Mój kolega z pracy wiele razy przynosił na drugie śniadanie drożdżowe ciasto z kruszonką, było wyjątkowe, w kwestii smaku ale i konsystencji. Gdy
Dzieje kuchennej Wiewiórypółkach ze zdrową żywnością w Rossmannach. Lecz nigdy ich nie próbowałam, więc w pewnym sensie była to dla mnie nowość. Produkt ten stanowi dobrą alternatywę dla świeżego chleba i ciekawą propozycję na przekąskę. Uwielbiam w nich intensywną chrupkość, w końcu nie bez powodu nazwano je "chrupakami". Chrupaki mają dobry skład, choć wolałabym, aby na pierwszy miejscu znalazła się bardziej wartościowsza(...)surowców wolnych od GMO. Zapraszam na zapoznanie się z moim testem smakowym :) CEBULA + SER mąka pszenna * ser ementaler (19%) * mąka pszenna graham * słonecznik (8%) * mąka żytnia razowa drożdże * siemię (2%) * sezam (2%) *sól morska (2%) * suszona cebula (2%) * mąka słodowa jęczmienna * zakwas naturalny (mąka żytnia, woda, zaczyn) * mielona papryka (0,3%) W każdym chlebku widać nawet dość sporą
Zdrowie na języku :PBardzo aromatyczny, chrupiący z zewnątrz, w środku puszysty chlebek, który idealnie pasuje do mięs, serów, wędlin z grilla ale chyba najlepiej smakuje solo bez zbędnych dodatków
W garach u GosiBardzo aromatyczny, chrupiący z zewnątrz, w środku puszysty chlebek, który idealnie pasuje do mięs, serów, wędlin z grilla ale chyba najlepiej smakuje solo bez zbędnych dodatków
W garach u GosiPewnie każdy z Was ma jakiś nieodłączny element imprezy na świeżym powietrzu np. grilla u nas od jakiegoś czasu to ziołowy chlebek odrywany. Świeże pieczywo jest
Życie zaczyna się w kuchniCzas czytania: 3 min Oponki serowe są propozycją, która idealnie pasuje na deser karnawałowy ! Powiem szczerze, że oponki smakują wspaniale o każdej porze roku nawet w
SprawdzonaKuchnia.plJuż nie raz mówiłam Wam, że włoska kuchnia jest mi bardzo bliska. No uwielbiam! Dziś zapraszam was na antipasti… czyli włoską przekąskę którą tam podaje się
Radość kipiąca uśmiechem.Był czas magii, spacerów i ogniska, pogaduszek i radości. Był powrót do rzeczywistości, szkoły i pracy. Odwlokłam go jednak w czasie biorąc wolny dzień. Wolny, niewolny
Dzieje kuchennej WiewióryPostanowiłam za eksperymentować i zrobić buły na śniadanie z ziarnami słonecznika i czosnkiem granulowanym.Całkiem fajne wyszły w smaku, idealnie pasują do sałaty ogórka czy pomidora
Różowa kuchniaLatem nie ma nic lepszego od drożdżówki z jagodami i kruszonką! co roku czekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka
Dzieje kuchennej WiewióryCzyli Rumcajsowa wersja tradycyjnego Cebularza, który w 2007 roku został wpisany na listę produktów tradycyjnych. Tradycyjnie pszenny placek z cebulą, wymieszaną z makiem wywodził się z
Gotuj z RumcajsemPrzyszedł mi do głowy pewien pomysł, a mianowicie upieczenie bułek z kiełbasą. W międzyczasie postanowiłam dodać również do środka ser żółty. I tak powstały w mojej
W kuchni u Monikipewnością uraczę go jakimś smakołykiem. A jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, i to oni mnie odwiedzą, to będziemy szaleć na całego. I może w końcu razem upieczemy ten chleb, na który nigdy nie możemy znaleźć czasu...? Wracają do meritum - Tato, wszystkiego najlepszego . Dzisiaj pokażę Wam przepis na naprawdę pyszne ciasto. Drożdżówkę z rabarbarem i truskawkami, z dużą ilością(...)świeżych drożdży 75 ml letniego mleka 40 g cukru 50 g masła 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego dodatkowo: 400 g rabarbaru 250 g truskawek 50 g płatków migdałowych kruszonka: 50 g zimnego masła 50 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej Mąkę przesiać do dużej miski. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże. Wsypać 1 łyżeczkę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBułeczki orkiszowe z patelni Na Sklerozę Czy zdarzyło się Wam zapomnieć kupić chleb lub bułki? Czy nie obudziliście się w niedziele ze stwierdzeniem: "O rany nie mam pieczywa!" Czy nie wpadli głodni goście i nie wyjedli wszystkiego w tym także pieczywa? Jeśli któraś z tych opcji jest Ci znana, to dziś Agnieszka(...)BUŁECZKI ORKISZOWE z patelni na sklerozę! Pomysł dla zapominalskich Składniki: 450g mąki (użyłam orkiszowej jasnej) 50ml soku z ogórków kiszonych 200ml wody 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli 15g drożdży 3 łyżki oleju Przygotowanie: Do miski wkładamy drożdże, cukier, sól i rozpuszczamy z niewielką ilością ciepłej (ok. 37 stopni), ale nie gorącej wody. Następnie
Dieta Rozdzielna i Zdrowie