SOFFICINI. TYM RAZEM Z FARSZEM Z MIELONEGO MIĘSA.
SOFFICINI. TYM RAZEM Z FARSZEM Z MIELONEGO MIĘSA.
Sofficini to nic innego jak małe, włoskie pierożki. Przyrządza się je z ciasta parzonego, nadziewa dowolnym farszej, panieruje w jajku i bułce tartej, i smaży na złoty kolor 😍 Proste? Oczywiście, że proste 😉 I niezbyt czasochłonne. Zwłaszcza jeśli (tak jak ja) rozłożycie sobie pracę na etapy, i np w jeden dzień przygotujecie farsz, a drugiego dnia całą resztę. Co do farszu mamy tutaj naprawdę wolną rekę 😎 Typowe sofficini mają w środku szynkę i ser. Ale nie ukrywam, że taką podstawową wersję lubię najmniej 😉 J... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie
Autor
Walijskie Pichcenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, mielone, papryka, mięso, ciasto, bułki, por , mięso mielone, karkówka, szynka, pierogi, pieczarki, do pracy, przekąski, przystawki, przekąska, ciasto na pierogi, pieczarki w cieście, pierogi z mięsem
Inne przepisy z Walijskie Pichcenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję