budyń - 12640 przepisów (strona:714/843)

Torcik czekoladowo - kawowy 295

mleka wymieszać z pozostałymi  składnikami. Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy. Wystudzić , Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń. Masa śmietanowa : 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 op cukru waniliowego Śmietanę ubić z cukrem na sztywną masę , dodać serek i połączyć w jednolitą masę . Dodatkowo

Malinowa Kawiarenka
Babka piernikowa z serem 335

kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g migdałów w płatkach 2 łyżeczki przyprawy korzennej Składniki na masę serową: 300 g twarogu sernikowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 70 g masła 1 jajko 50 g cukru Dodatkowo: 1 tabliczka białej lub gorzkiej czekolady 25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI FOREMKA

My Culinary Art
KRUCHE CIASTO Z JEŻYNAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 192

około 20 minut. Wystudzić. Składniki na budyniową piankę: - 5 białek - 1 szklanka cukru (dużo - następnym razem użyję 3/4 szkl.) - 1 opakowanie cukru waniliowego - 2 opakowania budyniu  śmietankowego bez cukru - 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: - 500 g owoców: u mnie jeżyny Wykonanie: Białka ubić na sztywno, następnie dosypywać po łyżce cukier i cukier waniliowy, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Wsypywać

Walijskie Pichcenie
CUSTARD CZYLI GALARETKI Z ANGIELSKIM SOSEM WANILIOWYM 184

śnieżką" Ponieważ akurat nie miałam pod ręką żadnych owoców do wzbogacenia deseru, zrobiłam szybki i banalnie prosty angielski sos waniliowy czyli tzw. custard.  Znacznie rzadszy od naszego budyniu podawany w Anglii jako dodatek do lodów, ciast i deserów. Bardzo popularny, bardzo smaczny i niestety ... bardzo kaloryczny :-( Składniki: 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka poziomkowa Na sos: 1/2 szkl. mleka

Walijskie Pichcenie
SERNIK WANDY NA CIEMNYM SPODZIE 3207

łyżki kakao 200g stopionego tłuszczu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa : 1 kg twarogu 4 jaja (białka ubić) 2 szkl. cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej (lub 1 budyń śmietankowy) 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta ze sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania masy serowej

Walijskie Pichcenie
Babeczki Fale Dunaju 320

The post Babeczki Fale Dunaju appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Pucharki z maracują 132

Lekki deser, który odrobinę przypomina budyń, ale z rzadszą konsystencją. W duecie z kwaskowatą marakują tworzy fajne połaczenie smakowe, taka mała deserowa zachciewajka :) Składniki: - 3 szklanki mleka - 3 czubate łyżki mąki mąki pszennej - 1 opakowanie cukru waniliowego - 3 żółtka - 3 łyżki cukru kryształu - 2 owoce marakuji Przygotowanie: Pół szklanki mleka odlewamy i rozprowadzamy w nim mąkę. Pozostałe mleko

Zainspirowana w kuchni
Stefanka na biszkopcie 460

zagotować z cukrem, masłem oraz cukrem waniliowym. Zdając z ognia, wsypać kaszę manną, wszystko szybko wymieszać następnie pogotować jeszcze chwilkę na wolnym ogniu cały czas mieszając aż do powstania budyniu. Do przestygniętego kremu dodać sok z cytryny. Biszkopt przekroić na 4 części. Każdą przełożyć masą. Odstawić do lodówki na kilka godzin, bądź podawać od razu. Biszkopt jest miękki

Magiczne Życie Marty
szybkowar-śliwki do pączków,naleśników i innych... 177

mocno zakręcić, postawić na zakrętkach do wystudzenia lubimy owoce w kawałeczkach aby je było czuć i gryźć - nie są za słodkie mocno, można dodać do ciast, naleśników, kisieli, budyniu lub zjeść z tostami na śniadanie............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
cynamonowe jabłka w cieście z bitą śmietaną... 159

szklanka, masło lub margaryna 1/2 kostki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłko kwaśne 6 sztuk, cukier 1/2 szklanki, cynamon 2 laski zmielone Royal Brand, budyń śmietankowy 1 opakowanie, śmietana kremówka 1 szklanka, kolorowa posypka - ile potrzeba całe jajka "L", cukier, miękka palma utrzeć mikserem z 5 minut na najwyższych obrotach wsypać mąkę z proszkiem

W Mojej Kuchni Lubię
Tajski deser z wiedźmowego kociołka - idealny dla dzieci 212

Wbrew pozorom, to jest tajski deser, ale na potrzeby Halloween przygotowałam je w nieco innej formie :) Deser jest lekki, owocowy, a wnętrze smakuje jak domowy budyń. Dodatkowo dzięki przygotowaniu na parze, zatrzymujemy cały smak nektarynki i wszystkie witaminy. Idealna alternatywa dla cukierków na halloweenową imprezę dla dzieciaków :) Poniżej przedstawiam dwie wersje deseru: dla dzieci i dla dorosłych.  Zapraszam

Tajskie smaki
Kakaowe ze śliwkami 177

łyżki mąka -500 g cukier kryształ -3 łyżki margaryna -1 kost proszek do pieczenia - 2 łyżeczki tłuszcz do formy MASA BUDYNIOWA białka jaj -5 szt olej -0,5 szkl budynie czekoladowe - 2 opak cukier -250 g sól - szczypta DODATKOWO śliwki PRZYGOTOWANIE: CIASTO KRUCHE  Do miski wsypać mąkę z proszkiem i kakao.  Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać i zagnieść

Kuchnia Danusi
Sernik łaciaty z czekoladową polewą dla gości 170

połączyć ze sobą, szybko zagnieść. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i gotowym ciastem wyłożyć spód i boki tortownicy. Składniki na masę serową: 1 kg sera dwu krotnie mielonego 1 budyń śmietankowy lub waniliowy esencja waniliowa lub cukier waniliowy 3 jaja 2 białka pozostałe z ciasta 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 szklanka cukru 1 szklanka śmietany

Apetyczna babeczka
Sernik z truflą 188

Niebo w gębie... nic dodać, nic ująć! Składniki: CIASTO SEROWE 3 jajka 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego 200 ml śmietanki 36% 125 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu TRUFLA 500 ml śmietanki (30% lub 36%) 400 g gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru pudru 150 ml likieru Baileys kakao do oprószenia Wykonanie: Jajka miksujemy, dodajemy ser i pozostałe składniki

Anioły w kuchni
Rogaliki drożdżowe z konfiturą 272

gram maki pszennej 50 gram mąki pełnoziarnistej 100 gram cukru 250 ml. śmietanki 36% 40 gram drożdży 2 żółtka  1 jajko 60 gram płynnego masła konfitura owocowa, budyń lub czekolada jako nadzienie cukier puder do posypania Drożdże widelcem rozcieramy dodajemy cukier, a następnie wszystkie pozostałe składniki...I wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 60 min w ciepłe miejsce. Gotowe ciasto dzielimy

NaKońcuJęzyka