budyń - 12640 przepisów (strona:710/843)

Torcik delicja jabłkowa 246

się nie doszło do powstania grudek i przypalenia na dnie (fot.6) . Masę budyniową wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę a następnie dodawać stopniowo po łyżce masy budyniowej (do wyczerpania budyniu) (fot.7) ucierając na najwyższych obrotach miksera, tak by nie powstały grudki.  Teraz przyszedł czas na połączenie wszystkich elementów. Na dużym talerzu ułożyć jeden z jasnych biszkoptów i nasączyć

Świat Ciasta
Ciasto z rabarbarem, bezą i bitą śmietaną 288

cukru 50 g płatków migdałowych 2 łyżeczki soku z cytryny 2 płaskie łyżki malinowego kisielu w proszku Masa rabarbarowa: 500 g rabarbaru 3-4 truskawki (opcjonalnie) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru Masa śmietanowa: 400 g zimnej śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżeczki cukru waniliowego

Świat Ciasta
Sernik ze śliwkami 173

robię to teraz.   Na pewno w przyszłym sezonie śliwkowym pojawi się na moim stole.  Składniki: 60 dag sera trzykrotnie mielonego 4 jajka 20 dag cukru pudru 1 budyń śmietankowy 10 dag masła śliwki cukier puder do posypania Żółtka oddzielamy od białek. Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy ser i mieszamy. Następnie dodajemy proszek budyniowy i ubitą

Salonik smaków
Sernik z rodzynkami 226

Sernik z rodzynkami  (coś dla miłośników rodzynek) Składniki: - 1 kg twarogu  - 2 budynie śmietankowe  - 1 szklanka cukru  - opakowanie cukru waniliowego  - 6 jajek  -2 małe śmietany 36% - pół szklanki śmietany 18%  - 300 g rodzynek   - herbatniki na wyłożenie blachy Sposób przygotowania: 1. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy twaróg i wszystkie pozostałe

Gotuj Z Muzyką
Popovers 171

temperaturze 210ºC przez ok.20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut. Podajemy gorące! Ich smak można do woli zmieniać : - możemy zajadać z dżemem – nadziać budyniem – zrobić farsz pieczarkowy – do ciasta dodać ser żółty – zmieszać z ziołami – upiec na bazie musztardy … Wszystko zależy od naszej wyobraźni! Uwaga! Składniki do ich przyrządzenia

Ostra na Słodko
Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 96

Sezon na rabarbar jest więc trzeba z niego korzystać. Zrobiłam już pyszne Drożdżówki z budyniem i rabarbarem … kompot … więc przyszła pora na jedno z moich ulubionych ciast – drożdżowe z mnóstwem chrupiącej kruszonki! U mnie oczywiście kruszonka musiała być zrobiona w podwojonej ilości , bo wyjadałam ją przy każdym spojrzeniu na ciasto ;) Ciasto z tego przepisu wychodzi niesamowicie puszyste

Ostra na Słodko
Czekoladowe muffinki z kokosem i prażonymi migdałami 145

jajka. Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu. Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20 25 / 180C. Po lekkim ostudzeniu obficie polewamy białą czekoladą i posypujemy podprażonymi płatkami migdałów i kokosem

Ostra na Słodko
3 bit 382

mieszamy , uważając by nie powstały grudki. Gotujemy ok. 1 min, aż masa budyniowa zrobi się gęsta. Zostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy przestudzony budyń. Masę krówkową zanurzamy we wrzątku na kilka minut – sprawi to , że będzie się lepiej rozsmarowywać. CAŁOŚĆ : Dno blachy wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy ciepłą krówkę. Przykrywamy warstwą krakersów. Pokrywamy masą budyniową. Przykrywamy

Ostra na Słodko
BROWNIE CUPCAKES Z KREMEM PRALINOWYM 207

pół szklanki mleka – dokładnie miksujemy. Resztę mleka gotujemy , a następnie ubijając masę jajeczną wlewamy cieniutkim strumieniem gorące mleko. Grzejemy na wolnym ogniu , cały czas mieszając , aż powstanie konsystencja budyniu. Przykrywamy folią , by na górze nie zrobiła nam się twarda skorupa i odstawiamy do przestudzenia na ok. 10 – 15 minut. Dodajemy 100 g bardzo miękkiego masła i wszystko razem

Ostra na Słodko
Muffinki potrójnie czekoladowe 157

wbijamy jajka. Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu. Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20-25 / 180C. Po lekkim ostudzeniu obficie polewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą i posypujemy czekoladowymi

Ostra na Słodko
Ciastka budyniowe 319

zamieszczonego przez inulę na cincin.cc. Są kruche i pyszne. Można nadawać im dowolne kształty i dekorować wg własnych upodobań, a tym samym dostosować do każdej okazji. Polecam. 5 opakowań budyniu waniliowego (można użyć malinowego lub czekoladowego jeśli chcemy mieć kolorowe ciasteczka) 3 jajka 1/2 torebki proszku do pieczenia 35 dag masła 50 dag mąki tortowej 25 dag cukru pudru Dodatkowo

Praktyczna pl
Brazylianka 1921

mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wlać mleko z mąkami i zagotować. Przykryć folią spożywczą by nie powstał kożuch. Miękką margarynę utrzeć do białości dodawać po łyżce zimnego budyniu i ucierać. Masa jabłkowa: Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Podsmażać aż jabłka zmiękną. W pół szklance gorącej wody rozmieszać galaretkę i wlać do jabłek. Jabłka odłożyć w zimne

Ala piecze i gotuje
Kremówka z Bitą Śmietaną 257

mąkę ziemniaczaną, pszenną  i dokładnie mieszamy, by pozbyć się ewentualnych grudek (można to zrobić za pomocą miksera). Wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy do momentu powstania budyniu. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia przykrywając folią aluminiową (aby nie tworzył się "kożuch"). Masło ubijamy na białą, puszystą masę. Następnie cały czas miksując partiami dodajemy przygotowaną masę budyniową. Na pierwszy

Słodka Strona
Pleśniak 353

cukru pudru cukier waniliowy 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru ziarenka z jednej laski wanilii lub cukier z prawdziwą wanilią (ewentualnie zwykły cukier waniliowy) 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g) 2 łyżki oleju ok. 500 g dowolnych owoców (borówki, truskawki, maliny itp.) cukier puder do oprószenia Pleśniak - Sposób przygotowania: Masło bardzo drobno siekamy, dodajemy

Słodka Strona
Sernik z makiem 435

łyżeczki proszku do pieczenia masa makowa 400 g maku 1,5 szklanki cukru 3 jajka masa serowa 0,5 kg sera 4 jajka 0,5 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 1 op cukru waniliowego  Przygotowanie: Dwie blaszki o wymiarach 28 x 12 cm wykładamy papierem pergaminowym i nagrzewamy piekarnik na 180 C ciasto W mikserze ucieramy żółtka

Niezły Młynek