bułki - 33426 przepisów (strona:357/2229)

Ciasto z żurawinami 69

soli 6 łyżek cukru trzcinowego 140 g miękkiego masła 2 duże jajka 1/2 szklanki mleka Instructions Tortownicę o średnicy około 22 – 23 cm wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Piekarnik nagrzać do 180 st C. Laskę wanilii przeciąć na pół, wyskrobać nasionka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Żurawiny posiekać nożem, można zrobić to w malakserze (żurawiny

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z żurawiną i nutką pomarańczy 70

kończąc partią mąki. Żurawinę posypać 1 łyżką mąki, wymieszać, powinna pokryć się mąką. Dodać ją do ciasta , wymieszać delikatnie łyżką. Formę na ciasto wysmarować masłem i wysypać tartą bułką ( piekłam w formie z kominem o średnicy 22 cm). Ciasto przelać do przygotowanej formy. Ciasto wstawić do piekarnika i piec przez 50 do 60 minut, z opcją górnej

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka kokosowa 77

szklanka cukru pudru około 1/4 szklanki mleka Instructions Piekarnik nagrzać do temperatury 160 st C. Formę z kominem (dużą około 2, 5 litra) wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Do miski miksera włożyć masło i cukier, ucierać kilka minut, aż masa zrobi się puszysta i biała. Następnie dodawać do masy po jednym jajku, ciągle mieszając. Porcjami dosypywać

SprawdzonaKuchnia.pl
Kotleciki rybne 94

szparagowej, cebulki i czerwonej pasty curry. Wyjątkowo dobre dane obiadowe, jest lekkie, świeże i błyskawiczne do przygotowania! Kotleciki można wykorzystać do burgerów rybnych z dodatkami typowymi dla tego dania. Bułka, sałata, ogórek… i różnego rodzaju sosy. Mieszanka smaków użyta do przyprawienia kotlecików jest inspirowana tajską nutą. To połączenie smaków słodkiego, słonego, ostrego oraz kwaśnego. Wszystko to fantastycznie komponuje się

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto ucierane z rabarbarem 82

Dodać miękkie masło, starty imbir i jajka, całość zmiksować do połączenia się wszystkich składników. Wymieszać składniki na kruszonkę. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Do tortownicy przełożyć ciasto, wyrównać powierzchnię. Obrany i pokrojony na około 1 - 2 cm kawałki rabarbar, rozłożyć na wierzchu ciasta. Na rabarbar rozsypać kruszonkę. Wstawić ciasto do piekarnika, piec

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z truskawkami 75

dodać ją porcjami do masy, miksując na średnich obrotach do połączenia się składników. Truskawki umyć, pokroić na trzy części. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać tartą bułką. Ciasto przełożyć do formy i wyrównać wierzch. Górę ciasta udekorować truskawkami, posypać płatkami migdałowymi i cukrem trzcinowym. Ciasto piekłam przez 45 minut z opcją górnej i dolnej grzałki

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z kremem truskawkowym 72

zawinąć folię spożywczą, schować na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Ceramiczną formę do tatr (23 - 24 cm średnicy) wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę, ciasto przed wstawieniem do piekarnika nakłuć widelcem. Spód piec przez 10 minut, następnie wyjąć z piekarnika. Truskawki zmiksować na gładki mus. Żółtka

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z truskawkami 61

kiedy pierogi wypłyną na wierzch gotować je na delikatnym ogniu przez około 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową. Pierogi podawać z ulubionymi dodatkami, śmietaną i cukrem lub masłem i bułką tartą. Smacznego! Artykuł Pierogi z truskawkami pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowe ciasto ze śliwkami 68

jasną masę. Następnie dodać jajka, zmiksować. W trzech porcjach dodać mąkę z dodatkami, zmiksować do połączenia składników. Formę o średnicy 19 cm wysmarować masłem i wysypać tartą bułką, przełożyć do niej ciasto, wyrównać wierzch. Śliwki umyć, wypestkować, przekroić na 4 części, ułożyć na wierzchu ciasta, skórką do dołu. Wierzch ciasta posypać cukrem trzcinowym, a z pozostałego masła zrobić

SprawdzonaKuchnia.pl
Kotleciki z dorsza 83

może i Was niejadek da namówić się na kilka kęsów:) Kotleciki panierowałam w ziarnach sezamu, ale jeśli nie przepadacie za nim możecie użyć panierki z dowolnych orzechów lub tartej bułki. Gorąco polecam! Print Kotleciki z dorsza .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne, proste i zdrowe kotleciki z ryby. Course Obiad Cuisine Polska Keyword ryba Prep

SprawdzonaKuchnia.pl
Piernik błyskawiczny 86

kilka łyżek dżemu śliwkowego 100 g ciemnej czekolady + 1 łyżka oleju roślinnego lub polewa czekoladowa Instructions Formę o wymiarach 12 X 28 cm wysmarować tłuszczem, a następnie wysypać tartą bułką lub mąką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 st C. Do garnka z grubym dnem włożyć masło, melasę, cukier, rozpuścić, do ciepłej masy dodać miód, przyprawę piernikową, cynamon, imbir, kawę, dżem

SprawdzonaKuchnia.pl
Kopytka z sosem grzybowym 86

być sos mięsny lub po prostu klarowane masło i cukier tak, jak podawały nasze babcie. Bardzo smaczną wersją jest wersja ze śmietaną, cukrem i malinami lub przypieczoną tartą bułką i parmezanem , możliwości jest wiele. Kopytka można odgrzewać na parze lub odsmażać na patelni ja wolę w tej drugiej wersji, mają przepyszną przypieczoną skórkę. Przygotowanie kopytek nie sprawi Wam najmniejszego problemy

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto drożdżowe z jabłkami 75

odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, może potrwać to od 1 do 2 godzin. Blachę do pieczenia o wymiarach 25 x 35 cm wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Ciasto przed przelaniem do formy wymieszać, wystarczy łyżką, przelać ciasto do przygotowanej blachy. Składniki na kruszonkę umieścić w misce i zagnieść kruszonkę. Jabłka obrać ze skórki, przekroić na ćwiartki

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta majowa 87

dodać masło, które należy posiekać nożem na drobne kawałki, dodać cukier i żółtka, sprawnie zagnieść ciasto. Formę o średnicy 25 cm wysmarować masłem i wysypać mąką ryżową lub tarta bułką. Odciąć połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć nim przygotowaną formę, ciasto wstawić do lodówki na 20 minut, pozostałą część ciasta zawinąć w folię spożywczą i zamrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury

SprawdzonaKuchnia.pl