Przepis na : obiad
Kurczak marynowany przez noc w maślance to jeden ze sposobów na uzyskanie bardzo delikatnego, rozpływającego się w ustach mięsa. Wychodzi mega kruchutkie i mięciutkie. Kurczaka rozbijam na równą grubość, kroję na pasy, doprawiam i zalewam maślanką. Odstawiam na całą noc do lodówki. Drugiego dnia panieruję jak zwykłe kotlety, w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na większej ilości oleju. Otrzymujemy pewnego rodzaju nuggetsy z kurczaka, które sprawdzą się zarówno na obiad, jak i jako mięsna przekąska ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...