szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu 3 szklanki śmietany kremówki 6 łyżek cukru pudru 3 torebki śmietan fix starta czekolada Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy z cukrem waniliowym na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy z proszkiem(...)podgrzewamy z pozostałym syropem. Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy. Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie i wyrównujemy. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozsmarowujemy na kremie budyniowym. Na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy wierzch ciasta. Smacznego
Pyszności Słodkościksiężniczką.Więc jest z niebieską księżniczką tort z dwóch biszkoptów. Składniki : * 2 biszkopty z tego przepisu * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * dżem brzoskwiniowy * 2 litry śmietany kremówki * 2 łyżki cukru pudru * 2 serki mascarpone * niebieski barwnik spożywczy * opłatek dekoracyjny Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na trzy części. Każdy blat posmarować wodą z cytryną. Układamy biszkopty jeden(...)drugim, smarujemy je dżemem i kremem z kremówki i mascarpone. Układamy opłatek. Do pozostałego kremu dodajemy barwnik i niebieskim kremem ozdabiamy tort. Chłodzimy przez kilka godzin
Magiczne Życie Martytort :) Tort z kremem śmietanowo- ananasowym zrobiony dla małego przystojniaka na jego pierwsze urodzinki :) Przepis na biszkopt do tortu znajdziesz tutaj . KREM: Składniki na krem: * 3 śmietany kremówki 36% duże * 2 serki mascarpone po 120g * cukier puder do smaku według uznania * 4 plastry ananasa z puszki Wykonanie: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier
Zrób to smaczniegorzka czekolada – 60 g * woda -1 łyka * masło – 1 łyżeczka * jajko – 1 szt * cukier puder – 1 łyżka * śmietana 36% + 2-3 łyżki DODATKOWO: * ubita śmietana kremówka + cukier SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W rondelku podgrzewamy wodę z połamana czekoladą, dodajemy masło, dokładnie mieszamy. Białko oddzielamy od żółtka, żółtko ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy przestudzoną masę czekoladową. Śmietankę(...)pianę z odrobiną soli – wszystko razem stopniowo dodajemy do masy czekoladowej i lekko , ale dokładnie mieszamy. Wlewamy do słoiczka, podajemy mocno schłodzony z ubitą na sztywno śmietaną kremówką i lentilkami . Smacznego
Ostra na SłodkoDzisiaj kolejna odsłona Muffinów ... tym razem dodatkiem są gruszki, płatki migdałów i bita śmietana. Kremówka to idealne wykończenie ciasteczek jeżeli planujemy je udekorować kolorowymi ozdobami. Ładnie udekorowane wywołują uśmiech na twarzy i zachęcają do zjedzenia :) Przepis na 12 sztuk: Składniki suche: 3/4 szkl. cukru trzcinowego 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu 2 łyżki płatków migdałów(...)wysokości (trochę więcej nie zaszkodzi) - dla mnie najwygodniej jest napełniać foremki łyżką do lodów. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 25 min.- środkowa półka. W tym czasie ubijam kremówkę a pod koniec ubijania dodałam żółty barwnik spożywczy. Gotową śmietanę wkładamy do lodówki do momentu aż muffinki się upieką i ostygną. Po upieczeniu usuwam papilotki lub zdejmuję te, w których się
Alutka-Gotujemleka 1.5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki drobnych wiórek kokosowych 300 g masła 200 g czekolady mlecznej z kawałkami orzechów 1/4 szklanki śmietanki kremówki (lub ewentualnie mleka) Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia, dno wyłożyć połową herbatników. Kaszę mannę wymieszać z cukrem i kokosem. Mleko zagotować z masłem, wsypać mieszankę z kaszą i mieszając gotować(...)kilka minut aż powstanie gęsta masa. Gorącą wyłożyć na herbatniki i przykryć drugą ich warstwą. Odstawić do wystudzenia. Czekoladę połamać, zalać kremówką i ustawić nad parą, mieszając rozpuścić. Polać ciasto, kiedy wystygnie wstawić do lodówki na kilka godzin. Kroić nożem rozgrzanym w gorącej wodzie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaudające i smaczne ciasto, polecam roladę biszkoptową. Składniki: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 3 łyżki wody 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną. Do sztywnej piany(...)dolewać wodę. Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15-20 minut w temperaturze 175 stopni. Ciepły biszkopt zawinąć w ściereczkę i odstawić do wystygnięcia. Kremówkę obić z cukrem pudrem. Rozwinąć biszkopt i rozsmarować na nim bitą śmietanę. Na śmietanie ułożyć truskawki. Zawinąć. Udekorować cukrem pudrem i kawałkami truskawek
Jacob Tastesjajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 3 łyżki kakao (płaskie) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru Składniki na krem: 400 g śmietany kremówki 200-250 g mlecznej czekolady 1 śmietanyFix lub inny utrwalacz do bitej śmietany +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 50 g gorzkiej czekolady(...)konsystencję), dowolne słodycze Kinder do dekoracji Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy
Ciastkozercyspód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 g malin 400 g mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: 200 g biszkoptów lady fingers (podłużne) 2 kostki czekolady 1/2 szklanki wody z cytryną Wodę i masło zagotować, dodać mąkę i mieszać(...)chrupiące jak spód do karpatki. Wystudzić po upieczeniu. Maliny zasypać cukrem, postawić na ogniu i smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, wystudzić. Kremówkę ubić, zmiksować z mascarpone a następnie dodać maliny i dokładnie połączyć. Wylać na ciasto. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną i układać na cieście, lekko docisnąć, żeby przykleiły się do masy malinowej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacukru 4 jajka 1 torebka budyniu śmietankowego Dr.Oetker 2 łyżki mleka w proszku 2 czubate łyżki lemon curd 50 g ciasteczek amarettini Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka l lemon curd Posypka cytrynowa lub biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie(...)lodówce ciasto, na wierzchu ułożyć ciasteczka. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia. Krem: cytrynowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i ser mascarpone oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnego kremu, pod koniec dodać lemon curd i wmieszać dokładnie w masę. Udekorować kremem zimny sernik i posypać cytrynową posypką
Wanilia i KardamonZupa krem z batata z rozmarynem, marchewką i niewielką ilością śmietany kremówki. Aksamitna, słodka o pięknym kolorze. Zupę przed podaniem można skropić odrobiną oliwy z oliwek lub podać z grzankami smażonymi na maśle. Spróbujcie Składniki: 1 duży batat 1 duża marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła(...)litr bulionu 80 g śmietany kremówki 30% sól pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzać olej z masłem, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Dodać pokrojoną w kostkę marchew, rozmaryn i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę wszystko smażyć. Batata obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dodać zawartość patelni i wlać bulion. Gotować do miękkości warzyw. Zmiksować na gładki krem, wlać śmietankę
Oryginalny smakDaily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 250 g malin 7 łyżek cukru 1/2 szklanki wody 330 ml śmietanki kremówki 30% (z lodówki !i mała szczypta solu Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy wodę, dodajemy cukier i wsypujemy maliny. Gotujemy na małym ogniu, aż do zagotowania. Mieszamy co jakiś(...)został nam sam sok pozbawiony pestek (dzięki temu nasze lody będą bardzo delikatne i kremowe). Pulpy malinowej nie wykorzystujemy. Syrop wstawiamy do lodówki. W misce mikserem ubijamy zimną śmietankę kremówkę 30% wraz ze szczyptą soli. Wystarczy jak nasza śmietanka się "napuszy" i powiększy swoją objętość (nie musimy jej ubijać na sztywno). Zmniejszamy obroty miksera do minimum i wlewamy powoli (schłodzony
Słodkie okruszkijajek * szklanka cukru * 1,5 szklanki mąki pszennej * 0,5 szklanki kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * słoiczek dżemu jagodowego * szklanka wrzątku * sok z połowy pomarańczy * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * owoce do dekoracji Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut(...)stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić
Magiczne Życie Martyzaszkodziło w jego wyglądzie, a nawet zieleń podkreśliła truskawki. Podobno smakował! Składniki : * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi * wiórki czekoladowe Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać(...)ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy
Magiczne Życie Martykopiasta łyżka cynamonu 250 ml śmietany kremówki 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka(...)wyłóżcie cały blat ciasta na jabłka. Pieczemy w temperaturze 170/180 stopni około 30/35 minut na złoty kolor. Jeśli macie mniejszą blaszkę to nie szkodzi wtedy ciasto wyjdzie wyższe. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem , następnie dodać łyżeczkę soku z limonki i wymieszać.Rękaw cukierniczy napełnić kremem i dekorować każdy pokrojony kawałek ciasta. Smacznego :) Wypiekałam
Sama słodycz i szczypta chili