Rumunska zupa na zakwasie, z klopsikami lub bez czyli Zupowy Wtorek odc.70

Rumunska zupa na zakwasie, z klopsikami lub bez czyli Zupowy Wtorek odc.70

Rumunska zupa na zakwasie, z klopsikami lub bez czyli Zupowy Wtorek odc.70

Nie jest zupowa pięknością, nie jest też fotogeniczna, zachwyca za to bogactwem smaku. Bardzo treściwa, idealna zupa na jesienne i zimowe obiady.  Dla mięsożerców ale myślę, że wersję bezmięsna tez udało by się skomponować :) przepis pochodzi z listopadowej KUCHNI. Rumuńska zupa na zakwasie, z klopsikami lub nie zakwas do zupy: 25 g zakwasu żytniego 200 ml ciepłej wody 50 g razowej mąki żytniej 2 małe ząbki czosnku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu 2 gałązki lubczyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, cebula, pieczywo, seler, mięso, tarta, chleb, seler naciowy, orzechy, marchewka, bułki, ryż, obiad, zupa z selera, zupa warzywna, zupa pomidorowa, chleb na zakwasie, chleb razowy, chleb z ziarnami, ryż z warzywami, chleb mieszany, mięso na obiad, tarta na słodko, dania mięsne

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.