bułki - 33426 przepisów (strona:344/2229)

Kotlety mielone pod kołderką z pora 62

czerwonej ·        125 g sera żółtego ·        125 ml śmietany 30% ·        2 łyżki bułki tartej+ do panierki ·        Pieprz ·        Sól ·        2 łyżki przyprawy gyros   Sposób przygotowania(...)Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą gyros, wsypujemy dwie łyżki bułki tartej i wyrabiamy mięsa robimy duże kulki, rozpłaszczamy ręką na cienkie kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 2.    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojonego w krążki

Kulinarna Chwila
Kluski ziemniaczane z grzybami, kluski gdańskie 63

klusek. Ciasto : 1,5 kg ziemniaków mączystych, 350 g mąki ziemniaczanej, 1 jajko, sól, nadzienie : 30 g suszonych grzybów, 150 g boczku wędzonego, 50 g cebuli, 50 g suchej bułki, sól, pieprz świeżo zmielony, Ciasto : ziemniaki umyć, nie obierać, włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować. Ugotowane ziemniaki odcedzić, odparować. Ostudzić. Farsz : bułkę namoczyć w ciepłej wodzie. Cebulę pokroić(...)cebulę. Cebulę chwile przesmażyć z razem z boczkiem, a następnie dodać pokruszone grzyby. Smażyć chwilę razem, wlać 200 ml wody i dusić, aż grzyby będą miękkie, a płyn odparuje. Bułkę odcisnąć i rozdrobnić. Wymieszać z cebulą i grzybami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto : Ziemniaki obrać ze skórki, przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, rozbełtane jajka

królestwo garów
Pieczone krokiety z warzywami 57

przepis na krokiety pochodzi z Francji z XVII wieku, z zapisków Francoisa Massialota, szefa kuchni króla Ludwika XIV. Według jego receptury krokiety to mięso, trufle i szpik w słodkiej bułce i jajku, smażone w smalcu. Obecnie krokiety to popularne danie na całym świecie. W Portugali możemy spróbować krokietów z owocami morza, w Meksyku - z tuńczykiem lub czerwoną fasolą, w Indiach(...)ziemniakami, w Korei - z makaronem sojowym i warzywami lub kapustą kim-chi. Z kolei w Polsce najpopularniejsze są krokiety nadziewane kiszoną kapustą i pieczarkami lub mięsem obtaczane w bułce tartej. Ja tym razem trochę odeszłam od naszej polskiej klasyki i postawiłam na krokiety z warzywami. Odpuściłam też bułkę tartą i zamiast smażyć - upiekłam je. Pieczone krokiety z warzywami - przepis

Z notatnika dietetyka
Diabelskie Roladki 94

łyżki ketchupu ·        10 dag sera żółtego w plastrach ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy(...)pieprzem oraz solą. 3.    Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
KOTLECIKI Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ 60

łopatki. Przygotowuje się je bardzo szybko a także nie potrzebują dużego czasu pieczenia. Szczerze polecam :) Składniki na kotleciki z polędwiczki wieprzowej : * około 400 g polędwiczki wieprzowej * 2 jajka * bułka tarta do panierowania * sól, pieprz czarny mielony * olej do smażenia Wykonanie: Polędwiczkę wieprzową umyć, osuszyć, odkroić ewentualne błonki tłuszczyku. Polędwiczkę pokroić na około 1 cm plasterki. Każdy plasterek mięsa rozbić tłuczkiem(...)oprószyć solą i pieprzem z obu stron. W jednej misce rozbełtać jajka, w drugiej misce wysypać bułkę tartą. Na patelni rozgrzać olej.  Każdy kawałek mięsa obtoczyć w jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron

Zrób to smacznie
Burgery wołowe z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym 59

dlaczego. Tym razem z mięsem wołowym, jajkiem sadzonym, kiszony ogórek, cebulka, pomidor, ser, sałatka i do tego sos czosnkowy. Burgery wyszły rewelacyjne w smaku. Jeśli chcecie sobie zrobić domowe bułki do nich, to przepis znajdziecie tutaj ( klik ), Ja tym razem postawiłam na gotowce, ale nijak się one mają do tych zrobionych w domu. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki(...)czosnek, dodać majonez i jogurt (ja daję po dwie łyżki jednego i drugiego, doprawiam i jak sos jest za ostry to dodaję jeszcze). Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 4. Bułki przekroić na pół. Na spód każdej dajemy troszkę sosu, liść sałaty, kotleta, plasterek sera, jajko sadzone, sos, cebulę, pomidora, plasterek sera, sos, sałatę i drugą połówkę bułki. Całość spinamy długą

kruche babeczki
Bagietki czosnkowe z szynką 72

chrupiące pieczywo, bagietki czosnkowe z szynką wydały mi się świetnym pomysłem. Jeśli szukasz pomysłu na zapiekanki. Albo zastanawiasz się  jak zrobić zapiekanki z piekarnika? Jaki zrobić zapiekanki z bułek? Z czym podać bagietki czosnkowe?  Zapraszam na przepis! 🙂 Bagietki czosnkowe z szynką przepis bagietki czosnkowe 2 sztuki szynka kilka plasterków mleko 2 łyżki Bagietki czosnkowe z szynką jak zrobić(...)tego przepisu użyłam bułek przygotowanych do zapiekania.  Piekarnik ustaw na 180 stopni, niech się nagrzewa. Szynkę lub inną wędlinę pokrój na kawałki szerokością zbliżone do szerokości bagietki.  Bagietki czosnkowe ułóż na blasze wyłożonej papierem. Każde nacięcie w bułkach poluzuj  nożem, aby zrobić miejsce dla szynki. Tak postępuj z każdym nacięciem w bagietce czosnkowej. Bagietki posmaruj mlekiem, dzięki

Dieta moja pasja
Grecki Hamburger czyli Bifteki-Μπιφτέκι 63

tylko kotlet mielony, ale dodatek, ziół, fety to coś więcej niż tylko zwykły Hamburger. Musisz wiedzieć, że Grecki Hamburger w przeciwieństwie do amerykańskiego odpowiednika, nie jest podawany w bułce, ale najczęściej z Greckimi ziemniakami lub ryżem.  Na zakończenie mojej krótkiej wypowiedzi życzę Ci smacznego.  Ale to nie koniec atrakcji, zapraszam na sam dół mojego wpisu 😊, bo jest(...)minut 🇬🇷 – Grecja Oczywiście potrzebujemy kilku składników 450 g mielonej wołowiny 10% tłuszczu 1 czerwona cebula pokrojona drobno 2 ząbki czosnku drobno pokrojonego Bułka tarta Świeża pietruszka 1 łyżka suszonego oregano Świeża mięta 1-2 jajka Sól Pieprz świeżo zmielony 1 łyżeczka octu winnego Ser feta Skórka z cytryny Oliwa z oliwek najwyższej jakości z Domu Oliwnego Kilka ziemniaków pokrojonych

RafalCook
Bułki z mlekiem w proszku 76

więcej wypróbowanych przepisów, tym większa wiedza oraz nabyte umiejętności, no i przede wszystkim brak konieczności wychodzenia do piekarni. Również i teraz chętnie uruchamiam domową piekarnię i wypiekam te różne bułki, bułeczki czy bagietki. Dodatkowo pochwały ze strony mojego dziecka, jeszcze bardziej napędzają mnie do działania. Tym razem postanowiłam przetestować przepis na bułki z mlekiem w proszku znaleziony tutaj. Jest

Smaki Na Talerzu
Kotlety mielone zapiekane à la pizza 90

ciepła przekąska na imprezie. Składniki na kotlety mielone zapiekane à la pizza (wyszło mi 7 sztuk): 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, wołowe lub w wersji fit z indyka) czerstwa bułka pszenna pół szklanki wody jajko 120 g sera żółtego 200 g pieczarek papryka czerwona średniej wielkości cebula mała puszka kukurydzy sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra, zioła prowansalskie   Przygotowanie(...)Bułkę rwiemy na kawałki i zalewamy wodą. Po 10 minutach rozdrabniamy ją widelcem lub mielimy w blenderze. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę, jajko i przyprawy. Całość wyrabiamy ręką przez kilka minut na jednolitą masę. Ser żółty ścieramy na tarce. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy, przekrawamy na pół i kroimy w plastry

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety z jajek 311

Zapraszamy na przepis i polecamy !   Jak zrobić kotlety z jajek? Składniki: jajka gotowane na twardo: 10 szt. jajka surowe: 2 szt. żółty ser: 50 g szczypiorek: 1/2 pęczka bułka tarta sól i pieprz do smaku olej do smażenia Jak się robi kotlety z jajek? Przepis Ugotowane jajka obierz i zostaw, aby ostygły. 5 jajek zetrzyj na tarce na drobne(...)równomiernie się rozłożyły. Do masy jajecznej dodaj starty ser i posiekany szczypiorek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dokładnie wymieszaj. Do doprawionej masy dodaj surowe jajka, dwie łyżki bułki tartej i wyrób na jednolitą masę. Formuj niewielkie kotlety, każdy obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym płytkim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Zachęcamy do sprawdzenia innych

Kuchnia Na Wypasie
Halibut na warzywnym curry 75

łyżek oleju sezamowego     Ryba:   500 g halibuta 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka miodu 10 łyżek mąki kukurydzianej 2 jajka 7 łyżek bułki tartej 2 łyżki białego sezamu 2 łyżki czarnego sezamu Olej sezamowy do smażenia       Przygotowanie:     Fasolkę oczyszczamy, kroimy na małe kawałki. Cebule kroimy w piórka. Podobnie(...)dodatkiem curry, podlewamy odrobiną bulionu i mleka kokosowego. Dusimy na dużym ogniu do miękkości warzyw.   Sos sojowy, ostrygowy i miód łączymy, wkładamy kawałki halibuta. Zostawiamy na godzinę.   Bułkę tartą mieszamy z sezamem białym i czarnym.   Kawałki ryby obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku oraz w bułce z sezamem. Smażymy na rumiano na oleju sezamowym.   Rybę podajemy

R'n'G Kitchen
Sznycle 78

minut/y Czas gotowania/pieczenia: 20 minut/y Czas całkowity: 30 minut/y Porcje: 4 sznycle Składniki: ok 450g mięsa mielonego, 1 jajko, pół kajzerki, 1 mała cebula, sos sojowy, sól, pieprz, bułka tarta. Przygotowanie: Kajzerkę namoczyć i odsączyć. Cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki (bez bułki tartej) dobrze wymieszać. Uformować kulki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć po 10 minut z każdej strony. https://www.bardzogrubysmok.pl

Bardzo Gruby Smok
Cebulowe roladki 95

cebule ·        15 dag pieczarek ·        8 łyżeczek musztardy sarepskiej ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól(...)rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładam na musztardę i mięso zwijam w roladki. 4.    Panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej, obsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju. 5.    Roladki gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Roladki z tortilli panierowane 129

tortilli panierowane Składniki tortilla (20 cm) : 5 szt. dobrej jakości parówki: 5 szt. pieczarki: 5 – 6 szt. cebula: 1 szt. ser żółty: 100 g jajka: 2 szt. bułka tarta olej do smażenia łyżeczka masła Roladki z tortilli panierowane Przepis Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, cebulę w piórka i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Na tortilli blisko krawędzi nakładamy nieco(...)pieczarek z cebulą, następnie posypujemy startym serem i kładziemy parówkę. Placek zwijamy ciasno w roladkę. Końce zawijamy do środka roladki. W odpowiedniej wielkości talerzu roztrzepujemy jajka. Na drugi wsypujemy bułkę. Następnie każdą roladkę panierujemy w jajku i bułce i smażymy na oleju na małej mocy palnika z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy, a następnie podajemy na ciepło. Roladki

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania