chleb w jajku - 3000 przepisów (strona:134/200)

Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 163

trzymał na murku, jakiś napój wysokoprocentowy. Prawie każdy człowiek, który był w tym czasie to przed lokalem, to w środku, musiał coś przekąsić - czy to galaretę, czy to pasztet, chleb ze smalcem. Takie proste zagrychy generalnie. I nic by nie przykuło mojej uwagi jak fakt, że wódka, piwo i wino (odpowiednie pojemności) były w tych samych cenach. To samo(...)Faktem jest to, że większość z tych lokali jak np. lubelska Tancereczka czy Wesoły Romek nie mają odpowiedniego zaplecza gastronomicznego, w którym to można byłoby choćby wyparzać/naświetlać jajka aby wydzielić z nich żółtko do tatara. I tak niestety serwowany jest tatar bez żółtka, a jak wiadomo taki tatar to nie tatar, co tu filozofować

Right Behind The Kitchen
DOMOWY PASZTET W SŁOIKU 169

   Nie wiem czy Wy,ale ja uwielbiam mieć w zapasie słoiczki domowej konserwy. Pracy trochę jest,ale warto. Zalega mi w zamrażalce podgardle więc

Niespełnione zdolności kulinarne
CHAŁKA DROŻDŻOWA Z KRUSZONKĄ 222

Przygotowanie domowej chałki zajmuje trochę czasu, ale warto i gwarantuję, że w niczym nie przypomina tej na sklepowych półkach. Pyszna, lekko słodka, puszysta... to tylko kilka

Zrób to smacznie
Pasztet rybny 209

Pasztet rybny, nasz ulubiony, piekę na każde Święta. Delikatny w smaku, nie pachnie zbyt mocno rybą. Pasztet podaję z pieczywem i dodatkiem sosu chrzanowego lub cytryny

Codziennik Kuchenny
Jogurtowy placek z rabarbarem czyli poWeekendowe Lakocie odc.118 146

Nadal w koszyku z owocami i warzywami króluje u nas rabarbar!  Ciasta z tym warzywem są orzeźwiające i tak sezonowe, że czas gdy mogę go

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pulpety w sosie grzybowym 139

Dzisiaj chcieliśmy przedstawić proste obiadowe danie, czyli pulpety. Staramy się na blogu zamieszczać dania proste, tak żeby każdy miał możliwość je zrobić. Potrawy rodem z francuskiej

Marder&Marder Manufacture
Ciasto straciatella czyli poWeekendowe Lakocie odc.92 170

Pada, świeci słońce, znowu pada, dzień niepodobny do dnia, ubrania chowam do szafy i wyjmuje z powrotem. Lato nie podobne do lata... Cieszą truskawki, smakują czereśnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
PYZY ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI z "DOLINY STRUGU". 153

typowych dla ziem pogranicznych np. znane na całym świecie podkarpackie proziaki, goł ąbki z całym mnóstwem r óżnego rodzaj u farszy (w zależności , co gospodyni w spiżarni miała ), regionalne chleby oraz wyroby mięsne, na ten przykład z Markowej , czy Pilzna, wpisanie na Listę Produktów Regionalnych. Wiele z tradycyjnych potraw pogranicza bieszczadzkiego znajdziecie w publikacji "Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki". Oczywiście polecam(...)koniec przepis : Pyzy ziemniaczane z grzybami z "Kuchn ia Doliny Strugu" ,  polecam bardzo :) Pozdrawiam KK SKŁADNIKI: na farsz: 2 szklanki suszonych grzybów 100g boczku 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej pieprz i sól do smaku 1 łyżka oleju do smażenia na ciasto: 1 kg  mącznych ziemniaków  1 jajko 25 dag mąki krupczatki sól do smaku

Moja Książka Kucharska
Pączki 170

strony  >klik< A tutaj przedstawiam Wam przepis na nie: Składniki na około 20 - 25 sztuk: 600 g mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 3 małe jajka 100 g masła, roztopionego 70 g cukru z prawdziwą wanilią pół łyżeczki soli 2 łyżki rumu 250 ml letniego mleka 20 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych olej(...)będzie gładkie i miękkie (starając się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się lekko kleić; polecam wyrabiać mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego lub w maszynie do pieczenia chleba). Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 h). Po tym czasie ciasto wyjąć na oprószony

Motylkowa Kuchnia
Bajgle cynamonowe z rodzynkami 167

Do lipcowego wspólnego pieczenia Amber tym razem zaproponowała nam pieczenie bajgli z przepisu z bloga http://gotujebolubi.pl/. Może nie jestem jakaś super fanką bajgli, ale

UgotujmyTo.pl
Bułeczki drożdżowe z konfitura truskawkowa i kruszonka czyli Niedzielne Śniadanie odc.59 142

Ci którzy  śledzą  mój  prywatny  profil na fb wiedzą co robiłam wczoraj od rana. Córcia wstała z uśmiechem na ustach o 6.45

Dzieje kuchennej Wiewióry
Podłużne bułki wiedenki w stylu hiszpańskim 174

Znalazłem bułki na jednym z hiszpańskich blogów, spodobały mi się, i od razu wiedziałem, że prędzej czy później będą pieczone. Bułki są prześliczne, błyszczą niesamowicie, są

Grahamka, weka i kajzerka
Bułki do kebaba 486

                          Szukałam idealnego przepisu na bułki do kebaba i udało się. Skorzystałam z przepisu

W kuchni u Moniki
Kotlety z grochu, wegetarianskie 159

Od trzech tygodni nie jem mięsa.  To zbyt krótko bym mogła powiedzieć o sobie, że jestem wegetarianka i, że to już tak na stałe ale

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasta serowo-jajeczna z kabanosem 208

Uwielbiam pasty kanapkowe. Kilka składników, a jakże można odmienić swoją codzienną kromkę chleba. Dziś kolejna propozycja z tego cyklu – pasta serowo-jajeczna z kabanosem. Pysznie, szybko, choć na pewno nie „niskokalorycznie” Ale czyż zawsze musi być tak bardzo zdrowo Często przygotowuję takie pasty szybciej, a potem albo wkładam je do lodówki na tzw. „potem” albo(...)miseczkę wcześniej zabezpieczam folią do żywności . Taką folię wykorzystuję bardzo często w swojej kuchni. Jest dla mnie niezbędna. A wracając do samej pasty… zapraszam na przepis Składniki: 3 jajka 2 długie kabanosy drobiowe 2 rzodkiewki 3 łyżki startego żółtego sera (u mnie edamskiego) 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania