bułki - 33426 przepisów (strona:334/2229)

Pieczeń rzymska 85

mielonego 2 jajka słodka papryka ok 1 łyżeczki pieprz ok 1 łyżeczki sól 2 łyżeczki gałka muszkatołowa pól łyżeczki czosnek 2 ząbki cebula olej do podsmażenia cebulki 2 łyżki bułki tartej duża bułka zielona pietruszka Wykonanie Cebulkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, gdy będzie już miękka porządnie odcisnąć. Białka oddzielić od żółtek i lekko roztrzepać

Pomysłowa kuchnia
Frytki z cukinii 56

krem z cukinii FRYTKI Z CUKINII Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 1 bardzo duża cukinia lub 2 średnie – 2 jajka – po szczypcie soli i pieprzu – 2 szklanki bułki tartej (najlepiej o grubszej strukturze) – 1/2 szklanki tartego parmezanu – do podania: najlepiej pasuje do nich sos czosnkowy Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 st C. Pokrój cukinię w frytki(...)boku mniej więcej 4-6 mm i długości około 7-8 cm. Przygotuj 2 miski. Do jednej dodaj bułkę tartą oraz parmezan i dokładnie wymieszaj. Może Ci się wydawać że jest zbyt dużo panierki, ale zużyjesz jej naprawdę sporo. W drugiej misce wymieszaj jaja, sporą szczyptę soli i pieprzu. Jajka należy lekko ubić na pianę. Frytki z cukinii wrzucaj najpierw

nietylkopasta.pl
SMAŻONY SER HALLOUMI. W PANIERCE 67

mianowicie panierowany. Powiem Wam, że nie mogliśmy się najeść ...  Taki ciepły, prosto z patelni jest przepyszny! Składniki: kostka sera hallumi (250 g) 2 jajka słodka i ostra papryka bułka tarta olej Wykonanie: Ser kroimy na podłużne słupki. W miseczce roztrzepujemy 2 jajka razem ze słodką i ostrą paprykę. Słupki sera maczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej(...)Bułkę tartą delikatnie dociskamy do sera. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Pieczeń z dzika 99

Składniki : ok.60 dag mielonego mięsa z dzika 3 jajka bułka tarta cebula, kilka ząbków czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona Przygotowanie: Mięso zmieliłam, dodałam przesmażoną pokrojoną cebulę i czosnek Jajka roztrzepałam i dodałam do nich ok. 4-5 łyżek bułki tartej Przełożyłam to do mięsa, doprawiłam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i papryką- całość wymieszałam dokładnie Przełożyłam do foremki(...)wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch mięsa polałam niewielką ilością jajka które pozostawiłam po roztrzepaniu (przed  dodaniem bułki),wyrównałam łyżką Piekłam w 180*C przez ok.40 min. Mięso z dzika jest bardzo chude, pieczeń smakowała wszystkim

Proste Potrawy
Pizza z kamienia – przepis na puszystą domową pizze 66

odpowiadać. Smacznego Jak zrobić domowe burgery? Przygotowanie domowych burgerów jest niezwykle proste. Tu wersja ekspresowa z kupnymi bułeczkami, ale postaram się Wam niedługo podać też przepis na pyszne domowe bułki do burgerów. Muszę go tylko dopracować do perfekcji Do przygotowania burgerów potrzebujemy: bułki do burgerów – domowe lub kupne duży pomidor lub małe pomidorki (tym razem użyłam małe) 1 cebula(...)używam do tego prasy do burgerów. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej). Pod koniec smażenia na wierzch każdego kotleta warto nałożyć na każdego kotleta kawałek sera. Bułki kroimy i podpiekamy na patelni grillowej lub w piekarniku. Składamy nasze burgery. Spód zawsze smaruje ulubionym sosem lub opcjonalnie ketchupem. Potem układam kotleta i wszystkie ulubione dodatki. Wierzch zawsze odrobina sosu

Słodkie okruszki
Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym 92

każdego z Was. PRZEPIS NA ROLADKI DROBIOWE Z POREM I SERKIEM TOPIONYM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 mały por serek topiony (trójkąty) 2 jajka bułka tarta olej do smażenia przyprawa do kurczaka sól pieprz Wykonanie Fileta z kurczaka umyć i podzielić na części. Następnie rozbić jak na tradycyjne kotlety. Doprawić z obu stron solą, pieprzem(...)topionego. Najlepiej sprawdzą się tutaj trójkąty. Na każdy kawałek mięsa wykładamy jeden trójkąt. Następnie, po nałożeniu sera i pora zwijamy każdy kotlecik w roladkę. Na dwóch osobnych talerzach wykładamy bułkę tartą i jajka. Każdą roladkę panierujemy w roztrzepanym jajku i kolejno w bułce tartej. Gotowe roladki wykładamy na rozgrzaną z olejem patelnię i smażymy na złoty kolor z każdej strony

Przepiski.pl
Chow mein sandwich 81

postanowiłem użyć czegoś podobnego. Wracając do za ocean. Ktoś stwierdził, że zamerykanizowany Chow Mein jest za mało fusion, albo za mało amerykański i dowalił jeszcze symbol amerykańskiego snu, czyli bułkę do hamburgera i rozpropagowano to jako tani posiłek dla dotkniętej kryzysem klasy pracującej w Massachusetts. Był w dwóch wersjach - odcedzony i nieodcedzony - co oznacza razem z warzywami lub bez. Składniki(...)mrożona mieszanka warzyw chińskich - makaron np. z zupki, a jakże, chińskiej - bułka Wykonanie: Warzywa podsmażamy, a makaron zalewamy wrzątkiem. Odcedzamy makaron i podsmażamy razem z warzywami. Bułkę kroimy jak do kanapki. Na dolną część kładziemy słuszną porcję makaronu i przykrywamy górną.  Wiem, że będzie wylatywać. Jak kiedyś widzieliście ludzi jedzących burgera nożem i widelcem, to tu jest właśnie najlepsze

Kryzysowa Książka Kucharska
Krokiety z mięsem 82

pietruszki 1 średnia cebula 1 jajko ( jak mięso jest kleiste można pominąć) naleśniki: 500 ml mleka 300 g mąki 2 jajka sól olej do smażenia do obtoczenia krokietów: bułka tarta 2 jaja Z przepisu na naleśniki- wszyskie składniki zmiksować i usmażyć dosyć cienkie naleśniki Mieso ugotować z włoszczyzną ( oprócz cebuli). Cebulę pokroić i zeszkilć na oleju. Mięso i warzywa zmielić(...)każdy naleśnik kłaść po łyżce farszu, zawijać w ruloniki  (najpierw złożyć do środka boki naleśnika, a następnie zwinąć w rulon). Jajka roztrzepać, lekko osolić. W drugiej miseczce naszykować bułkę tartą. Każdy naleśnik obtoczyć najpierw w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć po ok 2 min z każdej strony ( do zrumienienia). Trzeba uważać,by nie przypalić krokietów- szybko się lubią

Z Marcepanem

Proponowane wyszukiwania