ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:244/892)

Czekoladowa rozpusta – czyli idealne ciasto z czekoladą i bananami 626

poprzek na pół. Nasączenie: – zaparzona i ostudzona herbata earl grey, oczywiście możecie ciacho nasączyć czymkolwiek np. alkoholem lub wodą z cytryną Krem czekoladowy : – 300 ml śmietanki kremówki 36% – 150 g czekolady (100g czekolady gorzkiej 70% i 50 g czekolady mlecznej) – 3 banany – sok z cytryny Banany kroimy w poprzek na pół i skrapiamy je cytryną(...)Kremówkę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej wrzucamy czekoladę i mieszamy, aż składniki dokładnie się ze sobą połączą. Chłodną masę odstawiamy do lodówki, ponieważ musi być bardzo zimna, zanim zaczniemy ją ubijać. Dlatego najlepiej połączyć śmietankę z czekoladą dzień wcześniej i wstawić masę do lodówki. Powinna całkowicie zastygnąć, wówczas miksujemy ją, aż powstanie gęsty krem nieco jaśniejszy niż na początku

Relaxtime
BRZOSKWINIOWY SERNIK GOTOWANY 392

szklanki brzoskwinie w puszce 1 puszka budyń brzoskwiniowy lub śmietankowy 1 opakowanie jaja 4 sztuki ( osobno białka i żółtka ) masło 200 g. herbatniki około 60-80 gram śmietana kremówka 36 % około 400 ml. sok z cytryny 2 łyżki  cukier 1 łyżeczka wafelki Lusette smak czekoladowy 2 opakowania ( http://lusette.pl/ ) ~~METODA~~ Brzoskwinie odsączamy z soku ( syrop nie wylewamy ). Masło ucieramy(...)syropem brzoskwiniowym 1/2 szklanki ). Mieszamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy.  Na blaszce 25x 30 cm. wykładamy herbatniki. Na herbatniki wylewamy ciepłą masę z sera. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i soku cytryny. Wykładamy na zimny sernik. Wafelki rozgniatamy i posypujemy na sernik. Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny

Kuchnia Paulettes
Ciasto różana chmurka 250

dwóch powodów. Po pierwsze użyłam do niego płatków róży ucieranych z cukrem od Ogródek Dziadunia  (są rewelacyjne), a po drugie na płatkach jest leciutka pianka ze śmietany kremówki i serka mascarpone z dodatkiem żelatyny, oraz polewa z gorzkiej czekolady. Spód to u mnie ciasto kruche, ale jak wolicie biszkopt, to też może być :-). Miłego dzionka :-) Blaszka 28x19 cm Składniki(...)napęcznieje, wtedy podgrzewam (trzeba pamiętać, żeby nam się żelatyna nie zagotowała, bo nam się już nie zsiądzie) do momentu, aż się rozpuści. Studzę. 2. Do miski miksera daję śmietanę kremówkę, serek mascarpone i ubijam na puszystą piankę, dodaję cukier i żelatynę (trzeba uważać, żeby nie była ciepła, bo powstaną nam grudki), miksuję do połączenia się składników. 3. Ciasto kruche smaruję

kruche babeczki
Sernik waniliowy cudownie puszysty z polewą malinową. 198

wiaderka 500 g sera chudego w kostce 2 budynie waniliowe 6 jajek 100 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 2 cukry waniliowe 1 wagonik herbatników kakaowych 250 ml śmietany kremówki 30 %  1 i 1/2 szklanki cukru Wykonanie :   Do miski przekładamy ser z wiaderka, ser w kostce mielimy.Żółtka ucieramy z 1 szklanką  cukru, masłem i cukrem waniliowym(...)kogel mogel. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Śmietanę kremówkę ubijamy z 1/2 szklanką cukru. Sery mieszamy ze sobą chwilę mikserem następnie dodajemy utarte żółtka z masłem, kaszę mannę i budynie, następnie dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy, następnie dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spód wykładamy herbatniki mi wyszło

Sama słodycz i szczypta chili
Wysoki tort bezowy z lemon curd i granatem 150

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wysoki tort bezowy z lemon curd i granatem Składniki: Beza: 10 białek 500g cukru Krem: 750ml śmietanki kremówki 36% 260g lemon curd (link do przepisu: https://malacukierenka.pl/przepis-prosty-lemon-curd.html ) 3-4 łyżki likieru pomarańczowego skórka starta z 1-2 limonek pestki z 2 granatów 5-6 łyżek płynnego naturalnego miodu(...)temperaturze 110C na funkcji termoobieg przez około 2 godziny i 30-40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i bezy pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z pastą waniliową. Dodać lemon curd, wymieszać. Dodać likier pomarańczowy, wymieszać. 6. Największą bezę położyć na paterze. Na wierzch wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Posypać około 1/3 pestek

Mała Cukierenka
Imieninowa rolada 155

gościom bardzo smakowała :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl mąki 2 łyżki kakao 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu  Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone ananas z puszki cukier puder Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, zmiksować. Dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia i ocet, delikatnie(...)upiecze, ciepły przełożyć na ścierkę posypaną cukrem, papierem do góry. Papier delikatnie ściągnąć. Z pomocą ścierki delikatnie zwinąć biszkopt wzdłuż dłuższego boku. Tak zwinięty biszkopt zostawić do wystygnięcia.* Krem: Kremówkę z cukrem pudrem ubić, dodać mascarpone, miksować do połączenia składników. Na koniec dodać ananasa i wymieszać. Przełożenie: Wystudzony biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować przygotowanym kremem. Zwinąć. Polać domowej roboty polewą czekoladową

Motylkowa Kuchnia
Ciasto "Truskawkowa rozkosz" (bez pieczenia) 751

dokładniej zmiksowane i zamrożone truskawki). Truskawki mrożone bez problemu można kupić w sklepie, więc polecam ciasto nawet w sezonie zimowym. Składniki: (forma 25-35) Warstwa różowa: 600 ml śmietanki kremówki 30% 3 galaretki truskawkowe 300 ml gorącej wody Warstwa truskawkowa: 800 g truskawek (ja dałam 1 litr zmiksowanych truskawek) 2 galaretki truskawkowe 1 czubata łyżeczka żelatyny ( ja dałam 2 łyżeczki(...)Warstwa śmietankowa: 400 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 3 czubate łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Dodatkowa: ok. 15 sztuk herbatników ok. 120 g biszkoptów 1 galaretka truskawkowa Galaretki na masę różową rozpuścić w 300 ml gorącej wody i ostudzić do temperatury pokojowej pamiętając, aby mieszać kilka razy, gdyż może powstać tzw. kożuch tylko, że na dnie

talerz przyjemności
Ciasto MONTE 609

masa może się zważyć. Przekładamy krem na ciasto i wstawiamy je do lodówki. Gdy masa zastygnie szykujemy kolejny krem. Krem czekoladowy, a właściwie czekoladowa trufla : – 200 ml śmietanki kremówki – 100 g czekolady gorzkiej (użyła 70% kakao) – dodatkowo: płatki migdałowe lub posiekane orzechy lub inne orzechy Śmietankę delikatnie podgrzewamy. Nie można jej gotować, powinna być tylko ciepła. Wrzucamy(...)niej połamaną czekoladę i podgrzewamy chwilę, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i dokładnie połączy z kremówką. Odkładamy do ostudzenia. Jeżeli nam się spieszy, możemy wstawić garnek do lodówki. Gdy masa będzie zimna i zacznie gęstnieć, miksujemy ją, aż zmieni kolor na jaśniejszy brązowy. Wtedy przekładamy trufle na krem mleczny. Posypujemy migdałami i wstawiamy ciacho do lodówki. Z foremki wykroiłam

Relaxtime
Porzeczkowiec piernikowy 149

smak 3 pełne łyżki cukru pudru Krem śmietanowy: 400 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 4 pełne łyżki cukru pudru szczypta soli Polewa: 100 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 300 g dżemu z czarnej porzeczki Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Do gęstej i lśniącej(...)wystygnie kroimy na 3 blaty. Miękkie masło miksujemy chwilę. Dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy serek i miksujemy tylko do połączenia. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Kremówkę z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Żelatynę krótko podgrzewamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej (tylko do rozpuszczenia). Dodajemy do niej 1-2 łyżki ubitej śmietany, energicznie

Smaki Na Talerzu
Torcik ryżowy z brzoskwiniami 127

ryżu szczypta soli skórka otarta z 1/2 cytryny 40 g cukru 100 g ryżu na risotto 2 łyżeczki żelatyny w proszku+4 łyżki zimnego mleka 100 ml śmietanki kremówki 36% 125 g serka mascarpone 50 g twarogu, zmielonego dwukrotnie 1 łyżka cukru waniliowego   Dodatkowo: 1 duża brzoskwinia 1 galaretka pomarańczowa 400 ml wody     Przygotowanie:   Ciasto(...)mikrofalówce lub na małym ogniu i podgrzać, aż żelatyna się rozpuści. Letnią wlać do ciepłego ryżu, wymieszać. Masę ryżową odstawić do lodówki do schłodzenia.       Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier waniliowy, zmielony twaróg, serek mascarpone oraz schłodzoną masę ryżową, krótko zmiksować. Gdyby była potrzeba można dosłodzić.   Upieczony i ostudzony spód ciasta umieścić

Nastoletnie Wypiekanie
kawuś- sernik na zimno z kawowym budyniem 285

opakowania budyniu waniliowego 5 łyżek cukru  2 łyżki kawy rozpuszczalnej kostka masła na wierzch: paczka herbatników kakaowych 600 g serka homogenizowanego 200 g czekolady deserowej 200 ml kremówki 30% 2,5 łyżki żelatyny Upiec biszkopt: białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier a później żółtka. Na końcu wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i przełożyć do blaszki(...)mleko. Ugotować na gęsto, zmniejszyć ogień, dodać masło i powoli gotując mieszać aż całkowicie się połączą. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt i przykryć warstwą herbatników.  Czekoladę drobno posiekać. Kremówkę ubić na sztywno, Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Serki zmiksować z bitą śmietaną, dodać połowę czekolady i żelatynę Wymieszać i wyłożyć na ciasto. kilka herbatników pokruszyć i wymieszać z pozostałą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Makaron penne ze szpinakiem w sosie śmietankowym 272

było, więc tylko pozostał ten mrożony, ale danie i tak było pyszne.  Miłego dnia :) Przepis: Składniki: 350 g makaronu penne 450 g mrożonego szpinaku 250 ml śmietany kremówki 30% 3 serki topione śmietankowe (każdy po 100 g ) 5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa,   Wykonanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu na al'dente(...)głębokiej patelni lub woku, na małym ogniu rozmrażamy szpinak, kiedy szpinak będzie już miękki a woda wyparuje, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy śmietanę kremówkę i serki topione, całość mieszamy do czasu rozpuszczenia się serków, sos zagotowujemy, konsystencja sosu powinna być gęsta.  3. Dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, odrobinę papryki słodkiej, soli i pieprzu.  3. Do sosu wsypujemy

Mój pomysł na
Tort Kraina Lodu dla Wiktorii 133

dziewczynki uwielbiają najbardziej. Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * szklanka wrzątku  * sok z połowy pomarańczy * łyżka cukru  * ulubiony dżem np brzoskwiniowy, wiśniowy * litr śmietany kremówki  * 200g mascarpone  * 2 łyżki cukru pudru  * niebieski barwnik spożywczy  * opłatek na tort * opcjonalnie ozdoby na tort Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć ponczem z wrzątku, cukru(...)soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować białym kr emem . To rcik schłodzić. Boki ozdobić masą . Udekorować ozdobami z czekolady. Podawać po dwóch godzinach

Magiczne Życie Marty
SAŁATKA Z CUKINII, BOCZKU I ZIEMNIAKÓW W SEROWYM SOSIE 125

średnich ziemniaków 1/2 młodej, średniej cukinii (lub cała mała) ok 10 pomidorków koktajlowych pół pęczka dymki 50 g surowego, wędzonego boczku sól, pieprz sos serowy: 100 ml śmietanki kremówki 50 g gorgonzoli kilka kropel soku z cytryny (do smaku) sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki dokładnie wyszorujcie, ugotujcie w mundurkach w osolonej wodzie- przypilnujcie, aby nie ugotowały się za mocno. Lekko przestudzone(...)połóżcie plastry ziemniaków, również chwilę podsmażcie z obu stron. Przełóżcie do misy z cukinią ( ziemniaki i cukinię możecie również grillować, zamiast podsmażać na patelni grillowej). Do rondelka wlejcie śmietanę kremówkę, dodajcie pokruszoną gorgonzolę. Podgrzewajcie, aż gorgonzola rozpuści się i połączy ze śmietaną. Doprawcie do smaku sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ciepłym jeszcze sosem polejcie ziemniaki z cukinią

OliveandThyme
Tort gruszkowy z kremem waniliowym 222

małych gruszek) 2 łyżki cukru laska cynamonu 2 goździki 600ml gorącej wody Krem: laska wanilii 500ml mleka 120g + 70g cukru 8 żółtek 8 łyżeczek żelatyny (około 17g) 500ml śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: 100g białej czekolady 40g oleju kokosowego cukier puder do posypania około 50g marcepanu + zielony barwnik spożywczy Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nastawić na 160C(...)około 4 minuty. Rondelek ściągnąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę, mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Masę przykryć folią spożywczą (patrz FILM) i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 11. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i stopniowo dodawać do niej lekko tężejącą masę z żółtek. Mieszać, aż składniki dokładnie się połączą. 12. Do gotowego kremu dodać pokrojone gruszki i wymieszać. Krem wyłożyć

Mała Cukierenka