bułki - 33426 przepisów (strona:566/2229)

Pasztet z kabaczka lub cukinii 43

się pestek) - można też użyć cukinii (z niej nie trzeba wyciągać pestek, chyba że jest bardzo duża) cebula, marchewka, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy lub oleju, 3/4 szklanki bułki tartej, 5 łyżek kaszy manny (można zastąpić bułką tartą) 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 3 jajka sól (2 łyżeczki), pieprz, po łyżeczce papryki w proszku, kurkumy, suszonego oregano Pasztet

Lekcje w kuchni
Smażenie na oliwie 27

potrawy: Cały czas obserwuj proces smażenia i pilnuj, aby składniki były równomiernie obsmażone. Przepisy na smażone potrawy na oliwie Kurczak w panierce ziołowej: Składniki: filet z kurczaka, jajko, mąka, bułka tarta, mieszanka ziół (np. oregano, tymianek, bazylia), sól, pieprz. Filet z kurczaka obtocz w jajku, a następnie w mieszance mąki, bułki tartej i ziół. Smaż na rozgrzanej oliwie na złoty

Podstawy Gotowania
Kiełbasa biała surowa ile gotować? 36

majeranek, sól, pieprz). Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni podsmaż kiełbasę białą, cebulę i kapustę. Dodaj ugotowane ziemniaki i dopraw do smaku przyprawami. Sposoby podania kiełbasy białej W bułce z dodatkami: Kiełbasę białą można podać w klasycznej wersji – w bułce z dodatkami takimi jak musztarda, ketchup, cebula czy ogórek kiszony. Jako dodatek do dań: Możesz także użyć kiełbasy

Podstawy Gotowania
Wyborne zraziki wieprzowe 59

obiadu wcale nie jest czasochłonne ani trudne, więc na pewno każdy sobie z nim poradzi. Polecam!       Składniki: Zrazy: ok 600g mielonej wieprzowiny 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 garści prażonej cebuli lub 1 cebula podsmażona 1 niewielka marchewka 3 garści drobno pokrojonej kapusty Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek około pół szklanki mąki(...)półwytrawnego) ok pół szklanki bulionu lub wody sól, pieprz olej do smażenia 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)     *** Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Dodajemy drobno pokrojoną kapustę, prażoną lub podsmażoną cebulę i marchew startą na tarce o dużych oczkach *** *** Wszystko ponownie dokładnie mieszamy *** *** Z powstałej

Blog z Apetytem
Klopsiki z soczewicy w curry 28

łyżeczka ostrej papryki – 1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 łyżeczka soli – 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki – 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry – 3-4 łyżki bułki tartej Składniki sos curry: – 1/2 czerwonej papryki – 1/2 żółtej papryki – 1 duża lub 2 małe czerwone cebule – 1-2 łyżki zielonej pasty curry (możesz użyć też(...)sojowy. Wszystko razem podsmaż przez kolejne 2 minuty. Posiekaj też drobno świeżą kolendrę oraz natkę pietruszki, ale nie dodawaj na patelnię. Całość z patelni dodaj do soczewicy, dorzuć też bułkę tartą i posiekane świeże zioła. Bardzo dokładnie wymieszaj i z powstałej masy lep małe klopsiki. Aby ułatwić sobie to zadanie, możesz nieco zwilżyć dłonie. Klopsiki układaj na blaszce wyłożonej papierem

nietylkopasta.pl
na szybko soczyste i chrupiące kotlety z kurczaka do pieczywa... 34

piersi kurczaka 3 podwójne, jajka 3 sztuki "L", olej rzepakowy 3 łyżki, czosnek niedźwiedzi suszony 2 łyżki, sól 2 łyżeczki płaskie, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, bułka tarta 1 szklanka, mąka krupczatka 3/4 szklanki, smalec do smażenia - ile potrzeba Piersi kurczaka duże rozciąć na każdy płat na połowę, nakryć woreczkiem na desce i delikatnie rozbić tłuczkiem(...)smażeniu) , wsypać pieprz mielony, paprykę słodką, sól, czosnek niedźwiedzi suszony, widelcem wszystko dokładnie roztrzepać. Rozbite kotlety włożyć do marynaty, dobrze je wymieszać, schować do lodówki na 2 godziny. Bułkę tartą, mąkę krupczatkę wymieszać, panierować w niej kotlety z marynaty, kłaść na gorący smalec. Smażyć na rumiano na smalcu (są lepsze w smaku) na średnim ogniu z każdej strony, na koniec

W Mojej Kuchni Lubię
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 37

INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM Składniki: 0,5kg mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 marchewka drobno starta 1 jajko 1 łyżeczka soli pieprz 1 łyżeczka oregano 3 łyżki bułki tartej sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 0,5 litra passaty pomidorowej sól 1 łyżeczka oregano olej Jak zrobić klopsiki z indyka w sosie pomidorowym: Do miski wrzucamy mięso, dodajemy startą(...)posiekaną w blenderze cebulę, jajko, przyprawy, bułkę tartą i startą marchewkę. Wyrabiamy masę aż wszystkie składniki dobrze połącza się. Odrywamy kawałki masy i formujemy małe klopsiki (mi wyszło 30szt), układamy na desce. Klopsiki podsmażamy krótko na patelni z niewielką ilością oleju. Drugą cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju. Dodajemy passatę pomidorową, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, zagotowujemy. Zmniejszamy

Dorota Smakuje
Mąka migdałowa – produkt niezastąpiony w Twojej kuchni 35

Coraz więcej konsumentów przykłada dużą wagę do zdrowego, świadomego odżywiania się i wyboru produktów najlepszej jakości. Jeśli chociaż co jakiś czas pieczesz bułki, chleby, ciasta i inne wypieki, koniecznie poznaj zalety mąki migdałowej. To wartościowy produkt, który szybko pokochasz. Na półkach sklepowych spotkać można wiele rodzajów mąk. Niektóre z nich są jednak cenniejsze od pozostałych pod względem składu i wartości(...)wszechstronne zastosowanie. Z powodzeniem możesz przygotowywać z jej wykorzystaniem: makarony – zarówno klasyczne postacie, jak i popularne w Polsce lane kluski; dania mączne – pierogi, kluski śląskie, kopytka, naleśniki; pieczywo – chleby, bułki; wypieki cukiernicze – ciasta, ciastka; zasmażki do mięs i warzyw; różnego rodzaju panierki; zagęszczacze do zup i sosów. W praktyce możesz na niej wykonać każde danie wymagające zastosowania mąki. To produkt

ProstePesto.pl
Pulpety zapiekane z młodą kapustą 44

ziemniakami a kolejnego z pieczywem. W obu wariantach smakują super. Polecam i Wam wypróbować przepis. Smacznego! Składniki Klopsiki 400 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz Kapusta 1 główka młodej kapusty 1 marchewka 1 cebula 200 g pomidorów z puszki 200 ml bulionu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżka(...)masła sól pieprz Dodatkowo 100 g tartej mozzarelli świeży koperek Wykonanie Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać 2 łyżki bułki tartej, szczyptę soli, pieprzu oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki i obtoczyć w mące. Kotleciki usmażyć na rumiano z obu stron, na patelni i odrobiną tłuszczu. Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na maśle. Marchew zetrzeć

Alle Dobre!
Kociołek węgierski z pulpetami 43

pulpetami Duża porcja pysznego i kolorowego dania jednogarnkowego. Szybki i pożywny letni obiadek dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: Pulpety: 0,5kg mielonej wieprzowiny 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek około pół szklanki mąki do obtoczenia pulpetów Dodatkowo: 200g pieczarek 1 średnia cukinia (u mnie pół zielonej i pół(...)smażenia       *** Pieczarki kroimy w plasterki, a cukinie i paprykę w średniej wielkości kostkę *** *** Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy do zeszklenia *** *** Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę i przyprawy do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy pulpety i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy klopsiki z każdej strony

Blog z Apetytem
Boczniaki po koreańsku 51

wege śledzie. Dzisiaj boczniaki przygotowane na koreańską modłę. Naprawdę smaczne! Można je podać z ryżem czy też makaronem ryżowym. PRZEPIS BOCZNIAKI PO KOREAŃSKU Składniki: 300g boczniaków chili czosnek granulowany bułka tarta grubo mielona może być panko olej do smażenia sos sojowy olej sezamowy kiełki słonecznika – opcjonalnie Jak zrobić boczniaki po koreańsku: Najpierw boczniaki oczyszczamy – ja umyłam je delikatnie(...)strumieniem bieżącej wody. Następnie boczniaki otrzepujemy z wody, ale specjalnie ich nie osuszamy. Potem oprószamy chili, czosnkiem granulowanym z obu stron. Następnie każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej. Potem smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Na koniec skrapiamy kotlety sosem sojowym i olejem sojowym. Podajemy posypane kiełkami słonecznika. Artykuł Boczniaki po koreańsku pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Niemiecki hot-dog i zamek "Disneya" 34

jednym z okolicznych jezior powinien Was zadowolić. Danie, które Wam przygotuję zobaczyłem w budce koło zamku. Tak bardzo wpisuje się w klimat mojego bloga, że aż mnie zauroczyło :) Składniki: - bułka, obowiązkowo kajzerka ;) - parówka - generalnie chodzi o to, żeby była dłuższa niż średnica bułki Wykonanie: Kiełbaskę gotujemy i wkładamy do przekrojonej kajzerki

Kryzysowa Książka Kucharska
Jak działa dostawa diety pudełkowej? 36

🚙 Dowiedz się, kiedy i w jaki sposób dostarczane jest Twoje jedzenie! Dostawa diety pudełkowej pod drzwi to ogromne ułatwienie dla klientów. Firmy cateringowe dokładają wszelkich starań

SprawdzonaKuchnia.pl
Klopsiki w sosie koperkowym 42

Przepyszny, domowy obiad dla każdego. Dla dziecka. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: KLOPSIKI 500 g 500 mięsa mielonego wieprzowego 1 1 jajko 5 łyżek 5 bułki tartej 1 łyżka 1 posiekanego koperku 2 2 ząbki czosnku 1 1 malutka czerwona cebula sól i pieprz 2 łyżki 2 oleju do smażenia SOS KOPERKOWY 400 ml 400 gorącej(...)przygotowania: KLOPSIKI KOPERKOWE Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Czerwoną cebulę poszatkuj bardzo drobno i podsmaż do zezłocenia. Zostaw do wystudzenia. Do dużej misy przełóż mięso mielone. Dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę, smażoną cebulkę, koperek oraz przyprawy. Masę zagnieć dłońmi, po czym uformuj niewielkie klopsiki. Na tej samej patelni rozgrzej kolejną łyżkę oleju i obsmaż

ProstePesto.pl