bułki - 33426 przepisów (strona:325/2229)

Zapiekanka makaronowa z dynią, jazmużem i boczkiem 43

tymi składnikami. Do tego boczek – dla mojego męża kwitesencja wszystkiego, magiczny składnik, must w wytrwanych daniach po prostu. Wszystko pięknie się komponuje, super smakuje, pod skorupką z sera, bułki tartej i oliwy. Składniki (na 2-3 porcje): 250g makaronu – użyłam casarecce 2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni 100ml bulionu warzywnego – może być z kostki 150g surowego wędzonego(...)jarmużu mały ząbek czosnku średnia cebula 2 łyżki masła 2 duże łyżki kremowego serka sól i pieprz do smaku około 1/2 szklanki tartego sera – najlepiej Cheddar 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki oliwy   W dobrze osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odlewamy około 1/2 szklanki wody spod makaronu, dopiero potem odcedzamy

Smaczna Strona
Pulpeciki w sosie pomidorowym z gnocchi 49

400g mieszanego mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego) 1 drobno posiekana i podsmażona na rumiano cebulka 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/3 łyżeczki suszonego oregano 1 duże jajko 3 łyżki bułki tartej +1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki sól i mielony pieprz do smaku mąka do obtaczania pulpecików Składniki na sos pomidorowy do pulpetów: 2 łyżki oliwy(...)sosu Worcestershire 1/3 łyżeczki sosu tabasco lub Srirracha (opcjonalnie) sól, mielony pieprz i cukier do smaku dodatki: około 400g ugotowanych gnocchi Przepis na pulpety w sosie pomidorowym Krok 1. Bułkę namoczyć w mleku, dodać suszone oregano, mieloną paprykę i wymieszać. Mielone mięso wraz z podsmażoną cebulką umieścić w misce. Dodać namoczoną w mleku wraz z przyprawami bułkę tartą, jajko

Moja Książka Kucharska
Krokiety z mięsem mielony i warzywami 48

zmielonego pieprzu czarnego Dodatkowo przygotuj także kilka łyżek tłuszczu (smalec gęsi lub olej roślinny) do podsmażenia krokietów. Jeśli lubisz krokiety w panierce, to potrzebne będą też: 2 jajka szklanka bułki tartej (ewentualnie zmielone otręby owsiane) Jakie mięso do krokietów? Najprościej wykorzystać mięso z ugotowanego już rosołu. Jeśli nie masz, to ugotuj w garnku. Najlepsza jest mieszanka 2 typów mięs (drobiowe(...)piekarniku w temperaturze około 100 stopni C. Jeśli lubisz, możesz też obtoczyć krokiety w panierce . Na jeden talerz wbijam jajka i roztrzepuję za pomocą widelca, a na drugi bułkę tartą. Każdy krokiet przed usmażeniem obtaczam najpierw w jajku, a potem w bułce tartej i smażę z obu stron na rumiano. Krokiety z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami obowiązkowo robię

Ania gotuje
Krokiety ziemniaczane z czarnuszką 37

obiadu ale idealnie sprawdzają się też na kolację albo do podjadania. Dobre na ciepło, na zimno też Moja 3 latka nazywa je „brudnymi placuszkami” z powodu bułki tartej, która zostaje jej na rączkach kiedy nimi je zajada Warto tutaj wspomnieć o tłuszczu do przygotowania dania – po pierwsze musi mieć wysoką temperaturę dymienia, bo smażymy. Po drugie tłuszcz jest(...)dania wybrałam smalec kaczy Agro-Top bo spełnia oba powyższe warunki. PRZEPIS NA KROKIETY ZIEMNIACZANE Składniki: 500g ugotowanych ziemniaków 1 jajko 3 łyżki mąki szczypta soli 1 łyżeczka czarnuszki bułka tarta smalec kaczy Agro-Top do smażenia Jak zrobić krokiety ziemniaczane: Zaczynamy od przeciśnięcia ziemniaków przez praskę. Następnie do ziemniaków wbijamy jajko, dodajemy mąkę i szczyptę soli oraz czarnuszkę. Potem

Dorota Smakuje
kotlety mielone mięsno-pieczarkowo-warzywne... 108

sztuka duża + cukier 1 łyżeczka + olej rzepakowy 3 łyżki mielona łopatka 50 dag, jajka 1 sztuka "L", kucharek 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, bułka tarta 5 łyżek, śmietana gęsta 18% 2 łyżki bułka pszenna do moczenia 1 sztuka, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Obraną włoszczyznę i pieczarki pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu zmiksować(...)Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na złocisto na oleju z odrobiną cukru. Do miski dodać mielone mięso, warzywa rozdrobnione, cebulę, jajka, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, śmietanę, bułkę moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, ręką wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę. Zwilżonymi wodą dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać w mące i kłaść na gorący olej. Z każdej strony smażyć

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane naleśniki mięsno-serowe 43

tarkowanego- np. gouda lub morskiego 50g sera mozzarella w wiórkach/kosteczce po 1/3 łyżeczki soli i pieprzu ziołowego i słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki łyżka oleju rzepakowego 7 łyżek bułki tartej żółtko wymieszane z 100ml mleka do polania naleśników na wierzchu Robimy! Mięso mielone przesmażamy na łyżce oleju rzepakowego. Około 10 minut. Dorzucamy do naszego mięsa mielonego 200g sera(...)łyżek bułki tartej i mieszamy całość. Przyprawiamy. Na każdy naleśnik nakładamy farsz i rolujemy. Układamy rolki obok siebie w brytfance, smarujemy lekko pędzelkiem, rozbełtanym żółtkiem z mlekiem i posypujemy mozzarellą i 2 łyżkami pozostałej bułki tartej. Zapiekamy 15 minut, aż ciasto stanie się chrupkie, a ser rozpuści. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Zapiekane naleśniki

Latosiowydom
Pieczone pulpeciki drobiowe z cukinią 112

marudzenia. Przepis na inne pulpety z piekarnika znajdziesz TU . Składniki: 500 g drobiowego mięsa mielonego 1/2 małej cukinii 1/2 cebuli sól, pieprz 1 małe jajko ok. 2 łyżek bułki tartej   Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, startą cukinię (w razie potrzeby odsączyć(...)nadmiaru wody), dodać jajko i wymieszać. W zależności od wilgotności masy można dodać ok. 2 łyżek bułki tartej, ale nie zawsze jest to konieczne. Dobrze wyrobić mięsną masę. Bez problemu można wykonać te pulpeciki również bez dodatku jajka i bułki tartej, a dodać więcej cukinii. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a z mięsnej masy zwilżonymi dłońmi formować niewielkie pulpeciki. Układać

Pasja Smaku
Śląski obiad 49

Czechy, które wywarły wielki wpływ na kulturę, jak i kuchnię Śląska. Na zakończenie, by nie przynudzać, zapraszam na Śląski obiad, nie do końca śląski. Składniki Kotlet Kotlet schabowy Jajko Bułka tarta Mąka Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Olej rośliny Masło Kluski Ziemniaki Jajko Sól do smaku Mąka ziemniaczana 1/4 ilości ziemniaków plus w razie potrzeby Kapusta Jabłko(...)smaku Majerank suszony do smaku Przygotowanie Kotlet Po pierwsze mięso przy użycia młotka, tego co się używa w kuchni, rozbij dość mocno. Po drugie podziel mąkę, jako i bułkę na trzy miseczki. W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej olej. Po trzecie mięso w pierwszej kolejności obsyp mąka, później jajkiem, na koniec bułką tartą. Na koniec połóż oczywiście ostrożnie

RafalCook
z farszu do gołąbków pyszne kotleciki smażone... 44

Składniki: mielona łopatka 60 dag, ryż 2 woreczki, jajka 2 sztuki "L", przyprawa Harrisa 1 opakowanie, sól 2 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka większa, tarta bułka 6 łyżek, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić na durszlaku, wsypać do miski, dodać mielone mięso, przyprawę Harrisa, jajka, pieprz mielony, sól, pokrojoną drobno cebulę(...)wszystko ręką dokładnie wyrobić, nadziewać liście kapusty. Do pozostałej reszty farszu wsypać bułkę tartą, wymieszać dokładnie. Formować zwilżonymi w zimnej wodzie małe kotleciki i nie za grube. W garnku rozgrzać olej rzepakowy, kłaść kotleciki i lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, pod koniec nakryć pokrywką i dusić z 5 minut na małym ogniu, następnie

W Mojej Kuchni Lubię
KOTLETY SCHABOWE Z MUSZTARDĄ 120

próbował już dodać musztardy do kotletów? Kotlety schabowe z musztardą - składniki na 6 kotletów: * 6 plastrów schabu bez kości * 8-9 łyżeczek musztardy sarepskiej * 2 jajka * bułka tarta * sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona do posypania mięsa (użyłam przypraw  Skworcu ) * olej do smażenia Wykonanie: Każdy plaster schabu cienko rozbić przy pomocy tłuczka. Doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym(...)papryką słodką mieloną z obu stron. Następnie każdy plaster mięsa z każdej strony posmarować musztardą.  Do jednej miseczki wbić jajka, rozklepać je przy pomocy widelca. Do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdy plaster schabu obtoczyć w jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron

Zrób to smacznie
Zrazy z mięsa mielonego 40

Zrazy z mięsa mielonego – składniki 0,5 kg mięsa mielonego  1 jajko  duża cebula  15 dag boczku parzonego lub wędzonego  2 ogórki kiszone  bułka tarta  3 liście laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego  sos pieczeniowy Winiary (ciemny)  sól. pieprz ,olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrazy z mięsa mielonego – sposób przygotowania(...)Siekamy połowę cebuli ,dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko ,dodajemy sól i pieprz wyrabiamy .Można dodać trochę tartej bułki ,aby mięso było bardziej lepkie.  Z mięsa formujemy placki ok. 1 cm.  Boczek ,ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Na każdy placek kładziemy po kawałku ogórka boczku i cebulki.( cebulkę posypujemy solą,pieprzem i słodką papryką. Sklejamy i formujemy zraziki

Olcia gotuje!
Pieczeń z mięsa mielonego 33

Składniki; 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebulka 1 jajko 2 łyżki mąki 1 kostka bulionu sól ,pieprz 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela ang. olej do smażenia bułka tarta sos pieczeniowy ciemny Wykonanie; Mięso solimy ,pieprzymy do smaku .Wbijamy jajko.Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.Dodajemy 1 łyżkę bułki tartej i 2 łyżki mąki .Wyrabiamy.Formujemy z mięsa dużego klopsa(...)obtaczamy w bułce tartej .Podpiekamy na gorącym oleju ,,delikatnie obracając.Następnie podlewamy bulionem rozprowadzonym w gorącej wodzie .Dodajemy listki laurowe i ziele ang.Gotujemy na wolnym ogniu ok 40 minut.Następnie dodajemy sos pieczeniowy,rozrobiony w zimnej wodzie.Na koniec zagęszczamy mąką.( 2 łyżki mąki rozprowadzamy dokładnie w pół szklanki wody,dodajemy do sosu .)Pieczeń kroimy w dość grube kawałki. Artykuł Pieczeń

Olcia gotuje!
Delikatne kotleciki jajeczne z sosem pieczarkowym 33

bezmięsny piątkowy obiad. Bardzo proste w wykonaniu a zarazem smacznie smakują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 ugotowanych jajek na twardo 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko 4 łyżeczki bułki tartej + do obtoczenia sól, pieprz olej do smażenia Sos: ok.300g pieczarek 1 cebula 250 ml. śmietanki 18% 2 łyżki oleju 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka masła sól,pieprz   (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Jajka obrać i posiekać w słupki. Dodać do jajek bułkę tartą ,posiekany szczypiorek. Wbić jajo ,doprawić solą i pieprzem. Uformować niewielkie kotleciki.Obtoczyć w bułce tartej i  smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru.Odstawić. Przygotowujemy sos. Cebulkę pokroić drobno i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki ,dodać do cebulki. Smażyć cały czas mieszając

Olcia gotuje!
Kotlety jajeczne 52

być mięsne. Jajeczne są naprawdę pyszne i gwarantuję - zasmakują również mięsożercom:). Także dzieci chętnie je jedzą.  6 jajek L ugotowanych na twardo 1 surowe jajko L 2 łyżki bułki tartej + ok. 4 łyżki do obtoczenia kotletów 1/2 pęczka posiekanego szczypioru sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Jajka ugotowane na twardo rozgniatamy dokładnie widelcem. Łączymy z surowym jajkiem, bułką tartą(...)szczypiorem i przyprawami. Zagniatamy.  2. Z powstałej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 5 minut z każdej ze stron. Podajemy z ziemniakami i ulubionym sosem.  jajka, kotlety jajeczne, jajka na twardo, wegetariańskie kotlety, wege kotlety, wege obiad, dania obiadowe, danie główne, przepis, przepisy, dieta

Szefowa kuchni
Krążki cebulowe 33

Print Krązki cebulowe Course Do piwa, Party, Przekąska Cuisine Amerykańska Ingredients 2 duże cebule 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 szklanka mleka bułka tarta olej do smażenia Instructions Cebulę obrać i pokroić na plastry około 0,5 cm i rozdzielić na pojedyncze krążki. Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce(...)Krążki cebuli obtoczyć w wymieszanej mące i odłożyć na talerz. Do miski z mąką dodać mleko i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Krążki pojedynczo zanurzać w cieście i obtoczyć bułką tartą. Bułkę docisnąć aby krążek był dokładnie obtoczony. Smażyć na gorącym i głębokim oleju okoł 2-3 minuty aż się przyrumienią. Krążki najlepiej smakują na ciepło. Przepis pochodzi z serwisu

PanGotuje

Proponowane wyszukiwania