Podkarpackie hreczanyki, czyli kotlety mielone z kaszą gryczaną

Podkarpackie hreczanyki, czyli kotlety mielone z kaszą gryczaną

Podkarpackie hreczanyki, czyli kotlety mielone z kaszą gryczaną

 Całe życie mieszkam na Podkarpaciu, ale te kotlety robiłam pierwszy raz. Żałuję, że tak pozno. Uwielbiamy kaszę gryczaną, a te kotlety to po prostu sztosik.  Hreczanyki są charakterystyczne dla kuchni południowego Podkarpacia, dla Bieszczad.  Miałam akurat ugotowaną kaszę z dnia poprzedniego, której nie zjedliśmy, dlatego wykorzystałam ją do obiadu. Naprawdę nam smakowały. W ogóle kaszę gryczaną jadamy dość często i jak już pisałam, to nasza ulubiona kasza. A takie mielone to doskonała okazja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.