Ryba po kaszubsku to pyszne danie, które często gości na stołach podczas uroczystości rodzinnych, świąt i innych specjalnych okazji. Nie jest trudna w przygotowaniu, a najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień, kiedy wszystkie smaki zdążą się przegryźć. Połączenie delikatnej i soczystej ryby, słodko-kwaśnej zalewy pomidorowej ze słodką nutą rodzynek, cebulą i papryką tworzy niepowtarzalny smak, który trudno zapomnieć. Składniki na ryba po kaszubsku: 500 g filetów rybnych np. z dorsza 1 duża papryk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...