bułki - 33426 przepisów (strona:359/2229)

Chleb wieloziarnisty II 74

całość wymieszać, wystarczy zrobić to łyżką do połączenie się składników. Foremkę o wymiarach 12 x 23 cm, może być odrobinę większa wysmarować olejem i obsypać np. otrębami lub tartą bułką, przełożyć do niej ciasto, wierzch chleba posypać czarnuszką lub innymi ulubionymi ziarenkami. Formę z chlebem wstawić do piekarnika nagrzanego do 40 st C po 15-20 minutach zwiekszyć temperaturę

SprawdzonaKuchnia.pl
Chlebek bananowy z żurawiną 85

być mrożona Instructions Mąkę, proszek do pieczenia, sodę , cynamon , gałkę i sól przesiać przez sito, odstawić na bok. Foremkę keksówkę o wymiarach 10x23 cm wysmarować masłem i obsypać tartą bułką lub mąką, piekarnik rozgrzać do temperatury 175 st C. W dużej misce zmiksować lub rozgnieść widelcem banany , powinna powstać papka, dodać olej i cukier oraz mleko , wymieszać. Następnie dodać

SprawdzonaKuchnia.pl
Pulpeciki z soczewicy z sosem koperkowym 81

czasie doprawić jeszcze solą i przyprawami dodać natkę pietruszki i skórkę z cytryny, jeśli okazałoby się, że masa jest zbyt rzadka można dodać płatki jaglane lub tartą bułkę (jeśli nie jesteście na diecie bezglutenowej). Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st C. Przy pomocy łyżki do lodów nakładać porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzch pulpecików posypać odrobinę

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z orzechami 73

wspaniałego, wyszukanego smaku to sedno smaku. Chleb z orzechami może być upieczony, jak już wspomniałam w garnku żeliwnym lub w keksówce. Z ciasta możecie też przygotować bagietki , lub duże bułki i upiec je na blaszce. W każdej wersji pieczywo jest wspaniałe ! Chleb bardzo dobrze smakuje ze wszystkimi rodzajami sera lub po prostu z masłem. Koniecznie spróbujcie kanapki ze świeżego chlebka

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z jagodami i malinami 79

żeby woda nie wrzała zbyt mocno, bo pierogi rozkleją się. Po około 5 minutach, pierogi wyjmować łyżką cedzakową na talerze. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem lub przypieczoną tartą bułką z masłem i miodem. Smacznego! Artykuł Pierogi z jagodami i malinami pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
KOTLECIKI PIECZARKOWO-JAJECZNE 128

zimno jak i na gorąco. Składniki: (na 11 niewielkich kotlecików) 7 jaj ek ugotowanych na twardo 2 jajka (surowe) 300 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej kawałek papryki czerwonej, żółtej, pomarańczowej sól pieprz majeranek szczypiorek olej Wykonanie: Jajka ścieramy na tarce, na oczkach.  Na łyżce oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę, kiedy się zezłoci dodajemy posiekany(...)starte jajka, przesmażone pieczarki z cebulką i papryką, posiekany szczypiorek oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek - do smaku. Wbijamy 2 całe jajka i dokładnie mieszamy masę jajeczną. Na koniec dodajemy bułkę tartą. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formujemy okrągłe, nieduże kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Knedle z morelami i białą czekoladą 98

Magda Talerz jeszcze parujących od wody, posypanych cukrem i polanych maślaną bułką knedli to zawsze gwarantowany uśmiech na mojej twarzy. Chyba nie ma osoby, która by ich nie uwielbiała. Wiadomo, najlepsze zawsze zrobi babcia, ale gdy umiem je robić też sama, daje mi to wiele satysfakcji. W dzisiejszej odsłonie ciekawe połączenie w środku, którego może jeszcze nie znacie – słodkie(...)około 12 knedli): 750g ugotowanych ziemniaków 250g mąki pszennej i trochę do podsypania 1 jajko szczypta soli Dodatkowo: 6 dojrzałych moreli 12 kostek białej czekolady 150g masła 4 łyżki bułki tartej cukier do podania   Przygotowujemy nadzienie – morele myjemy, przecinamy na pół i usuwamy pestkę. Czekoladę dzielimy na kostki. Odkładamy.   Na gaz stawiamy duży garnek z wodą. Włączamy

Smaczna Strona
KROKIETY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 96

pieczarek odparuje. Na końcu dodać na patelnię odcedzoną z wody, ugotowaną kapustę kiszoną. Całość wymieszać i podsmażyć około 5 minut na mniejszym ogniu. Dodatkowo: * 2 jajka do panierki * bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Na środku każdego naleśnika ułożyć farsz. Brzegi zagiąć i zwinąć naleśnika z farszem w rulonik. W misce rozklepać jajko, w drugiej misce wysypać bułkę(...)tartą. Krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na patelni z rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor

Zrób to smacznie
Pieczarki po liguryjsku 91

pieczarki po liguryjsku to świetny pomysł na kolację, lekki lunch lub ciepłą przekąskę, a także niecodzienny dodatek do grilla. Soczyste grzyby wypełnione po brzegi aromatycznym farszem na bazie bułki tartej i mnóstwa ziół roznoszą swój zapach w kuchennych przestworzach, wypełniając nim najciemniejsze zakamarki. Po kręgosłupie przechodzi maleńki dreszczyk ekscytacji, bo już wiadomo, że za kilka chwil na talerzu wylądują(...)kujcie pieczarki, siekajcie pietruszkę i niech wtorkowe przyjemności się urzeczywistnią w kilka chwil! :) Pieczarki po liguryjsku Potrzebujesz: 6-8 pieczarek o bardzo dużych kapeluszach lub pieczarek Portobello 4 łyżki bułki tartej 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili lub szczypta płatków chili sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju jajka przepiórcze (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Włochy - Spaghetti z orzechami włoskimi (Spaghetti alle noci) 77

porcje): - 130 g spaghetti - 4 łyżki oliwy  - 1 ząbek czosnku  - 30 g orzechów włoskich (około 15 połówek) - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki + odrobina do podania - 2 łyżki bułki tartej  - sól, pieprz (do smaku) - szczypta papryki chilli (do smaku) - 2 łyżki wegańskiego parmezanu (opcjonalnie - my robimy własny, taka porcja wystarczy na kilka obiadów: 50 g nerkowców, 2 łyżki(...)kilkanaście sekund, co chwilę mieszając. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Orzechy, pietruszkę i czosnek odsuwamy na bok patelni. Na środek wlewamy łyżkę oliwy. Po kilku sekundach dodajemy bułkę tartą i smażymy, aż się lekko zarumieni. Przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodajemy wegański parmezan. Mieszamy z orzechami i czosnkiem. 3) Do orzechów i bułki tartej dodajemy makaron

Roślinożerni urlopowicze
MIELONE ZAWIJASY A'LA ZRAZY 166

Wyszło pysznie!  Składniki : mięso mielone (u mnie łopatka - ilość dowolna) 2-3 ogórki kiszone kilka plasterków chudego boczku  2 cebule 1 jajko sól pieprz majeranek kilka łyżek bułki tartej olej Wykonanie: Zmielone mięso połączyć w misce z jajkiem, z 2 łyżkami bułki tartej, drobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Masę dokładnie wyrobić.  Łyżką nakładać na dłoń(...)masę nałożyć plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego i trochę posiekanej cebuli. Całość obłożyć mięsem mielonym, tworząc zgrabną roladkę. Każdą obtoczyć w bułce tartej.  Na patelni rozgrzać olej. Na oleju obsmażyć w każdej strony roladki na lekko brązowy kolor.  Możemy również podlać je bulionem i dusić na małym ogniu. Podawać z ziemniakami , buraczkami lub ulubioną surówką

Walijskie Pichcenie
Pieczone kotlety mielone z cukinią 101

aromatyczne oraz soczyste wnętrze posmakuje każdemu! Są naprawdę doskonałą alternatywą dla klasycznych kotletów smażonych na tłuszczu. A jeśli nie obawiacie się dodatkowych kalorii to przed pieczeniem kotlety obtoczcie w bułce tartej (tak jak tu - klik ) i na każdym z nich ułóżcie odrobinkę masła. To dopiero uczta i nadal zdrowa! Pieczone kotlety mielone z cukinią - składniki: (około 11 sztuk) 400g mięsa(...)mielonego (u mnie ty razem z indyka) 150g cukinii  1 jajko   1/2 suchej bułki namoczonej w mleku 1/2 cebuli   2 ząbki czosnku  1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej (u mnie wędzona ) 1 szczypta gałki muszkatołowej (solidna) sól , pieprz Pieczone kotlety mielone z cukinią - przygotowanie: Obraną cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek

Di gotuje
Pieczeń rzymska 98

zimno na kanapki. Nie jest trudna w przygotowaniu, a nie tak banalna jak zwykłe kotlety mielone. 600 g łopatki wieprzowej 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko surowe 1 bułka kajzerka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki kilka gałązek świeżego rozmarynu 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka oleju sól i pieprz Kajzerkę namoczyć(...)mielenia mięsa. Do mięsa dodać surowe jajko, czosnek, cebulę, odciśniętą kajzerkę, pietruszkę, oraz część rozmarynu i pietruszkę. Wyrobić na gładką i jednolitą masę. Małą keksówkę wysmarować olejem i obsypać bułką tartą. Z jajek na twardo ściąć czubki. Połowę mięsa włożyć do keksówki formując wgłębienie na jajka, jajka ułożyć jedno z a drugim. Przykryć reszta mięsa i wyrównać. Posmarować wierzch pieczeni

Krylowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania