budyń - 12640 przepisów (strona:708/843)

Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. 18348

pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem Ciasto 3 bit Pianka wiśniowo-cytrynowa Pani Walewska bez pieczenia Ciasto Adwokat bez pieczenia Ciasto bananowe bez pieczenia Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart Chińskie ciasteczka z wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Piankowy

Kulinarne Przeboje
Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 229

stóp Machu Picchu. Był to już kolejny dzień odkrywania Peru, kolejny dzień zachwytu nad bogactwem tamtejszej flory i różnorodnym jej zastosowaniem w kuchni, więc ziemniak w towarzystwie waniliowego budyniu z ryżu zaciekawił, ale już nie zdziwił. Różnorodna kuchnia peruwiańska i zdrowe pokarmy, z batatami na czele, którymi żywili się już Inkowie podbija Świat w nowej odsłonie, jako SuperFood, a jest

SzczyptaSmaQ
Sernik śmietankowy z malinową pianką 178

piasku.Wysypac na dno tortownicy wylozonej papierem do pieczenia i ucisnac.Wstawic do lodowki. Ser,jogurt grecki i smietane zebrana z kokosa ( nie wstrzasac puszka przed otwarciem) razem z cukrem i budyniem smietankowym umiescic w misie miksera i wymieszac na gladka mase.Caly czas mieszajac wbijac po jednym jajku i miksowac tylko do polaczenia skladnikow,nie dluzej. Mase serowa wylac na przygotowany spod

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik chałwowy z tahini-nowa ulepszona wersja 152

Schichtkäse) 3 jaja M prawie pelna szklanka cukru 200 g mleka kokosowego (tylko gorna,biala,tlusta czesc) 4-6 lyzek tahini 3 plaskie lyzki maki ziemniaczanej+cukier waniliowy lub budyn waniliowy Polewa sernika: okolo 70 g czekolady ciemnej 75 % kakao 2 lyzki mleka kokosowego WYKONANIE: Ser wymieszac z cukrem,cukrem wanilliowym,mlekiem kokosowym i przesiana przez sitko maka ziemniaczana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Nasiona CHIA - "SUPERFOOD" 144

polaczeniu z maka - zmiksowane z koktajlami owocowymi - zmiksowane z nutella lub maslem orzechowym -do codziennej porcji platkow owsianych lub jogurtu - sproszkowane jako zageszczacz do zup - zmielone do zdrowego budyniu - 1 lyzka nasion chi +4 lyzki wody zastapia w wypiekach 1 jajko UWAGA :ZALECANA DAWKA DZIENNA DO SPOZYCIA NASION CHIA TO 1 LYZKA STOLOWA Jak uzywac nasion chia? PRZYRZADZENIE PIANKO-GALARETKI

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowy wieniec truskawkowo-jagodowy 343

wbic jajko i wyrabiac hakiem do uzyskania gladkiego,odchodzacego od scianek misy ciasta.Przykryc folia spozywcza i odstawic w cieple miejsce do podwojenia objetosci przygotowac mase serowa.Ser z jajkiem i budyniem przesianym przez sitko przy pomocy miksera zmiksowac na gladka mase bez grudek zetrzec na grubych oczkach tarki macepan z owocow odlozyc 12 jednakowej wielkosci truskawek,reszte pokroic na cwiartki.Wymieszac pokrojone

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik kokosowy z jagodami 128

blendera lub przy pomocy walka w woreczku foliowym i polaczyc z maslem.Wylepic spod tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Uprzednio obrecz wysmarowac maslem ser wymieszac mikserem razem z mlekiem kokosowym,cukrem,budyniem i maka przesianymi przez sitko na gladka mase bez grudek do masy serowej wbijac kolejno po 1 calym jajku i mieszac krotko,tylko do polaczenia skladnikow.Masa bedzie stosunkowo rzadka mase

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jesienne drożdżówki z jeżynami i białą czekoladą 151

kompotach,owsiankach i ciastach owocowych.Tego roku fatalna pogoda przerwała ich owocowanie.Drożdżówki sa bardzo łatwe do przygotowania i właściwie dwuskładnikowe: ciasto  i owoce,bez dodatku serka cyz budyniu. Składniki: 400 g mąki( 200 g pszennej 550 i 200 g orkiszowej pełnoziarnistej) 190 g mleka 2 zółtka 50 g masła 50 g cukru 1 op,suchych drożdży 1/3 łyżeczki soli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik z masą budyniową i czekoladą 124

Biszkopt : 5 jajek ( rozmiar L ) 5 łyżek mąki pszennej typ 500 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szk cukru 16 g cukru waniliowego Masa : 3 budynie śmietankowe ( po 40 g ) 1 l mleka 3,2% 200 g miękkiego masła 1/2 szk cukru Dodatkowo : 1 czekolada do oblewania ciast ( 200 g ) 50 g masła kolorowa posypka

Ewa w kuchni
Sernik z polewą 135

kakao rozpuszczalnego 250 g herbatników typu petitki 150 g margaryny Kasia Masa : 1 kg serka śmietankowego ( Juliko w wiaderku ) 5 jajek 200 g jogurtu śródziemnomorskiego 150 g cukru 1 budyń waniliowy ( 40 g ) 1 łyżka ciemnego kakao 100 g polewy deserowej w drażetkach 2 łyżki słodkiej śmietanki 30% 50 polewy białej w drażetkach 1 łyżka słodkiej śmietanki 30% kolorowa posypka

Ewa w kuchni
Sernik z czereśniami 87

jajka ( rozmiar M ) 500 g serka twarogowego waniliowego w wiaderku 300 g jogurtu naturalnego gęstego 1 budyń waniliowy ( 40 g ) 1/2 szk cukru herbatniki typu petitiki cukier puder do posypania 350 g czereśni + kilka do dekoracji Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik kajmakowy 105

serka śmietankowego w wiaderku ( użyłam Juliko ) 500 g serka mascarpone 400 g masy krówkowej kajmakowej 2 budynie śmietankowe ( po 35 g ) 4 łyżki brązowego cukru 4 duże jajka okrągłe biszkopty ( tyle aby zakryły dno tortownicy ) 100 g polewy toffi w drażetkach 1 łyżka słodkiej śmietanki 30 % 50 g polewy białej w drażetkach Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babka Tulipan 104

proszku do pieczenia 2 szk mąki pszennej typ 500 1,5 szk cukru pudru 16 g cukru waniliowego 250 g margaryny Kasia 1/2 szk oleju 1 łyżka kakao 1 budyń cytrynowy odrobina żółtego barwnika spożywczego 4 łyżki suchego maku cukier puder do posypania babki Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Torcik z masą kubusiową i śmietanową 140

łyżki mąki ziemniaczanej 16 g cukru waniliowego 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kubusiowa : 950 ml soku Kubuś ( może być dowolny smak ) 1 szk wody 3 budynie śmietankowe ( po 30 g ) 3 łyżki cukru Masa śmietanowa : 350 ml śmietany 30 % 1 szk gorącej przegotowanej wody 1 galaretka pomarańczowa posypka kolorowa do ciast Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Czekoladowe ciasto z masą advokatową 518

Przy okazji robienia porządków w swoich kuchennych szafkach znalazłam puszkę masy krówkowej o smaku advokata. Upiekłam czekoladowy biszkopt, masę wykorzystałam do ugotowania masy z budyniem i w rezultacie wyszło pyszne ciasto. Może jest jak dla mnie troszkę za słodkie ale wielbicieli słodkości w sam raz. Jeżeli wolicie mniej słodkie ciasta to do biszkoptu i polewy dajcie troszkę mniej cukru. rozwiń

Ewa w kuchni