bułki - 33926 przepisów (strona:554/2262)

Gulasz z Izraela 58

Jaki on jest dobry, idealnie mięciutkie mięso i moc przypraw sprawiają że chce się jeść więcej i więcej. Można zajadać z bułką, można zajadać do bułki, można z kaszą czy ziemniakami, jak lubicie. Warto jednak zaopatrzyć się w izraelską mieszankę przypraw baharat lub zrobić ją samemu. Zachęcam do gotowania tego wspaniałego gulaszu. Gulasz z Izraela - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
,,Sofficini z szynką i serem’’ 66

wypełnione różnymi składnikami a następnie panierowane i smażone. Propozycja na sylwestrową domową imprezkę. Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki Łyżka mąki ½ łyżeczki soli Farsz: Pieczarki Cebula 1 jajko Bułka tarta Przygotowanie: Ser kroimy w kostkę, a szynkę w cienkie plasterki. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i zagotowujemy. Do miski wsypujemy mąkę i sól, wlewamy gorące mleko. Mieszamy(...)rozwałkowujemy i szklanką wycinamy koła. Na każdym krążku układamy kawałek szynki i kostkę sera i zlepiamy pieroga. W misce roztrzepujemy jajka. Pierogi maczamy w jajka, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Pierożki podajemy np. z ketchupem. Smacznego

Podróż w kulinaria
Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem 53

Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w chrupiącej skórce to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, która przenosi nas w magię Bożego Narodzenia. Zewnętrzna warstwa ciastek jest lekko

SprawdzonaKuchnia.pl
papryka z ryżem pieczona w airfryer... 65

sztuk, olej rzepakowy do opryskania - ile potrzeba, ryż mix 2 woreczki, pieczarki 50 dag, cebula 1 sztuka, przyprawa pikantna 1 łyżeczka, sól 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka "M", tarta bułka 5 łyżek, natka pietruszki 1/2 pęczka, ser żółty - ile potrzeba Papryki przekroić wzdłuż, usunąć nasiona, odciąć szypułki, opłukać. Ryż mix z dodatkami, woreczki włożyć do garnka, zalać wodą(...)kostkę cebulę, na złocisto, dodać obrane i drobno pokrojone pieczarki, usmażyć do opdparowania wody. Wystudzone pieczarki dodać do ryżu, wsypać przyprawę, sól, dodać jajko, posiekaną natkę pietruszki, tartą bułkę, wymieszać dokładnie. Taca do pizzy pasująca do tego modelu airfryera u mnie się sprawdza bardziej od kosza, zwłaszcza przy pieczeniu takich grzanek, ciast, zapiekanek w silikonowych foremkach, doskonale łatwo

W Mojej Kuchni Lubię
Tartinki chłopskie 69

/Przepis powstał we współpracy reklamowej/ To idealne ekspresowe danie na wszystkie imprezy czy spotkania. Wystarczy trochę dobrej jakości tartinek z bułki, chleba. Możesz wykorzystać jasne lub ciemne pieczywo. Na pieczywo nałóż prosty chrzanowy hummus. To on idealnie będzie pasował do śledzi, jakie dodasz na górę. Do tartinek wybrałam Kąski po chłopsku od Kapitana Navi. To śledzie już gotowe, które zanurzone(...)kołobrzesku ® , Śledzie z żurawiną, Śledzie po gryficku, Śledzie po wolińsku. To tylko niektóre z propozycji tej marki. Tartinki chłopskie Przygotowanie: 10 minut Składniki: – 1 mała bagietka lub 2 bułki – 1 puszka (400 g) ciecierzycy – 100 ml oliwy z oliwek – 1-2 łyżki chrzanu – sok z połowy limonki – 2 ząbki czosnku – 1 opakowanie Kąsków chłopskich

nietylkopasta.pl
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i camembertem 84

przygotownego na grillu elektrycznym. Z podanych składników wychodzą 3 porcje sałatki (na zdjęciu jest półmisek z 2 porcjami). składniki: 5-6 garści mieszanki porwanych sałat 300g piersi z kurczaka bułka tarta+czarny sezam do panierowania 1 małe jajko sól, pieprz słodka papryka czosnek granulowany  olej do smażenia 1 serek camambert (120g) 1 pomarańcza pestki granatu do posypania(...)łyżka soku z cytryny 1 łyżka soku z pomarańczy 1 łyżeczka miodu Pierś pokroić w paski. Oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Następnie panierować w jajku oraz bułce tartej wymieszanej z czarnym sezamem. Usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę. Pomarańczę obrać i pokroić na małe kawałki. Camemberta pokroić

Monia miesza i gotuje
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami 88

łyżka masła 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, gałka muszkatołowa olej do smażenia mąka pszenna do podsypania Panierka: 2 jajka 1 szklanka płatków kukurydzianych pół szklanki bułki tartej     *** Ugotowane i ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mielenia *** *** Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle *** *** Gdy cebula(...)placek *** *** Rozwałkowane ciasto kroimy w romby *** *** Płatki kukurydziane drobno mielimy *** *** Do jednej miski wbijamy jajka, mieszamy widelcem, delikatnie solimy. Do drugiej miski wsypujemy płatki kukurydziane i mieszamy je z bułką tartą *** *** Krokiety panierujemy kolejno najpierw w jajku, a następnie w płatkach *** *** Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy moc palnika do średniej i układamy krokiety *** *** Krokiety smażymy z dwóch stron na rumiano

Blog z Apetytem
Zawijańce francuskie z makiem 70

można tutaj spróbować wykorzystać 2 opakowania ciasta francuskiego (tylko wówczas wybierz te mniejsze, nie xxl). 1 op. ciasta francuskiego xxl 1 puszka maku 2 białka 2-3 łyżki bułki tartej 1-2 żółtka + 1-2 łyżki mleka Masę makową przekładamy do miski, dodajemy do niej bułkę tartą oraz ubite na sztywno białka. Delikatnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy. Wykładamy masę makową

Smaki Na Talerzu
Ryba po kaszubsku z rodzynkami 213

kaszubsku: 500 g filetów rybnych np. z dorsza 1 duża papryka czerwona 30 g rodzynek 2 średnie cebule Panierka do ryby: sok z połówki cytryny 2 jajka mąka bułka tarta sól, pieprz Zalewa: około 1,5 szklanki wody 3/4 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek octu 4 łyżki cukru sól, pieprz, kilka liści laurowych   Przygotowanie Rybę(...)przynajmniej na 15 minut, następnie pokrój na paski szerokości około 4 cm. Dłuższe paski przekrój na pół. Każdy pasek obtocz najpierw w mące, potem w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. Rybę układaj na patelni z rozgrzaną warstwą (około 1 cm) oleju i smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Cebulę pokrój

e-PrzepisyKulinarne
PULPETY RYBNE W ZALEWIE OCTOWO - POMIDOROWEJ + FILMIK 61

SKŁADNIKI :  2 paczki kostki z mintaja ( 1 paczka 570 g ) 1 cebula 3 kromki chleba tostowego namoczone w mleku  2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki bułki tartej  1 łyżeczka soli  pieprz do smaku  szczypta tymianku czosnek granulowany do smaku        ZALEWA :  1 i 1/2 litra wody  6 łyżek(...)PRZYGOTOWANIE :  Rybę rozmrażamy, wyciskamy z płynów i mielimy w maszynce do mięsa łącznie z cebulą i namoczonym, wyciśniętym chlebem w mleku.   Dodajemy przyprawy, bułkę tartą i formujemy pulpety.  Następnie obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z jednej i drugiej strony.  Z podanych składników przygotowujemy zalewę.  Pulpety przekładamy do słoików

Kulinarne Fantazje Marioli
Makowiec z jabłkami na kruchym spodzie 61

puszki do ciasta makowiec z jabłkami?  1 puszka masy makowej gotowej (850 g), 7 łyżek kaszy manny (to około 85 g kaszy manny) albo 7 łyżek bułki tartej, 3 kwaskowe jabłka, (około 400 g), 5 jajek, białka i żółtka oddzielnie, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli.   Co dodać do gotowej masy makowej z puszki? Możesz także(...)żółtka na puszysty krem. W drugim naczyniu ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przygotowanie masy makowej . Do masy makowej dodaj 7 łyżek kaszy manny (lub 7 łyżek bułki tartej) i wymieszaj. Następnie do masy makowej dodajemy starte jabłka odciśnięte z soku i ponownie mieszamy. Do tak przygotowanej masy makowej dodaj żółtka utarte na puszysty krem i 1 łyżeczkę

Cztery Fajery
Pulpety w sosie koperkowym – Tradycyjny przysmak Polskiej Kuchni 91

prostych składników, które można znaleźć w większości polskich kuchni. Do przygotowania pulpetów potrzebne są: Mięso mielone, najczęściej wieprzowe lub mieszanka wieprzowo-wołowa Cebula, drobno posiekana Jajko, które łączy składniki Bułka tarta, która nadaje odpowiednią konsystencję Sos koperkowy to z kolei: Świeży koperek, którego aromat jest nie do zastąpienia Śmietana, która nadaje sosowi kremowej konsystencji Bulion, najlepiej warzywny lub drobiowy Mąka(...)zagęszczenia sosu Proces przygotowania Przygotowanie pulpetów w sosie koperkowym zaczyna się od połączenia wszystkich składników mięsnych. Mięso mielone miesza się z cebulą, jajkiem i bułką tartą, formując niewielkie kulki. Następnie są one delikatnie obsmażane na patelni, aż do uzyskania złocistego koloru. Sos koperkowy przygotowuje się równolegle. Na patelni łączy się bulion z mąką, a następnie dodaje się śmietanę i obficie

Kuchnia MagdaLeny
Pulpety w sosie koperkowym – Tradycyjny przysmak Polskiej Kuchni 93

prostych składników, które można znaleźć w większości polskich kuchni. Do przygotowania pulpetów potrzebne są: Mięso mielone, najczęściej wieprzowe lub mieszanka wieprzowo-wołowa Cebula, drobno posiekana Jajko, które łączy składniki Bułka tarta, która nadaje odpowiednią konsystencję Sos koperkowy to z kolei: Świeży koperek, którego aromat jest nie do zastąpienia Śmietana, która nadaje sosowi kremowej konsystencji Bulion, najlepiej warzywny lub drobiowy Mąka(...)zagęszczenia sosu Proces przygotowania Przygotowanie pulpetów w sosie koperkowym zaczyna się od połączenia wszystkich składników mięsnych. Mięso mielone miesza się z cebulą, jajkiem i bułką tartą, formując niewielkie kulki. Następnie są one delikatnie obsmażane na patelni, aż do uzyskania złocistego koloru. Sos koperkowy przygotowuje się równolegle. Na patelni łączy się bulion z mąką, a następnie dodaje się śmietanę i obficie

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania