ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:261/892)

Deser z białą czekoladą i borówkami 127

borówkami to zapraszam tutaj . Dla kogo: dla fanów białej czekolady dla szukających prostego deseru na lato dla powracających z lasu z jagodowymi zbiorami Składniki: 100g białej czekolady 125ml śmietany kremówki 36% (ew. 30%) szklanka borówek Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec wystudzoną białą czekoladę. Zmiksować razem. Nałożyć mus do kubeczków

Mania Wypiekania
Deser a'la tiramisu z jagodami. 176

małe: około 150 g podłużnych biszkoptów 2 łyżki cappuccino o smaku waniliowym 125 ml gorącej wody 2 łyżki amaretto 1 łyżka cukru pudru 250 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% 250 g jagód           Sposób przyrządzania:             Cappuccino wsypać do płaskiej miski i zaparzyć gorącą, ale nie wrzącą wodą. Pozostawić(...)następnie dodać do naparu amaretto. Śmietanę kremówkę zmiksować na puszystą masę, dodać cukier puder i partiami serek mascarpone, wszystko zmiksować przez kilka minut. Jagody oczyścić, umyć i osuszyć. Do każdego pucharka układać warstwę namoczonych w cappuccino biszkoptów, warstwę kremu oraz warstwę jagód. Postępować w ten sposób, aż do wyczerpania wszystkich składników. Na wierzchu posypać sporą ilością jagód. Pucharki z deserem

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Borówkowe ombre na zimno 277

mnie zniknął w pół dnia.  Smacznego ;)  Pomysł na sernik zaczerpnięty ze strony www.domowe-wypieki.pl jednak przepis na masę serową pochodzi z domowych zapisków.  Składniki 500 ml kremówki 9 łyżeczek żelatyny  1000 g serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki borówkowe 200 g borówek cukier puder do smaku : ja dodałam do pierwszej warstwy 2 łyżeczki do drugiej 4 łyżeczki(...)około 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie, żelatynę należy pogrzać (nie wolno jej jednak zagotować ponieważ straci swoje właściwości żelujące). Do misy miksera wlewamy 166 ml schłodzonej kremówki, cukier puder i ubijamy  na sztywno. Następnie dodajemy 333 g serka homogenizowanego i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy puree. Powstałe puree należy

Krakowskie smaki Ani
Tort z ananasem i kremem z serka Philadelphia (bez pieczenia) 291

słonym serkiem i kwaskowatością ananasa. A to wszystko zwieńczone galaretką :) Całość prezentuje się bardzo ładnie- Zapraszam! Tort z herbatnikami, ananasem i kremowym serkiem Składniki: 250g serek Philadelphia  250ml kremówki łyżka cukru pudru 400g herbatników maślanych 5-6 łyżek nutelli galaretka cytrynowa 5 plasterków ananasa (z puszki) pokrojonego w kostkę Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu używając o połowę(...)mniej wody.  Herbatniki rozgnieść wałkiem na drobne kawałki. Wymieszać z nutella, aż dobrze się połączą. Kremówkę ubić na sztywną pianę z cukrem, następnie partiami dodawać serek, delikatnie miksując.  Dno formy (25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Kolejno wyłożyć masę z herbatników, docisnąć łyżką całą powierzchnię. Następna warstwa to serek. Wierzch ładnie wyrównać. Poukładać kawałki ananasa i na koniec zalać

Tagebuch po polsku
Tarta na spodzie Oreo z borówkami 156

wyszła bardzo słodka, w sam raz do kawy. 5 godzin 12 kawałków składniki: 2 opakowania ciastek Oreo (około 500 g) 500 dag mascarpone 10 dag masła 200 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 200 g borówek amerykańskich galaretka agrestowa wykonanie: Ciasteczka zmiksować w malakserze, dodać roztopione masło, ugnieść. Przełożyć do formy na tartę wyłożonej papierem do pieczenia (jeżeli ciężko(...)brzegi formy. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Przygotować galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml wrzątku. Odstawić do ostygnięcia. Przygotować krem. Ubić mascarpone z cukrem waniliowym, osobno śmietanę kremówkę. Delikatnie połączyć obie masy (można za pomocą szpatułki bądź mikserem na małych obrotach). Na spód wyłożyć krem, a na następnie poukładać borówki. Na tarte wylać delikatnie zastygającą galaretkę. Pozostawić

Ania i Marcin gotują
Bezy z lodami jagodowymi 140

Bezy możecie upiec poprzedniego wieczoru, żeby miały dużo czasu na przestygnięcie. Składniki: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny + 200 g śmietany kremówki, jagody lub borówki do dekoracji, lody – u mnie jagodowe Carte d’or Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość(...)Zmniejszamy temperaturę na 100 stopni i suszymy około 1 godziny. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy w nim bezy do wystudzenia. Do dekoracji ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę. Lody wyciągamy na 10 minut wcześniej z zamrażarki, żeby można było łatwo je nałożyć. Wpis powstał we współpracy z Carte d’Or, producentem jagodowych lodów, które widzicie na zdjęciach

Ciastkozercy
Makowiec gotowany z bitą śmietaną 162

biszkoptowe (ja miałam ciastka) masa makowa: 2 szklanki maku 1 1/2 kostki masła 8 jajek 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru olejek migdałowy masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Na dno tortownicy lub blaszki wyłożyć biszkopt lub biszkopciki. Mak sparzyć i zmielić, następnie dodać do niego jajka w całości, mąkę, olejek. Masło(...)cukrem dodać do maku i dusić na małym ogniu do czasu mocnego zgęstnienia się masy. Gorącą masę przełożyć na biszkopt lub biszkopciki i wyrównać. Schłodzić w lodówce.   Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzątku. Dodawana żelatyna powinna być jeszcze ciepła, gdyż masa zbyt szybko by nam się ścięła i równomiernie jej rozprowadzenie na masie

Jadło i czytadło
Biszkopt z malinami i jagodami 144

Biszkopt z dodatkiem kremówki z pysznymi owocami. Świetnie się prezentuje w dwukolorowym, owocowym wydaniu, a smakuje jeszcze lepiej! Składniki: 4 jajka 1 łyżka śmietanki kremówki ¾  szklanki mąki zwykłej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka owoców  - borówki , maliny 1 cukier waniliowy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka

Tradycyjna Kuchnia
Banany ze śmietaną 157

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Banany – 2 szt Sok z cytryny Miód – 2 łyżeczki Płatki migdałowe Śmietana kremówka Banany umyć, obrać, przekroić na pół. Każdą połówkę ułożyć na talerzyku deserowym, skropić sokiem z cytryny, polać miodem i ozdobić ubitą śmietaną kremówką.   Płatki migdałowe posypujemy na wierzchu

Camilla w kuchni
Tort bezowy czekolado-śmietankowy z owocami lata 176

wodą) lub mikrofali i kiedy ostygnie zupełnie, ale wciąż będzie płynna łączymy po łyżce z serkiem. Krem śmietanowy: ·          1 litr śmietany kremówki (u mnie 36% z Piątnicy) ·          1-2 łyżki cukru ·          ziarenka z ½ laski wanilii(...)łyżka żelatyny Zimną kremówkę ubijamy i kiedy będzie prawie ubita dodajemy cukier i wanilię, uważając, żeby jej nie przebić. Cały czas delikatnie ubijając dodajemy stopniowo rozpuszczoną zimną już zupełnie żelatynę rozpuszczoną z niewielkiej ilości gorącej wody. Składanie tortu: ·          blaty bezowe ·          krem czekoladowy

Bazując na smaku
Truskawkowy tort z niespodzianką i Lemon Curd 210

rondelka i zagotuj. Ściągnij garnuszek z ognia i wsyp powoli galaretki cały czas mieszając. Gotowy mus odstaw do wystudzenia. Masa truskawkowa: 500 g serka homogenizowanego waniliowego/truskawkowego 200 ml śmietany kremówki Mus truskawkowy z galaretką Przygotowanie: Serek przełóż do misy miksera i chwilkę zmiksuj. Wlej śmietanę kremówkę i miksuj na średnich obrotach do uzyskania gęstego kremu. Następnie wlej lekko tężejący (zimny

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto z najlepszą masą truskawkową 159

pieczenia, Masa truskawkowa: 90 dag mrożonych truskawek + 3/4 szklanki wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody, 1 szklanka cukru, Bita śmietana: 1/2 l kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 4 śmietan-fixy + 100 g pokruszonych herbatników(ja dałam stratą czekoladę) Sposób wykonania: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno, dodać cukier i połączyć. Ubitą pianę wymieszać(...)rozcieńczyć w wodzie, dodać do masy truskawkowej. Chwilę gotować. Odstawić, poczekać, aż stanie się letnia (prawie zimna) i znacznie zgęstnieje.  Przełożyć na biszkopt i równomiernie rozprowadzić. Bita śmietana : Kremówkę ubić, dodać cukier puder i śmietan-fixy. Przełożyć na masę truskawkową, a następnie pokruszyć herbatniki. Schłodzić i przechowywać w lodówce.  Inspiracja

Smaki Natalii
Jagodowy sernik na zimno 290

ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 350 gramów leśnych jagód (odradzam borówki amerykańskie) 6 kopiastych łyżek cukru pudru 2 kopiaste łyżeczki cukru waniliowego 200 g śmietany kremówki 30% 3 płaskie łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzącej wody Mus jagodowy: 300 g jagód 1 galaretka o smaku leśnych owoców 150 ml gorącej wody Twaróg należy wyjąć z lodówki(...)temperatury pokojowej. Żelatynę rozprowadzić dokładnie we wrzącej wodzie. Odstawić do uzyskania temperatury pokojowej. 350 g jagód zmiksować do uzyskania musu. Do wysokiej miski przełożyć twaróg. Wlać do niego śmietankę kremówkę (nie ubitą wcześniej!). Za pomocą miksera wymieszać do połączenia składników. Następnie dodać oba cukry (tutaj zwiększyłam trochę ilość w stosunku do oryginalnego przepisu) i jagody. Wymieszać. Do przestudzonej żelatyny dodać

Świat Ciasta
MISTRZOWSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM 137

truskawki. Powstałą masą napełnić foremki do muffinek do połowy wysokości. Piec w temp. 170 st.C przez 20-22 min. Odstawić do ostygnięcia. Składniki na krem  : 250 ml śmietany kremówki 50 g posiekanej gorzkiej czekolady Kremówkę ubić do sztywności. Gdy babeczki ostygnął rozsmarować krem na wierzchu każdej i ozdobić kawałkami czekolady.  Smacznego

Banana Smiles
brzdąc- ciasto z czekoladowym kremem 128

biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3  łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody na krem: litr śmietanki kremówki 400 g czekolady deserowej łyżka kakao Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając stopniowo wsypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Kiedy masa będzie jasna i puszysta przestać miksować. Mąkę(...)papierem i piec w 175*C około 40 minut. Wystudzić (najlepiej przez noc) a następnie przekroić na cztery blaty.  Czekoladę połamać i wrzucić do miseczki, rozpuścić nad parą. Kremówkę ubić na sztywno. Kilka łyżek odłożyć a resztę wymieszać z czekoladą. Masę czekoladową podzielić na trzy części, przełożyć nią blaty biszkopta. Na wierzchu rozsmarować odłożoną bitą śmietanę i posypać przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania