Przepis na : obiad
Składniki : ok.60 dag mielonego mięsa z dzika 3 jajka bułka tarta cebula, kilka ząbków czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona Przygotowanie: Mięso zmieliłam, dodałam przesmażoną pokrojoną cebulę i czosnek Jajka roztrzepałam i dodałam do nich ok. 4-5 łyżek bułki tartej Przełożyłam to do mięsa, doprawiłam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i papryką- całość wymieszałam dokładnie Przełożyłam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch mięsa polałam niewielką ilością jajka które pozost... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula