bułki - 33926 przepisów (strona:559/2262)

Dżem z gruszek 85

Jesień to czas przygotowania dżemu z gruszek. Gruszki najczęściej zjadamy na surowo, czasami przygotowujemy ciasta z gruszkami, ale czy robicie z nich dżem? Dżem z dodatkiem

SprawdzonaKuchnia.pl
Jak działa dostawa diety pudełkowej? 74

🚙 Dowiedz się, kiedy i w jaki sposób dostarczane jest Twoje jedzenie! Dostawa diety pudełkowej pod drzwi to ogromne ułatwienie dla klientów. Firmy cateringowe dokładają wszelkich starań

SprawdzonaKuchnia.pl
Makaron udon domowy 72

Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów. Sprawdza się w wielu daniach, a jego wyjątkowa grubość i struktura sprawia, że wszystko z nim smakuje

SprawdzonaKuchnia.pl
Lasagne 87

Lasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego

SprawdzonaKuchnia.pl
Lasagne 87

Lasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego

SprawdzonaKuchnia.pl
Kotlety mielone z mozzarellą 81

mozzarella. Smakują wyśmienicie.       Składniki:    -40 dkg mielonej łopatki    -ok. 10 dkg mozzarelli ( może być tarta )    -1 jajko    -czerstwa bułka    -cebula, czosnek, sól, pieprz    -mąka pszenna gruboziarnista na panierkę Bułkę moczymy w wodzie lub mleku. Odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też jajko i przyprawy

Maminek kulinarny
Klopsiki na pomidorowej młodej kapuście 98

kapustce, no bajka. Do tego pyszne świeże bułeczki, aż ślinka cieknie. Składniki (na 3 porcje): 500g mielonego mięsa – u mnie szynka i kopatka wieprzowa 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku 2 łyżki siekanej natki pietruszki łyżeczka granulowanej cebuli – można zastąpić kawałkiem surowej 600g młodej kapusty jedna duża marchewka 1 duża cebula 3 łyżki(...)koperku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego Do podania: świeże bułeczki lub tłuczone ziemniaczki   Zaczynamy od przygotowania klopsików – mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, granulowaną cebulę lub bardzo drobno siekaną surową oraz natkę pietruszki – wszystko mieszamy do połączenia, najlepiej rękami, po czym kulamy klopsiki wielkości orzecha włoskiego

Smaczna Strona
Swojskie roladki mielone 368

ziemniaczkami lub pyzami i domową surówką. Polecam!     Składniki: ok 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1 łyżka bułki tartej 10 dkg boczku wędzonego 2 cebule 2 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki posiekanej zieleniny ok 2 łyżki musztardy 1 szklanka mąki do obtaczania mięsa 2 szklanki bulionu liść laurowy, ziele(...)się wytopi dodajemy drobno pokrojone cebule i smażymy często mieszając *** *** Gdy cebula się zeszkli, zdejmujemy całość z palnika i dodajemy zieleninę oraz kukurydzę, mieszamy *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części, każdą kolejno rozpłaszczamy na desce i smarujemy delikatnie musztardą *** *** Na mięsie układamy porcje farszu *** *** Mięso z farszem

Blog z Apetytem
Muffinki cukiniowo-serowe 88

tego wygięta łopatka do ciast No chyba, że lepiej sprawdzą się silikonowe foremki? To do przetestowania. 2 cukinie (około 500-600 g) 1 cebula 1/4 – 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/2 szkl. tartego sera cheddar 2 łyżki tartego parmezanu zioła prowansalskie przyprawa tzatziki sól, pieprz Cukinie trzemy na dużych oczkach tartki. Oprószamy solą i ziołami i odstawiamy(...)sicie na około 30 minut. Po tym czasie dokładnie (!) odciskamy z nadmiaru soku. W misce umieszczamy odsączoną cukinię, posiekaną drobno cebulę, bułkę tartą, jajko oraz cheddar i parmezan. Doprawiamy przyprawą do tzatzików, oraz szczyptą soli i pieprzu, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy do lekko natłuszczonej formy na muffiny (dawałam po 1 lekko kopiatej łyżce, wyszło mi 9 sztuk). Wstawiamy

Smaki Na Talerzu
MUSSAKA + FILMIK 75

słoik passaty 700 g z czosnkiem 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka pieprzu  1 łyżeczka kminu rzymskiego  2 ząbki czosnku  1 jajko dodatkowo - bułka tarta do posypania i parmezan       SOS BESZAMELOWY : 50 g masła  2 szklanki mleka 3/2 % 4 łyżki mąki pszennej tortowej  sól, pieprz tylko do smaku(...)sosu beszamelowego i mieszamy.  Na naczynie żaroodporne 23/30 cm rozkładamy podsmażone ziemniaki. Na to część sosu mięsnego, następnie bakłażan, sos mięsny i na wierzch beszamel.  Musakę posypujemy bułką tartą i parmezanem. Zapiekamy 40 minut w temperaturze 185 %.  Musakę podajemy ciepłą, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Placki żmudzkie 84

Składniki: 15 ziemniaków średniej wielkości, 2 szklanki mąki, 1 jajko, ok 400g mięsa mielonego, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 mała marchewka, garść pokrojonej zielonej pietruszki, sól, pieprz, bułka tarta, smalec i olej do smażenia Przygotowanie: Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Na dużej patelni na oleju podsmażyć mięso mielone. Posolić i popieprzyć. Na mniejszej patelni zeszklić cebulę i podsmażyć(...)ręce mąką. Brać niecałą garść masy ziemniaczanej. Formować owalne kształty. Na środek uformowanej masy ziemniaczanej nakładać łyżką farsz mięsny. Ścisnąć dobrze z farszem w środku. Lekko spłaszczyć. Panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać smalec i trochę oleju na wysokość ok 1 cm. Układać placki na patelni tak, żeby się ze sobą nie zlepiły. Smażyć po ok 6 minut

Bardzo Gruby Smok
Zapiekanka z tortilli 140

jako danie na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 5 placków tortilli Farsz: ok 0,5 kg mięsa mielonego Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1 łyżka bułki tartej 1 cebula pół szklanki tartej cukinii 2-3 pieczarki Zalewa: 2 jajka pół szklanki słodkiej śmietanki 30 lub 36% 20 dkg żółtego sera 1 łyżka siekanego koperku sól, pieprz(...)naczyniu *** *** Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy, a gdy się zeszkli odkładamy do przestudzenia *** *** Cukinię i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Do mięsa dodajemy starte warzywa, podsmażoną cebulę, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Farsz układamy pomiędzy zwinięte placki tortilli *** *** Do miseczki wbijamy jajka i wlewamy śmietankę *** *** Dodajemy połowę startego sera oraz posiekany koperek *** *** Mieszamy

Blog z Apetytem
Zapiekane kajzerki z szynką i serem 82

Szynka i ser to podstawowe składniki codziennych kanapek. Kajzerka to z kolei popularna powszechna bułeczka. Zamiast zjeść tradycyjną bułkę przełożoną serem i szynką, można pokusić się o taką w wersji na ciepło. Dodam, że do przygotowania takiego śniadania czy kolacji można wykorzystać lekko czerstwe bułki. Są również inne pyszne dodatki.  Składniki: kajzerki plasterki szynki plasterki żółtego sera keczup, majonez

Kuchnia domowa Ani
Krokiety z kurkami 96

pieprz 4 łyżki masła naleśniki 3 szklanki mleka 1 szklanka wody ok 4 szklanki mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki oleju duża szczypta soli oraz  3-4 jajka bułka tarta i siemię lniane złote do panierowania olej do smażenia Przygotować farsz. Cebule pokroić w drobna kostkę. Duże kurki pokroic na małe kawałki malutkie mozna zostawić w całości. Ser żółty(...)wody lub mleka. Odstawić na ok 30 minut potem usmażyć naleśniki. Na każdego naleśnika nałożyć przygotowany wcześniej farsz. Zwinąć boki do środka i zrolować. Następnie panierować w jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem

Monia miesza i gotuje
Klopsiki na pomidorowej młodej kapuście 84

kapustce, no bajka. Do tego pyszne świeże bułeczki, aż ślinka cieknie. Składniki (na 3 porcje): 500g mielonego mięsa – u mnie szynka i kopatka wieprzowa 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku 2 łyżki siekanej natki pietruszki łyżeczka granulowanej cebuli – można zastąpić kawałkiem surowej 600g młodej kapusty jedna duża marchewka 1 duża cebula 3 łyżki(...)koperku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego Do podania: świeże bułeczki lub tłuczone ziemniaczki   Zaczynamy od przygotowania klopsików – mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, granulowaną cebulę lub bardzo drobno siekaną surową oraz natkę pietruszki – wszystko mieszamy do połączenia, najlepiej rękami, po czym kulamy klopsiki wielkości orzecha włoskiego

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania