie
Stare Garygrubych oczkach i smażymy na maśle klarowanym, dodając sól oraz przyprawy. Pod koniec łączymy z serem topionym i odstawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie wykładamy pieczarki na ciasto francuskie zwijamy w rulon, a potem kroimy na plastry o szerokości 1,5-2cm i układamy płasko na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 30minut w temp. 200 stopni. SUGESTIA Roladki
Zofiana