Budyń jaglany z miechunką
Budyń jaglany z miechunką
Składniki: (na 2 porcje) ∙ 0,5 szklanki kaszy jaglanej ∙ szczypta soli morskiej ∙ 3/4 szklanki mleka ∙ 2 łyżki miodu ∙ miechunka Sposób przygotowania: 1. Kaszę płuczemy do uzyskania czystej wody. 2. Zalewamy kaszę szklanką wody i gotujemy ze szczyptą soli morskiej 10-15 minut. 3. Odstawiamy kaszę na kilka minut do przestygnięcia. 4. Blendujemy z mlekiem i miodem do uzyskania gładkiej konsystencji. 5. Podajemy z owocami miechunki. Smacznego :) czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!
Autor
Gocha gotuje!
Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kasza, kasza jaglana, budyń
Inne przepisy z Gocha gotuje!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję