ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:235/892)

Babeczki Bounty 176

ciasto, do około 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut. Wyjąć, wystudzić. Udekorować polewą czekoladową. Smacznego :) Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 75 ml kremówki W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Pozostawić

Domowa cukiernia Ewy
BISZKOPT Z MASĄ SEROWĄ I KOKOSEM 188

upieczeniu przekroić na pół. Można również upiec dwa oddzielne biszkopty.   Masa serowa:   1/2 kg sera białego zmielonego 5 łyżek cukru pudru 1/2 l śmietany kremówki 1 śmietana Śnieżka 2 galaretki cytrynowe Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody,odstawić do ostudzenia. Ser utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru,dodając połowę tężejącej galaretki. Śmietanę kremówkę ubić ze "Śnieżką

Niespełnione zdolności kulinarne
3 bit na biszkopcie z herbatnikami 230

Szczerze polecam, ciasto mało pracochłonne a pyszne. Pychotka Składniki: biszkopt jasny z 3 jaj + 2 duże paczki herbatników 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ugotowanego 0,5-0,6l śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 5 łyżek cukru pudru 1 torebka galaretki cytrynowej 1 kostka masła kawałek czekolady Sposób wykonania(...)Rozprowadź równomiernie na całej powierzchni ciasta i przykryj warstwą herbatników. Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody aby napęczniała następnie rozpuść w mikrofali albo gorącej kąpieli wodnej. Ostudź. Śmietanę kremówkę przelej do miski dodaj 5 łyżek cukru pudru i zimną żelatynę. Wszystko razem ubij na sztywną masę. Wyłóż ubitą śmietanę na ciasto. Rozprowadź równomiernie po całej powierzchni a wierzch posyp

Cukiernia Pychotki
SZYBKI TORCIK Z OWOCAMI (NA GOTOWYM SPODZIE TORTOWYM) 296

Cake  w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest ani za suchy ani za bardzo nawilżony. Składniki: * 1 paczka gotowego spodu tortowego * 250 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * cukier puder do smaku * owoce do dekoracji- u mnie było truskawki, kiwi, banany i borówki amerykańskie Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder

Zrób to smacznie
Babka z kremem i truskawkami 110

jajka 2 szklanki mąki pszennej+1 czubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone i chwilę ubijać do połączenia się składników. Polewa 100 g mlecznej czekolady(...)śmietany kremówki Smietanę podgrzać , a następnie wymieszać z pokruszoną czekoladą. Dodatkowo 1 szklanka truskawek posypka czekoladowa Wykonanie: Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać olej,  przesianą 1 szklankę mąki wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Do drugiej części ciasta dodać 1 czubatą łyżkę mąki

O kuchni z uczuciem
CIASTO "LEŚNY MECH" 167

szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 400g mrożonego szpinaku rozdrobnionego Na krem: 500g schłodzonej śmietanki kremówki 30%  4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Dodatkowo do posypania pestki granatu do posypania jagody lub borówka amerykańska  WYKONANIE Mrożony szpinak rozmrozić(...)ciasta wkładamy z powrotem do tortownicy. KREM Żelatynę zalewamy 5 łyżkami wody i odstawiamy do napęcznienia na ok.10 min.Następnie podgrzewamy  ciągle mieszając do rozpuszczenia się żelatyny. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno dodając cukier puder i cukier wanilinowy.Dodajemy do niej wystudzoną płynną żelatynę,mieszamy.Gotowy krem wykładamy na ciasto w tortownicy.Wierzch posypujemy rozkruszonym ciastem i pestkami granatu i jagódkami.Ciasto

Mała w garnku miesza
Kokosowa Panna Cotta 156

smakiem oczywiście. Polecam :) PS http://www.orto.info.pl/  - umów się na wizytę, zdrowe i piękne zęby to najlepsza wizytówka każdego z nas :) Składniki: (6 porcji) 500 ml śmietany kremówki 36% 400 ml mleka kokosowego 75 g drobnego cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżeczek żelatyny w proszku Żelatynę zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić(...)palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzać do wrzenia. Zdjąć z ognia. W garnuszku zagotować śmietanę kremówkę, mleko kokosowe i cukier. Zdjąć z palnika, odczekać chwilę, dodać ciepłą żelatynę, połączyć. Kokosową mieszankę rozdzielić pomiędzy miseczki, przykryć folią spożywczą i schłodzić, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem każde naczynie włożyć na kilka sekund do miseczki z gorącą

Domowa cukiernia Ewy
Kopiec Kreta 106

oraz ciemne kakao. 3. Gotową masę wylać do tortownicy (moja była o średnicy 25cm) 4. Piec w 180 stopniach przez 30-40 minut (wkładałam do nagrzanego piekarnika) Masa: 500ml kremówki 3 śmietan fixy 4 łyżki cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady Kremówkę wymieszać ze śmietan fixami oraz cukrem pudrem. Na sam koniec dodać czekoladę pokrojoną w małą kosteczkę - delikatnie wymieszać

My World by Dagmara Rek
Muffiny z M&M’s 199

gorzkiej czekolady pół szklanki kakao 3 jajka 3/4 szklanki brązowego cukru 5 kropel aromatu śmietankowego pół szklanki jogurtu greckiego około 30 małych m&m polewa: 50 ml śmietany kremówki 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady m&m do dekoracji Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia mieszamy. Masło roztopić w rondelku, pod koniec dodając pokruszoną czekoladę(...)koniec dodać m&m. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do tzw. suchego patyczka (około 25 minut) Następnie robimy polewę: Kremówkę doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokruszone czekolady, zdejmujemy z palnika i wszystko dokładnie mieszamy. Przestudzone muffiny dekorujemy polewą oraz

Ania i Marcin gotują
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM 196

PORCJE) 1 polędwiczka wieprzowa  - ok. 500 g 3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 1 łyżka musztardy delikatesowej 2 łyżeczki suszonego oregano masło klarowane 1 łyżka masła 200 ml śmietanki kremówki 30% 1-2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki odrobina soku z cytryny grubo zmielony pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę pokroić na 2 cm plasterki, posypać świeżo zmielonym pieprzem(...)mięso i smażyć po około 2 minuty z każdej strony, w międzyczasie doprawiając solą. Dodać masło, obydwie musztardy, natkę pietruszki, skropić odrobiną soku z cytryny i wymieszać. Dolać śmietankę kremówkę wymieszaną z sosem sojowym i zagotować. Pogotować chwilę aż sos trochę zgęstnieje. Jeśli zgęstnieje, można dodać więcej wody. PROPOZYCJA PODANIA: Ziemniaki gotowane, puree ziemniaczane, kluski śląskie ( przepis tutaj ) Surówka, mizeria

Calzonella.com
Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika 230

zdecydowanie wolę oglądać niż zjadać, o budzie nie wspomnę. W moim pasztecie nie ma niczego, co nie powinno się w nim znaleźć.  W moim znajdziecie też mleko i kremówkę. Pewnie jesteście zdziwieni tymi dodatkami? One sprawią, że pasztet będzie smarowniejszy bez konieczności dodawania tłuszczu, a także nabierze delikatnego smaku. Z podanych składników wychodzi 8-10 średnich słoiczków od dżemów(...)łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki suszonego tymianku 1 łyżka mielonej wędzonej papryki sól do smaku 2 łyżki majeranku 50 ml whisky, brandy lub koniaku 400 ml śmietany kremówki (36% lub 30%) około 1 litr mleka ok. 100 g masła Łopatkę opłukać pod zimną wodą, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić

Codzienna kuchnia niecodzienna
domowy kopiec kreta 405

wysokości. Wydrążamy delikatnie miąższ, tak aby pozostał ok. 1,5 cm brzeg ciasta i spód. Wydrążone ciasto kruszymy. składniki na masę: 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2/3 łyżki żelatyny 2 łyżki gorącej wody 70 g czekolady deserowej 3 banany sok z cytryny wykonanie: Czekoladę siekamy. Serek mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki szpinakowo miętowe 132

kostek czekolady gorzkiej 2 jajka 150 ml mleka 70 g cukru maliny mrożone krem: 200 g serka twarogowego aksamitnego 100 g szpinaku baby 6 gałązek mięty 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 4 łyżki wody Śmietanę kremówkę  wlewam do garnka, dodaję umyte gałązki mięty i gotuję na wolnym ogniu pięć minut. Śmietanę studzę

wesoła kuchnia
Sernik czekoladowy 123

wiaderka, ale dobrej jakości 200g cukru (dałam 150g) 4 jajka opakowanie budyniu waniliowego 250g czekolady (u mnie pół na pół mleczna i deserowa, można użyć tylko deserowej) 200g śmietanki kremówki 30 lub 36% 2 łyżki gorzkiego kakao Na polewę: 3 łyżki gorącej wody 3 łyżki cukru pudru 100g masła lub margaryny 3 łyżki kakao Wykonanie: Spód: herbatniki miksujemy lub rozdrabniamy(...)dodajemy do sera i miksujemy tylko do połączenia składników. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem z kakao. Czekoladę wlewamy do masy serowej i miksujemy. Na końcu do masy dodajemy kremówkę (nie ubitą) i mieszamy całość. Masę serową przelewamy na spód herbatnikowy, ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie zdejmujemy obręcz i sernik schładzamy

Smak mojej kuchni
Mini serniczki z karmelem 296

mascarpone 500 g białego sera z wiaderka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 krople aromatu pomarańczowego 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy 1 jajko karmel: 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietany kremówki Ciasteczka zblendować, dodać roztopione masło. Wyłożyć spód papilotek do muffinek. Mascarpone, ser biały i mąkę wymieszać za pomocą szpatułki. Dodać cukier waniliowy, aromat oraz jajko i wszystko wymieszać. Masę serową(...)spodem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Zrobić karmel: cukier podgrzewamy w rondelku nie mieszając go w ogóle, doprowadzając do momentu aż będzie brązowy. Wówczas dodajemy śmietanę kremówkę i energicznie mieszamy do momentu rozbicia wszystkich kryształków cukru. Następnie mieszamy gotując kolejne 5 minut. Zimne serniczki udekorować karmelem

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania