bułki - 33426 przepisów (strona:337/2229)

Schabowe z młodą kapustką 105

marchew ·        15 dag sera żółtego ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz ·        1 łyżeczka(...)octu jabłkowego Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 2.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3.    Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy

Kulinarna Chwila
Sznycle z indyka z ananasem 112

niedzielny obiad, jak i na przyjęcie w większym gronie. Sznycle z indyka z ananasem na pewno znacie i lubicie. U mnie tym razem wersja nieco lżejsza, gdyż zamiast bułki tartej do panierowania użyłam mąki pszennej pełnoziarnistej, która mniej chłonie tłuszcz i tak szybko się nie przypala podczas smażenia. Do indyka z ananasem dodatkowo dodałam suszonej żurawiny, która przyjemnie przełamała słodki(...)indyka 1 puszka ananasa (10 plastrów) 1/2 szklanki żurawiny suszonej 300 g sera żółtego (u mnie podpuszczkowy długodojrzewający) kolendra mielona pieprz świeżo mielony sól 4 jajka mąka pszenna bułka tarta lub mąka pszenna pełnoziarnista olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia Jak zrobić sznycle z indyka z ananasem? Indyka oczyścić i pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości

Kuchcik gotuje
Kopertki Supermana 143

Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy wystające części, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Każdy kawałek(...)mięsa smarujemy cienko serkiem topionym, układamy po plasterku szynki, plasterku serka topionego oraz paseczku papryki. 3.    Składamy mięso w kształt kopertki. 4.    Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlety z kalafiora i fasoli – kuchnia podkarpacka 123

się nim Pani Danuta Inglot z Koła Gospodyń Wiejskich Kombornia. Kotlety z kalafiora i fasoli – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 1 szklanka ugotowanej fasoli kolorowej lub białej bułka tarta do zagęszczenia i panierowania 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka cukru olej do smażenia Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru(...)tłuczkiem aż utworzy się jednolita masa. Ugotowaną fasolę siekamy na desce, dodajemy do kalafiora, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kilka łyżek bułki tartej – tyle, żeby masa lekko zgęstniała. Formujemy z niej niewielkie kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety z kalafiora i fasoli

Trzeci talerz
Hot dogi z jajecznicą 80

dogi z jajecznicą to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację. Danie wygląda apetycznie, a do tego jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. Jajecznica podana w bułce do hot-dogów to super pomysł na posiłek kiedy chcemy zjeść na szybko coś pożywnego, oryginalnego i smacznego. PRZEPIS NA HOT DOGI Z JAJECZNICĄ Składniki 4 bułki do hot-dogów 3 jajka(...)widelcem, doprawiamy solą oraz pieprzem i przelewamy na patelnię. Smażymy do ścięcia. 3. Do gotowej jajecznicy dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojony szczypiorek. 4. Gotową jajecznicą napełniamy bułki. Tak przygotowane hot dogi wkładamy do opiekacza na 5 minut, bądź zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Artykuł Hot dogi z jajecznicą pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Hot dogi z jajecznicą 91

dogi z jajecznicą to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację. Danie wygląda apetycznie, a do tego jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. Jajecznica podana w bułce do hot-dogów to super pomysł na posiłek kiedy chcemy zjeść na szybko coś pożywnego, oryginalnego i smacznego. PRZEPIS NA HOT DOGI Z JAJECZNICĄ Składniki 4 bułki do hot-dogów 3 jajka(...)widelcem, doprawiamy solą oraz pieprzem i przelewamy na patelnię. Smażymy do ścięcia. 3. Do gotowej jajecznicy dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojony szczypiorek. 4. Gotową jajecznicą napełniamy bułki. Tak przygotowane hot dogi wkładamy do opiekacza na 5 minut, bądź zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Artykuł Hot dogi z jajecznicą pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście 94

Olej do smażenia ·        1 łyżka mąki pszennej ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        1 łyżka Vegety ·        1 łyżka octu jabłkowego ·        1 łyżeczka cukru(...)Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smaży z obu stron na rozgrzany oleju. Usmażone mięso układamy w naczyniu. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Pieczarki faszerowane - mała przekąska na każdą okazję 109

sztuk  potrzeba tylu właśnie pieczarek, raczej nie za wielkich. Zatem konkretnie: - 30 pieczarek  - 400g dowolnego mięsa mielonego  - 1 cebula drobniutko pokrojona  - 3/4 jajka - mąka i bułka tarta do panierowania  - olej słonecznikowy do smażenia - sól i pieprz do smaku Na początek płuczę i  obieram pieczarki wycinając ich trzonki, które drobniutko kroję. W misce mieszamy mięso(...)kapelusz napełniam dobrze wymieszaną masą mięsną formując rodzaj kuleczki. Gdy wszystkie są gotowe, szykują zestaw do panierowania, czyli trzy naczynia, z mąką, roztrzepanym jajkiem (1 może nie wystarczyć) i bułką tartą. Używam dwóch łyżek i obtaczamy każdą pieczarkę, mąka, jajko i na koniec bułka. Delikatnie dociskam panierkę, by uzyskać jedną kształtną kulkę. Kolejny krok to rozgrzanie oleju rzepakowego w dużej

I tu będę miała takie te
Kotlety mielone z boczniaków 96

niesamowicie zdrowych grzybów.   <AG>               Składniki:     400 g boczniaków 1 cebula 1 jajko 2 łyżki mąki z ciecierzycy Bułka tarta (bezglutenowa) Sól, pieprz Olej do smażenia       Przygotowanie:       Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski. Razem z posiekaną cebulą smażymy na oleju, często mieszając. Pod koniec(...)dodajemy posiekany czosnek. Studzimy, mielimy na średnich oczkach. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę i łyżkę bułki tartej, dokładnie wyrabiamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano.       Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Hot-dogi Pieczarkowe 99

przygotować je nieco inaczej? Czemu nie! Hot-dogi pieczarkowe to idealna alternatywa dla tradycyjnej wersji tej smacznej przekąski. Do przygotowania hot-dogów pieczarkowych potrzebujemy oczywiście specjalnych bułek z dziurką, pieczarek, cebulki, sera żółtego i pęczku szczypiorku. Składniki te są dostępne w każdym sklepie, więc śmiało możecie skusić się na wypróbowanie tej przekąski. Hot-dogi pieczarkowe to idealny(...)trudnego. Jeśli macie ochotę skosztować czegoś nowego, hot-dogi pieczarkowe będą idealne. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA HOT-DOGI PIECZARKOWE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 6 bułek na hot-dogi z dziurką ok 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula czerwona 200 g sera żółtego sól pieprz pęczek szczypiorku Wykonanie Cebulę pokroić w drobną kosteczkę

Przepiski.pl
Kurczak w panierce z sezamu. 100

nieco zaskakującym połączeniu. Warto wypróbować tę wersję. KURCZAK W SEZAMIE. Składniki: podwójna pierś z kurczaka duża szczypta ulubionej przyprawy do kurczaka 1/3 szkl. sezamu 1/2 szkl. mleka 2 łyżki bułki tartej szczypta soli i pieprzu olej lub oliwa do smażenia. Wykonanie: Filety z kurczaka kroimy na mniejsze, podłużne kawałki, posypujemy przyprawami. Przygotowujemy dwie miseczki: do jednej wlewamy mleko i możemy(...)jeszcze dodać przyprawy do kurczaka, aby ściślej przyległa, jeśli nie stało się tak wcześniej. Do drugiej miseczki wsypujemy sezam i bułkę tartą, mieszamy. Każdy kawałek kurczaka maczamy w mleku i obtaczamy w mieszance bułki i sezamu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, mięso smażymy po 3 – 4 minuty z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie złocisty. Po usmażeniu kładziemy

sierotka maRysia w kuchni
Dorsz smażony w panierce. 139

była ryba.  Tym razem dorsz atlantycki, smażony.  Składniki: 1 duży filet z dorsza atlantyckiego, bez skóry sól, pieprz sok z cytryny Panierka: 2 łyżki mąki 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Filet umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Miałam duży filet.  Wyszło mi 6 kawałków.   Rybę przyprawić solą i pieprzem(...)stron. Skropić sokiem z cytryny.  Do miseczki wbić jajka, dodać trochę soli i pieprzu. Roztrzepać widelcem.  Mąkę i bułkę tartą wysypać na talerze.  Kawałki ryby, obtaczać w mące, następnie w jajku i bułce tartej.  Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony

Agusiowe smakołyki
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i serem 92

sera białego 2 jajka 1 cebula 50 g sera żółtego 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 płaska łyżka soli szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 2 – 3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Na patelni roztopić masło, dodać szpinak (jeśli jest zamarznięty należy go podgrzać do czasu, aż się rozmrozi), posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko poddusić i lekko(...)przestudzić. Ugotować makaron. Szpinak wymieszać z białym serem i jajkami. Doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na spód naczynia wyłożyć 2/3 makaronu, masę szpinakowo – serową i pozostały makaron. Całość posypać startym serem żółtym. Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Krok po kroku: 1. Podsmażyć szpinak 2. Ugotować makaron 3. Do szpinaku dodać jajko

KuchniaWeDwoje.pl
Krokiety z kapustą i grzybami 100

grzybów suszonych (110 g po ugotowaniu) 1 kg kapusty (750 g po poszatkowaniu) 2 łyżki masła 1 łyżeczka soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka maggi Dodatkowo: 2 – 3 jajka Bułka tarta Przygotowanie: Z kapusty wyciąć głąb i posiekać. Przełożyć ją do garnka, posolić (1 łyżeczką soli) i odstawić na 20 minut, aby puściła sok. Zalać kapustę wrzątkiem (około(...)pomocą miksera i usmażyć 10 cienkich naleśników. Na jeszcze ciepłe naleśniki wyłożyć farsz i zwinąć. W głębokim talerzu roztrzepać jajko (można dolać odrobinę mleka). Panierować krokiety w jajku oraz bułce tartej. Krokiety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem. Domowy barszcz czerwony: http://kuchniawedwoje.pl/barszcz-czerwony-occie/ Krok po kroku: 1. Poszatkować kapustę 2. Posolić i odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczarki faszerowane serkiem i łososiem 80

kanapkowy (u mnie o smaku wędzonego łososia) 30 g łososia wędzonego szczypta zieleniny (szczypiorku, koperku lub natki pietruszki) skórka z limonki lub cytryny 2 jajko ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Z pieczarek oderwać nóżki. Jajko rozbełtać z odrobiną soli i pieprzu. Pieczarki odtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej po 2 razy każdą. Panierowane(...)nafaszerować główki pieczarek, a następnie na krem wyłożyć kawałki łososia. Całość udekorować tzw. zieleniną i startą skórką. Krok po kroku: 1. Obrać pieczarki 2. Pieczarki obtoczyć w jajku oraz bułce tartej 3. Usmażyć na oleju 4. Nafaszerować serkiem 5. Na serek wyłożyć kawałki łososia i zieleninę Poprzedni 1 z 5 Następny   Pieczarki smażone na głębokim tłuszczu są bardzo smakowitą

KuchniaWeDwoje.pl