ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:223/892)

Tiramisu z rabarbarem i chałwą 282

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tiramisu z rabarbarem i chałwą Składniki: około 300g podłużnych biszkoptów 500g serka mascarpone 300g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub pasta waniliowa lub wyskrobane ziarenka wanilii Do nasączenia: 125ml zaparzonej mocnej kawy 125ml likieru cytrynowego lub cytrynówki Masa(...)Rabarbar gotować tak długo, aż zrobi się miękki i zacznie się rozpadać. Zdjąć z ognia, dodać skórkę z cytryny, cukier wanilinowy i wymieszać, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Odstawić mikser i wymieszać jeszcze szpatułką lub łyżką ( patrz FILM ). 3. Keksówkę

Mała Cukierenka
Biszkopt kakaowy z galaretką i truskawkami 273

jajka XL 1 pełna łyżka mąki tortowej 1 łyżka krupczatki 1 pełna łyżka kakao 3 łyżki cukru lub ksylitolu dodatkowo: 4-5 łyżek dżemu truskawkowego albo wieloowocowego 250 ml kremówki 30/36% 1 galaretka truskawkowa krystaliczna (lub czerwona) ok 500 g świeżych truskawek Przygotowanie: Galaretka: Galaretkę rozpuścić we wrzątku (w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu czyli zazwyczaj(...)Biszkopt przelać do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok 20 minut. Po upieczeniu przez chwilę zostawić w uchylonym piekarniku. Po ostygnięciu biszkopt posmarować dżemem. Masa: Schłodzoną kremówkę ubić i rozsmarować na cieście. Truskawki umyć, pokroić na połówki i wyłożyć na śmietanę. Na wierzch ciasta wylać tężejącą galaretkę.  Przechowywać w lodówce

Ze smakiem i z pasją
Sernik na zimno z bitą śmietaną na biszkopcie z truskawkami. 206

szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej 1 kg sera z wiaderka 500 g śmietany kremówki 30 % 1 szklanka cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy  CYKORIA   1 galaretka brzoskwiniowa  CYKORIA 1 i 1/2  łyżki żelatyny 1 szklanka przegotowanej wody około 700 g truskawek(...)olej. Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. W przegotowanej wodzie rozpuszczamy galaretkę i żelatynę, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy porcjami ser z wiaderka i mieszamy. Na końcu wlewamy lekko tężejącą galaretkę i jeszcze raz dobrze mieszamy.  Do blaszki

Sama słodycz i szczypta chili
sernik z różowym moro 226

sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem, na dnie ułożyć biszkopty.  Twaróg zmielić w maszynce (lub   zblenderować a żeby było(...)piec około godziny. Po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku.  Kiedy sernik wystygnie ( a najlepiej na drugi dzień) przygotować piankę. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku i przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z galaretką. Wylać na sernik i wyrównać. Wierzch udekorować posypką cukrową. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kolorowy sernik - pianka z galaretkami 196

błyskawicznych piątków . Długo mnie tutaj nie było, ale życie prywatne trochę zdominowało bloga. Wracam! Składniki : * 600g serka homogenizowanego naturalnego  * 3 różne po 2 opakowania galaretek  * 600ml śmietany kremówki * opcjonalnie owoce Przygotowanie : Serek podzielić na 3 części. Po jednej galaretce z każdego smaku rozpuścić w szklance gorącej wody i wymieszać. Przelać na płaski talerz. Wystudzić. Pokroić na kostki(...)jednej galaretce z każdego smaku rozpuścić w szklance gorącej wody i wymieszać, wystudzić. Po 200ml kremówki ubić z każdą rozpuszczoną galaretką. Dodać serek i wymieszać. Wlewać warstwy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Podawać z owocami

Magiczne Życie Marty
Sernik truskawkowy 1376

wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 stopniach przez 40 minut. Po upieczeniu zostawimy biszkopt w piekarniku, otwierając drzwiczki, żeby wystygł. Masa serowa: 500 g sera 250 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 3 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę miksuję na sztywno. Dodaję cukier puder i ser zmielony przez maszynkę, lub specjalny ser do sernika

MojaQchnia.pl
Lody kajmakowe – tylko 2 składniki! 4619

330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lody kajmakowe – Składniki: 660ml śmietanki kremówki 30% lub 36% – najlepiej UHT 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) – 510g – u mnie gostyńska – moim zdaniem najlepsza ;) bo inne lubią robić się grudkowate i wytrącają kryształki(...)cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lody kajmakowe – Wykonanie: Śmietankę kremówkę porządnie schłodzić. Następnie ubić ją na sztywno za pomocą miksera na najwyższych obrotach. Gdy śmietana zacznie już sztywnieć, zmniejszyć obroty. Następnie zacząć dodawać po łyżce masy krówkowej, miksując na niskich obrotach do czasu wyczerpania masy kajmakowej i do połączenia się składników (nie dłużej!). Zmiksowaną masę przelać do pojemnika, szczelnie zamknąć

Kulinarne Przeboje
Ciasto truskawkowe bez pieczenia, pianka truskawkowa 276

przygotowaniu i świetnie smakuje. Idealne również w wersji malinowej. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 600g truskawek + truskawki na górę 600ml śmietany kremówki 30% - 36% 2-3 łyżki cukru pudru 3 galaretki truskawkowe 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: biszkopty podłużne lub okrągłe wg uznania. U mnie biszkopciki jaśki z przełożeniem owocowym. Można również wyłożyć piankę(...)ciasto na nieco mniejszej blaszce lub tortownicy. Przygotowanie: Biszkopty ułożyć na blaszce, będzie to spod naszego ciasta. Truskawki zmiksować. Jedną galaretkę + żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Przygotowaną galaretkę dodać do zmiksowanych truskawek, wymieszać. Lekko wystudzone dodać do ubitej śmietany. Wszystko razem dokładnie wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowaną blachę. Schłodzić

W garach u Gosi
Makaron ” Luciana’s” 219

naszym stole . Polecam , szybkie , tanie i pyszne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 4 osoby : 1/2 opakowania makaronu muszelki ( 250 g ) 200 ml kremówki 30 % 1 łyżka słodkiej papryki mielonej 1 łyżka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 piersi z kurczaka ( pojedyncze ) 1 cebula 1 papryka czerwona , spiczasta 6 pieczarek parmezan do posypania(...)height: 1em;" /> ) , wsypujemy mieloną paprykę ostrą i słodką , cukier , oraz czosnek i smażymy jeszcze minutkę . Dokładamy kurczaka , solimy , mieszamy i podsmażamy około 2 minut , ciągle mieszając . Zalewamy śmietanką kremówką i mieszając smażymy około 5-6 minut . Na koniec wsypujemy ugotowany makaron , mieszamy dokładnie do połączenia składników , podgrzewamy chwilkę , aż makaron zrobi się gorący . Wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem . Gotowe

Ogrodnik w podróży
Wiśniowe serniczki 215

bardzo smaczne i efektowne. Urocze i smaczne salaterki czekoladowe, otrzymałam od firmy  Cukieteria.pl Składniki : ser biały - 250 g bita śmietana - 1 opak galaretka wiśniowa - 1 opak śmietana kremówka - 125ml woda - 0,5 szkl czekoladowe salaterki Przygotowanie : Galaretkę wsypać do szklanki, zalać gotowaną wodą, mieszając do rozpuszczenia się galaretki, odstawić do lekkiego stężenia. Ser przełożyć do blendera, dodać śnieżkę(...)proszku, śmietanę kremówkę, dobrze zmiksować. Do zmiksowanego sera dodać, lekko stężoną galaretkę, zmiksować. Odstawić do lodówki, aby masa odpowiednio stężała. Przełożyć masę serową do worka cukierniczego z tylką, wyciskać do czekoladowych salaterek masę w kształcie różyczek. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Ciasto z truskawkami i kremem twarogowym 777

łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowy: 3 białka 100 g cukru 150 g wiórek kokosowych sól szczypta Krem śmietanowo twarogowy: 0,5 l kremówki 30% 0,5 kg sera twarogowego z wiaderka 7 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 900 ml gorącej przegotowanej wody około(...)pieczenia. Piec w 180 stopniach na złoto około 20-25 minut. Ostudzić. Krem śmietanowo-twarogowy: Żelatynę wymieszać w wodzie i lekko podgrzać aż się rozpuści. Twaróg wymieszać łyżką. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Miksując na wolnych obrotach dodawać po łyżce twarogu i na koniec wlać letnią żelatynę, zmiksować. Krem będzie rzadki ale poczekać chwilę aż zacznie tężeć

Ala piecze i gotuje
PUSZYSTY CZEKOLADOWY SERNIK JAGLANY BEZ PIECZENIA 173

SKŁADNIKI~~ kasza jaglana 3 woreczki  mleko 3 szklanki zmielone płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód 1/2 szklanki  ksylitol 5 łyżek czekolada gorzka 85 % 100 g. śmietana kremówka 500 g.  żelatyna 5 łyżeczek woda zimna 40 ml.  wiśnie z kompotu do dekoracji  ~~METODA~~ Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą kilka razy, aż woda nie będzie mętna(...)mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostygnięcia.  Kaszę miksujemy w malakserze lub blenderem na gładką masę. Dodajemy płatki Lubella Kakao i Miód. Ponownie miksujemy, aby składniki połączyły się. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do całkowicie zimnej masy z kaszy delikatnie mieszając.  Żelatynę rozpuszczamy w szklance , w zimnej wodzie i odstawiamy do spęcznienia. Następnie umieszczamy w garnuszku

Kuchnia Paulettes
sernik na zimno z truskawkami 445

składniki: 250 g serka mascarpone 200 g świeżych truskawek 200 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku w zależności od słodkości truskawek) 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody ok. 10 szt. biszkoptów, podłużnych wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do lekko tężejącej galaretki dodajemy serek mascarpone oraz(...)pudrem, dodajemy ją do tężejącej mieszanki i delikatnie mieszamy. Całość przekładamy na biszkopty do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na wierzch ciasta: 200 -250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru parę świeżych truskawek wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Ubitą śmietanką oraz truskawkami dekorujemy sernik. (inspiracja przepisu z mojewypieki.com

Domowy Smak Jedzenia
Zupa z zielonej sałaty 200

sałaty masłowej liście sałat lodowych i rzymskich ( pęczek, dość spory ) około 10 liści rukoli 1 cebula , dość duża 1 duży ziemniak 4 ząbki czosnku 2 L wody 100 ml kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru 3 kostki bulionowe warzywne 2 łyżki masła sól , pieprz do smaku mały pęczek trybuli Cebulę , czosnek ,siekamy i podsmażamy na maśle , jak się już zrumienią, dodajemy(...)całość wodą , wrzucamy kostki bulionowe , obranego ziemniaka ( przekrojonego na kawałki ) , cukier , sól do smaku i gotujemy do momentu ,aż ziemniak będzie się rozpadać . Następnie całość , miksujemy blenderem . Doprawiamy śmietanką kremówką , pieprzem i posypujemy resztą trybuli . Oczywiście ilość soli , pieprzu , czosnku itp. jest kwestią gustu i smaku , więc nie bójcie się eksperymentować . Gotowe Smacznego !   Post Zupa z zielonej sałaty pojawił

Ogrodnik w podróży
Kruche z budyniem i rabarbarem 158

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% Składniki na masę budyniową: 1 kg rabarbaru + cukier do zasypania 2 budynie waniliowe/śmietankowe 600 ml mleka 200 ml śmietany kremówki 30-36% 2 łyżeczki pasty waniliowej 3 łyżki cukru* (w zależności, czy nasze budynie były słodzone) Przygotowanie: Zacznijmy od rabarbaru. Obierzcie go i pokrójcie na mniejsze kawałki, a następnie należy(...)opakowaniu, z tym że  z mniejszej ilości mleka i z dodatkiem esencji waniliowej. Zwróćmy też uwagę czy budyń jest słodzony. Niecałą szklankę mleka zostawiamy do rozpuszczenia proszku budyniowego. Kremówkę zagotowujemy z mlekiem i cukrem. Do gotującego się płynu dodajemy rozpuszczony budyń. Mieszamy do momentu, aż zgęstnieje. Wylewamy na schłodzone ciasto. Wykładamy rabarbar odciśnięty z wody, którą puścił. Teraz czas

Karczma Honorietty