SKŁADNIKI: – 2-4 plastry piersi z indyka – 1-2 jajka (niej więcej jedno jajko rozmiar M do 2-3 kotletów) – 4-5 łyżek mąki pszennej – 4-5 łyżek bułki tartej – sól, pieprz – do smażenia: olej rzepakowy, klarowane masło – do przygotowania: folia spożywcza, tłuczek do mięsa. PRZYGOTOWANIE: Z piersi indyka odkrój grubsze plastry. Przy drobiu nie ma większego znaczenia czy kroisz(...)było zbyt cienkie bo może przerywać się podczas panierowania. Tak przygotowane kotlety posól i popieprz. Do 3 głębokich talerzy dodaj: do pierwszego mąkę, do drugiego jaja, do trzeciego bułkę tartą. Jaja rozkłóć za pomocą trzepaczki lub widelca, tak aby białko i żółtko połączyły się. Na kuchence postaw patelnię i wlej tłuszcz, tak aby pokrywał całe dno. Mięso obtocz w kolejnych
nietylkopasta.plczęści, na przykład 4 i mieszać już delikatnie ręczną trzepaczką albo łopatką. Wcześniej, kiedy pracował sam robot, przygotować tortownicę wykładając samo dno papierem lub smarując je i posypując drobną bułką tartą. Do takich celów można zrobić sobie domową słodką bułkę mieląc całkowicie wysuszone końcówki ciast typu babka, drożdżówka i podobne, byle były suchego typu, bez kremów, dżemów, owoców czy czekolady(...)delikatnej i idealnej słodkiej bazy do dalszych działań, lecz może być po prostu konsumowane bez dalszych zabiegów. Możecie też upiec je w keksówce, wysmarowanej i wysypanej w całości bułką, a potem po wystudzeniu pokroić na równe kromki, które następnie lekko podpieczecie w piekarniku, trochę jak cantuccini i otrzymacie w ten sposób domowe sucharki biszkoptowe. Gotowość biszkoptu do wyjęcia
I tu będę miała takie teminut czas przygotowania Składniki: · ½ kg schabu · 1 cebula · 15 dag kapusty kiszonej · Kilka grzybów suszonych · 7 śliwek suszonych · Olej do smażenia · Bułka tarta do panierki · 2 jajka całe · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Cebule(...)grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut. 3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki. 4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso. 5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6. Roladki gotowe
Kulinarna Chwilamielonych orzechów włoskich szczypta soli do smaku ulubione zioła do posypania (bazylia, kolendra, co kto lubi) Jeśli ten sos wydaje się Wam zbyt odważny, zastąpcie go łyżką bułki tartej (najlepiej pełnoziarnistej) podsmażonej na łyżce masła. Też będzie pysznie. Ja po prostu nie lubię bułki tartej i lubię eksperymenty Ogórki obrać cienko ze skórki i przekroić wzdłuż na ćwiartki, usunąć pestki(...)ogórki na wrzątek i gotować kilka minut (ok. 8 min). W międzyczasie przygotować sos mieszając dokładnie jogurt naturalny z masłem orzechowym i mielonymi orzechami. Doprawić szczyptą soli. Jeśli wybierzecie bułkę tartą, to podsmażcie ją na patelni w czasie gotowania ogórków. Ogórki wyjąć łyżką cedzakową z wody, odsączyć i przełożyć na talerze. Podawać od razu na ciepło. Świetnie sprawdzą się jako
Dietologpieczemy około 45 minut z termoobiegiem. Drożdżowe chlebki ziemniaczane z boczkiem Zobacz inne przepisy na wytrawne drożdżowe wypieki: Chlebek pizza – pyszny i prosty do zrobienia Bułki drożdżowe z pieczarkami Pszenno-żytnie pizzerinki z pieczarkami Bułki pszenno-żytnie z serem żółtym i cebulą Swojskie bułki drożdżowe z nadzieniem Artykuł Drożdżowe chlebki ziemniaczane z boczkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneSkładniki na 5 krokietów: * 5 kawałków chleba tostowego * 5 plasterków żółtego sera * 5-6 większych pieczarek * sól i pieprz do smaku * 1 łyżka masła * olej do smażenia * 1 jajko * bułka tarta Wykonanie: Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, podsmażyć pieczarki doprawiając je do smaku solą i pieprzem. Z każdego kawałka chleba tostowego odkroić skórkę(...)cienko rozwałkować przy pomocy wałka. Na każdy kawałek chleba położyć plasterek sera i rozsmarować podsmażone pieczarki. Chleb zawinąć w rulonik. W misce rozklepać jajko, w drugiej misce wysypać bułkę tartą. Krokiety obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć krokiety na złoty kolor z obu stron
Zrób to smacznieBułki z piekarnika, nadziewane serem żółtym, kiełbasą oraz ogórkiem kiszonym. Składniki oraz sposób przygotowania: Bułki w miejscu nacięć, rozcięłam, nasmarowałam od środka i na zewnątrz mieszanką (jajko, oliwa, czosnek, sól, pieprz, oregano, natka pietruszki) w kieszonki włożyłam plasterki sera żółtego, kiełbasy i ogórka kiszonego. Ułożyłam na blasze, do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 10 min. Pyszotka! Autor przepisu: Barbara Artykuł(...)Zapiekane bułki z kiełbasą i serem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyroladki: * 4 plastry schabu bez kości * 4 plastry sera * 4 plastry szynki konserwowej * sól, pieprz do oprószenia mięsa * przyprawa do schabowych do oprószenia mięsa * 1 jajko * bułka tarta do panierowania mięsa * olej do smażenia Wykonanie: Plastry schabu rozklepać bardzo cienko za pomocą tłuczka (na mięso kładę woreczek, aby nie "rozrywać" mięsa). Każdy kotlet oprószyć z obu stron solą, pieprzem(...)przyprawą do schabowych. Na tak przygotowane mięso kłaść plasterek sera i szynki, zwijać w rulonik. W miseczce rozklepać jajko, do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdą roladkę obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki na złoty kolor z obu stron na średnio nagrzanym palniku grzewczym (w razie potrzeby roladki podpiec jeszcze chwilę w piekarniku
Zrób to smaczniepieprzu, słodkiej papryki i majeranku 1/2 płaskiej łyżeczki ziół prowansalskich większa szczypta ostrej papryki 150 ml śmietanki 30 % 2 łyżki mąki pszennej 1/2 małego pęczka koperku łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE: Bułkę namaczam w wodzie, mleku lub bulionie, tak by przykryły całkowicie bułkę. Odstawiam na kilka minut na bok. W misce łączę ze sobą mięso mielone, jajko, bardzo dokładnie odciśniętą bułkę oraz
Zasmakuj Kuchniwww.skworcu.com.pl/ A teraz przepis : 🍴6 bardzo dobrze ubitych kotletów schabowych 🍴30 dag sera tartego mozarella 🍴10 dag sera tartego żółtego np.gouda 🍴2 jajka 🍴 2 Łyżki majonezu 🍴1.5 szklanki bułki tartej 🍴1/2 szklanki maślanki 🍴Olej do smażenia 🍴1/2 łyżeczki czosnku granulowanego Skworcu 🍴 sól himalajska Skworcu 🍴pieprz mielony czarny Skworcu 🍴2 łyżki przyprawy Kuchmistrz Skworcu 🍴1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej Skworcu(...)Przygotowanie: 1. Kotlety dokładnie solimy i pieprzy z obu stron. 2. Do jednej miski wsypujemy bułkę tartą 3.Do kolejnej miski dodajemy jajko i maślankę dokładnie mieszamy,dodany przyprawy i dalej mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy 2 łyżki majonezu i mieszamy. 4. Do kolejnej miski dodajemy tarte sery. 5.Kotlety maczamy z obu stron w mieszance z jajkami
Gotowanie PatkiBŁYSKAWICZNE LECZO WARZYWNE Z KABANOSEM- przepis tutaj Pyszne i szybkie danie jednogarnkowe. Warzywne leczo z dodatkiem kabanosów to aromatyczny, pożywny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Można podać z bułką lub ryżem. Wykonanie nie zajmuje więcej niż 40-45 minut. Danie idealne do podania od razu po przygotowaniu, do zamknięcia w słoiki lub do zamrożenia w pudełku. Polecam(...)czerwona fasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki. FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ- przepis tutaj Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe. Fasolka jest przepyszna
Zrób to smacznieLECZO WARZYWNE Z KABANOSEM- przepis tutaj Pyszne i szybkie danie jednogarnkowe. Warzywne leczo z dodatkiem kabanosów to aromatyczny, pożywny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Można podać z bułką lub ryżem. Wykonanie nie zajmuje więcej niż 40-45 minut. Danie idealne do podania od razu po przygotowaniu, do zamknięcia w słoiki lub do zamrożenia w pudełku. Polecam :) KURCZAK(...)kurczaka, warzywa, czerwona fasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki. FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ- przepis tutaj Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe. Fasolka jest przepyszna i aromatyczna. Doskonale rozgrzewa w jesienne, chłodne wieczorki. Fasolkę lubiłam
Zrób to smaczniemniej farszu Składniki: główka kapusty (u mnie włoska, dość duża) 1kg pieczarek 3 czerwone cebule 4 ząbki czosnku tymianek, sól, pieprz 150g soczewicy zielonej 100ml przecieru pomidorowego 2 bułki (dowolne ziarno u mnie zwykłe bułki pszenne) łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Cebulę posiekaj – kostka lub piórka. W dużym garnku rozgrzej oliwę i dodaj cebulę. Podsmażaj a kiedy lekko zmięknie(...)kapusty tak by przykryła gołąbki. Gotuj przez 45 minut na wolnym ogniu. Ostudź. Gołąbki delikatnie przełóż do dowolnego naczynia. Do wody po gotowaniu dorzuć wcześniej podsmażoną cebulę, przecier pomidorowy, bułkę, pieprz i tymianek. Zmiksuj. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami
wysmienitymakaronu (cienki jajeczny do rosołu) 1 cebula 6 pieczarek 150 g startego sera mozzarella 3 łyżki mąki 2 jajka sól i pieprz do smaku dodatkowo olej bułka tarta jajko Przygotowanie: Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na odrobinie oleju cebulę i pieczarki. Ostudź. W misce wymieszaj: makaron, podsmażoną cebulę, pieczarki, ser, mąkę i jajka(...)Wszystko wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz kotlety w bułce tartej, zbełtanym jajku i znowu w bułce tartej. Smaż na oleju na złocisty kolor z obu stron. Smacznego! Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Niezły Młynekmakaronu (cienki jajeczny do rosołu) 1 cebula 6 pieczarek 150 g startego sera mozzarella 3 łyżki mąki 2 jajka sól i pieprz do smaku dodatkowo olej bułka tarta jajko Przygotowanie: Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na odrobinie oleju cebulę i pieczarki. Ostudź. W misce wymieszaj: makaron, podsmażoną cebulę, pieczarki, ser, mąkę i jajka(...)Wszystko wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz kotlety w bułce tartej, zbełtanym jajku i znowu w bułce tartej. Smaż na oleju na złocisty kolor z obu stron. Smacznego! Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Niezły Młynek