Jesień to czas przygotowania dżemu z gruszek. Gruszki najczęściej zjadamy na surowo, czasami przygotowujemy ciasta z gruszkami, ale czy robicie z nich dżem? Dżem z dodatkiem
SprawdzonaKuchnia.pl🚙 Dowiedz się, kiedy i w jaki sposób dostarczane jest Twoje jedzenie! Dostawa diety pudełkowej pod drzwi to ogromne ułatwienie dla klientów. Firmy cateringowe dokładają wszelkich starań
SprawdzonaKuchnia.plMakaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów. Sprawdza się w wielu daniach, a jego wyjątkowa grubość i struktura sprawia, że wszystko z nim smakuje
SprawdzonaKuchnia.plLasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego
SprawdzonaKuchnia.plLasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego
SprawdzonaKuchnia.plmozzarella. Smakują wyśmienicie. Składniki: -40 dkg mielonej łopatki -ok. 10 dkg mozzarelli ( może być tarta ) -1 jajko -czerstwa bułka -cebula, czosnek, sól, pieprz -mąka pszenna gruboziarnista na panierkę Bułkę moczymy w wodzie lub mleku. Odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też jajko i przyprawy
Maminek kulinarnykapustce, no bajka. Do tego pyszne świeże bułeczki, aż ślinka cieknie. Składniki (na 3 porcje): 500g mielonego mięsa – u mnie szynka i kopatka wieprzowa 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku 2 łyżki siekanej natki pietruszki łyżeczka granulowanej cebuli – można zastąpić kawałkiem surowej 600g młodej kapusty jedna duża marchewka 1 duża cebula 3 łyżki(...)koperku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego Do podania: świeże bułeczki lub tłuczone ziemniaczki Zaczynamy od przygotowania klopsików – mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, granulowaną cebulę lub bardzo drobno siekaną surową oraz natkę pietruszki – wszystko mieszamy do połączenia, najlepiej rękami, po czym kulamy klopsiki wielkości orzecha włoskiego
Smaczna Stronaziemniaczkami lub pyzami i domową surówką. Polecam! Składniki: ok 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1 łyżka bułki tartej 10 dkg boczku wędzonego 2 cebule 2 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki posiekanej zieleniny ok 2 łyżki musztardy 1 szklanka mąki do obtaczania mięsa 2 szklanki bulionu liść laurowy, ziele(...)się wytopi dodajemy drobno pokrojone cebule i smażymy często mieszając *** *** Gdy cebula się zeszkli, zdejmujemy całość z palnika i dodajemy zieleninę oraz kukurydzę, mieszamy *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części, każdą kolejno rozpłaszczamy na desce i smarujemy delikatnie musztardą *** *** Na mięsie układamy porcje farszu *** *** Mięso z farszem
Blog z Apetytemtego wygięta łopatka do ciast No chyba, że lepiej sprawdzą się silikonowe foremki? To do przetestowania. 2 cukinie (około 500-600 g) 1 cebula 1/4 – 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/2 szkl. tartego sera cheddar 2 łyżki tartego parmezanu zioła prowansalskie przyprawa tzatziki sól, pieprz Cukinie trzemy na dużych oczkach tartki. Oprószamy solą i ziołami i odstawiamy(...)sicie na około 30 minut. Po tym czasie dokładnie (!) odciskamy z nadmiaru soku. W misce umieszczamy odsączoną cukinię, posiekaną drobno cebulę, bułkę tartą, jajko oraz cheddar i parmezan. Doprawiamy przyprawą do tzatzików, oraz szczyptą soli i pieprzu, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy do lekko natłuszczonej formy na muffiny (dawałam po 1 lekko kopiatej łyżce, wyszło mi 9 sztuk). Wstawiamy
Smaki Na Talerzusłoik passaty 700 g z czosnkiem 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 ząbki czosnku 1 jajko dodatkowo - bułka tarta do posypania i parmezan SOS BESZAMELOWY : 50 g masła 2 szklanki mleka 3/2 % 4 łyżki mąki pszennej tortowej sól, pieprz tylko do smaku(...)sosu beszamelowego i mieszamy. Na naczynie żaroodporne 23/30 cm rozkładamy podsmażone ziemniaki. Na to część sosu mięsnego, następnie bakłażan, sos mięsny i na wierzch beszamel. Musakę posypujemy bułką tartą i parmezanem. Zapiekamy 40 minut w temperaturze 185 %. Musakę podajemy ciepłą, smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 15 ziemniaków średniej wielkości, 2 szklanki mąki, 1 jajko, ok 400g mięsa mielonego, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 mała marchewka, garść pokrojonej zielonej pietruszki, sól, pieprz, bułka tarta, smalec i olej do smażenia Przygotowanie: Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Na dużej patelni na oleju podsmażyć mięso mielone. Posolić i popieprzyć. Na mniejszej patelni zeszklić cebulę i podsmażyć(...)ręce mąką. Brać niecałą garść masy ziemniaczanej. Formować owalne kształty. Na środek uformowanej masy ziemniaczanej nakładać łyżką farsz mięsny. Ścisnąć dobrze z farszem w środku. Lekko spłaszczyć. Panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać smalec i trochę oleju na wysokość ok 1 cm. Układać placki na patelni tak, żeby się ze sobą nie zlepiły. Smażyć po ok 6 minut
Bardzo Gruby Smokjako danie na przyjęcie. Polecam! Składniki: 5 placków tortilli Farsz: ok 0,5 kg mięsa mielonego Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1 łyżka bułki tartej 1 cebula pół szklanki tartej cukinii 2-3 pieczarki Zalewa: 2 jajka pół szklanki słodkiej śmietanki 30 lub 36% 20 dkg żółtego sera 1 łyżka siekanego koperku sól, pieprz(...)naczyniu *** *** Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy, a gdy się zeszkli odkładamy do przestudzenia *** *** Cukinię i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Do mięsa dodajemy starte warzywa, podsmażoną cebulę, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Farsz układamy pomiędzy zwinięte placki tortilli *** *** Do miseczki wbijamy jajka i wlewamy śmietankę *** *** Dodajemy połowę startego sera oraz posiekany koperek *** *** Mieszamy
Blog z ApetytemSzynka i ser to podstawowe składniki codziennych kanapek. Kajzerka to z kolei popularna powszechna bułeczka. Zamiast zjeść tradycyjną bułkę przełożoną serem i szynką, można pokusić się o taką w wersji na ciepło. Dodam, że do przygotowania takiego śniadania czy kolacji można wykorzystać lekko czerstwe bułki. Są również inne pyszne dodatki. Składniki: kajzerki plasterki szynki plasterki żółtego sera keczup, majonez
Kuchnia domowa Anipieprz 4 łyżki masła naleśniki 3 szklanki mleka 1 szklanka wody ok 4 szklanki mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki oleju duża szczypta soli oraz 3-4 jajka bułka tarta i siemię lniane złote do panierowania olej do smażenia Przygotować farsz. Cebule pokroić w drobna kostkę. Duże kurki pokroic na małe kawałki malutkie mozna zostawić w całości. Ser żółty(...)wody lub mleka. Odstawić na ok 30 minut potem usmażyć naleśniki. Na każdego naleśnika nałożyć przygotowany wcześniej farsz. Zwinąć boki do środka i zrolować. Następnie panierować w jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem
Monia miesza i gotujekapustce, no bajka. Do tego pyszne świeże bułeczki, aż ślinka cieknie. Składniki (na 3 porcje): 500g mielonego mięsa – u mnie szynka i kopatka wieprzowa 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku 2 łyżki siekanej natki pietruszki łyżeczka granulowanej cebuli – można zastąpić kawałkiem surowej 600g młodej kapusty jedna duża marchewka 1 duża cebula 3 łyżki(...)koperku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego Do podania: świeże bułeczki lub tłuczone ziemniaczki Zaczynamy od przygotowania klopsików – mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, granulowaną cebulę lub bardzo drobno siekaną surową oraz natkę pietruszki – wszystko mieszamy do połączenia, najlepiej rękami, po czym kulamy klopsiki wielkości orzecha włoskiego
Smaczna Strona