bułki - 33426 przepisów (strona:566/2229)

Boczniaki po koreańsku 62

wege śledzie. Dzisiaj boczniaki przygotowane na koreańską modłę. Naprawdę smaczne! Można je podać z ryżem czy też makaronem ryżowym. PRZEPIS BOCZNIAKI PO KOREAŃSKU Składniki: 300g boczniaków chili czosnek granulowany bułka tarta grubo mielona może być panko olej do smażenia sos sojowy olej sezamowy kiełki słonecznika – opcjonalnie Jak zrobić boczniaki po koreańsku: Najpierw boczniaki oczyszczamy – ja umyłam je delikatnie(...)strumieniem bieżącej wody. Następnie boczniaki otrzepujemy z wody, ale specjalnie ich nie osuszamy. Potem oprószamy chili, czosnkiem granulowanym z obu stron. Następnie każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej. Potem smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Na koniec skrapiamy kotlety sosem sojowym i olejem sojowym. Podajemy posypane kiełkami słonecznika. Artykuł Boczniaki po koreańsku pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Niemiecki hot-dog i zamek "Disneya" 42

jednym z okolicznych jezior powinien Was zadowolić. Danie, które Wam przygotuję zobaczyłem w budce koło zamku. Tak bardzo wpisuje się w klimat mojego bloga, że aż mnie zauroczyło :) Składniki: - bułka, obowiązkowo kajzerka ;) - parówka - generalnie chodzi o to, żeby była dłuższa niż średnica bułki Wykonanie: Kiełbaskę gotujemy i wkładamy do przekrojonej kajzerki

Kryzysowa Książka Kucharska
Jak działa dostawa diety pudełkowej? 47

🚙 Dowiedz się, kiedy i w jaki sposób dostarczane jest Twoje jedzenie! Dostawa diety pudełkowej pod drzwi to ogromne ułatwienie dla klientów. Firmy cateringowe dokładają wszelkich starań

SprawdzonaKuchnia.pl
Klopsiki w sosie koperkowym 50

Przepyszny, domowy obiad dla każdego. Dla dziecka. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: KLOPSIKI 500 g 500 mięsa mielonego wieprzowego 1 1 jajko 5 łyżek 5 bułki tartej 1 łyżka 1 posiekanego koperku 2 2 ząbki czosnku 1 1 malutka czerwona cebula sól i pieprz 2 łyżki 2 oleju do smażenia SOS KOPERKOWY 400 ml 400 gorącej(...)przygotowania: KLOPSIKI KOPERKOWE Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Czerwoną cebulę poszatkuj bardzo drobno i podsmaż do zezłocenia. Zostaw do wystudzenia. Do dużej misy przełóż mięso mielone. Dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę, smażoną cebulkę, koperek oraz przyprawy. Masę zagnieć dłońmi, po czym uformuj niewielkie klopsiki. Na tej samej patelni rozgrzej kolejną łyżkę oleju i obsmaż

ProstePesto.pl
Pikantny pasztet z marchewki i soczewicy 35

mielonej chili (lub więcej) 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżeczka ziaren kuminu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżki siemienia lnianego bułka tarta do posypania sól Soczewicę płuczemy i gotujemy w dwóch szklankach wody z liśćmi laurowymi. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, do całkowitego odparowania wody. Marchewki obieramy i ścieramy(...)miksujemy w blenderze razem z  płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i masłem orzechowym. Masę mieszamy i dodajemy do niej duszoną marchewkę, doprawiamy solą, dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, masę przekładamy do foremki i pieczemy 45 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu pasztet od razu wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Nie zostawiajcie

Kardamonovy
Kotlety ziemniaczane z białym serem 28

ziemniaczane z białym serem. Niektórzy mówią, że są smaczne. Składniki: 6 średnich ziemniaków 200 g białego sera 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki bułka tarta do obtoczenia sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 10 kotletów) Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, przecedzamy i tłuczemy. Ziemniaki studzimy. Następnie dodajemy do nich ser, jajko, mąkę(...)natkę, wszystko mieszamy widelcem. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obsypujemy je bułką i smażymy z obu stron do zrumienienia. Artykuł Kotlety ziemniaczane z białym serem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami 27

kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego, lekko skrapiamy olejem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Bułki zalewamy bulionem. Mięso z kurczaka, łopatkę i warzywa mielimy w maszynce (ja zrobiłam to raz, Wy możecie to zrobić dwukrotnie), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego przyprawy, namoczone bułki razem

Kardamonovy
Krem z pora z grzankami i serem pleśniowym 26

trochę sera pleśniowego i sięmię lniane, które zawsze mam w domu w ilościach zadowalających.  Jeżeli chodzi o pieczywo do grzanek, wybierzcie jakiekolwiek ulubione. Ja akurat w domu miałam bułkę z sezamem, więc postanowiłam ją do tego kremu dorzucić. Składniki: 1,2 l bulionu (ja użyłam warzywnego) 2 duże pory (tylko jasna część) 3 ziemniaki 1 ząbek czosnku(...)wlewamy z powrotem go garnka, doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy. Zupę przelewamy do misek, dodajemy pokrojony w kostkę ser, siemię lniane i grzanki. Ja do zupy dodałam po prostu bułki opieczone w tosterze. Wy możecie zrobić klasyczne grzanki, jak macie ochotę. Artykuł Krem z pora z grzankami i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Krokiety z mięsem 40

łopatki wieprzowej 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 2 cebule 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz olej rzepakowy do panierowania: 2 jajka + bułka tarta (przepis na 12 krokietów) Mleko, wodę, mąkę, 1 łyżkę oleju i szczyptę soli wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę, odstawiamy na 30 minut (w międzyczasie można ugotować mięso), można oczywiście(...)robię). Doprawiamy to porządnie solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz z mięsa i formujemy krokiety. Jajka roztrzepujemy widelcem, maczamy w nim krokiety i panierujemy w bułce. Smażymy na złoty kolor, na wolnym ogniu, ze wszystkich stron (na dość sporej ilości oleju). Podobne przepisy: Naleśniki z mąki pełnoziarnistej Naleśniki z farszem z pierogów ruskich Naleśniki z bananami

Kardamonovy
Panierowane bakłażany z mozzarellą 26

się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy „kotlety” smakują tak jak trzeba.  Składniki: 2 średnie bakłażany 3 kulki mozzarelli 3 jajka bułka tarta sól pieprz olej Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie na 10 minut, potem ściągnijcie ręcznikiem papierowym(...)wytrącił – ja tego nie robię). Mozzarelle kroimy w plasterki. Na plaster bakłażana nakładamy plastry mozzarelli, porządnie solimy, pieprzymy, na to nakładamy drugi plaster. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej, z obu stron. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia. Artykuł Panierowane bakłażany z mozzarellą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kotlety z soczewicy z cukinią i marchewką 27

Dorośnie, poczekam. Tytułowe kotlety jedliśmy z sałatką z kiszonych ogórków . Składniki: 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki bułki tartej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (opcjonalnie) ćwierć łyżeczki mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 kotletów) Soczewicę przepłukujemy(...)cukinię dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich usmażone warzywa i resztę składników. Jeżeli masa za bardzo klei się do rąk, można dodać więcej bułki tartej. Z masy formujemy kotlety i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Przepisy na inne wegetariańskie kotlety: Kotlety z soczewicy z cukinią i marchewką Pieczone kotlety z soczewicy Kotlety ziemniaczane

Kardamonovy
Coleslaw z sosem farmerskim 29

się, gdyby w USA coleslaw był w standardzie łączony z sosem farmerskim. Jeżeli planujecie w najbliższym czasie jakiś mięsny obiad, ta surówka sprawdzi się świetnie. My ją jedliśmy z bułkami z pulled pork . Zresztą jak sobie tak pomyślę, coleslaw pasuje praktycznie do każdego rodzaju wytrawnego obiadu, nie mówiąc już o bułkach, kanapkach czy tortillach. Składniki: 1 mała główka białej kapusty

Kardamonovy
Pasta jajeczna z awokado 27

jest nie do podrobienia. Pastę wchłonęliśmy wyjątkowo z kajzerkami. Pisze wyjątkowo, bo kupujemy je naprawdę bardzo sporadycznie. Nie lubię tego rodzaju pieczywa. Nawet nie wiem jakim cudem te bułki znalazły się u nas w domu. Następnym razem pastę zjemy z naszym ulubionym ciemnym pieczywem, wtedy dopiero to będzie coś. Albo z wielkimi bułami pszennymi, które kupujemy w naszym osiedlowym sklepie(...)jedne z lepszych bułek, jakie udało nam się kupić w Chorzowie. Nie są napompowane powietrzem, są konkretne, chrupiące. Takie pieczywo kojarzy mi się z latami 90. Jeżeli macie ochotę na pastę jajeczną o nieco innym klimacie, zróbcie ją z awokado. I z chili. Smacznego. Składniki: 4 jajka 1 dojrzałe awokado czubata łyżka majonezu czubata łyżka jogurtu naturalnego parę kropel cytryny

Kardamonovy
Pasztet z gotowanych piersi kurczaka 63

wiele razy, ale do dietetycznego, dodatkowo bez glutenu. Kombinowałam co z czym połączyć, żeby pasztet się nie rozpadł i żeby był najnormalniej w świecie smaczny. Zawsze do pasztetów dodawałam bułkę, bułkę tartą lub kaszę manną, które zawsze dobrze go wiązały. Postanowiłam zaryzykować i do pasztetu dodałam otręby żytnie. Udało się. Można go nawet kroić jak normalną szynkę. Czasem gdzieś się

Kardamonovy
Surówka z czerwonej kapusty z sosem farmerskim 38

Jakiś czas temu, na życzenie jednego z moich ekipowców, upiekłam 3 kilogramy łopatki wieprzowej. Od początku był taki zamysł, że nafaszerujemy się pulled porkiem pod dwoma postaciami: w bułkach i w tortillach. Do obu wersji idealnie pasował sos chrzanowy, świeża cebula, sos barbecue, ogórki konserwowe i tytułowa surówka z czerwonej kapusty z sosem farmerskim. Chociaż ten sos farmerski nie był(...)kapusty. Na blogu mam przepis na coleslawa z sosem farmerskim, postanowiłam tenże sos dodać do surówki uzupełniającej urodzinowego pulled porka. Wyszło mega. A, przypomniał mi się jeszcze jeden składnik bułek i tortilli: shatta . To marynowane chili. Wierzcie mi, idealnie pasowały do szarpanej wieprzowiny. Każdy ładował sobie taki poziom ostrości jaki chciał. Polecam Wam ją sobie zrobić w domu, jeżeli lubicie

Kardamonovy