Składniki: biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa : 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 0,5 litra wody 2 żółtka 1 galaretka cytrynowa 1 kostka masła sok z 1 cytryny masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 2 śmietan fix 2 torebki cukru waniliowego dodatkowo: 200 gram herbatników sok z 1 cytryny lukier sposób wykonania: Przygotować biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cuki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...