przygotowaniu i świetnie smakuje. Idealne również w wersji malinowej. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 600g truskawek + truskawki na górę 600ml śmietany kremówki 30% - 36% 2-3 łyżki cukru pudru 3 galaretki truskawkowe 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: biszkopty podłużne lub okrągłe wg uznania. U mnie biszkopciki jaśki z przełożeniem owocowym. Można również wyłożyć piankę(...)ciasto na nieco mniejszej blaszce lub tortownicy. Przygotowanie: Biszkopty ułożyć na blaszce, będzie to spod naszego ciasta. Truskawki zmiksować. Jedną galaretkę + żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Przygotowaną galaretkę dodać do zmiksowanych truskawek, wymieszać. Lekko wystudzone dodać do ubitej śmietany. Wszystko razem dokładnie wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowaną blachę. Schłodzić
W garach u Gosinaszym stole . Polecam , szybkie , tanie i pyszne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 4 osoby : 1/2 opakowania makaronu muszelki ( 250 g ) 200 ml kremówki 30 % 1 łyżka słodkiej papryki mielonej 1 łyżka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 piersi z kurczaka ( pojedyncze ) 1 cebula 1 papryka czerwona , spiczasta 6 pieczarek parmezan do posypania(...)height: 1em;" /> ) , wsypujemy mieloną paprykę ostrą i słodką , cukier , oraz czosnek i smażymy jeszcze minutkę . Dokładamy kurczaka , solimy , mieszamy i podsmażamy około 2 minut , ciągle mieszając . Zalewamy śmietanką kremówką i mieszając smażymy około 5-6 minut . Na koniec wsypujemy ugotowany makaron , mieszamy dokładnie do połączenia składników , podgrzewamy chwilkę , aż makaron zrobi się gorący . Wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem . Gotowe
Ogrodnik w podróżybardzo smaczne i efektowne. Urocze i smaczne salaterki czekoladowe, otrzymałam od firmy Cukieteria.pl Składniki : ser biały - 250 g bita śmietana - 1 opak galaretka wiśniowa - 1 opak śmietana kremówka - 125ml woda - 0,5 szkl czekoladowe salaterki Przygotowanie : Galaretkę wsypać do szklanki, zalać gotowaną wodą, mieszając do rozpuszczenia się galaretki, odstawić do lekkiego stężenia. Ser przełożyć do blendera, dodać śnieżkę(...)proszku, śmietanę kremówkę, dobrze zmiksować. Do zmiksowanego sera dodać, lekko stężoną galaretkę, zmiksować. Odstawić do lodówki, aby masa odpowiednio stężała. Przełożyć masę serową do worka cukierniczego z tylką, wyciskać do czekoladowych salaterek masę w kształcie różyczek. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia Danusiłyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowy: 3 białka 100 g cukru 150 g wiórek kokosowych sól szczypta Krem śmietanowo twarogowy: 0,5 l kremówki 30% 0,5 kg sera twarogowego z wiaderka 7 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 900 ml gorącej przegotowanej wody około(...)pieczenia. Piec w 180 stopniach na złoto około 20-25 minut. Ostudzić. Krem śmietanowo-twarogowy: Żelatynę wymieszać w wodzie i lekko podgrzać aż się rozpuści. Twaróg wymieszać łyżką. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Miksując na wolnych obrotach dodawać po łyżce twarogu i na koniec wlać letnią żelatynę, zmiksować. Krem będzie rzadki ale poczekać chwilę aż zacznie tężeć
Ala piecze i gotujeSKŁADNIKI~~ kasza jaglana 3 woreczki mleko 3 szklanki zmielone płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód 1/2 szklanki ksylitol 5 łyżek czekolada gorzka 85 % 100 g. śmietana kremówka 500 g. żelatyna 5 łyżeczek woda zimna 40 ml. wiśnie z kompotu do dekoracji ~~METODA~~ Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą kilka razy, aż woda nie będzie mętna(...)mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostygnięcia. Kaszę miksujemy w malakserze lub blenderem na gładką masę. Dodajemy płatki Lubella Kakao i Miód. Ponownie miksujemy, aby składniki połączyły się. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do całkowicie zimnej masy z kaszy delikatnie mieszając. Żelatynę rozpuszczamy w szklance , w zimnej wodzie i odstawiamy do spęcznienia. Następnie umieszczamy w garnuszku
Kuchnia Paulettesopublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na 4 porcje: 250 g rabarbaru, obranego i pokrojonego w nieduże kawałki 40 g cukru 125 ml wody 200 g kremówki wiórki kokosowe rodzynki W rondelku umieścić rabarbar, cukier i wodę. Zagotować, gotować jeszcze około 10 minut, aż rabarbar będzie miękki, mieszać co jakiś czas. Wystudzić, schłodzić w lodówce. Kremówkę ubić
Domowa cukiernia Ewyskładniki: 250 g serka mascarpone 200 g świeżych truskawek 200 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku w zależności od słodkości truskawek) 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody ok. 10 szt. biszkoptów, podłużnych wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do lekko tężejącej galaretki dodajemy serek mascarpone oraz(...)pudrem, dodajemy ją do tężejącej mieszanki i delikatnie mieszamy. Całość przekładamy na biszkopty do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na wierzch ciasta: 200 -250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru parę świeżych truskawek wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Ubitą śmietanką oraz truskawkami dekorujemy sernik. (inspiracja przepisu z mojewypieki.com
Domowy Smak Jedzeniasałaty masłowej liście sałat lodowych i rzymskich ( pęczek, dość spory ) około 10 liści rukoli 1 cebula , dość duża 1 duży ziemniak 4 ząbki czosnku 2 L wody 100 ml kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru 3 kostki bulionowe warzywne 2 łyżki masła sól , pieprz do smaku mały pęczek trybuli Cebulę , czosnek ,siekamy i podsmażamy na maśle , jak się już zrumienią, dodajemy(...)całość wodą , wrzucamy kostki bulionowe , obranego ziemniaka ( przekrojonego na kawałki ) , cukier , sól do smaku i gotujemy do momentu ,aż ziemniak będzie się rozpadać . Następnie całość , miksujemy blenderem . Doprawiamy śmietanką kremówką , pieprzem i posypujemy resztą trybuli . Oczywiście ilość soli , pieprzu , czosnku itp. jest kwestią gustu i smaku , więc nie bójcie się eksperymentować . Gotowe Smacznego ! Post Zupa z zielonej sałaty pojawił
Ogrodnik w podróżyłyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% Składniki na masę budyniową: 1 kg rabarbaru + cukier do zasypania 2 budynie waniliowe/śmietankowe 600 ml mleka 200 ml śmietany kremówki 30-36% 2 łyżeczki pasty waniliowej 3 łyżki cukru* (w zależności, czy nasze budynie były słodzone) Przygotowanie: Zacznijmy od rabarbaru. Obierzcie go i pokrójcie na mniejsze kawałki, a następnie należy(...)opakowaniu, z tym że z mniejszej ilości mleka i z dodatkiem esencji waniliowej. Zwróćmy też uwagę czy budyń jest słodzony. Niecałą szklankę mleka zostawiamy do rozpuszczenia proszku budyniowego. Kremówkę zagotowujemy z mlekiem i cukrem. Do gotującego się płynu dodajemy rozpuszczony budyń. Mieszamy do momentu, aż zgęstnieje. Wylewamy na schłodzone ciasto. Wykładamy rabarbar odciśnięty z wody, którą puścił. Teraz czas
Karczma Honoriettyłącząc się ze sobą tworzą piękną mozaikę. Dodatek soczystych truskawek sprawia, że ciężko poprzestać na 1 kawałku. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * cukier puder – ok. 180-200 g * biszkopty okrągłe – ok. 15 szt * żelatyna – 2,5 – 3 łyżki * truskawki – ok. 300 g + do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)biszkoptami ( są tak miękkie, że nie trzeba nasączać ). Truskawki miksujemy na gładką masę, dzielimy na pół. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do zmielonego sera, mieszamy, 1 łyżkę dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Połowę masy wylewamy
Ostra na Słodkomarchewka, pietruszka, seler) Kawałek indyka (opcjonalnie) 400-500 g młodych ziemniaków 2 litry wody przyprawy: łyżka cukru, pieprz, sól ok. 2 łyżeczki soku z cytryny 2-3 łyżki śmietany kremówki 30 % ( może być 18%) Przygotuj wszystkie składniki na bulion. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż ziemniaki w dużym garnku na oliwie lub maśle i odstaw. Odetnij liście botwinki(...)wraz z liśćmi i gałązkami. Gotuj ok. 10-15 minut. Pod koniec gotowania dopraw świeżo zmielonym pieprzem, solą ( w razie potrzeby), oraz sokiem z cytryny. Po chwili dodaj śmietankę kremówkę (jeśli śmietanka jest mniej tłusta lub roślinna należy ją wcześniej rozprowadzić w kilku łyżkach zupy). W razie potrzeby dopraw jeszcze/ dodaj więcej śmietany, jeśli lubisz. Na koniec dodaj
Calzonella.compłaską nóżką) 3 duże białka (lub 4 mniejsze) 1 i 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki wody łyżka soku z cytryny 2 tabliczki czekolady deserowej 4-5 łyżek śmietanki kremówki kolorowa posypka Do dużej metalowej miski wsypać cukier, wlać wodę i wbić białka. Ustawić miskę nad garnkiem z gotująca się powoli wodą (wody ma być niewiele, żeby nie dotykała(...)miski i będzie się robiła twarda, to znaczy, że temperatura ubijania jest za wysoka. Trzeba zmniejszyć płomień pod garnkiem z woda lub odlać trochę wody. Czekoladę połamać, zalać kremówką i rozpuścić nad parą. Ciepłe lody polewać lub zamaczać w czekoladzie i od razy dekorować posypką cukrową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakorzystam ile mogę. Dzisiaj na deser zrobiłam serniczki na zimno z musem truskawkowym i granolą. Jak wszystko co z truskawkami serniczki znikały bardzo szybko. Składniki: 200 ml śmietany kremówki 30% 200 g twarogu z wiaderka* 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl ciepłej wody granola 300 g truskawek Przygotowanie: Zimną kremówkę ubić na sztywno i pod koniec
Ala piecze i gotujeletnie słońce w bezchmurny dzień. Sami spróbujcie. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Masa serowa: 1 wiadereczko (1 kg) twarogu sernikowego dwukrotnie zmielonego 1,5 szkalnki (370 ml) śmietanki kremówki 30% 0,75 szklanki (150 g) drobnego cukru 1 opakowanie (16 g) cukru z wanilią 3 łyżki (30 g) żelatyny 0,75 szklanki (180 ml) gorącej wody Mus: 1 dobrze(...)gorącej wodzie. Do rozpuszczonej żelatyny dodać 3-4 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać, w celu wyrównania temperatury. 4) Nie przestając miksować, przygotowaną żelatynę powoli dolewać do całości. 5) Kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 6) Przygotowaną masę serową wylać do przygotowanej wcześniej formy, wyrównać i odstawić do lodówki, do stężenia. 7) Mango obrać, pokroić
Fitsweet.meszklanki oleju 1 jajko 2 mocno dojrzałe banany 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka masła orzechowego szczypta soli Składniki na domowy karmel Składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 1 mocno dojrzały banan Suche składniki mieszamy razem w misce. Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze. Dodajemy do suchej masy razem z jajkiem, olejem, mlekiem(...)przygotowanie karmelu . Upieczone babeczki odstawiamy do przestudzenia na kratkę lub jeśli nie mamy kratkę, ustawiamy na talerzu do góry nogami. W misie miksera ubijamy na sztywną masę śmietanę kremówkę, mascarpone i zmiksowanego banana (nie można pognieść go widelcem, musi być gładko rozmiksowany blenderem, żeby większe kawałki nie przeszkadzały podczas wyciskania przez szprycę). W babeczkach wycinamy dziurki (nie wyrzucamy
Ciastkozercy