bułki - 33426 przepisów (strona:339/2229)

Klasyczne kotlety schabowe 56

Klasyczne kotlety schabowe.  Pyszne kotlety schabowe panierowane.      Przepis na klasyczne, pyszne i soczyste kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe doprawione solą, mielonym czosnkiem i czarnym pieprzem.  Kotlety schabowe. Tradycyjne kotlety schabowe - składniki: 4 kotlety schabowe pieprz, sól, mielony czosnek smalec do smażenia panierka do schabowych: mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili(...)jajko + 2 łyżki mleka bułka tarta lub panierka Panko Jak zrobić kotlety schabowe - przepis: Krok 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem. Krok 2. Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Miłego gotowania! Kotlety schabowe. kotlety schabowe

Moja Książka Kucharska
ROLADKI Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ Z SEREM, CEBULĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM 61

plastrów polędwicy wieprzowej * 3 ogórki konserwowe * pół cebuli * 5-6 plasterków żółtego sera * sól * papryka mielona ostra * przyprawa do wieprzowiny * 3-4 łyżki mąki pszennej * 2 jajka * bułka tarta * olej do smażenia Wykonanie: Plastry polędwicy wieprzowej bardzo cienko rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Z obu stron oprószyć mięso solą, papryką ostrą i przyprawą do wieprzowiny. Cebulę obrać(...)konserwowe przekroić wzdłuż na pół. Na każdym plastrze mięsa położyć plasterek sera, kilka kawałków cebuli i połówkę ogórka konserwowego. Zawinąć w roladki. Do jednego talerza wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą a w trzecim talerzu rozklepać jajka. Roladki obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki z każdej strony na średnio nagrzanym palniku grzewczym

Zrób to smacznie
Zapiekanka Hamburgerowa 62

składniki tradycyjnego hamburgera. Do jej przygotowania potrzebujemy mięsa wołowego lub wieprzowego, w obu wariantach zapiekanka smakuje świetnie. Dodatkowo dodałam do niej uduszoną cebulkę, ogórki kiszone, obowiązkowo żółty ser oraz bułki do hamburgerów. Wszystkie te składniki z pewnością zakupicie w każdym sklepie. Poniżej zaprezentuje Wam przepis na pyszną zapiekankę hamburgerową, którą wymyśliłam sama. Postanowiłam umieścić w naczyniu żaroodpornym wszystkie te składniki(...)Zapiekanka hamburgerowa jest przepyszna. PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ HAMBURGEROWĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 400 g mięsa mielonego wołowina/wieprzowina 1 cebula czerwona 5 ogórków kiszonych 200 g sera żółtego 2 bułki na hamburgery pszenne lub pełnoziarniste 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu sól pieprz Wykonanie Cebulę czerwoną obieramy, a następnie kroimy w kosteczkę. Kolejno należy ją zeszklić na odrobinie masła

Przepiski.pl
Bułeczki ze szpinakiem i fetą 53

szpinakiem i serem feta to prosta i smaczna przekąska, która idealnie nada się na imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Do przygotowania tej przekąski zostały wykorzystane bułki do hot dogów, więc danie jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga wiele pracy. Przekąska mimo niewielu składników jest pożywna i sycąca. Jeśli lubisz połączenie szpinaku z serem feta(...)przepis jest dla Ciebie! PRZEPIS NA BUŁECZKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ Składniki 4 bułki na hot-dogi z dziurką 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 80 g sera feta 1 mała cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła szczypta chili sól, pieprz Przygotowanie 1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła. Następnie dodajemy szpinak i całość dusimy do całkowitego

Alle Dobre!
Zupa ze szparagami – kuchnia galicyjska 73

najważniejszego z użytych składników. Wydawano ją do stołu w ogrzanej wcześniej wazie i niemal zawsze podawano z grzankami. Na grzanki było kilka sposobów. Jednym z nich było pokrojenie podsuszonej bułki na kromki, posmarowanie jej masłem, pokrojenie na drobniejsze kawałki i podsmażenie ich na suchej patelni. Zupa szparagowa z takimi grzankami smakuje wybornie, dlatego zapraszam do wypróbowania przepisu. Zaznaczam(...)zadbać sama. Zupa ze szparagami – kuchnia galicyjska Składniki: 8 łodyg szparagów 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 litr rosołu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki grzanki z 1 bułki z masłem W łodygach szparagów odłamujemy twarde końce i pozostałość kroimy w talarki. Główki szparagów zostawiamy całe. Pokrojone szparagi razem z główkami wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy kilka

Trzeci talerz
Kotlety ziemniaczane z serem 66

kotlety: ziemniaki: 0,5 kg mąka pszenna: 0,5 szklanki jajka: 1 szt. sól: 1/3 łyżeczki pieprz: 1/3 łyżeczki ser żółty starty: 1 szklanka olej do smażenia Panierka: bułka tarta jajko: 1 szt. szczypta soli Kotlety ziemniaczane z serem Przygotowanie: Jak zrobić kotlety z ziemniaków? Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub dobrze(...)blacie lub desce. Ser ścieramy na tarce. Na środek każdego placuszka nakładamy porcję sera, którą dobrze przykrywamy ciastem. Formujemy ładne, płaskie kotlety. Każdy kotlet panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na średniej mocy palnika z obu stron na złoty kolor. Warto wspomnieć o tym, aby nie trzymać kotletów w jajku zbyt długo, ponieważ doprowadzi to do ich zbytniego

Kuchnia Na Wypasie
Roladki schabowe ze szpinakiem 78

oczyszczonych liści szpinaku, 1 łyżka masła do szpinaku, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa świeżo mielona, pieprz świeżo mielony, sól, 100 g wiórków mozzarelli, 2 jajka, mąka do oprószenia mięsa, bułka tarta, masło klarowane do smażenia, Liście szpinaku umyć, osuszyć. Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać rozgnieciony czosnek i startą gałkę muszkatołową a następnie wrzucić szpinak. Oprószyć solą. Chwilę dusić mieszając(...)Odstawić do ostudzenia. Kotlety roztłuc, oprószyć solą i pieprzem.  Na kotlecie ułożyć trochę szpinaku, posypać go mozzarellą. Zwinąć roladkę. Jajka rozmącić w głębokim talerzu.  Bułkę tartą wysypać na duży talerz.  Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.  Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć roladki na mniej więcej ½ godziny.  Smażyć na klarowanym

królestwo garów
Black - dog (żymła z krupniokiem) i Sokole Góry 119

piknik, dlatego takowy koniecznie zaplanujcie. Jak piknik to jedzenie. Ja wybrałem coś, co na Śląsku jest nazywane żymłą z krupniokiem, a w popkulturze black dogiem. Baza tegoż to podłużna bułka z kaszanką. kaszanka może być w całości, wtedy jest bardziej dog , ale można ją wyjąć z flaka. Składniki: - kaszanka - możecie kupić, a możecie zrobić, ja nawet kiedyś, w ramach challengu(...)robiłem tutaj.  - cebula - podłużna bułka - ogórek kiszony - musztarda Wykonanie: Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy. Kaszankę też podsmażamy. Bułkę kroimy wzdłuż i smarujemy musztardą. Wkładamy cebulę, kaszankę i przekrojonego wzdłuż ogórka kiszonego

Kryzysowa Książka Kucharska
Oblaty z kurczakiem 69

łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        2 łyżki mąki pszennej ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        ½ szk. mleka ·        Sól(...)mięsną dokładnie mieszamy. 2.    Każdy wafel moczymy w mleku i na środku układamy po dwie łyżki mięsa. 3.    Zwijamy w roladki i panierujemy najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 4.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 5.    Roladki gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Tradycyjne dania kuchni polskiej – są po prostu pyszne! 81

polskich stołach. A już zwłaszcza w niedzielę. Składniki: 4 kotlety schabowe 1 kg młodych ziemniaków 2 sztuki ogórka gruntowego lub szklarniowego 1 jajko śmietana 18% / jogurt naturalny koperek bułka tarta mąka sól i pieprz do smaku Roztłucz kotlety schabowe, odwracając je z każdej strony. Najlepsza grubość kotletów do smażenia to ok. 4-5 mm. Posyp mięso pieprzem i solą. Ugotuj(...)osobno ziemniaki. Roztrzep jajko widelcem w głębokim talerzu. Przesyp mąkę i bułkę tartą do osobnych naczyń. Obtocz kotlety w mące, później w jajku, a na końcu w bułce tartej. Pamiętaj, by odsypać nadmiar panierki. Układaj kotlety na rozgrzanej uprzednio patelni. Smaż do momentu, aż panierka zrobi się złocista. Obierz ogórki ze skórki, a następnie pokrój je w cieniutkie okrągłe plastry

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Big Mac 71

Fantastyczna sałatka, która z pewnością stanie się hitem każdej imprezy. Składniki 4 bułki od burgera 0,5 kg mielonego mięsa wołowego 4 korniszony pół cebuli 200 g sera żółtego pół sałaty lodowej sól pieprz papryka słodka przyprawa do mięsa Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 3 łyżki ketchupu 3 łyżki kwaśniej śmietany Przygotowanie Usmaż 0,5 kg mielonego mięsa(...)wołowego, na koniec smażenia dodaj sól, pieprz, paprykę słodką, przyprawę do mięsa. Przekrój 4 bułki od burgera na pół. Ze spodów pokrój grzanki, wierzchy pokrój na 4 i tez usmaż grzanki. Pokrój 4 korniszony w kostkę, zetrzyj 200g sera żółtego na tarce, pokrój pół sałaty lodowej. Składniki na sos wymieszaj ze sobą. Sałatkę ułóż warstwowo: małe grzanki większa cześć sałaty

Wasze Przepisy
Kurczak po polsku i kiszka wątrobiana. Obiad faszerowany miłością. 73

późno niż wcale.  Składniki: kurczak o wadze ok 1,5 kg 1-2 łyżki masła sól, pieprz majeranek Nadzienie: 6 wątróbek drobiowych 2-4 jajka 6-8 łyżek bułki tartej łyżka masła 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Umytego kurczaka nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Najlepiej kilka godzin przed planowanym pieczeniem by miał czas przejść przyprawami(...)nadzienie. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z masłem. Dodajemy do posiekanej drobniutko surowej wątróbki drobiowej. Dodajemy natkę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku. Zagęszczamy bułką tartą. Nadzienie powinno mieć luźną konsystencję. Bułka tarta je zespala. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek.  Pozostaje najtrudniejsze i najbardziej  żmudne (oprócz pokrojenia wątróbek) zadanie

Kuchnia po mojemu
Roladki schabowe z kapustą 89

papryka czerwona ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy . Doprawiamy pieprzem(...)pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa solimy i 10 minut dusimy. 4.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 5.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 6.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Roladki Napoleonki 73

ząbek czosnku ·        10 dag sera żółtego ·        2 łyżki majonezu ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania(...)Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila