bułki - 33426 przepisów (strona:349/2229)

Kulki ziemniaczane z nadzieniem grzybowym 95

KULKI ZIEMNIACZANE Z NADZIENIEM GRZYBOWYM Składniki: 600 – 700 g ziemniaków 10 g masła o temperaturze pokojowej 1 jajko 0,5 kg grzybów leśnych lub pieczarek 1 mała cebula bułka tarta 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki olej do smażenia opcjonalnie – mąka ziemniaczana KULKI ZIEMNIACZANE Z NADZIENIEM GRZYBOWYM Wykonanie(...)konsystencji. 2. Posiekaj drobno grzyby i cebulę i usmaż na maśle na złoty kolor. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Również pozostaw do wystudzenia. 3. Na płaskim talerzu wymieszaj bułkę z papryką. Z ziemniaków formuj nieduże kulki. Na środku każdej zrób wgłębienie i włóż nieco farszu. Uformuj dokładnie kulkę. Każdą obtaczaj w bułce z papryką i smaż na rozgrzanym głębokim

Kuchnia Na Wypasie
Mini kotleciki 152

przygotujemy je z mięsa indyczego. Sprawdź przepis na: Kotlety mielone z sosem czosnkowym Składniki 400g mięsa mielonego z indyka 1 kajzerka miseczka wody sól pieprz 2 jajka mała cebula bułka tarta Dodatkowo garść natki pietruszki olej do smażenia sól pieprz Czy wiesz jak zrobić: Domowe sajgonki – warto spróbować :) Mini kotleciki – przepis Bułkę namaczamy w wodzie i odstawiamy(...)soli i pieprzu. Jeśli mamy ochotę możemy dzieciom przemycić w kotlecie odrobinę posiekanej natki pietruszki. Dodajemy drobno posiekaną cebulę. Z wymieszanego mięsa wyrabiamy malutkie, okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju obracając je podczas smażenia, aby zrumieniły się z każdej strony. Mini kotleciki Smacznego! Artykuł Mini kotleciki pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tradycyjne smaki województwa Podkarpackiego 136

udało mi się przejechać kolejką i poobcować z lokalną naturą. Poniżej znajdziecie dokładny przepis, jak przygotować to danie. Zrazy Baranie Składniki: 500 g mielonej baraniny 1 jajko 1 czerstwa bułka jeden ziemniak 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cząbru sól, pieprz olej roślinny lub smalec do smażenia Dodatek: Do podania kasza z grzybami Sposób przygotowania: Krok 1: Bułkę(...)namocz w wodzie lub mleku aż stanie się miękka. Krok 2: Mięso przełóż do miski, dodaj bułkę odciśniętą z nadmiaru płynu, startego ziemniaka i cebulę. Czosnek drobno posiekaj, utrzyj z odrobiną soli i cząbrem. Dodaj do mięsa, dopraw solą i pieprzem. Krok 3: Uformuj owalne kotleciki. Smaż na złoto po 2-3 minuty z każdej strony. Krok 4: Podawaj

kuron.com.pl
Żymła ze sznyclem z kani i Ziemia Raciborska 172

nikt nie zbiera młodych kań, ale przecież nie zostawią aż urosną, żeby kto inny zebrał :) Zrobiłem z niej kotlety, czy jak się tu mawia sznycle, a następnie ulokowałem w bułce, czy jak się tu mawia żymle :) W każdym razie, idealne na takie wycieczki. Składniki: - kapelusze kani - mąka - bułka Wykonanie: Kanie moczymy, panierujemy w mące i smażymy. Wkładamy do bułki

Kryzysowa Książka Kucharska
KANIE W PANIERCE 153

tylko rozpoczyna się sezon na grzyby wybieramy się z mężem na kanie - uwielbiamy je smażone w bułce tartej . Jak dla mnie są lepsze od kotleta schabowego.  Składniki: 4 kapelusze kani jajka bułka tarta  sól,pieprz Kanie należy najpierw oczyścić....mąż to robi czystą ściereczką. Nóżki grzyba odrzucamy .  Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Oczyszczone i pokrojone(...)mniejsze kawałki kanie zanurzyć w jajku ,następnie panierować w bułce tartej. Tak przygotowane kapelusze kłaść na rozgrzany olej,smażyć kilka minut z każdej strony,na niewielkim ogniu. Najlepiej smakują bez dodatków , ewentualnie z kromką pysznego chleba

Niespełnione zdolności kulinarne
Ravioli z ricottą 131

domowy makaron. Polecam Składniki ravioli: – 250 g sera ricotta – 100 g tartego parmezanu + parmezan do podania – sól, pieprz – 6-8 łyżek masła – 2 łyżki bułki tartej Sprzęty: *maszynka do makaronu – opcjonalnie ciasto można rozwałkować Przygotowanie: Do miski przesiej mąkę, zrób wgłębienie i dodaj jajka oraz żółtka, uzupełniając solą. Za pomocą widelca wymieszaj jajka(...)ravioli, a gotowe odkładaj na omącony blat. Przygotowane ravioli gotuj po kilka sztuk w wrzącej osolonej wodzie przez około 4 minuty. W tym czasie na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą i sporą szczyptę soli. Smaż aż bułka nieco ściemnieje, uważając aby masło się nie przypaliło. Ravioli układaj na talerzach, polewaj przygotowanym masłem i posypuj odrobiną tartego parmezanu. SMACZNEGO! Artykuł

nietylkopasta.pl
Frytki z cukinii + film 130

cukinii można serwować jako samodzielny posiłek podany z różnymi sosami lub dodatek do drugiego dania.     składniki na 3 porcje 2 średnie cukinie 1 jajko 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego czarny pieprz sól przepis Z umytej cukinii odcinamy końce, następnie cukinię przekrawamy na pół(...)kroimy na frytki. W głębokim talerzu umieszczamy jajko, dodajemy mleko, sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie, czerwoną paprykę oraz czosnek, wszystko dokładnie roztrzepujemy widelcem. Na płaskim talerz wsypujemy bułkę tartą. Cukinię maczamy w jajku a następnie panierujemy w bułce tartej. Frytki układamy na blaszce wyłożnej papierem do pieczenia zachowując niewielkie odstępy. Tak przygotowane frytki z cukinii pieczemy w piekarniku rozgrzanym

Smakowite Dania
Soczyste kotlety mielone z indyka 152

być dość twarde. Ilość porcji: 16 Czas przygotowania: 30 minut + smażenie Składniki na soczyste kotlety mielone z indyka: 1,5 kg mielonego indyka 1 jajko 5 ząbków czosnku 1 bułka pszenna 2 łyżki mąki 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3 łyżeczki soli Dodatkowo: mleko(...)namoczenia bułeczki bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia Do odmierzania używam: łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić soczyste kotlety mielone z indyka? Do mięsa dodać jajko, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną i namoczoną w mleku lekko odciśniętą bułeczkę, mąkę i pozostałe przyprawy. Jeśli bułeczka całego mleka nie wchłonęła, to jego do mięsa nie dodawać, gdyż

Kuchcik gotuje
Panierowany kotlet drobiowy - dużo lepsza wersja 101

kotlety bite, tym razem drobiowe, proste danie w trochę innej formie. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 cebula mleko sól pieprz żurawina leśna firmy Moryń PANIERKA: olej jajko+mleko bułka tarta+mąka pszenna WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka kroimy na plastry, ubijamy. Cebulę kroimy w talarki, Całość przekładamy do miski i zalewamy mlekiem tak aby mięso było zakryte. Odstawiamy(...)całą noc do lodówki. 2. Na drugi dzień ubite filety wyciągamy z zalewy, solimy, pieprzymy. Panierujemy : bułka zmieszana z mąką pszenna - jajka z mlekiem - bułka zmieszana z mąką pszenna. Smażymy na oleju na złoty kolor z obydwóch stron. Polecam podawać z dodatkiem żurawiny

Dziś Ja gotuje
Krokiety z jajkiem i szczypiorkiem 115

krokietów Składniki: 1 szklanka mleka, 1,5 szklanki wody, 2 szklanki mąki pszennej, 10 jajek szczypta cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, pęczek szczypiorku, 2 łyżki śmietany 18%, pół cebuli, bułka tarta, sól, pieprz Przygotowanie: 8 jajek ugotować na twardo. Po ostudzeniu obrać i pokroić w drobną kostkę. Mleko, wodę, mąkę, 1 jajko, proszek do pieczenia, odrobinę soli i cukru zmiksować(...)cebulą i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i wymieszać. Na każdy naleśnik położyć część farszu jajecznego. Zwinąć w "kopertkę". Zwinięte naleśniki obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na słoty kolor. Smocze porady: Ciasto na naleśniki wykonujemy z przepisu podstawowego . https://www.bardzogrubysmok.pl/krokiety-z-jajkiem-i-szczypiorkiem/ Smażenie naleśników Składniki na pastę jajeczną ze szczypiorkiem Pasta jajeczna

Bardzo Gruby Smok
Kotlety jajeczne 92

window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety jajeczne Składniki 5-6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki bułki tartej sól pieprz olej lub masło klarowane Instrukcje Ugotowane jajka ścieramy na tarce, dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki, bułkę tartą, kukurydzę, sól, pieprz i surowe jajko. Wszystko dokładnie mieszamy(...)formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony. Smacznego. Artykuł Kotlety jajeczne pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Naleśniki z serem 100

wody szczypta soli olej do smażenia Składniki na farsz: ok.30 dkg sera twarogowego półtłustego 2-3 łyżki drobnego cukru 1 żółtko Dodatkowo: 2 łyżki masła 2-3 łyżki bułki tartej Instrukcje Mąkę, jajka i mleko dokładnie mieszamy ew. miksujemy, dodajemy sól. Pamiętajmy, żeby nie dodawać od razu całej ilości wody/mleka, ciasto musi uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Naleśniki smażymy na złoty(...)oleju. Ser rozcieramy z cukrem (wg uznania) na gładką, jednolitą masę, dodajemy żółtko (opcjonalnie), dokładnie mieszamy. Smarujemy naleśniki serem, zawijamy podobnie jak krokiety. Na patelni rozpuszczamy masło i rumienimy bułkę tartą, odstawiamy z ognia i układamy na niej naleśniki, jeden obok drugiego. Delikatnie podsmażamy na małym ogniu, aby miały piękny, złoty kolor i aby ścięło się żółtko wymieszane z serem

To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet warzywny 97

przygotowania 15 min Czas gotowania 1 godz Składniki 1 średnia cukinia, około 2 szklanek (może być dynia) 2 średnie marchewki 1 cebula 20 dag sera żółtego 1,5 szklanki bułki tartej 3-4 łyżki natki pietruszki 4 jajka 0,5 szklanki oleju rzepakowego sól pieprz Instrukcje Cukinię dokładnie myjemy i jeśli jest młoda ścieramy całą na tarce o dużych oczkach(...)pozbywamy się nasion. Marchewkę i ser ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy, aż ładnie się zrumieni. Cukinię, marchew, ser, cebulę i pietruszkę dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka, bułkę tartą, olej, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ja użyłam keksówki o wymiarach 26×11 Wstawiamy

To co lubię - gotuję i polecam
Knedle ze śliwkami 89

odrobiną powideł śliwkowych. Zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Knedle ze śliwkami Składniki 500 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 50 g mąki ziemniaczanej 250 g mąki pszennej brązowy cukier bułka tarta Instrukcje Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, gorące przeciskamy przez praskę i odstawiamy do wystygnięcia. Do ziemniaków dodajemy mąki, jajka i szybko zagniatamy ciasto, jeśli zbyt mocno się klei możemy dodać(...)jeszcze odrobinę mąki. Śliwki myjemy, pozbywamy się pestek, do każdej śliwki wsypujemy szczyptę cukru, zamykamy i obtaczamy w bułce tartej. Z ciasta formujemy wałek średnicy 5 cm i kroimy na cienkie plasterki, rozpłaszczamy i na każdym umieszczamy śliwkę, zaklejamy szczelnie ciastem i formujemy zgrabne kuleczki. Jeśli kleją się do rąk możemy dłonie oprószyć mąką. Knedle wrzucamy na gorącą, osoloną wodę

To co lubię - gotuję i polecam