bułki - 33426 przepisów (strona:339/2229)

Kotlety z bobu i ziemniaków – kuchnia podkarpacka 57

Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Kotlety z bobu i ziemniaków – kuchnia podkarpacka Składniki na 14 niewielkich kotlecików: 500 g bobu 500 g ziemniaków 1 średnia cebula, 2 jajka 1 łyżka bułki tartej + do panierowania 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu Bób gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu mielimy. Jeśli jest dojrzały i duży(...)Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Również mielimy je w maszynce. Cebulę siekamy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Łączymy ze sobą bób, ziemniaki, cebulkę, jajka, łyżkę bułki tartej i mąkę ziemniaczaną. Masę doprawiamy solą i pieprzem. Masa na kotleciki jest dość wolna, dlatego często zwilżamy ręce wodą i formujemy niewielkie kotleciki o średnicy około 5 cm. Obtaczamy

Trzeci talerz
Kotlety de volaille z masłem ziołowym 77

Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku kotlety de volaille. Filet z piersi kurczaka nadziewany masełkiem czosnkowo – ziołowym, panierowany w bułce tartej i usmażony na złocisto na głębokim tłuszczu. Przepis na de volaille jest kilku etapowy, może się wydawać skomplikowany, jednak warto przyrządzić je na wykwintny niedzielny obiad od święta. Kotlety te najpyszniej smakują w połączeniu z gotowanymi ziemniaczkami(...)push({}); Składniki: DE VOLAILLE 2 większe, pojedyncze filety z piersi kurczaka sól, pieprz i mielona słodka papryka mąka pszenna 1 roztrzepane jajko + 1 łyżka mleka + 1 łyżeczka vegety miałka bułka tarta olej rzepakowy do głębokiego smażenia MASŁO ZIOŁOWE 100 g miękkiego masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól

ProstePesto.pl
Roladki z cukinią 121

żółtego ·        10 dag szynki z indyka w plastrach ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania(...)dużych oczkach żółtym serem. 5.    Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego. 6.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8.    Roladki gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Ciastka z chleba 63

wciąż jeszcze z udziałem naszej reprezentacji, mistrzostwa Europy w piłce nożnej 😉⚽ lub ulubiony serial. Dziś mecz z Hiszpanią, jaki wyniki obstawiwcie ❓ Kolejny szalony pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba lub bułki 😉. Ze szklanką ciepłego mleka to po prostu coś fantastycznego. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  🍘 – 12 sztuk ⏰ – 45-60 minut 🇵🇱 – Polska(...)Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem 🐴 – Suchy Chleb dla… Oczywiście potrzebujemy kilku składników Czerstwy chleb lub bułka -180 gram zmielone na drobne kawałeczki wręcz proszek Jajka – 2 sztuki Masło niesolone ❗❗❗ miękkie – 60 gram Odżywka białkowa czekoladowa lub cukier – 50 gram Gorzka czekolada – 100 gram połamana na małe kawałki Pistacje – 50 gram prażone

RafalCook
Roladki z pieczarkami i mozzarellą 79

kulka mozzarelli ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób(...)pieprzem oraz solą. 3.    Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Klasyczne kotlety schabowe 52

Klasyczne kotlety schabowe.  Pyszne kotlety schabowe panierowane.      Przepis na klasyczne, pyszne i soczyste kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe doprawione solą, mielonym czosnkiem i czarnym pieprzem.  Kotlety schabowe. Tradycyjne kotlety schabowe - składniki: 4 kotlety schabowe pieprz, sól, mielony czosnek smalec do smażenia panierka do schabowych: mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili(...)jajko + 2 łyżki mleka bułka tarta lub panierka Panko Jak zrobić kotlety schabowe - przepis: Krok 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem. Krok 2. Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Miłego gotowania! Kotlety schabowe. kotlety schabowe

Moja Książka Kucharska
ROLADKI Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ Z SEREM, CEBULĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM 58

plastrów polędwicy wieprzowej * 3 ogórki konserwowe * pół cebuli * 5-6 plasterków żółtego sera * sól * papryka mielona ostra * przyprawa do wieprzowiny * 3-4 łyżki mąki pszennej * 2 jajka * bułka tarta * olej do smażenia Wykonanie: Plastry polędwicy wieprzowej bardzo cienko rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Z obu stron oprószyć mięso solą, papryką ostrą i przyprawą do wieprzowiny. Cebulę obrać(...)konserwowe przekroić wzdłuż na pół. Na każdym plastrze mięsa położyć plasterek sera, kilka kawałków cebuli i połówkę ogórka konserwowego. Zawinąć w roladki. Do jednego talerza wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą a w trzecim talerzu rozklepać jajka. Roladki obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki z każdej strony na średnio nagrzanym palniku grzewczym

Zrób to smacznie
Zapiekanka Hamburgerowa 58

składniki tradycyjnego hamburgera. Do jej przygotowania potrzebujemy mięsa wołowego lub wieprzowego, w obu wariantach zapiekanka smakuje świetnie. Dodatkowo dodałam do niej uduszoną cebulkę, ogórki kiszone, obowiązkowo żółty ser oraz bułki do hamburgerów. Wszystkie te składniki z pewnością zakupicie w każdym sklepie. Poniżej zaprezentuje Wam przepis na pyszną zapiekankę hamburgerową, którą wymyśliłam sama. Postanowiłam umieścić w naczyniu żaroodpornym wszystkie te składniki(...)Zapiekanka hamburgerowa jest przepyszna. PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ HAMBURGEROWĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 400 g mięsa mielonego wołowina/wieprzowina 1 cebula czerwona 5 ogórków kiszonych 200 g sera żółtego 2 bułki na hamburgery pszenne lub pełnoziarniste 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu sól pieprz Wykonanie Cebulę czerwoną obieramy, a następnie kroimy w kosteczkę. Kolejno należy ją zeszklić na odrobinie masła

Przepiski.pl
Bułeczki ze szpinakiem i fetą 52

szpinakiem i serem feta to prosta i smaczna przekąska, która idealnie nada się na imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Do przygotowania tej przekąski zostały wykorzystane bułki do hot dogów, więc danie jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga wiele pracy. Przekąska mimo niewielu składników jest pożywna i sycąca. Jeśli lubisz połączenie szpinaku z serem feta(...)przepis jest dla Ciebie! PRZEPIS NA BUŁECZKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ Składniki 4 bułki na hot-dogi z dziurką 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 80 g sera feta 1 mała cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła szczypta chili sól, pieprz Przygotowanie 1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła. Następnie dodajemy szpinak i całość dusimy do całkowitego

Alle Dobre!
Zupa ze szparagami – kuchnia galicyjska 70

najważniejszego z użytych składników. Wydawano ją do stołu w ogrzanej wcześniej wazie i niemal zawsze podawano z grzankami. Na grzanki było kilka sposobów. Jednym z nich było pokrojenie podsuszonej bułki na kromki, posmarowanie jej masłem, pokrojenie na drobniejsze kawałki i podsmażenie ich na suchej patelni. Zupa szparagowa z takimi grzankami smakuje wybornie, dlatego zapraszam do wypróbowania przepisu. Zaznaczam(...)zadbać sama. Zupa ze szparagami – kuchnia galicyjska Składniki: 8 łodyg szparagów 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 litr rosołu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki grzanki z 1 bułki z masłem W łodygach szparagów odłamujemy twarde końce i pozostałość kroimy w talarki. Główki szparagów zostawiamy całe. Pokrojone szparagi razem z główkami wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy kilka

Trzeci talerz
Kotlety ziemniaczane z serem 64

kotlety: ziemniaki: 0,5 kg mąka pszenna: 0,5 szklanki jajka: 1 szt. sól: 1/3 łyżeczki pieprz: 1/3 łyżeczki ser żółty starty: 1 szklanka olej do smażenia Panierka: bułka tarta jajko: 1 szt. szczypta soli Kotlety ziemniaczane z serem Przygotowanie: Jak zrobić kotlety z ziemniaków? Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub dobrze(...)blacie lub desce. Ser ścieramy na tarce. Na środek każdego placuszka nakładamy porcję sera, którą dobrze przykrywamy ciastem. Formujemy ładne, płaskie kotlety. Każdy kotlet panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na średniej mocy palnika z obu stron na złoty kolor. Warto wspomnieć o tym, aby nie trzymać kotletów w jajku zbyt długo, ponieważ doprowadzi to do ich zbytniego

Kuchnia Na Wypasie
Roladki schabowe ze szpinakiem 74

oczyszczonych liści szpinaku, 1 łyżka masła do szpinaku, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa świeżo mielona, pieprz świeżo mielony, sól, 100 g wiórków mozzarelli, 2 jajka, mąka do oprószenia mięsa, bułka tarta, masło klarowane do smażenia, Liście szpinaku umyć, osuszyć. Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać rozgnieciony czosnek i startą gałkę muszkatołową a następnie wrzucić szpinak. Oprószyć solą. Chwilę dusić mieszając(...)Odstawić do ostudzenia. Kotlety roztłuc, oprószyć solą i pieprzem.  Na kotlecie ułożyć trochę szpinaku, posypać go mozzarellą. Zwinąć roladkę. Jajka rozmącić w głębokim talerzu.  Bułkę tartą wysypać na duży talerz.  Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.  Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć roladki na mniej więcej ½ godziny.  Smażyć na klarowanym

królestwo garów
Black - dog (żymła z krupniokiem) i Sokole Góry 114

piknik, dlatego takowy koniecznie zaplanujcie. Jak piknik to jedzenie. Ja wybrałem coś, co na Śląsku jest nazywane żymłą z krupniokiem, a w popkulturze black dogiem. Baza tegoż to podłużna bułka z kaszanką. kaszanka może być w całości, wtedy jest bardziej dog , ale można ją wyjąć z flaka. Składniki: - kaszanka - możecie kupić, a możecie zrobić, ja nawet kiedyś, w ramach challengu(...)robiłem tutaj.  - cebula - podłużna bułka - ogórek kiszony - musztarda Wykonanie: Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy. Kaszankę też podsmażamy. Bułkę kroimy wzdłuż i smarujemy musztardą. Wkładamy cebulę, kaszankę i przekrojonego wzdłuż ogórka kiszonego

Kryzysowa Książka Kucharska
Oblaty z kurczakiem 65

łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        2 łyżki mąki pszennej ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        ½ szk. mleka ·        Sól(...)mięsną dokładnie mieszamy. 2.    Każdy wafel moczymy w mleku i na środku układamy po dwie łyżki mięsa. 3.    Zwijamy w roladki i panierujemy najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 4.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 5.    Roladki gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania