bułki - 33426 przepisów (strona:330/2229)

Ryba w zalewie pomidorowo-keczapowej 97

mintaja sól Na zalewę: 8 łyżek cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek keczupu 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 2 szklanki wody Dodatkowo: olej do smażenia, jajko, mąka, bułka tarta, mała cebulka i taki sam ogórek konserwowy Przygotowanie: Rozmrożone płaty ryby osączyć i pokroić w dzwonka, lekko posolić Jajko roztrzepać, na talerze wysypać mąkę i bułkę Maczać wpierw(...)mące, potem jajku i na koniec bułce tartej Rybę usmażyć z obu stron na rumiano Usmażoną układać w głębokiej miseczce, przesypywać pokrojonym ogórkiem i cebulą Ugotować zalewę i wlać gorącą do ryb, przykryć - dobra dopiero najwcześniej następnego dnia. Jeśli zostanie nam zalewy to zostawimy do dnia następnego, bo może się okazać, że trzeba będzie dolać, bo ryba trochę przez

Proste Potrawy
Chrupiące rybne kąski w kukurydzianej panierce 125

kąski? Sprawdźcie jak prosto i szybko można przygotować takie domowe rybne kąski. Składniki: 3 filety z dorsza bałtyckiego – świeże możecie zamówić na smacznaryba.pl około ¾ szklanki mąki kukurydzianej ½ szklanki bułki tartej 2 jajka przyprawy: sól, czarny mielony pieprz, przyprawa do ryb olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Filety osuszamy. Doprawiamy z obu stron przyprawą do ryb. Można je dodatkowo lekko skropić(...)sokiem z cytryny. Kroimy na kawałki, najlepiej na grubsze krótkie paski. Przygotowujemy głębokie talerze. Do jednego wsypujemy mąkę kukurydzianą, do drugiego bułkę tartą, do trzeciego wbijamy jajka. Jajka doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystko widelcem. Każdy kawałek obtaczamy najpierw w mące kukurydzianej (nadmiar strzepujemy), następnie maczamy w jajku, znów w mące i na końcu w bułce. Smażymy na głębokim oleju

Słodkie okruszki
Chrupiące krokiety świąteczne 112

przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona, 1 łyżeczka miodu, liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego olej do smażenia Panierka: pozostałe ciasto naleśnikowe 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka bułki tartej     *** Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy(...)drobno *** *** Do pozostałego ciasta naleśnikowego możemy dolać trochę mleka, jeśli jest zbyt gęste. Do jednej miski wlewamy ciasto, a do drugiej wsypujemy zmielone płatki i mieszamy je z bułką tartą. Krokiety obtaczamy najpierw najpierw w cieście, a następnie w mieszance bułki z płatkami *** *** Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor *** *** Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym

Blog z Apetytem
Pieczeń rzymska 108

mielonego 2 jajka słodka papryka ok 1 łyżeczki pieprz ok 1 łyżeczki sól 2 łyżeczki gałka muszkatołowa pól łyżeczki czosnek 2 ząbki cebula olej do podsmażenia cebulki 2 łyżki bułki tartej duża bułka zielona pietruszka Wykonanie Cebulkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, gdy będzie już miękka porządnie odcisnąć. Białka oddzielić od żółtek i lekko roztrzepać

Pomysłowa kuchnia
Frytki z cukinii 79

krem z cukinii FRYTKI Z CUKINII Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 1 bardzo duża cukinia lub 2 średnie – 2 jajka – po szczypcie soli i pieprzu – 2 szklanki bułki tartej (najlepiej o grubszej strukturze) – 1/2 szklanki tartego parmezanu – do podania: najlepiej pasuje do nich sos czosnkowy Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 st C. Pokrój cukinię w frytki(...)boku mniej więcej 4-6 mm i długości około 7-8 cm. Przygotuj 2 miski. Do jednej dodaj bułkę tartą oraz parmezan i dokładnie wymieszaj. Może Ci się wydawać że jest zbyt dużo panierki, ale zużyjesz jej naprawdę sporo. W drugiej misce wymieszaj jaja, sporą szczyptę soli i pieprzu. Jajka należy lekko ubić na pianę. Frytki z cukinii wrzucaj najpierw

nietylkopasta.pl
SMAŻONY SER HALLOUMI. W PANIERCE 89

mianowicie panierowany. Powiem Wam, że nie mogliśmy się najeść ...  Taki ciepły, prosto z patelni jest przepyszny! Składniki: kostka sera hallumi (250 g) 2 jajka słodka i ostra papryka bułka tarta olej Wykonanie: Ser kroimy na podłużne słupki. W miseczce roztrzepujemy 2 jajka razem ze słodką i ostrą paprykę. Słupki sera maczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej(...)Bułkę tartą delikatnie dociskamy do sera. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Pieczeń z dzika 119

Składniki : ok.60 dag mielonego mięsa z dzika 3 jajka bułka tarta cebula, kilka ząbków czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona Przygotowanie: Mięso zmieliłam, dodałam przesmażoną pokrojoną cebulę i czosnek Jajka roztrzepałam i dodałam do nich ok. 4-5 łyżek bułki tartej Przełożyłam to do mięsa, doprawiłam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i papryką- całość wymieszałam dokładnie Przełożyłam do foremki(...)wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch mięsa polałam niewielką ilością jajka które pozostawiłam po roztrzepaniu (przed  dodaniem bułki),wyrównałam łyżką Piekłam w 180*C przez ok.40 min. Mięso z dzika jest bardzo chude, pieczeń smakowała wszystkim

Proste Potrawy