budyń - 12640 przepisów (strona:702/843)

Kokosowy sernik jaglany z ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 229

kaszy jaglanej nastawieni na zdrowe odżywianie na pewno zjedzą je z chęcią. Ciekawe doświadczenie kulinarno - smakowe. ;-) Przed podaniem polałam kremem czekoladowym i posypałam ziarnami granatu. Można polać je również budyniem lub jeść bez dodatków. Przepis stąd: KLIK . 1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 3 szklanki mleka  1/2 szklanki ekologicznego cukru trzcinowego Symbio 1 puszka mleka kokosowego 1/2 szklanki wiórków

Szefowa kuchni
Trzyminutowe ciasto do herbaty 1373

puszyste w środku. Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 3 łyżki cukru brązowego 2 łyżka budyniu czekoladowego kilka rodzynek Przygotowanie: Przygotowanie jest bardzo proste. Wszystkie składniki łączymy w misce np. mieszając łyżką. Na koniec dodajemy kilka rodzynek. Przelewamy do salaterki (ewentualnie wysokiego kubka). Wkładamy do mikrofali

Słodkie okruszki
Drożdżowe Bułeczki z Puddingiem Waniliowym oraz z Jagodami 65

gotowe do ponownego odstawienia. Ponownie zakrywamy miskę i zakrywamy kołdrą na 1.5 godziny. Ciasto dzielimy na 10 kulek. Lekko ubijamy i formujemy w zasadzie jak na pierogi ( wypełniamy farszem - budyń z jagodami), dokładnie zamykamy. Każdą bułeczkę smarujemy białkiem z jajka. Umieszczamy na wysmarowanej masłem blaszce obsypanej lekko mąką. Wkładamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika  z opcją góra

ClauditteMissCooking
Domowy budyń i ciasteczka owsiane z chilli 106

SKŁADNIKI NA DOMOWY BUDYŃ: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru białego 3 łyżki mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE: W rondelku na średnim ogniu gotujemy mleko, do momentu aż mleko na brzegach rondelka wytworzy tworzą bulgocące pęcherzyki. W misce wymieszać cukier, mąkę kukurydzianą i sól. Przesypać do gorącego mleka, delikatnie mieszać trzepaczką

ClauditteMissCooking
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXIII 103

tydzień, który był ciężki i pracowity, ale takie właśnie uwielbiam! Co u Was Kochani? * pyszna jajecznica na śniadanie  * różyczki :)  * świetne pierogi ze szpinakiem  * powróciła zima * uwielbiam budyń waniliowy  * tutaj zamieszkają moje ziółka Wspaniałego tygodnia Kochani! Nie zapomnijcie o Babeczkach!  Więcej szczegółów znajdziecie tutaj

Magiczne Życie Marty
SERNIK Z ROSĄ 368

ktornie zmielony – 750 g * całe jajko – 3 szt * żółtko – 3 szt * cukier – 3/4 szkl * olej – 0,5 szkl * mleko – 1,5 szkl * budyń śmietankowy – 90 g BEZA: * białko – 4 szt * cukier – 0,5 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Składniki dokładnie razem zagniatamy, a przygotowanym ciastem wylepiamy spód tortownicy wyłożonej papierem do piecznia

Ostra na Słodko
Puszysty sernik 8129

brzegami, wyłożonej wysoko papierem do pieczenia (wysoko rośnie, może wypłynąć). Masa serowa: 1 kg (wiaderko) sera homogenizowanego naturalnego 8 dużych jajek 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 duże budynie śmietankowe (na 3/4 litra mleka) 1 mała gęsta śmietana np. Bakoma olejek cytrynowy 2 łyżki octu 1 i 1/2 szklanki cukru W dużym naczyniu wymieszać żółtka i ser. Dodać olej

Praktyczna pl
the best of 2015: styczeń 145

cieszy! A teraz najlepsze przepisy wg Was! Śniadaniowe placuszki z kaszy jaglanej i jabłka (bez glutenu, bez laktozy) Nalewka imbirowa Tort obłędnie czekoladowy Kruszon z jabłkami Domowy budyń czekoladowy (bez glutenu, bez laktozy, bez jajek) Domowe frytki bez tłuszczu (bez glutenu, bez laktozy)! Sałatka z tortellini

Szybko Tanio Smacznie
Vendemmiamo. Wrześniowy wernisaż, winobranie i concord grapes zatrzymane w lodach. 94

stopniowo do żółtek ubijając tak, by wszystko dokładnie się połączyło, a następnie wstawić ponownie na mały ogień i cały czas mieszając czekać aż masa delikatnie zgęstnieje (będzie jak płynny budyń). Zdjąć z ognia i połączyć z wystudzonym sokiem winogronowym i odstawić do całkowitego wystudzenia. Przelać do maszynki do lodów i postępować dalej według wskazówek producenta.  * cytaty pochodzą z książki

KUCHARNIA
Tylko nie kisiel. Gelo di canella i laski w kuchni. 122

wody 15 gr cynamonu w laskach 160 gr cukru 60 gr mąki kukurydzianej 50 gr gorzkiej czekolady pistacje do ozdoby *opcjonalnie adwokat Deser jest dla mnie skrzyżowaniem galaretki z budyniem. Ma kremową konsystencję, dodatek czekolady idealnie współgra z cudownym, cynamonowym aromatem. Bazowałam na przepisie przesłanym przez Małgosię . Jego autorką jest mieszkająca we Wloszech Brytyjka, Valentina Harris. Zmieniłam nieco proporcje, zmniejszając

KUCHARNIA
Kasza i spółka, warsztaty bezglutenowe. I dla kogo Toskania? 125

odbędą się w dwóch odsłonach: SŁODKO – 21.09. o godz. 10.00 WYTRAWNIE – 20.09 o godz. 15.00 Podczas warsztatów uczestnicy przygotują m.in. : SŁODKO * ciasto gryczane z owocami jaglaną tartę owocowo-ziołową budyń owsiany koktajl amarantusowy batony pełne ziaren trufle z białej kaszy * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie WYTRAWNIE * polentę w w dwóch odsłonach sałatka z kaszy z pomarańczami

KUCHARNIA
GRUZIŃSKIE CIASTO HERBACIANE Z KORZENNYM CZAJEM I BAKALIAMI. 142

niego trafiła nie była zawrotna. Kupisz je tu: KLIK . KANDYZOWANE OWOCE CZARNEJ PORZECZKI - " są smaczną przekąską i stanowią świetny dodatek do deserów. Ich lekko kwaskowaty smak równoważy słodycz kremów, budyniów czy bitej śmietany. Owoce CZARNEJ PORZECZKI usprawniają pracę układu pokarmowego, przez co poleca się je osobom na diecie. Spora zawartość błonnika pokarmowego wspomaga usuwanie toksyn z organizmu. " Bardzo smaczne

Wypisz Wymaluj
Ciasto Latte 178

Ostudzić, nasączyć delikatnie Amaretto lub co kto lubi... Krem: W pół szklanki mleka rozmieszać wszystkie składniki poza masłem. Resztę mleka zagotować, dodać pozostałe składniki (oprócz masła) - ugotować tak jak budyń (mocno gęstnieje). Ostudzić, zmiksować z zimnym masłem - wstawić na ok. 1 godz. do lodówki. Wyłożyć na zimne ciasto, wstawić do lodówki na ok. 2-3 godziny. Śmietana: śmietanę ubić

w mojej kuchni
Kolorowe kotleciki z ziemniaka 117

rodzaju ziemniaków . Dokładamy posiekaną zieleninę ,u mnie świeża bazylia ,ale rownie smacznie będzie z zielona pietruszką.Wszystkie skladniki dokładnie ze soba łączymy .Masa ma być jak średniej gęstości  budyń.Kotleciki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju do zarumienienia..jedne są obtaczne w kaszy kukurydzianej ,drugie nie................Smacznego!!! ps.usmażone wstawiłam do nagrzanego piekarnika ,bo domownicy rożnie wracaja

w mojej kuchni