chrupiące ziemniaki - 2705 przepisów (strona:120/181)

Pieczone krokiety z warzywami 54

czyli warzywa lub mięso w cieście smażone w tłuszczu, przygotowywane były już starożytnym Rzymie. Jednak to Francuzi udoskonalili tę sztukę dodając chrupiącą panierkę. Stąd właśnie wywodzi się nazwa dania - francuskie croquer wywodzi się od dźwiękonaśladowczego słowa określającego chrupanie. Najstarszy zapisany przepis na krokiety pochodzi z Francji z XVII wieku, z zapisków Francoisa Massialota, szefa kuchni króla Ludwika XIV. Według jego(...)jajku, smażone w smalcu. Obecnie krokiety to popularne danie na całym świecie. W Portugali możemy spróbować krokietów z owocami morza, w Meksyku - z tuńczykiem lub czerwoną fasolą, w Indiach - ziemniakami, w Korei - z makaronem sojowym i warzywami lub kapustą kim-chi. Z kolei w Polsce najpopularniejsze są krokiety nadziewane kiszoną kapustą i pieczarkami lub mięsem obtaczane w bułce tartej

Z notatnika dietetyka
Pieczone placki ziemniaczane z kurczakiem 79

kolację, bardzo pyszny, a do tego łatwy w przygotowaniu i zdrowy. Wiadomo, że nic nie zastąpi tradycyjnych smażonych placków ziemniaczanych, ale takie pieczone w piekarniku też są rewelacyjne, chrupiące i nie tak tłuste, więc można je jeść nawet będąc na diecie. Do placków dodałam kawałki kurczaka, dzięki czemu są bardziej pożywne i jeszcze smaczniejsze, ale można oczywiście zrobić(...)Placki podałam z surówką Colesław z sosem curry (przepis pochodzi z Kwestii Smaku, niżej zostawiam linka, w swojej wersji zmieniłam proporcje składników). Składniki (ok. 8-10 placków): 1 kg ziemniaków 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 filet z kurczaka Surówka Colesław (link do oryginalnego przepisu znajdziecie tutaj ): 1/4 główki białej kapusty

Healthy food explorer
Rösti z serem halloumi i chorizo 135

sałatkowe z cienką skórką, to nie musisz ich obierać. Następnie zetrzyj je na tartce o grubych oczkach, posól 1 łyżeczką soli, wymieszaj i odstaw na kwadrans. Kolejno odciśnij z ziemniaków wodę i dodaj również starty na grubych oczkach ser halloumi. Całość dopraw pieprzem do smaku, dodaj 1 łyżkę roztopionego masła i wymieszaj. Na 2 patelniach rozgrzej klarowane masło i wyłóż(...)szpatułką, formując placki.  Rösti smaż po ok. 6 minut z każdej strony do złotobrązowego koloru. Chorizo pokrój na plasterki i podsmaż na suchej patelni, aż stanie się chrupiące. Gotowe rösti wyłóż na talerze i podawaj z kwaśną śmietaną, chorizo, posiekaną kolendrą oraz kiełkami groszku

Food Square
Krem ziemniaczany 108

łyżki kwaśnej śmietany 18% - sól, pieprz - suszony tymianek - 20dag wędzonego boczku - spory pęczek zielonej pietruszki Na początek pokrojoną w kostkę cebulę i kawałki lekko szklę na maśle. Następnie dodaję ziemniaki, zalewam zimnym mlekiem i uzupełniam wodą, w sumie powinno być ok. 2 litrów płynu. Zupę gotuję do miękkości warzyw, a w tym czasie kroję w kostkę boczek i porządnie(...)kuchennym.  Miksuję zupę blenderem, solę i pieprzę.  Dodaję prawie całą śmietanę i tymianek, jeszcze raz krótko zagotowuję. Na każdą porcję gorącej zupy daję maleńki kleks śmietany, kilka chrupiących skwareczków boczku i sporo posiekanej zielonej pietruszki. Jeszcze przed nadejściem pełni lata na pewno trafią się nam jeszcze zimniejsze dni. Wtedy można sięgnąć  po ten sprawdzony przepis na pełną

I tu będę miała takie te
Placki ziemniaczane z chili 124

Jajko 1 szt. Cebula czerwona ½ szt. Mąka ziemniaczana ½   szklanki Sól i pieprz do smaku Jogurt naturalny (typu greckiego) Cukier trzcinowy Smalec lub olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Papryczkę chili, natkę pietruszki drobno posiekać. Masę ziemniaczaną przełożyć na sitko i odsączyć. Następnie przełożyć do miski, wbić jajko, wsypać mąkę(...)chili i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie placuszki na wolnym ogniu z obu stron by stały się chrupiące.  Placuszki będą odrobinę ostre, więc najlepiej zastosować jako dodatek gęsty jogurt naturalny posypany cukrem trzcinowym

Tradycyjna Kuchnia
Łosoś w Cieście Naleśnikowym 418

wykładamy bezpośrednio na rozgrzany olej ( łososia smażymy w dość głębokim tłuszczu). Rybę smażymy po ok. 4-5 minut z każdej ze stron, do momentu aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Dodatkowo na patelnie z usmażonymi rybami możemy bardzo ostrożnie nalać niewielką ilością wody i natychmiast przykryć przykrywką - spowoduję to, że ciasto będzie jeszcze bardziej delikatniejsze, miększe i rozpływające się(...)natomiast nie czujemy się zbyt pewnie w kuchni można ten krok pominąć. Ryby przekładamy na ręczniki papierowe w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.  Gotowego łososia w cieście podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i dowolnymi, ulubionymi surówkami. Moje posty

Słodka Strona
Chrupiąca choinka z grzybami 160

prostego przepisu. Jeśli tak to dajcie znać czy smakowało.  I może Wam uda się zrobić ładniejszy, bardziej choinkowy kształt, bo moja choinka jest jaka jest, ładniej nie umiem. Chrupiąca choinka z ciastka francuskiego, z farszem grzybowym Do doprawienia farszu pieczarkowego użyłam Vegety Natur z czosnkiem, która wzbogaciła i podkreśliła jego smak. Wiecie, że rzadko używam gotowych mieszanek przyprawowych(...)składniki i będzie przydatna w każdej kuchni. Nie znajdziecie w niej glutaminianu sodu, sztucznych barwników, sztucznych aromatów, glutenu ani laktozy. To po prostu 9 suszonych warzyw (marchewka, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), suszone zioła i naturalne przyprawy oraz sól morska. Tylko tyle i aż tyle. Vegetą Natur można doprawiać, mięsa, zupy, sosy, zapiekanki, farsze, dania

Smaczna Pyza
Kapusta zasmażana 173

taką miałam ochotę. Kapusta zasmażana kiszona z dodatkiem boczku, cebuli i pieczarek. W kuchni piękny zapach, wspaniała! Podaję ją z tłuczonymi ziemniakami i sporą ilością świeżo posiekanego kopru na ziemniakach. Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 2 cebule 100 g boczku 8-9 pieczarek 2-3 ziela angielskie 2 liście laurowe świeżo zmielony pieprz, przyprawa do bigosu opcjonalnie: niewielka ilość vegety(...)Przygotowanie: Kapustę odciskam z nadmiaru soku, szatkuję. Gotuję do miękkości z niewielką ilością wody, ziela i liści. Na dużej głębszej patelni wytapiam nieduże kawałki pokrojonego boczku. Gdy będzie lekko chrupiący dodaję poszatkowaną drobno cebulkę i pieczarki, w razie potrzeby dodaję niewielką ilość oleju. Miękką kapustę w razie potrzeby odcedzam z wywaru - najczęściej woda lekko odparowuje, bo nie wlewam

Zasmakuj Kuchni
Idealnie kruchy comber jagnięcy i puree bazyliowe 112

kością zajęło mi trochę czasu wiele prób. Nie każda z nich należała do udanych. Jednak ta, którą Wam prezentuję jest idealna. Mięso jest bardzo kruche, smaczne. Z wierzchu chrupiące a wewnątrz bardzo miękkie. Sam comber jagnięcy nie potrzebuje wielu dodatków, jest pyszny kiedy potraktuje się go jedynie solą i pieprzem, opcjonalnie można użyć rozmarynu. Do tego podałam puree bazyliowe, które(...)charakteru. Nie mniej jednak Wy możecie podać Wasze ulubione dodatki. Składniki: 4 combry jagnięce z kością 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz 500 gram ziemniaków 1 łyżka mleka 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki pesto bazyliowego* do podania: gotowana fasolka szparagowa Comber jagnięcy wcześniej wyciągamy z lodówki by osiągnął temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy

Mango Papaja
KURCZAK W POMARAŃCZACH Z GNOCCHI I SZPARAGAMI 70

cieszą oko, ale też świetnie smakują. Kurczak w pomarańczach z gnocchi i szparagami to banalnie prosta potrawa która praktycznie robi się sama za to w smaku jest niebanalnie skomponowana. Chrupiące szparagi, jędrny groszek i soczysta pomarańcza w towarzystwie orzeźwiającej mięty, przesmacznych gnocchi i kurczaka który idealnie przeszedł smakiem. INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE:   WOŁOWINA NA PESTO Z RUKOLĄ(...)DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE

globuskulinarny
Ziemniaczane kotleciki z serem, w sam raz do pudełka 178

też byłaby fajna.  Ziemniaczane kotleciki z twarogiem 5 dużych ziemniaków, ok 500 g 1 mała cebulka 1 jajko ok 100 g zwartego twarogu, może być też feta czy ser kozi, jedyny warunek to by był dość suchy sól, pieprz mąka lub bułka do obtoczenia oliwa do smażenia Ziemniaki myjemy i gotujemy se skórką do miękkości w osolonej wodzie. Lekko(...)kulki, jeśli ciasto jest zbyt miękkie można je najpierw schłodzić w lodówce. Każda kulkę obtaczamy w mące lub bułce tartej. Kulki możemy spłaszczyć by otrzymać kotleciki lub usmażyć jako chrupiące kuleczki. Przygotowane kulki sukcesywnie smażymy z każdej strony na rumiano, na rozgrzanej oliwie. Odsączamy na papierowym ręczniku. Możemy je podać na ciepło lub zapakować jako treściwą przekąskę do śniadaniówki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kajzerki 152

wsypujemy cukier i 4 łyżki mąki, dokładnie mieszamy i pod przykryciem odstawiamy na 10-15 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu zaczyn wlewamy do przesianej mąki, wymieszanej z solą, jajkami, ziemniakiem. Całość mieszamy łyżką lub mikserem z hakami do ciasta 1-2 minuty, potem wyrabiamy ręcznie żeby ciasto ładnie odchodziło od ręki i od miski. Jak jest za mokre podsypujemy(...)suche dodajemy 3 łyżki oleju. Po wyrobieniu przykryte/zapakowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na minimum 30 minut, można odstawić w worku do lodówki na całą noc i rano wypiec fantastyczne chrupiące bułki. Po wyjęciu ciasto zagniatamy, dzielimy na kulki i wyrabiamy ręcznie bułki, które układamy na blachę(możemy jeszcze na 30 min. przykryć) smarujemy rozbitym jajkiem... ...posypujemy nasionami

chleba naszego
Domowy hamburger wołowy z frytkami 166

pomidora, ogórka, piórka cebuli. Na tym ułożyć kotlet i przesmarować go lekko ketchupem. Przykryć drugim kawałkiem bułki. Frytki Składniki: ziemniaki olej rzepakowy do smażenia sól do smaku ketchup, majonez Ziemniaki obrać, pokroić w dowolnej grubości słupki. Wypłukać w zimnej wodzie i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem lub czystą bawełnianą ściereczką.  W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej. Na mocno rozgrzany(...)rumienić wyjąć je z tłuszczu, przełożyć do pustego garnka i przykryć. Po około 4-5 minutach, frytki z powrotem włożyć do gorącego tłuszczu i dosmażyć. W taki sposób uzyskacie chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku frytki, które nie będą ani twarde, ani suche. Frytki po wyjęciu i odsączeniu na papierowym ręczniku, lekko posolić. Do frytek podać majonez i ketchup

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krem pieczarkowy z boczkiem 147

Składniki - 40 dag pieczarek - 10 dag wędzonego boczku - 4 ziemniaki - 1 marchewka - 1 pietruszka - 2 cebule - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - vegeta - 1 łyżka oleju - 1 łyżka masła - mała śmietana 18% - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie Warzywa i pieczarki umyć, obrać, i drobno pokroić ( kilka pieczarek pokroić w plastry i odłożyć ). Zalać 2 L wody i gotować do miękkości(...)Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i Vegetą. Boczek pokroić w kostkę i wytopić aż będzie chrupiący. Na drugiej patelnia na maśle i oleju zrumienić plastry pieczarek i dodać przed końcem gotowania. Zupę udekorować kleksem śmietany. Dodać boczek i posypać natką. Uwaga – sprawdzona rada 1)       nie jest koniecznością ale jeżeli ktoś chce poprawić smak zupy można

Świat Smaku
Placki ziemniaczane bez mąki 51

równie smaczne, tak samo łatwo się smażyły, ja nie widzę jakiejś znaczącej różnicy. Są może trochę bardziej miękkie. Jeżeli jednak i tak smażycie je na sporej ilości oleju, będą chrupiące. Moje dodatkowo lądują w piekarniku. Smażąc kolejne porcje, poprzednie daję do piekarnika, żeby podać od razu wszystkie. Najczęściej jemy je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Tym razem zjadłyśmy(...)zależy od ich i wielkości i grubości. A, i jeszcze jedno. Normalnie do placków dodaję majeranek, tym razem z niego zrezygnowałam. Placki wyszły równie pyszne. Składniki: 1 kg obranych ziemniaków 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 20 placków) Obrane ziemniaki myjemy i trzemy na tarce na najmniejszych oczkach, wykładamy na gęstym

Kardamonovy
FRYTKI PO BELGIJSKU + FILMIK 290

miękkimi w środku  ziemniakami  rozpływają się zarówno Belgowie, jak i odwiedzający kraj turyści. Cały sekret belgijskich frytek ukryty jest w sposobie ich przygotowania. Frytki belgijskie zagotowujemy, lub moczymy we wrzątku c cukrem, nstępnie  smażone są bowiem nie raz, jak tradycyjne frytki, ale dwa razy. Polecam przepis.     SKŁADNIKI :  ziemniaki - ilość uzależniona od ilości frytek(...)PRZYGOTOWANIE :   Do przygotowania frytek najlepiej wybrać ziemniaki mączyste, takie, które mają dużą zawartość skrobi (ok. 15 proc.). Dzięki temu dobrze się smażą z zewnątrz, a w środku pozostają pulchne. Odmiany ziemniaków, których najlepiej użyć to m.in.: Lord, Glada, Augusta, Etiuda, Finezja, Fresco, Pasat. Jeśli chcesz, by twoje frytki belgijskie miały piękny, złoty kolor po usmażeniu, zagotuj

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa z kurkami i warzywami 110

Zupa z kurkami i warzywami, z kilkoma plasterkami wędzonego boczku, zabielana słodką śmietanką. Pyszna i pożywna. Dla nas obowiązkowo ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Polecam również

Moja Delicja
Gniazdka ziemniaczane z jajkami 110

Przepis na przystawkę idealną na świąteczny stół. Chrupiące, pieczone gniazdka ziemniaczane z niewielkimi jajeczkami w środku. Bardzo proste, ale jakie efektowne! Jeśli poszukujecie przepisów na podanie jajek, to dobrze trafiliście. Zobaczcie mój przepis na gniazdka ziemniaczane ze świąteczną zawartością. Do środka można włożyć jajka przepiórcze, wtedy będą wyglądały jak prawdziwe gniazdka. W wersji „na bogato” do masy ziemniaczanej(...)można dodać parmezan, który zaostrzy smak gniazdek. Jeśli zależy Wam na zaoszczędzeniu paru kalorii, połowę ziemniaków zamieńcie na cukinię, będzie lżej i szybciej (cukinia szybciej się upiecze, niż ziemniaki. Wielbicielom żółtego sera, przypominam serowe koszyczki , które niezmiennie cieszą się u mnie dużą popularnością w okolicy Wielkanocy. Zapewniam, że będą pięknie wyglądać na świątecznym stole. Do jajek oczywiście polecam majonez

Dietolog
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 254

bułkę. Gotowe! Takie proste, a zachwyt dzieci na widok takiego koreczkowego jeża murowany :)) *** Nuggetsy z kurczaka a’la McDonald – czyli uwielbiane przez dzieci mięsne kotleciki w chrupiącej panierce PRZEPIS TUTAJ   *** Muffinki-pizzerinki – przepyszne przekąski, nie tylko dla dzieci. Pulchne i mięciutki ciasto drożdżowe, wypełnione smacznym farszem i zapieczone z żółtym serem. Przekąski w smaku przypominają pizze(...)PRZEPIS TUTAJ *** Mini burgery – urocze koreczki na jeden kęs, które doskonale sprawdzą się zarówno na przyjęciu dla dzieci jak i dla dorosłych PRZEPIS TUTAJ *** Domowe chipstiki czyli zakręcone ziemniaki – PRZEPIS TUTAJ *** Czekoladowe naleśniki – słodki, smaczny i pięknie wyglądający deser PRZEPIS TUTAJ Jeżeli chodzi o słodkości, to uważam, że na dziecięcych przyjęciach dobrze sprawdzają się wypieki typu babeczki

Blog z Apetytem
Ziemniaczano-cukiniowa zupa krem 131

Chciałam napisać, że nie przepadam za zupami o kremowej konsystencji... ale jak prześledziłam przepisy, które do tej pory Wam proponowałam- okazuje się, że robię ich całkiem

Pichceniomania
Placki ziemniaczane z sosem kurkowym 260

Ktoś powiedział placki? : ) Czy jest ktoś kto ich nie lubi? Chrupiące ziemniaczane pysznotki! Z nimi jest chyba podobnie jak z rosołem. Magia domu, rodziny. Każdy ma na nie swój przepis i sposób. Moja Babcia lubi je na sposób, jak to mówi "warszawski", czyli z cukrem i śmietaną. Inni są zdania, że "po węgiersku", a ja dziś proponuję z sezonowością lata(...)mianowicie sosem kurkowym. Obiecuję, że będziecie zadowoleni.  Składniki na placki: 1-1,5 kg dużych ziemniaków 1-2 cebule pieprz, sól 2 - 3 łyżki mąki pszennej 1- 2 łyki mąki ziemniaczanej 2 jajka olej roślinny do smażenia Składniki na sos: świeże kurki cebula śmietana kremówka świeże zioła: tymianek gałka muszkatałowa sól, pieprz miód Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i płuczemy

Karczma Honorietty
Potrawka warzywna 183

wody przyprawy: lubczyk, oregano, cząber, sól, pieprz, pieprz cytrynowy, curry, papryka słodka łyżka masła Przygotowanie: masło rozpuszczam w dużym garnku, myję wszystkie warzywa, kroję w kostkę: papryki, pomidory, czosnek, ziemniaki, cebule, pieczarki i cukinię, kroję w talarki papryczkę chili i marchewkę, wszystko wkładam do garnka z masłem, najpierw 2 pomidory, czosnek i cebulę, gdy będą miękkie i szkliste, dodaję(...)czasie dodaję wodę i przyprawiam, duszę do miękkości warzyw, gdy są miękkie dodaję pomidory z puszki, mieszam, chwilę jeszcze duszę, ewentualnie doprawiam do smaku. Można podawać z bagietką, chrupiącymi tostami, z tartym serem i natką pietruszki lub rukolą, albo bez dodatków. Smakuje także z ryżem, makaronem lub ulubioną dowolną kaszą. Na zdrowie

Zasmakuj Kuchni
Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem 219

będą półtwarde. W drugim garnku gotujemy fasolkę szparagową, którą dzielimy na pół, usuwamy ogonki. Ugotowane warzywa odcedzamy. Cukinię dzielimy wzdłuż na pół i kroimy na plastry podobnej wielkości co ziemniaki. Czosnek obieramy i dzielimy na mniejsze kawałki. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy tyle oliwy, aby pokryła całe dno. Dodajemy ostrą paprykę i sól, mieszamy. Na oliwę z papryką wykładamy wszystkie(...)połączyły się z oliwą. Pieczemy przez 30 - 40 minut w temperaturze 180 st. C, aż warzywa będą miękkie. Można podać posypane dodatkowo czarnuszką. Do przepisu najlepsze są niewielkie cukinie, chrupiace i słodkie w smaku, większe mają więcej goryczki i grubszą skórę. Do pieczonych warzyw mozna podać np. sos z jogurtu z dodatkiem świeżych ziół jak mięta, oregano czy tymianek

Moja smaczna kuchnia
Tradycyjna Smażona Ryba w Chrupiącej Panierce 314

sól pieprz koperek suszony (ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do ryb) ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Tradycyjna Smażona Ryba w Chrupiącej Panierce - Sposób przygotowania: Filety p rzyprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu oraz koperku. Następnie obtaczamy je w mącę, po czym maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka(...)oleju z obu stron na złoty kolor (niezbyt długo, ponieważ ryba utraci soczystość - po ok. 3-5 minut z każdej ze stron). Gotowe porcje smażonej ryby podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami.     Moje posty

Słodka Strona
Placuszki ziemniaczane przekładane szpinakiem 153

Placki ziemniaczane.Nie muszą być nudne.Nie muszą być jak guma. Nie muszą być wielkie jak patelnia.Nie muszą być posypane cukrem. Nie muszą być podane z gulaszem.Choć

bistro mama
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 180

już sympatyczne kropleki pary.  Oliwa z oliwek kropla po kropelce, podgrzewana kapała mi delikatnie do środka, aromatyzując całość delikatnie. Gdy całość się poddusiła, większe kawałki rozgniotłam ...ubijakiem do ziemniaków .  I starłam trochę Grana Pandano DOP , sprawdziłam czy nie trzeba soli dodać. Dodałam Karahi Chicken.  I ugotowałam farfalle al dente.  Doprawiłam dynię na koniec sosem sojowym(...)magi np. Jak sprawdzic czy nasza dynia jest PERFETTO? Spróbować ją na..kawałku razowego chleba. Powinna idelanie smakować, nie ciapać się, być jędrna i mimo, że ugotowana, to jednak chrupiąca. Ugotowane farfalle lekko wymieszac z oliwą z oliwek, wyłożyć na talerze. Dodać naszej piemonckiej, duszonej ,aromatycznej dyni. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach dynię surową, następnie obficie zetrzeć Grana

Z Kuchni Do Kuchni