mniej farszu Składniki: główka kapusty (u mnie włoska, dość duża) 1kg pieczarek 3 czerwone cebule 4 ząbki czosnku tymianek, sól, pieprz 150g soczewicy zielonej 100ml przecieru pomidorowego 2 bułki (dowolne ziarno u mnie zwykłe bułki pszenne) łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Cebulę posiekaj – kostka lub piórka. W dużym garnku rozgrzej oliwę i dodaj cebulę. Podsmażaj a kiedy lekko zmięknie(...)kapusty tak by przykryła gołąbki. Gotuj przez 45 minut na wolnym ogniu. Ostudź. Gołąbki delikatnie przełóż do dowolnego naczynia. Do wody po gotowaniu dorzuć wcześniej podsmażoną cebulę, przecier pomidorowy, bułkę, pieprz i tymianek. Zmiksuj. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami
wysmienitymakaronu (cienki jajeczny do rosołu) 1 cebula 6 pieczarek 150 g startego sera mozzarella 3 łyżki mąki 2 jajka sól i pieprz do smaku dodatkowo olej bułka tarta jajko Przygotowanie: Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na odrobinie oleju cebulę i pieczarki. Ostudź. W misce wymieszaj: makaron, podsmażoną cebulę, pieczarki, ser, mąkę i jajka(...)Wszystko wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz kotlety w bułce tartej, zbełtanym jajku i znowu w bułce tartej. Smaż na oleju na złocisty kolor z obu stron. Smacznego! Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Niezły Młynekmakaronu (cienki jajeczny do rosołu) 1 cebula 6 pieczarek 150 g startego sera mozzarella 3 łyżki mąki 2 jajka sól i pieprz do smaku dodatkowo olej bułka tarta jajko Przygotowanie: Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na odrobinie oleju cebulę i pieczarki. Ostudź. W misce wymieszaj: makaron, podsmażoną cebulę, pieczarki, ser, mąkę i jajka(...)Wszystko wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz kotlety w bułce tartej, zbełtanym jajku i znowu w bułce tartej. Smaż na oleju na złocisty kolor z obu stron. Smacznego! Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Niezły Młyneksurówki. Zapraszam po sprawdzony przepis. SKŁADNIKI: 900 g mięsa mielonego 4 średnie jajka 3 ząbki czosnku 1 mała cebula – 70 g 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1/2 szklanki bułki tartej 2 marchewki 1 pietruszka słodka i ostra mielona papryka, sól, pieprz, majeranek 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: Marchew i pietruszkę obieram, zalewam wodą(...)łyżkach oleju przesmażam drobno posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodaję rozgniecione ząbki czosnku, chwilę smażę razem, lekko pieprzę. W misce łączę mięso mielone z masą warzywną, wsypuję bułkę tartą, dodaję przesmażoną cebulę z czosnkiem i doprawiam. Masę dokładnie kilka minut wyrabiam. Formę smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą. Wykorzystałam niedużą formę o wyższych wymiarach: 26 x 11 cm. Możesz użyć
Zasmakuj Kuchniblog się intensywnie rozwijał. Powstało mnóstwo kolejnych przepisów, w przeważającej części na różne keto ciasta . Co ciekawe jednak, największą popularnością cieszą się przepisy na keto chleb z ziaren i bułki oraz propozycje na keto śniadania … Muszę chyba przemyśleć profil publikowanych przeze mnie przepisów… Pokusiłam się o małe podsumowanie roku 2020. Chleb z ziaren (Paleo, LowCarb) Złote keto bułki lniane (Paleo(...)LowCarb) Bułki kokosowe Ciasto z truskawkami Gofry śniadaniowe Tarta szpinakowa Kotlety schabowe w panierce z chicharron Gołąbki z mięsem wołowym Najpopularniejsze przepisy roku 2020 Wpadki i porażki roku 2020 Także moja osobista dieta z nowym rokiem powinna się lekko zmienić na rzecz większej ilości gęsto odżywczych produktów zgodnych z dietą ketogeniczną . Czas pandemii nie wpłynął niestety pozytywnie na stan mojej
Modern Cave Girlpanierowaniu Próbowałam również z różnymi serami i osobiście najlepiej mi się sprawdziła twarda, żółta mozzarella, taka do pizzy. 250 g żółtej mozzarelli, takiej do pizzy 3 jajka mąka krupczatka bułka tarta olej do głębokiego smażenia sól, pieprz Mozzarellę kroimy w słupki. Jajka wybijamy na głęboki talerz. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy rózgą kuchenną. Paluszki serowe panierujemy w jajku, mące, jajku(...)bułce tartej, znów jajku oraz bułce tartej – chodzi o stworzenie grubej panierki, która zatrzyma warstwę ciągnącego się sera w środku. Smażymy krótko, małymi partiami, na mocno rozgrzanym, głębokim oleju (z obu stron do zezłocenia). Odsączamy na ręczniku papierowym
Smaki Na Talerzustracony jak inne szare dni tego roku.. . Mini kanapki z pastą awokado i przepiórką są idealną niebanalną przekąską do wina.. składniki na 8 mini kanapek: 4 małe bułki pszenne 4 przepiórki sól, pieprz do smaku masło do smażenia pasta: 2 dojrzałe awokado 2 łyżeczki soku z limonki 1 mały ząbek czosnku 1 małe, zielone świeże chili(...)zostały lekko różowe. To dosłownie mniej niż 2 minutki z każdej strony. Dłużej nie radzę gdyż zrobią się twarde lub suche. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Odstaw na bok do przestygnięcia. Bułki przekrój na połówki, zrumień w piekarniku na złoto. Wyjmij, ostudź. W moździerzu lub w blenderze rozetrzyj papryczkę chili z czosnkiem. Pastę przełóż do miseczki, dodaj awokado, miód, sok z limonki
Ogrodnik w podróżywychodzą tak samo pyszne! Sprawdzaliśmy! Chrupiące tortellini z serem Składniki: tortellini lub ravioli z serem: 2 op. Panierka: starty na drobnych oczkach żółty ser: 3/4 szklanki mąka: 3/4 szklanki bułka tarta: 1 szklanka jajka: 4 szt. suszony czosnek: 1 łyżeczka masło stopione: 2 łyżki sól: 1 łyżeczka papryka ostra: 0,5 łyżeczki papryka słodka: 1 łyżka natka pietruszki do dekoracji(...)osoloną wrzącą wodą ugotuj zgodnie z instrukcją tortellini al dente. Odsącz z wody i odstaw, aby lekko ostygły. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Ser, bułkę tartą, suszony czosnek, masło, sól oraz papryki wymieszaj w misce. Mąkę wsyp do oddzielnego naczynia, jajka dokładnie wymieszaj. Każdy pierożek dokładnie obtocz w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami
Kuchnia Na WypasieŚwieże ogórki kroimy w talarki a paprykę w kostkę. Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w drobną kostkę. Składniki na sos przekładamy do miski i wszystko mieszamy. Bułki hamburgerowe przecinamy na dwie połówki, dolne części podpiekamy w piekarniku. Następnie, tylko dolne połówki bółek kroimy w kostkę. Do dużej miski przekładamy porcję sałaty, na to kawałki bułki, plastry(...)ogórka i papryki, na to mięso, plastry sera i sos oraz ketchup. Układamy sałatkę warstwowo aż skończą się składniki. Na wierzchu kładziemy pozostałe części bułek hamburgera. Sałatkę podajemy od razu. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliszczypiorkiem · 10 dag sera żółtego w plastrach · 10 dag szynki sopockiej · Bułka tarta do panierki · 2 jajka całe · Olej do smażenia · Sól(...)Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym. 3. Na serku topionym układamy szynkę oraz ser żółty. 4. Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej. 5. Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 6. Kotlety gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna Chwilaświetnie sprawdza się półmisek z Betterware Często też na nim odsączam różne kotlety, ryby i inne potrawy z nadmiaru tłuszczu. Polecam. Składniki: płaty lub polędwice z mintaja jajka bułka tarta mąka pszenna przyprawa do ryby (domowa lub dobrej jakości kupna) świeżo mielony czarny pieprz sól olej do smażenia Przygotowanie: Ryby należy wcześniej rozmrozić (ja zostawiam na noc). Ryby osuszamy(...)posypujemy przyprawą do ryb (około szczypty na każdy płat). Płaty dzielimy na pół. Szykujemy 3 głębokie talerze. Do jednego wsypujemy mąkę pszenną, do drugiego bułkę tartą, do trzeciego talerza wbijamy jajka. Jajka doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, solą i przyprawą do ryb. Rozbełtujemy je widelcem. Każdy kawałek ryby maczamy najpierw w mące (strzepujemy nadmiar), następnie w jajka i na koniec
Słodkie okruszkinajbardziej znajdują się produkty do jego zrobienia), możecie użyć jakiego chcecie. Nie musicie ściśle trzymać się mojego przepisu. Możecie zrobić swoje pesto i potem połączyć je po prostu z bułką tartą. Pesto może być z natki, suszonych pomidorów czy klasycznie z bazylii. Z orzechów takich czy śmakich. Pestek dyni lub słonecznika. Na co tylko macie ochotę. Dla mnie jednak natka(...)łososia) mały pęczek natki pietruszki 2 płaskie łyżki łuskanych pestek dyni 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki oliwy extra virgin 2 płaskie łyżki bułki tartej sól pieprz (przepis na 3 porcje) Rybę myjemy, dokładnie osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki (u mnie wyszło 5 sztuk), doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem z obu stron, odstawiamy. Piekarnik
Kardamonovymięsa mielonego (ja użyłam mięsa z łopatki wieprzowej) 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki wody mleko bułka tarta (do obtoczenia kotletów) sól pieprz olej rzepakowy Kajzerkę moczymy w mleku. Mięso wkładamy do miski, dodajemy do niego pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, jajko, musztardę, sól(...)świeżo zmielony pieprz i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Dodajemy wodę i wyrabiamy tak długo, aż mięso przestanie nam się kleić do dłoni. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu z obu stron, do zrumienia. Artykuł Mielone z musztardą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyczęściej gotować właśnie tego typu rzeczy. Proste, smaczne i takie, które zje roczne dziecko. Składniki: 250 g twarogu 3/4 szklanki mąki pszennej 1 jajko szczypta cynamonu 1 czubata łyżka bułki tartej 2 łyżki masła cukier (wg uznania) (przepis na 2 porcje) Ser rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do niego mąkę, jajko i sól, zagniatamy ciasto. Jeśli się bardzo klei, podsypujemy odrobiną(...)ciasta formujemy wałek, który lekko spłaszczamy nożem, wycinamy z niego 2 cm kluski. Leniwe wrzucamy do gotującej wody i gotujemy dosłownie chwilę od wypłynięcia. Odcedzamy. Na patelni rumienimy bułkę, dodajemy masło i cynamon, mieszamy. Dorzucam do tego leniwe, mieszamy, posypujemy cukrem i od razu jemy. Artykuł Leniwe z bułką tartą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyaromatyczny jest po prostu fantastyczny! Gorąco polecam! Pasztet orzechowy Składniki: 1 większa cebula 2 duże ząbki czosnku 50g orzeszków pinii 75g orzechów laskowych 50g orzechów nerkowca 100g bułki tartej 250ml bulionu/wywaru warzywnego 1 jajko 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz masło i oliwa do smażenia Pasztet orzechowy - przepis: Na patelni rozgrzać oliwę i masło i przesmażyć(...)rumiane. Przełożyć do miski, aby ostygły. Orzechy rozdrobnić w mikserze, powinny być rozdrobnione tylko na mniejsze kawałki, a nie zmiksowane na miazgę. Orzechy przełożyć z powrotem do miski. Dodać bułkę tartą, jajko, zioła prowansalskie, wywar warzywny oraz przesmażoną cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Niedużą keksówkę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Przełożyć
Codzienne Gotowanie