bułki - 33426 przepisów (strona:339/2229)

Nadziewana zapiekanka z serem i szynką 68

zapieczenie jej na gorąco. W ten oto sposób powstało coś coś de luxe, dla odmiany od tradycyjnej kanapki z szynką. Do poniższego przepisu możesz użyć zwykłej, suchej bagietki lub bułki paryskiej, w przypadku tego pieczywa dobrze jest posmarować przecięte wnętrza miękkim masłem. Bardzo smacznie sprawdzi się masełko pietruszkowe, czosnkowe lub gotowa już Osełeczka Górska ze szczypiorkiem firmy Sobik. Zamiast suchej(...)osoby Autor: Paweł Clad Danie: Śniadanie Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie 10 min. Pieczenie 10 min. Kalorie 320 kcal Efektowne śniadanie w kilka chwil. Zapiekanka z bułki paryskiej lub bagietki nadziewana plastrami szynki i sera na gorąco z piekarnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 zwykła bagietka, bułka paryska lub bagietka z masłem ziołowym (np. z Lidla) plasterki

ProstePesto.pl
Hot dog Krzysia 89

bułka paluch 2 szt · ogórek kiszony 3-4 szt · cebula dymka · majonez · musztarda · keczup · parówki cienkie 2 szt  Bułki przekroić na pół i razem z parówką podgrzać , następnie wyjąć, bułki posmarować majonezem, ułożyć plasterki ogórka, cebuli, dodać parówkę, ogórek pokroić w kostkę i posypać po wierzchu razem ze szczypiorkiem, polac majonezem,, musztarda i keczupem

przepisy- Milki
Nuggetsy z kurczaka 91

kurczaka 2 łyżki oleju rzepakowego sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, opcjonalnie ostra papryka 1 jajko 80 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 55 ml mleka 5 łyżek bułki tartej 100 g płatków kukurydzianych 1 l oleju rzepakowego do smażenia WYKONANIE Mięso z piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na niewielkie kawałki (u mnie paski). Mięso przełożyć(...)całą noc). W misce rozbełtać jajko, dodać mąkę, mleko i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Do kolejnej miski wsypać płatki kukurydziane, dobrze je pognieść dłońmi, dodać tartą bułkę i wymieszać. Mięso wyciągnąć wcześniej z lodówki, tak aby miało temperaturę pokojową. Olej rozgrzać w głębokiej patelni (kawałki kurczaka powinny w całości być zanurzone w oleju). Mięso przełożyć do przygotowanego wcześniej

Passions hobbies life
Kotlety z bobu i ziemniaków – kuchnia podkarpacka 56

Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Kotlety z bobu i ziemniaków – kuchnia podkarpacka Składniki na 14 niewielkich kotlecików: 500 g bobu 500 g ziemniaków 1 średnia cebula, 2 jajka 1 łyżka bułki tartej + do panierowania 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu Bób gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu mielimy. Jeśli jest dojrzały i duży(...)Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Również mielimy je w maszynce. Cebulę siekamy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Łączymy ze sobą bób, ziemniaki, cebulkę, jajka, łyżkę bułki tartej i mąkę ziemniaczaną. Masę doprawiamy solą i pieprzem. Masa na kotleciki jest dość wolna, dlatego często zwilżamy ręce wodą i formujemy niewielkie kotleciki o średnicy około 5 cm. Obtaczamy

Trzeci talerz
Kotlety de volaille z masłem ziołowym 72

Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku kotlety de volaille. Filet z piersi kurczaka nadziewany masełkiem czosnkowo – ziołowym, panierowany w bułce tartej i usmażony na złocisto na głębokim tłuszczu. Przepis na de volaille jest kilku etapowy, może się wydawać skomplikowany, jednak warto przyrządzić je na wykwintny niedzielny obiad od święta. Kotlety te najpyszniej smakują w połączeniu z gotowanymi ziemniaczkami(...)push({}); Składniki: DE VOLAILLE 2 większe, pojedyncze filety z piersi kurczaka sól, pieprz i mielona słodka papryka mąka pszenna 1 roztrzepane jajko + 1 łyżka mleka + 1 łyżeczka vegety miałka bułka tarta olej rzepakowy do głębokiego smażenia MASŁO ZIOŁOWE 100 g miękkiego masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól

ProstePesto.pl
Roladki z cukinią 118

żółtego ·        10 dag szynki z indyka w plastrach ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania(...)dużych oczkach żółtym serem. 5.    Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego. 6.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8.    Roladki gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Ciastka z chleba 60

wciąż jeszcze z udziałem naszej reprezentacji, mistrzostwa Europy w piłce nożnej 😉⚽ lub ulubiony serial. Dziś mecz z Hiszpanią, jaki wyniki obstawiwcie ❓ Kolejny szalony pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba lub bułki 😉. Ze szklanką ciepłego mleka to po prostu coś fantastycznego. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  🍘 – 12 sztuk ⏰ – 45-60 minut 🇵🇱 – Polska(...)Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem 🐴 – Suchy Chleb dla… Oczywiście potrzebujemy kilku składników Czerstwy chleb lub bułka -180 gram zmielone na drobne kawałeczki wręcz proszek Jajka – 2 sztuki Masło niesolone ❗❗❗ miękkie – 60 gram Odżywka białkowa czekoladowa lub cukier – 50 gram Gorzka czekolada – 100 gram połamana na małe kawałki Pistacje – 50 gram prażone

RafalCook
Roladki z pieczarkami i mozzarellą 75

kulka mozzarelli ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób(...)pieprzem oraz solą. 3.    Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Klasyczne kotlety schabowe 52

Klasyczne kotlety schabowe.  Pyszne kotlety schabowe panierowane.      Przepis na klasyczne, pyszne i soczyste kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe doprawione solą, mielonym czosnkiem i czarnym pieprzem.  Kotlety schabowe. Tradycyjne kotlety schabowe - składniki: 4 kotlety schabowe pieprz, sól, mielony czosnek smalec do smażenia panierka do schabowych: mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili(...)jajko + 2 łyżki mleka bułka tarta lub panierka Panko Jak zrobić kotlety schabowe - przepis: Krok 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem. Krok 2. Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Miłego gotowania! Kotlety schabowe. kotlety schabowe

Moja Książka Kucharska
ROLADKI Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ Z SEREM, CEBULĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM 55

plastrów polędwicy wieprzowej * 3 ogórki konserwowe * pół cebuli * 5-6 plasterków żółtego sera * sól * papryka mielona ostra * przyprawa do wieprzowiny * 3-4 łyżki mąki pszennej * 2 jajka * bułka tarta * olej do smażenia Wykonanie: Plastry polędwicy wieprzowej bardzo cienko rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Z obu stron oprószyć mięso solą, papryką ostrą i przyprawą do wieprzowiny. Cebulę obrać(...)konserwowe przekroić wzdłuż na pół. Na każdym plastrze mięsa położyć plasterek sera, kilka kawałków cebuli i połówkę ogórka konserwowego. Zawinąć w roladki. Do jednego talerza wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą a w trzecim talerzu rozklepać jajka. Roladki obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki z każdej strony na średnio nagrzanym palniku grzewczym

Zrób to smacznie
Zapiekanka Hamburgerowa 55

składniki tradycyjnego hamburgera. Do jej przygotowania potrzebujemy mięsa wołowego lub wieprzowego, w obu wariantach zapiekanka smakuje świetnie. Dodatkowo dodałam do niej uduszoną cebulkę, ogórki kiszone, obowiązkowo żółty ser oraz bułki do hamburgerów. Wszystkie te składniki z pewnością zakupicie w każdym sklepie. Poniżej zaprezentuje Wam przepis na pyszną zapiekankę hamburgerową, którą wymyśliłam sama. Postanowiłam umieścić w naczyniu żaroodpornym wszystkie te składniki(...)Zapiekanka hamburgerowa jest przepyszna. PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ HAMBURGEROWĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 400 g mięsa mielonego wołowina/wieprzowina 1 cebula czerwona 5 ogórków kiszonych 200 g sera żółtego 2 bułki na hamburgery pszenne lub pełnoziarniste 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu sól pieprz Wykonanie Cebulę czerwoną obieramy, a następnie kroimy w kosteczkę. Kolejno należy ją zeszklić na odrobinie masła

Przepiski.pl
Bułeczki ze szpinakiem i fetą 50

szpinakiem i serem feta to prosta i smaczna przekąska, która idealnie nada się na imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Do przygotowania tej przekąski zostały wykorzystane bułki do hot dogów, więc danie jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga wiele pracy. Przekąska mimo niewielu składników jest pożywna i sycąca. Jeśli lubisz połączenie szpinaku z serem feta(...)przepis jest dla Ciebie! PRZEPIS NA BUŁECZKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ Składniki 4 bułki na hot-dogi z dziurką 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 80 g sera feta 1 mała cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła szczypta chili sól, pieprz Przygotowanie 1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła. Następnie dodajemy szpinak i całość dusimy do całkowitego

Alle Dobre!
Zupa ze szparagami – kuchnia galicyjska 68

najważniejszego z użytych składników. Wydawano ją do stołu w ogrzanej wcześniej wazie i niemal zawsze podawano z grzankami. Na grzanki było kilka sposobów. Jednym z nich było pokrojenie podsuszonej bułki na kromki, posmarowanie jej masłem, pokrojenie na drobniejsze kawałki i podsmażenie ich na suchej patelni. Zupa szparagowa z takimi grzankami smakuje wybornie, dlatego zapraszam do wypróbowania przepisu. Zaznaczam(...)zadbać sama. Zupa ze szparagami – kuchnia galicyjska Składniki: 8 łodyg szparagów 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 litr rosołu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki grzanki z 1 bułki z masłem W łodygach szparagów odłamujemy twarde końce i pozostałość kroimy w talarki. Główki szparagów zostawiamy całe. Pokrojone szparagi razem z główkami wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy kilka

Trzeci talerz
Kotlety ziemniaczane z serem 63

kotlety: ziemniaki: 0,5 kg mąka pszenna: 0,5 szklanki jajka: 1 szt. sól: 1/3 łyżeczki pieprz: 1/3 łyżeczki ser żółty starty: 1 szklanka olej do smażenia Panierka: bułka tarta jajko: 1 szt. szczypta soli Kotlety ziemniaczane z serem Przygotowanie: Jak zrobić kotlety z ziemniaków? Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub dobrze(...)blacie lub desce. Ser ścieramy na tarce. Na środek każdego placuszka nakładamy porcję sera, którą dobrze przykrywamy ciastem. Formujemy ładne, płaskie kotlety. Każdy kotlet panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na średniej mocy palnika z obu stron na złoty kolor. Warto wspomnieć o tym, aby nie trzymać kotletów w jajku zbyt długo, ponieważ doprowadzi to do ich zbytniego

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania