ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:251/892)

brzdąc- ciasto z czekoladowym kremem 179

biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3  łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody na krem: litr śmietanki kremówki 400 g czekolady deserowej łyżka kakao Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając stopniowo wsypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Kiedy masa będzie jasna i puszysta przestać miksować. Mąkę(...)papierem i piec w 175*C około 40 minut. Wystudzić (najlepiej przez noc) a następnie przekroić na cztery blaty.  Czekoladę połamać i wrzucić do miseczki, rozpuścić nad parą. Kremówkę ubić na sztywno. Kilka łyżek odłożyć a resztę wymieszać z czekoladą. Masę czekoladową podzielić na trzy części, przełożyć nią blaty biszkopta. Na wierzchu rozsmarować odłożoną bitą śmietanę i posypać przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Szachownica 509

cukru 8g cukru pudru 1 szklanka (250ml) mąki 6 łyżek oleju 6 łyżek ciepłej wody 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa: 500g serka mascarpone 200ml kremówki 3 łyżki cukru pudru śmietan fix   polewa: 3 łyżki masła 3 łyżki śmietany 2 łyżki cukru 3 łyżki kakao Przygotowanie:  Jasny biszkopt: Jajka ubijamy z cukrami do białości(...)punkt pierwszy w przygotowaniu ciemnego biszkoptu, pamiętając aby do mąki wmieszać kakao. Biszkopty studzimy, następnie odkrawamy przypieczone krawędzie. Każdy biszkopt kroimy na 5-6 pasków po długości. Przygotowujemy masę: Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem, następnie partiami dodajemy mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitego kremu.  Smarujemy bok jednego paska i przykładamy do niego pasek ciasta w innym kolorze

Tagebuch po polsku
Lody śmietankowo-czereśniowe (bez maszynki) 196

domowe są najlepsze, a te z czereśniami - rewelacja.   Chyba nie da się tego określić słowami, więc sami spróbujcie! Wtedy będziecie wiedzieli co mam na myśli. 200 ml śmietanki kremówki (na jlepiej 36%) 180g czereśni (bez pestek) 80 g cukru pudru 1 łyżka mocnego alkoholu (użyłam wódki z zalanych skórek pomarańczowych) Czereśnie umyć, wydrylować i rozdrobnić blenderem (z cukrem pudrem(...)Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z musem czereśniowym. Na koniec wlać alkohol i całość dokładnie wymieszać.   (Alkohol sprawi, że lody będą miały bardziej delikatniejszą konsystencję i nie będą zbyt twarde.) Masę przelać do plastikowego, zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na co najmniej 6-8 godzin. Co 2 godziny (3 razy) lody przemieszać mikserem. (Bez mieszania lody

Di gotuje
PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO 557

Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   //   PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO Składniki: Spód: 20 ciastek oreo 4 łyżki roztopionego masła szczypta soli Masa serowa: 500g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 36% 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) 200g białej czekolady 10 ciastek oreo pokrojonych na ćwiartki Polewa czekoladowa: 60ml(...)masło, szczyptę soli, wymieszać. 2. Masę ciasteczkową wyłożyć na spód w blaszce i wyrównać. Masa serowa: 3. Białą czekoladę połamać i roztopić na parze lub w mikrofalówce. 4. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone, cukier z wanilią i wymieszać mikserem na średnich obrotach. 5. Następnie do masy serowej wlać czekoladę i wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach

Mała Cukierenka
Pomysł na dekorację tortu VIII 259

dość słodki, choć nie dodajemy do niego cukru. Składniki do dekoracji tortu średnicy 21 cm (śmietana i serek muszą być dobrze schłodzone): 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 2-3 duże łyżki kremu czekoladowego typu Nutella owoce do dekoracji Śmietanę kremówkę miksujemy w dużej misce. Dodajemy do niej mascarpone oraz krem czekoladowy i dokładnie miksujemy. Gotowy krem

Trzeci talerz
Sernik truskawkowy na zimno 307

małym nakładem pracy. Dzisiaj proponuję wam truskawkowy sernik bez pieczenia na herbatnikowym spodzie. Składniki: 250 g herbatników kakaowych 160 g masła 700 g twarogu z wiaderka 250 ml kremówki 30% 150 g cukru pudru 350 g truskawek 4 łyżki żelatyny ale -raj 100 ml mleka 2 galaretki truskawkowe 800 ml wody 400 g truskawek  Przygotowanie: Blachę o wymiarach(...)zmiksować w blenderze na proszek. Dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć dno blachy.  Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Wlać zmiksowane na mus truskawki (350 g) i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno i wmieszać lub zmiksować na wolnych obrotach z masą truskawkową. Letnią i rozpuszczoną żelatynę w mleku wlewać wolnym strumieniem do masy i miksować. Masę truskawkową wylać

Ala piecze i gotuje
Ciasto ,,Krówka" bez pieczenia 739

Puszka masy krówkowej/kajmakowej (ok. 400 g) 750 ml mleka (3 szklanki) + 50 ml do nasączenia herbatników 2 łyżki krochmalu 1 łyżka mąki 150 g masła 250 ml kremówki 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny (15 g) Garść orzechów włoskich Jak zrobić ciasto ,,Krówka" bez pieczenia? Żelatynę zalewamy 80 ml zimnej wody, mieszamy i odstawiamy w bok. W rondelku(...)gotując energicznie mieszamy, aby powstał gęsty budyń. Budyń zdejmujemy z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż masło roztopi się. Gotową masę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubijamy na prawie na sztywno. Po tym do śmietanki dodajemy całkowicie wystudzony budyń i miksujemy ponownie kilka minut, aż powstanie gładki, puszysty krem. Napęczniałą żelatynę topimy w kąpieli wodnej

Kuchnia Łukasza
Lody truskawkowe 145

maszyny, tylko w czasie mrożenia trzeba mieszać od czasu do czasu.  0,5 litra mleka 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 żółtek 0,5 szkl. śmietany kremówki 300 ml. zmiksowanych truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mleko, dwie łyżki cukru i cukier waniliowy zagotować. Żółtka z pozostałą resztą cukru dokładnie roztrzepać. Do żółtek wlewać powoli gotujące się mleko ciągle(...)możemy ją uratować szybkim blendowaniem). Masa powinna delikatnie oblepiać łyżkę, wtedy jest gotowa. Tak powstały krem należy schłodzić w lodówce. Gdy jest już zimny wymieszać go z zimną kremówką i zmiksowanymi truskawkami. Następnie włożyć do maszyny do lodów i postępować wg instrukcji. Lody można również zrobić bez maszyny - całość włożyć do zamrażalnika i mieszać co pół godziny. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
BEZOWY TORT PIÑA COLADA 258

Puszysty, lekki blat bezowy udekorowany delikatnym kremem kokosowym przygotowanym na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Z nasączonymi w rumie lub likierze malibu wiórkami kokosowymi. Z cienko pokrojonymi plasterkami świeżego ananasa, które wcześniej macerowały się w limonkowo-cukrowym syropie. Prosty krem łatwo się przygotowuje a w połączeniu z kwaskowatym ananasem świetnie przełamuje słodycz bezy.  Tort jest dobrze wyważony(...)sokiem z limonki i posiekanymi listkami świeżej mięty. Powstałym syropem polewamy ananasy.  KREM KOKOSOWY : Wiórki kokosowe wkładamy do miseczki i zalewamy 4 łyżkami likieru kokosowego.  Śmietankę kremówkę, serek mascarpone i  cukier puder umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Dodajemy nasączone wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Do czasu wyłożenia na blat bezowy, przechowujemy w lodówce

cool and minty
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku 229

górze) 2 duże pory, biała i zielona część (500 g) 1 mała biała cebula 3 ząbki czosnku 30 g + 30 g masła 3 jaja 2 żółtka 300 ml śmietanki kremówki 30% 30 g sera Gruyère, startego na tarce o drobnych oczkach sól morska, świeżo mielony czarny pieprz   Przygotowanie tarty lotaryńskiej: Przygotować ciasto na tartę (wersja z robotem) Jeśli jesteśmy(...)świeżo mielonymi czarnym pieprzem i ewentualnie solą (boczek jest słony, więc spróbować) . Śmietanę, jaja oraz żółtka zmiksować ze szczyptą soli i pieprzu. 3 jaja 2 żółtka 300 ml śmietanki kremówki 30% sól morska, świeżo mielony czarny pieprz Na podpieczony spód wyłożyć farsz. Posypać połową startego sera Gruyère (farsz rozprowadzić po całej powierzchni, ale go nie wygładzać . Łyżką „podziabać

Moja Delicja
MAZUREK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 144

Pyszny mazurek przygotowany na rozpływającym się w ustach kruchym spodzie. Z puszystym kremem przygotowanym na bzie maskarpone i ubitej na sztywno kremówki, ze świeżymi truskawkami i warstwą czekoladowego ganache. Całość wykończyłam listkami mięty i cienkimi płatkami gorzkiej czekolady. Wierzch mazurka możecie dodatkowo posypać pokruszonymi bezikami lub wmieszać je do masy z serka i śmietany. Spód ciasta można upiec jeden(...)rozprowadzamy na kruchym spodzie, wyrównujemy wierzch. KREM : Do miseczki wkładamy serek mascarpone, dodajemy ziarenka wanilii i rozcieramy widelcem, lekko napowietrzając masę.  W drugiej misce ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę z cukrem pudrem i w 2 -3 częściach dodajemy do mascarpone. Mieszamy krótko, tylko do połączenia składników. Gotowy krem wykładamy na warstwę czekolady ( najlepiej przed samym podaniem). Na kremie układamy

cool and minty
CZEKOLADKI PODWÓJNIE CZEKOLADOWE 173

kawałki orzechów- świetna słodycz do przygotowania w kilka chwil.  Składniki: 50 gotowych korpusików czekoladowych ze sklepu   CUKIETERIA krem czekoladowy:( do przygotowania dzień wcześniej ) 250 ml śmietany kremówki cukier puder- ok łyżki tabliczka mlecznej czekolady dodatkowo: posiekane orzechy - krokant orzechowy ze sklepu  CUKIETERIA Wykonanie: Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić

Z Majeczką w kuchni
CIASTO Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ I GALARETKĄ 326

Degistive. Ciasto można wykonać z dowolnymi owocami i z jogurtem o ulubionym smaku :) Składniki: Na spód: * 300 g ciastek degistive * 120 g roztopionego masła Na piankę: * 500 ml śmietany kremówki * 5 serków homogenizowanych truskawkowych po 150 g każdy * 400 g truskawek * 3 łyżki żelatyny namoczonej w 6 łyżkach wody * cukier puder do smaku Dodatkowo 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone(...)wstawić do lodówki na 15- 20 minut. Galaretki wymieszać w 700 ml przegotowanej wody, odstawić do wystudzenia.W tym czasie można zająć się wykonaniem pianki jogurtowej. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając cukier puder do smaku. Dodać oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, serki truskawkowe, 6-7 łyżek schłodzonej galaretki i żelatynę namoczoną w wodzie, wszystko wymieszać

Zrób to smacznie
Mus czekoladowy 233

śmietan- fixy 1 łyżka cukru pudru maliny do dekoracji Przygotowanie: Czekolady umieścić w metalowej misce, miskę nad garnkiem z gotującą się wodą, rozpuścić czekolady w kąpieli wodnej. Przestudzić. Kremówkę ubić, powoli, cienkim strumykiem wlewać czekoladę do ubitej śmietany, delikatnie wymieszać. Przełożyć do kubeczków/ miseczek/ szklaneczek. Schłodzić. Resztę kremówki ubić, pod koniec ubijania wsypać śmietan - fix i cukier puder, ubitą przełożyć

Cakes By Kejt
Sernik kibica - "biało czerwoni" 552

Kuby Błaszczykowskiego     Masa truskawkowa 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe   Masa serowa 1 kg serka waniliowego z wiaderka 1/2 litra kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny   okrągłe biszkopty   Na dno tortownicy wykładamy biszkopty.   Truskawki miksujemy na gładki mus. 1 szklankę musu zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki, a gdy dokładnie się(...)rozpuszczą dodajemy do pozostałego musu i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki.   Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzątku. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. i dodajemy ją do sera, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy jeszcze gorącą żelatynę, musi być gorąca, aby masa zbyt szybko nam się nie stężała. Gdy przygotowujemy masę serową, masa truskawkowa powinna już nam lekko tężeć.   Na biszkopty

Jadło i czytadło